30/9/15

Ο "γκρίζος λύκος" στην ευρωπαϊκή αντάρα χαίρεται - Η Τουρκία γεμίζει με μουσουλμάνους την Ευρώπη

Με την Turkish Airlines και βίζα στο χέρι, Αφρικανοί και άλλοι στην ΕΕ…

Σα να μην έφτανε η προσφυγική κρίση, η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά, επίτηδες, με τη FRONTEX να κατηγορεί ευθέως τη χώρα ως υπεύθυνη για την αυξημένη εισροή Αφρικανών μεταναστών στα Βαλκάνια, μέσω του εδάφους της. Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Telegraph, η FRONTEX καταγράφει τριπλασιασμό στις εισροές Αφρικανών μεταναστών μέσω Τουρκίας, το τελευταίο τρίμηνο. Οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από τη Γκάνα, το Καμερούν και το Κονγκό. Οι μετανάστες από τις χώρες αυτές έχουν αυξηθεί κατά τέσσερις, έξι και εννέα φορές αντίστοιχα, αναφέρει η FRONTEX.
Του Stephen Brown
ΠΗΓΗ: http://www.frontpagemag.com/
ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας
Η ευρωπαϊκή υπηρεσία κατηγορεί ανοιχτά τον τουρκικό εθνικό αερομεταφορέα Turkish Airlines για το γεγονός. Η τουρκική εταιρεία μεταφέρει κάθε εβδομάδα 70.000 ανθρώπους από την Αφρική, έχοντας διπλασιάσει τη δραστηριότητά της στην περιοχή, ενώ φιλοδοξεί να εγκαινιάσει δρομολόγια σε έξι ακόμα αφρικανικούς προορισμούς.
Οι Αφρικανοί οικονομικοί μετανάστες πετούν, έτσι, ως την Κωνσταντινούπολη και από κει περνάνε στη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Το χειρότερο δε είναι ότι ο αριθμός των Αφρικανών μεταναστών που καταφθάνουν στην Κωνσταντινούπολη συνεχώς αυξάνει καθώς οι Turkish Airlines επέκτειναν τη δραστηριότητά τους σε 45 προορισμούς σε 30 χώρες, σε μια κίνηση επέκτασης της τουρκικής επιρροής, βάσει των επιταγών του προέδρου Ερντογάν.
Ο Ερντογάν είχε πραγματοποιήσει περιοδεία το 2014, επισκεπτόμενος τις χώρες του Κέρατος της Αφρικής. Η Τουρκία έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις σε Σομαλία και Αιθιοπία. Στο ταξίδι αυτό ο Νουμάν Κοτλουμούς, τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε κατηγορήσει τη Δύση για την αποικιακή εκμετάλλευση της Αφρικής, ξεχνώντας τους δουλεμπόρους προγόνους τους.
Ποιος όμως μπορεί να κατηγορήσει τους Αφρικανούς μετανάστες που εκμεταλλεύονται τις ανέσεις που τους παρέχουν οι τουρκικές αερογραμμές; Εξάλλου το ίδιο κάνουν και χιλιάδες ακόμα παράνομοι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν, οι οποίοι, με ευκολία εξασφαλίζουν βίζα από την Τουρκία, ακόμα και μέσω διαδικτύου.
Ένας από τους δημοσιογράφους της βρετανικής εφημερίδας, προσποιήθηκε ότι ήταν από το Αφγανιστάν και εξασφάλισε τουρκική βίζα σε πέντε λεπτά, ηλεκτρονικά. «Η μεγάλη αδυναμία στον έλεγχο των ευρωπαϊκών συνόρων είναι ότι οι Τούρκοι δεν ελέγχουν αποτελεσματικά τα χαρτιά των Αφρικανών που φτάνουν στη χώρα τους.
»Όσοι προέρχονται από χώρες πηγές της παράνομης μετανάστευσης και διαθέτουν μόνο αυτές τις ηλεκτρονικές βίζες, θα έπρεπε να είχαν επιπλέον ταξιδιωτικά έγγραφα για να περάσουν στις χώρες της Σέγκεν. Κάτι τέτοιο όμως δεν υπάρχει», αναφέρει Βρετανός δημοσιογράφος.
Οι τουρκικές αρχές όμως πράττουν ελάχιστα, έως και τίποτα. Η χαλαρή πολιτική χορήγησης βίζας έχει καταστήσει την Κωνσταντινούπολη σημαντικό κόμβο της μεταναστευτικής «επίθεσης» προς την Ευρώπη. Υπάρχουν χιλιάδες που είναι έτοιμοι να περάσουν στην Ευρώπη και οι αριθμοί αυτών που φεύγουν συνεχώς αναπληρώνονται.
