29/10/15

Μογκερίνι: Κίνδυνος διάλυσης της Ε.Ε., χωρίς συλλογικότητα έναντι του προσφυγικού

Η Ε.Ε. κινδυνεύει με διάλυση αν δεν ανταποκριθεί συλλογικά και με κοινοτικά εργαλεία στην προσφυγική κρίση, προειδοποιεί η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore. 
Όπως ανέφερε, αν οι Ευρωπαίοι περιοριστούν σε εθνικές απαντήσεις απέναντι σε ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο, «η κρίση θα επιδεινωθεί, με αλυσιδωτές αντιδράσεις της κοινής γνώμης (κάθε χώρας) και των εθνικών κυβερνήσεων, αν δεν αποκτήσουμε εργαλεία στο ύψος των περιστάσεων». 
«Χωρίς τα εργαλεία αυτά, υπάρχει ο κίνδυνος διάλυσης», σημείωσε.
Η Αυστρία ανακοίνωσε μέτρα για την προστασία των συνόρων της με την Σλοβενία, στα οποία μπορεί να περιληφθεί η κατασκευή ενός φράκτη ασφαλείας, ο πρώτος στη ζώνη Σένγκεν, για να ελεγχθεί η εισροή προσφύγων η οποία προκαλεί εντάσεις ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε..
Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν συμφώνησε ωστόσο ότι «δεν έχουν θέση στην Ευρώπη οι φράκτες», αλλά δεν διευκρίνισε τις προθέσεις της Βιέννης.
Nαυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Η Ευρωπη δυστυχως εχει ηδη κατακτηθει απο το ισλαμ. Οι επιτροποι , Ευρωβουλευτές και γενικά οι υπάλληλοι της Ε.Ε. απλα αδιαφορουν. Κανείς τους, με τα αστρονομικα ποσα μισθου , δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους συμπολίτες τους , οι οποιοι ειτε με ψήφο ειτε με την ανοχή τους, τους επιτρεπουν να βρίσκονται σε αυτες τις θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή σε όλους τους άλλους τομείς η Ευρωμαφία τα έχει πάει θαυμάσια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια ΕΕ. Ευρωπαϊκη στρουγκα επρεπε να λεγεται. Μια στρουγκα που εφτιαξαν για να φυλακισουν τους ευρωπαϊκους λαους με δεσμοφυλακα τους γερμανους. Σκοπος προφανης, η δημιουργια ενος νεου τεραστιου Ραϊχ, το οποιο θα εκανε την επομενη βρωμοδουλεια κατα της Ρωσσιας και κυριως κατα της ανθρωποτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.