29/10/15

Το σκάνδαλο Φλαμπουράρη γκρεμίζει την ηθική ανωτερότητα της κυβέρνησης - Πολλαπλασιάζονται οι «σκιές» στο φάκελό του

Και στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις ο Φλαμπουράρης παρά τα ταμειακά διαθέσιμα των 2 εκατ. ευρώ 
Τα επιτελεία Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής αντί να αντιμετωπίσουν δραστικά την «παραφωνία», επιχειρούν να την «κουκουλώσουν», υιοθετώντας πρακτικές που θυμίζουν το παλιό και όχι το νέο που ευαγγελίζονται Μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τα δημόσια έργα 3,9 εκατ. ευρώ που η εταιρεία του ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ έλαβε από την περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός Επικρατείας και το προβληματικό του πόθεν έσχες που τον εκθέτει, οι αποκαλύψεις για το «δώρο» του Δήμου Αίγινας να του χαρίσει 4.000 ευρώ από την κατανάλωση ύδατος της πισίνας του, δημιουργεί νέο πλήγμα στην κυβερνητική αξιοπιστία. 

Στο κομμάτι του παζλ έρχεται τώρα να προστεθεί η ένταξη του υπουργού Επικρατείας στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Όπως επισημαίνουν σήμερα «Τα ΝΕΑ» «το ερώτημα μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις περί τα οικονομικά της εταιρείας του σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική του κατάσταση, είναι αν έπρεπε να ενταχθεί στη ρύθμιση ή αν εκπρόκειτο για μια χαριστική πράξη». «Από τους ισολογισμούς της εταιρείας του μπαρμπα-ΔΙΑΤΜΗΣΗ προκύπτει ότι τα ταμειακά αποθέματά το 2013 ήταν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Και το 2014 1,3 εκατομμύρια ευρώ (και τα προηγούμενα χρόνια πάνω-κάτω εκεί έπαιζαν). Το οποίο σημαίνει ότι η αδυναμία πληρωμής των οφειλών του από φορολογία εισοδήματος και ΦΠΑ που δήλωσε ο μπαρμπα-εργολάβος στην Εφορία για να ενταχθεί στις 100 δόσεις, ήταν ψεύτικη! Πλαστή! Διοτί είχε χρήματα και δεν πλήρωνε» γράφει στη στήλη του ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Την ίδια ώρα τα επιτελεία Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής αντί να αντιμετωπίσουν δραστικά την «παραφωνία», επιχειρούν να την «κουκουλώσουν», υιοθετώντας πρακτικές που θυμίζουν το παλιό και όχι το νέο που ευαγγελίζονται.

Όπως προκύπτει, η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής πόθεν έσχες δεν έγινε για να ερευνηθεί η υπόθεση με το μετοχολόγιο του κ. Φλαμπουράρη αλλά για να συγκαλυφθεί. Αυτό γιατί αποφασίστηκε να δοθεί «δεύτερη ευκαιρία» στον υπουργό και σε άλλους 129 υπόχρεους να ξανακαταθέσουν νέα διορθωμένα πόθεν έσχες ακυρώνοντας στην πράξη τα παλιά και προβληματικά.

Τα παραπάνω εξελίσσονται στον απόηχο των καταγγελιών του βουλευτή του Ποταμιού και τέως γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη περί ύπαρξης μαύρων ταμείων στην εταιρεία του υπουργού που ακόμα και σήμερα, μια εβδομάδα μετά μένουν επιδεικτικά αναπάντητα.

Το νέο κομμάτι στο παζλ - Φλαμπουράρης ήρθε με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα», σύμφωνα με το οποίο ο δήμος Αίγινας διέγραψε χρέη 4.000 ευρώ από κατανάλωση νερού της βίλας του υπουργού. Η διαγραφή έγινε σε μια περίοδο που ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ προχωρούν σε διακοπές για μέσους πολίτες που εμφανίζουν τέτοιες οφειλές. Ερωτηματικά επίσης εγείρονται από το γεγονός ότι την περίοδο που ο υπουργός ζητούσε διαγραφή χρεών εμφάνιζε στους ισολογισμούς της εταιρείας του ταμειακά διαθέσιμη 2 εκατ. ευρώ! 

Πρώτο Θέμα

5 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ... Πρώτη φορά ΛΑΜΟΓΙΑΡΙΣΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού συγκεντρώνουν κουβέρτες και κονσέρβες για τον αναξιοπαθούντα φλαμπουράρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .Έλεος με τον τίτλο. Λέει: "γκρεμίζει την ηθική ανωτερότητα της κυβέρνησης". Πού την βρήκε την ηθική, πού και την ανωτερότητα; Ο σωστός τίτλος θα ήταν : "οι ανήθικοι της αριστεράς συναγωνίζονται τους ανήθικους της δεξιάς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπενθυμίζω ότι ο κύριος αυτός είναι ο πολιτικός «πατέρας» του πρωθυπουργού μας, Αλέξη !!!
    Ε ρε γλέντια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "γκρεμίζει την ηθική ανωτερότητα της κυβέρνησης" για τους νεώτερους. Εμείς οι παλιότεροι ζήσαμε την "ηθική ανωτερότητα της Αριστεράς" οταν το 1981 τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ πήραν την εξουσία και κυρίως την κουτάλα , με "συνοδοιπόρους" την υπόλοιπη Αριστερά.

    Αλλα δεν ιδρώνει το αυτί του νεοέλληνα - κυρίως Δημόσιου Υπαλλήλου - που αποτελεί την εκλογική πελατεία αυτού του χώρου. Την αργομισθία του και τα 'τυχερά' του να μη χάσει ,και ασε την ηθική , αυτή είναι για τα κορόιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.