Και εύλογα μπορεί να ρωτήσει κανείς γιατί η Τουρκία ενεργεί τοιουτοτρόπως, ενισχύοντας το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ευρώπης. Ένας λόγος είναι το οικονομικό κέρδος που η Τουρκία αποκομίζει από τους μετανάστες, πουλώντας αεροπορικά εισιτήρια και βίζες.
«Την ώρα που όλος ο κόσμος στρέφει την προσοχή του κατά των παράνομων διακινητών, όλα δείχνουν ότι ο μεγάλος διακινητής ενεργεί εντελώς νόμιμα, διαδραματίζοντας έναν τεράστιο και όχι ακόμα αντιληπτό ρόλο στη μαζική μεταναστευτική ροή που ταλαιπωρεί την ευρωπαϊκή ήπειρο», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Ένας άλλος λόγος για την Τουρκία είναι η επιδιωκόμενη αύξηση της επιρροής της στην Αφρική. Οι πτωχές χώρες της Αφρικής χαίρονται ιδιαιτέρως που ενεργό μέρος του πληθυσμού φεύγει και δεν απειλεί τα διάφορα καθεστώτα, ενώ παράλληλα τα εμβάσματα που οι μετανάστες θα στέλνουν από την Ευρώπη βοηθούν τις οικονομίες τους.
Ίσως όμως να υπάρχει ακόμα πιο δόλιος λόγος πίσω από την πολιτική του Ερντογάν. Αν και μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι εμφανώς μέρος του σχεδίου ισλαμοποίησης της Ευρώπης, μέσω των μεταναστών από τον Τρίτο Κόσμο.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει το αρχηγείο της, από το 2014, στην Κωνσταντινούπολη, με τις ευλογίες του Ερντογάν, έχοντας υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το Κατάρ. Μια συμμαχία μεταξύ του Ερντογάν, ο οποίος θέλει να ηγηθεί του ισλαμικού κόσμου και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που επιδιώκει να ισλαμοποιήσει τον κόσμο, ακούγεται απολύτως λογική και πιθανότατα υπάρχει ήδη.
Και αν και δεν είναι όλοι οι Αφρικανοί μετανάστες μουσουλμάνοι, η άφιξή τους στις ευρωπαϊκές χώρες απομυζά πόρους που θα μπορούσαν να διατεθούν στην άμυνα, στη δημιουργία πλούτου ή υποδομών. Άλλωστε, η στρατιωτική ισχύς βασίζεται στην οικονομική ισχύ. Τυχόν οικονομική κατάρρευση της Ευρώπης, όπως είχε σχεδιαστεί για τις ΗΠΑ, είναι σίγουρα αυτό που η Μουσουλμανική Αδελφότητα επιθυμεί.
Ακόμα και αν η Ευρώπη δεν καταρρεύσει οικονομικά, οι χιλιάδες μουσουλμάνοι που συνεχώς καταφθάνουν δεν θα μπορούν να αφομοιωθούν, να βρουν δουλειά και θα αποτελούν, κατά συνέπεια, μια μόνιμη απειλή στον κοινωνικό ιστό των χωρών υποδοχής. Ακόμα χειρότερα, πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν στο μέλλον να στρατολογηθούν σε τζιχαντιστικές επιθέσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις. Αρκεί κανείς να θυμηθεί την εξέγερση στο Παρίσι το 2005.
Εν κατακλείδι, το άναμμα της μεταναστευτικής φωτιάς στην Ευρώπη από την Τουρκία, απλώς ισχυροποιεί την τουρκική θέση, εξουθενώνοντας την ευρωπαϊκή και αυτό μόνο χαρά προκαλεί στους ισλαμιστές εχθρούς της Ευρώπης.

2 σχόλια:

  1. Είχα γράψει και παλαιότερα ας πάρουν να δουν οι ειδικοί τα δρομολόγια της Turkish Airlines.απευθείας πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη προς κάθε εμπόλεμη ζώνη.Μα καλά τόσος τουρισμός στους εμπολέμους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα καλα και γιατι δεν παρεμβαινουν οι συμμαχοι του ΝΑΤΟ να τους συνεφερουν????? Μην κοροιδευο- μαστε κυριοι....Ο Ευρωατλαντισμος θα γινει ο ταφος του ελληνικου κρατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.