23/9/15

Ο στρατηγός Άλλεν υπέβαλε τη παραίτηση του (Bloomberg)


Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο στρατηγός John Allen, ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα στον Διεθνή Συνασπισμό κατά του ΙΚ/Daesh, υπέβαλε τη παραίτηση του και αναμένεται να αντικατασταθεί μέσα σε ένα μήνα [1].
Το πρακτορείο ειδήσεων παρουσιάζει αυτή την είδηση σαν μια δυσάρεστη έκπληξη για τον πρόεδρο Ομπάμα σε μια εποχή που ο ΟΗΕ σχεδιάζει μια παγκόσμια δράση κατά της τρομοκρατίας.
Στην πραγματικότητα, ο στρατηγός John Allen είναι αντίθετος σε κάθε συμφωνία με το Ιράν και τη Ρωσία.

Εδώ και ένα χρόνο, έκανε τα πάντα για να υποστηρίξει το Ισλαμικό Εμιράτο, οργανώνοντας πολλές αεροπορικές ρίψεις όπλων. Μόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης, στις 14 Ιουλίου 2015, πραγματοποίησε πραγματικότητα ορισμένες ενέργειες κατά των τρομοκρατών.

Η παραίτηση του John Allen πιστοποιεί ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα καθαρίζει τη διοίκηση του και συνεχίζει την πολιτική της συμμαχίας με την Τεχεράνη και τη Μόσχα.

Εξηγήσαμε τις συνωμοσίες των στρατηγών Ντέιβιντ Πετρέους και John Allen και των φίλων τους του Center for a New American Security [2]. Ο Πρόεδρος Ομπάμα προσπάθησε να απαλλαγεί από αυτούς μετά την επανεκλογή του, το Νοέμβριο 2012 [3]. Είχε καταφέρει τότε να καθαιρέσει τον διευθυντή της CIA, και να απομακρύνει τον John Allen από τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, αλλά είχε αναγκαστεί να τον κρατήσει μαζί του [4]. Εγκατέλειψε προσωρινά το πρόγραμμά του με τη Ρωσία και είχε επικεντρωθεί για τρία χρόνια στη διπλωματία του απέναντι στο Ιράν, αφήνοντας τους αντιπάλους του να οργανώσουν την επανάληψη του πολέμου στη Συρία και το πραξικόπημα στην Ουκρανία.

Τον Αύγουστο του 2014 ο John Allen φάνηκε να μετανιώνει και δημοσίευσε ένα ανοικτό γράμμα προς το ΙΚ/Daesh [5]. Διορίστηκε τότε επικεφαλής του Συνασπισμού και επανέλαβε αμέσως το έργο σαμποτάζ του [6]. Σε μια τελική αναλαμπή, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Τεχεράνη, ο John Allen προσπάθησε να παίξει τη Τουρκία εναντίον της ιδίας της χώρας του [7], αλλά δεν κατάφερε να επιβάλει τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για να στεγάσει το ΙΚ/Daesh.

Ξεκίνησε τότε μια εσωτερική έρευνα στο Πεντάγωνο για να βρεθεί ποιος φαλκίδευε πλαστά τις εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών του CENTCOM και του Συνασπισμού [8]. Με τη πλάτη στο τοίχο, ο στρατηγός Άλλεν αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του.

Προσοχή, η αποχώρηση του Allen δεν φτάνει για να κλείσει αυτό το άδοξο κεφάλαιο: ο Jeffrey Feltman παραμένει το νούμερο 2 στο ΟΗΕ [9].
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά
[1] “Obama’s Islamic State War Czar Stepping Down”, Josh Rogin & Eli Lake, Bloomberg, September 22, 2015.
[2] “Το CNAS, δημοκρατική έκδοση του κατακτητικού ιμπεριαλισμού”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα), Δίκτυο Βολταίρος, 24 janvier 2015.
[3] « Obama II : la purge et le pacte », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 27 novembre 2012.
[4] « Après Petraeus, le prochain SACEUR sous investigation », Réseau Voltaire, 13 novembre 2012.
[5] “Destroy the Islamic State Now”, John Allen, Defense One, August 20, 2014.
[6] “Το απίστευτο σχέδιο «ειρήνης» των ΗΠΑ για τη Συρία”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα), Δίκτυο Βολταίρος, 24 janvier 2015.
[7] « La tentative Allen-Erdoğan de sabotage de l’accord de paix USA-Iran », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 31 juillet 2015. “Συρία: Ο Ομπάμα αποκήρυξε δημόσια τον στρατηγό Άλλεν και τον πρόεδρο Ερντογάν”, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Δίκτυο Βολταίρος, 30 juillet 2015.
[8] « Stewart, Brennan et Cardillo dénoncent les manipulations du Renseignement au Pentagone », Réseau Voltaire, 12 septembre 2015.
[9] “Δύο αγκάθια στο πόδι του Ομπάμα”, του Τιερί Μεϊσάν, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα), Δίκτυο Βολταίρος, 31 août 2015.


3 σχόλια:

  1. Ο στρατηγός Άλλεν επέβαλε τη παραίτηση του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Δηλαδή ο ίδιος επέβαλε την δικιά του παραίτηση;;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Δηλαδή ήθελε να παραιτηθεί και δεν τον άφηναν και σαν...στρατηγός που είναι την επέβαλε;;;;

    Τι άλλο θα διαβάσουμε ακόμα;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω ευχαριστώ που μ΄έκανες να προβληματιστώ πρωϊ-πρωϊ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.