29/8/15

Εκθέτει Τσίπρα και Τασία ο Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια για το μεταναστευτικό

Την ώρα που νησιά όπως η Κως, η Λέσβος και η Λέρος «βουλιάζουν» από μετανάστες...

Ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη, αναγνωρίζει ότι η Αθήνα δεν έχει υποβάλει αίτημα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας Τον απελθόντα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την απελθούσα αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία έβλεπε φέτος τα νησιά να γεμίζουν από παράνομους μετανάστες και εξακολουθούσε να υπεραμύνεται του... έργου της μέχρι την τελευταία στιγμή, «αδειάζει» με δήλωσή του ο αμόδιος κοινοτικός Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Την ώρα που νησιά όπως η Κως, η Λέσβος και η Λέρος «βουλιάζουν» από μετανάστες που περνούν καθημερινά στο έδαφός τους, ερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια, αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές, αλλά και το Λιμενικό, να απευθύνουν επανειλημμένα «SOS» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών «κυμάτων», η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απευθύνει κανένα επίσημο αίτημα αρωγής στην ΕΕ.

Το ζήτημα ανακίνησε, με σχετική ερώτησή του, ο επικεφαλής της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για τη μετανάστευση, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επισήμανε σχετικά: «Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα στην αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών δεν έχει τέλος. Σε ώρες που τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βούλιαζαν και συνεχίζουν να βουλιάζουν από την εισροή προσφύγων και παράτυπων μεταναστών δεν κατέθεσε καν αίτημα για την Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας».

Απαντώντας στον κ. Κεφαλογιάννη, π κ. Αβραμόπουλος αναγνώρισε, ουσιαστικά, ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ευρωπαϊκή συνδρομή στο θέμα των προσφύγων.

Σύμφωνα με την απάντηση που δημοσιοποίησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, δεν έχει ζητηθεί η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που θα μπορούσε, όπως αναφέρεται, να συνδράμει στην αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Η απάντηση Αβραμόπουλου - Στυλιανίδη
Αναλυτικότερα, απαντώντας στην επιστολή Κεφαλογιάννη, ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Κρίση, Χρήστος Στυλιανίδης, τόνισαν: «Η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας θα μπορούσε να συνδράμει στην αντιμετώπιση της μαζικής εισροής μεταναστών στα ελληνικά νησιά. Και θα μπορούσε να παρέχει επιχειρησιακή βοήθεια στις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης».

Οι Επίτροποι επισημαίνουν ότι η Κομισιόν έχει ενημερώσει από τις αρχές Ιουνίου τα κράτη-μέλη για τη στήριξη που μπορεί να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Βάσει των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία του μηχανισμού, για την ενεργοποίησή του είναι απαραίτητο να κατατεθεί αίτημα από τις αρχές του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει συμβεί μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να μην γίνεται χρήση ενός μηχανισμού, ο οποίος συνιστά έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Στην περίπτωση ενεργοποίησής του, το Κέντρο Συντονισμού Έκτακτων Αναγκών της Επιτροπής συντονίζει την κινητοποίηση και ανάπτυξη της επιχειρησιακής βοήθειας, την οποία δύναται να χρηματοδοτήσει η Επιτροπή.

Mε στόχο την περαιτέρω άσκηση πίεσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να συνδράμει την Ελλάδα, η οποία ως χώρα-σύνορο της Ευρώπης αντιμετωπίζει πρωτόγνωρα κύματα μεταναστευτικών ροών, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, μαζί με συναδέλφους του ευρωβουλευτές, ζητούν, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ:

- H Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μεριμνήσει, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στους ευρωπαϊκούς πόρους προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης στα ελληνικά νησιά.

- Η Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των πόρων αυτών, δεδομένης της δραματικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα και

- Να εφαρμοστεί άμεσα η μετεγκατέσταση 16.000 αιτούμενων άσυλο από την Ελλάδα προς άλλα κράτη-μέλη, όπως αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 25-26 Ιουνίου.

Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

  1. Εδώ τώρα τι απαντούν οι υποστηρικτές του Τσίπρα και βέβαια τι απαντά ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά κυρίως η "κυρία" υπουργός; Κρίστιαν επειδή έχεις γράψει εναντίον του Αβραμόπουλου και χωρίς πραγματικά να έχω καμία διάθεση να τον υπερασπιστώ, πως κρίνεις τις κινήσεις της "κυρίας" Υπουργού που την υπεράσπιζες όταν την κατακεραύνωνα για τις εντελώς και ολοκληρωτικά απαράδεκτες ενέργειές της από όποια σκοπιά και αν τις δεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Αλέξανδρε
      Δεν υπεράσπισα ποτέ τη Τασία, απλώς είχα γράψει ότι για το θέμα της λαθρομετανάστευση η ίδια αποτελεί τη κορυφή του παγόβουνου, ότι η κυρία «τίποτα» ταιριάζει με τον κ. «τίποτα» ό οποίος ομοίως δεν ανέλαβε καμιά πρωτοβουλία για τη χώρα του. Δεν άλλαξα γνώμη.

      Τώρα βρίσκει το ΠΘ ευκαιρία να βγάλει τον κ. τίποτα από τη ναφθαλίνη μια και η ΝΔ δεν έχει κανένα άλλον να προβάλει, και ενδεχομένως να τον προωθήσουν για πρωθυπουργό κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», μια και κάηκε η γούνα του Στουρνάρα από τη Ζωή, κ’ εσύ βρήκες την ευκαιρία να με διαβάλεις χωρίς λόγο.

      Σου το έχω ξαναπεί, το βλακώδες τρολάρισμα που κάνεις υπέρ της ΝΔ στο ιστολόγιο μας δεν περνάει απαρατήρητο από κανένα, πόσος από μένα που αναγκάζομαι να σε διαβάζω κάθε μέρα.

      Διαγραφή
  2. Προφανώςη κα. Τασία ήθελε να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει όλα μόνη της. Και να αποδείξει ότι αυτοί οι ενοχλητικοί ευρωπαίοι εταίροι είναι περιττοί και άχρηστοι. Και επιβεβαιώνεται ότι είναι από αυτούς που μόνο κατ' ανάγκην ανέχονται την ύπαρξη τής Ε.Ε., την οποία εξακολουθούν να βλέπουν με τον παραμορφωτικό φακό τού αριστερίστικου εξυπνακισμού ("δεν τούς χρειαζόμαστε, είναι όργανα τής συντήρησης") .
    Είναι θλιβερό να διαπιστώνεις ότι σοβαροφανής δικηγόρος, στα χρόνια τής δημιουργικής καριέρας έχτιζε απλά μιάν εξέδρα για το άγαλμά της προκειμένου να αυτοθαυμάζεται και να αυτοδοξάζεται.
    Και δεν χωρούν εδώ υπαινιγμοί για κομματική αντιπάθεια τού Αβραμόπουλο, αφού την απάντηση την συνυπογράφει και ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης . Άλλωστε ούτε ισχυρίστηκαν ποτέ οι κυβερνητικοί τού ΣΥΡΙΖΑ ότι υπέβαλαν κάποια στιγμή τέτοιο αίτημα.
    Και δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να πώ μια διαπίστωση από την πείρα μου: Αυτοί που δήλωναν πιο προοδευτικοί και προχωρημένοι από όλους, όταν αναλαμβάνανε θέση διοίκησης, "κυβέρνησης" , και γενικότερα κάποια εξουσία , συμπεριφέρονταν απλώς συγκεντρωτικά, ολοκληρωτικά και αυθαίρετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "first who, then what".... Collins' metaphor of the bus and putting the right people at the right seat, was never applied in Greece.
    That is the base of 90% of our problems.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.