27/8/15

Δεκάδες μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό στην Αυστρία

Δεκάδες μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό στην Αυστρία
Εικόνες από τον τόπο της φρίκης (ΕΡΑ/ROLAND SCHLAGER)

  • Τάφος για δεκάδες μετανάστες έγινε φορτηγό που βρέθηκε σταθμευμένο σε αυτοκινητόδρομο κρατιδίου στην ανατολική Αυστρία, γεγονός που επιβεβαιώνει με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο ότι οι πρόσφυγες καθίστανται έρμαιο στα χέρια των λαθρεμπόρων και δεν έχουν τρόπους να προστατεύσουν την ίδια τους τη ζωή, αυτήν που προσπαθούν να γλιτώσουν φεύγοντας από τις πατρίδες τους.

    Τα θύματα, 20-50 άτομα, εντοπίστηκαν στο συνοριακό κρατίδιο Μπούργκενλαντ, όταν περιπολικό της αστυνομίας σταμάτησε για να ελέγξει το παράνομα σταθμευμένο φορτηγό.

    Σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ έκανε λόγο για «μαύρη μέρα» και τόνισε πως «αυτό το δράμα μας επηρεάζει όλους. Οι διακινητές ανθρώπων είναι εγκληματίες. Ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος».
    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ δήλωσε ότι τα πτώματα είχαν αρχίσει να αποσυντίθενται, αρνούμενος να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πώς πέθαναν οι μετανάστες ή πότε.

    Όμως ο Γιάνος Λαζάρ, αρχηγός του επιτελείου του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε πως το φορτηγό είχε ουγγρικές πινακίδες κυκλοφορίας και ότι η ουγγρική αστυνομία συνεργάζεται με την αυστριακή αστυνομία προκειμένου να εντοπίσουν τον οδηγό του φορτηγού. Μάλιστα κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν είναι ικανή να ελέγξει την είσοδο μεταναστών.
    «Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών [...] έδειξαν πως η ΕΕ είναι ανίκανη να υπερασπιστεί τα σύνορά της», δήλωσε ο Λαζάρ σε συνέντευξη Τύπου.
    Την ίδια ώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμμετέχει με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στη Βιέννη, στην ημερήσια διάταξη της οποίας κυριαρχεί η μεταναστευτική κρίση.

    Σε δηλώσεις πριν από τη σύνοδο, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποίησε πως η χώρα του ενδέχεται να υιοθετήσει πιο σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών, μεταξύ των οποίων «πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα», αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορέσει να καταλήξει σε ενιαίο τρόπο αντίδρασης στο πρόβλημα.
    «Δεν πρέπει να ισχυριζόμαστε πως μόνον η Ιταλία και η Ελλάδα επηρεάζονται» δήλωσε, σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ORF.

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

    - Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
    - Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.