30/10/15

Βενιζέλος: Εσφαλμένη η σύνδεση προσφυγικού-εξωτερικής πολιτικής

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού
Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε ο τέως πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος
«Ο κ.Τσίπρας έκανε ζημιά. Η ανασφάλεια λόγω της αφαίμαξης των καταθέσεων αύξησε τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης σε συνδυασμό με την επιδείνωση των μεγεθών της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Alpha 989. 
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit, ο κ.Βενιζέλος απάντησε πως «θεωρητικά υπάρχει πιθανότητα» σημείωσε όμως πως το τελευταίο που χρειάζεται η Ευρώπη είναι μια «τριτοκοσμική Ελλάδα». 

Παράλληλα, έκανε λόγο για «κυβέρνηση ελεγχόμενου ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα» η οποία έχει μετατοπιστεί προς εθνικολαϊκιστικές αντιλήψεις και υπάρχει «αξιακή όσμωση» με ΑΝΕΛ. 

«Το σωστό είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το ΠαΣοΚ δεν είναι ρεζέρβα του κ.Τσίπρα» σημείωσε.

«Υπάρχει κυβέρνηση με 155 βουλευτές αλλά ο Τσίπρας έκανε την πιο στενόκαρδη επιλογή, που δεν επιτρέπει στη χώρα να αποκτήσει εθνική ανάταση» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Μιλούν όλοι για την αλλαγή καθεστώτος αλλά για αυτό δεν μιλάμε σε δημοκρατικά πολιτεύματα, έχουμε εναλλαγές κυβερνήσεων όχι αλλαγή καθεστώτων» σχολίασε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού προτάσσεται όλων. 

Επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία, ώστε οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί να εγκατασταθούν επί τουρκικού εδάφους, διαφορετικά «θα θρηνούμε συνεχώς θύματα» επεσήμανε.

Έσπευσε, πάντως, να τονίσει ότι είναι επικίνδυνη η επιχείρηση να συνδέσεις την οικονομική προσαρμογή και το μνημόνιο με το προσφυγικό», ενώ χαρακτήρισε τραγικά εσφαλμένη κάθε προσπάθεια σύνδεσης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας.

Για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Η ιστορία των κόκκινων δανείων δημιουργεί μια σύγχυση σκόπιμη. Υπάρχουν διαφανείς λύσεις ως προς τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

» Τα επιχειρηματικά δάνεια επειδή είναι ο μεγάλος όγκος είναι το πρόβλημα, εκεί χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εκεί έχει σημασία το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρα».

Τέλος, για το Ασφαλιστικό είπε ότι «το χειρότερο είναι ότι προκαλείται πανικός για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

» Κανείς δε μιλάει για 2 ζητήματα που είναι στον πυρήνα του ασφαλιστικού: γίνεται λόγος για της συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, αν ισοπεδωθούν στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο δεν θα υπάρχει στο μέλλον κανένα κίνητρο» πρόσθεσε.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.