29/7/15

Πιθανόν το φθινόπωρο η συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη - Νετανιάχου

REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU
Το θέμα της συνεκμετάλλευσης φυσικού αερίου συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη - Νετανιάχου, καθώς επίσης και πολύ συγκεκριμένα θέματα ενέργειας αλλά και οι προεκτάσεις στον τομέα της εκμετάλλευσης.
Μέσα στο φθινόπωρο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του πρωθυπορυγού Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, προπαρασκευαστική εργασία θα γίνει από τους υπουργούς Εξωτερικών των τριών χωρών, οι οποίοι θα συναντηθούν τον Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαϊδης θα μεταβεί στις 2 Αυγούστου στο Τελ Αβίβ και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε στο ΡΙΚ ότι το θέμα της συνεκμετάλλευσης φυσικού αερίου συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη - Νετανιάχου, καθώς επίσης και πολύ συγκεκριμένα θέματα ενέργειας αλλά και οι προεκτάσεις στον τομέα της εκμετάλλευσης.
Όπως είπε, η επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας στο Ισραήλ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. «Πρέπει να αναμένονται σημαντικές εξελίξεις που θα βοηθήσουν την Κύπρο και το Ισραήλ αλλά και τις χώρες της περιοχής», σημείωσε. 
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.