29/10/15

Η Κομμουνιστική Κίνα εκτόπισε τις Ηνωμένες Πολιτείες στον αριθμό δισεκατομμυριούχων σε δολάρια

La Chine communiste supplante les États-Unis en nombre de milliardaires en dollars (Πρακτορείο Ecofin, Réseau International) - Η Κομμουνιστική Κίνα έχει σήμερα 596 δισεκατομμυριούχους σε δολάρια, έναντι 537 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου από τον Κινέζο εκδότη των περιοδικών πολυτελείας Hurun Report .

Πρόκειται για πρεμιέρα που φέρνει μια νέα απόδειξη για τη σταδιακή μετατόπιση του κέντρου βάρους της παγκόσμιας οικονομίας προς την Ασία και καταδεικνύει την έκταση των σημερινών οικονομικών κινήσεων στην Κίνα.
Σε ένα χρόνο, η Κίνα δημιούργησε  επιπλέον 242 δισεκατομμυριούχους. Και προσθέτοντας το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν, η «Μεγάλη Κίνα» μετράει 715 δισεκατομμυριούχους σε δολάρια.
Το Hurun Report αναφέρει, εξάλλου, στην έκθεσή του ότι το 95% των Κινέζων δισεκατομμυριούχων είναι πολύ δραστήριοι στον τομέα των νέων τεχνολογιών.
Πάνω από το 50% των δισεκατομμυριούχων του «εργοστάσιου του κόσμου» είναι επίσης μέλη του πανίσχυρου Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, προσθέτει η ίδια πηγή.
Ο Wang Jianlin,  ιδρυτής και αφεντικό της Dalian Wanda Group, είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα. Αυτός ο μεγιστάνας των ακινήτων και της ψυχαγωγίας  είδε φέτος την περιουσία του να κάνει άλμα κατά 52% σε 34 δισ. δολάρια, χάρη σε καλά αποτελέσματα στο χρηματιστήριο.
Ο Wang Jianlin εκθρόνισε φέτος τον Jack Ma, ιδρυτή του κινεζικού γίγαντα Alibaba του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος τιμωρήθηκε σε αυτή την κατάταξη από την κατάρρευση των μετοχών του Ομίλου Internet στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Jack Ma, ωστόσο, εξακολουθεί να έχει μια περιουσία  22,7 δισ. δολαρίων. 

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμωμ Πολιτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.