29/10/15

Λάθος» 347 εκατ. ευρώ στα έσοδα από τον ΦΠΑ αυξάνει τον λογαριασμό των μέτρων του Μνημονίου


Τρύπα 347 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2016 προκαλεί λάθος στον υπολογισμό των προσδοκώμενων εσόδων από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, το οποίο εντόπισαν με καθυστέρηση κυβέρνηση και θεσμοί.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, κατά τους επιτόπιους ελέγχους που διενήργησαν επί ελληνικού εδάφους τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ανακάλυψαν πως στους πίνακες που είχε καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών για τις εκτιμώμενες εισπράξεις από τον ΦΠΑ υπήρχε διπλοεγγραφή που αύξανε το τελικό ποσό εσόδων κατά 347εκατ. ευρώ. Το λάθος αφορά στα προσδοκώμενα έσοδα από την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που ίσχυε για τον ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου.
Ο τρόπος με τον οποίο «παρείσφρησε» τόσο στο Μνημόνιο, όσο και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2016 η διπλοεγγραφή χαρακτηρίζεται ως η επιτομή του ερασιτεχνισμού και της προχειρότητας. Αποκαλύπτει, όπως επισημαίνουν τεχνοκράτες, πως λάθος χειρισμοί εκ μέρους υπουργικών συμβούλων και κυβερνητικών στελεχών αυξάνουν τον τελικό «λογαριασμό» για τους Έλληνες φορολογουμένους.

Για τη συνέχεια CNN.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.