29/10/15

Tουρκία: Σταμάτησε η μετάδοση καναλιών μετά την έφοδο της Αστυνομίας

Σταμάτησε οριστικά η τηλεοπτική μετάδοση των αντιπολιτευόμενων σταθμών Κανάλ Τουρκ και Μπιούγκιουν ΤV.
Στις 16.30 σταμάτησε οριστικά η τηλεοπτική μετάδοση των αντιπολιτευόμενων σταθμών Κανάλ Τουρκ και Μπιούγκιουν ΤV έπειτα από την έφοδο της αστυνομίας στον όμιλο Ιπέκ, τον οποίο κατάσχεσαν οι τουρκικές αρχές με την κατηγορία ότι χρηματοδοτεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν και κάνει προπαγάνδα υπέρ του.

Η αστυνομία είχε κάνει έφοδο από τις 5.00 το πρωί στα κτίρια του ομίλου ρίχνοντας και δακρυγόνα μάλιστα στην ομάδα των 50 ατόμων που περίμενε εκεί ολόκληρο το βράδυ, περιμένοντας να υπερασπιστεί τον όμιλο. Υπήρξαν τραυματισμοί κσι έγιναν και συλλήψεις.

Στο μεταξύ, τα τηλεοπτικά κανάλια είχαν συνεχείς ζωντανές μεταδόσεις από τα γεγονότα που διαδραματίζοντας έξω από το κτίριο και στην οθόνη του καναλιού έγραφε "Μην ακουμπάτε τα μίντια" και ότι παντού στο κτίριο υπάρχουν πολιτικοί αστυνομικοί.

Λίγο πριν τις 16.30 ο διευθυντής του `Κανάλ Τουρκ` Ταρίκ Τόρος μετέδιδε ότι οι πολιτικοί αστυνομικοί μπήκαν στη `δορυφορική αίθουσα` και ότι από στιγμή σε στιγμή θα μαυρίσει η οθόνη. Τελικά τα καλώδια των καναλιών τραβήχτηκαν και η οθόνη μαύρισε. Τον Ταρίκ Τόρος τον έβγαλαν με το ζόρι έξω και του έδωσαν κοινοποίηση παραίτησης.

Μπροστά από το κτίριο του καναλιού η αστυνομία έκλεισε τη λεωφόρο, ωστόσο εκεί παραμένουν 1500 άτομα τα οποία διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις.

Τώρα το κανάλι αναλαμβάνει μια νέα διοίκηση την οποία διόρισε το κράτος. Πρόκειται για `κρατικούς επιτρόπους` οι οποίοι έφτασαν ήδη στο κανάλι και ανακοίνωσαν στους εργαζομένους: "Εμείς θα δουλέψουμε μαζί. Δεν είστε μαχητές, είστε εργαζόμενοι του οργανισμού. Κι εμείς επίτροποι".

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Ιπέκ δήλωσε πως όταν ξεκίνησε πριν από ένα μήνα η έρευνα εναντίον τους δεν βρέθηκε ούτε ένα μαύρο χρήμα. "Τους είπα να βρείτε έστω και ένα θα σας δώσω ότι έχω. Επειδή δεν βρήκαν τίποτα παρά τις έρευνές τους έχουν διορίσει επιτρόπους. Αυτοί δεν είναι επίτροποι,. Αυτό που έγινε είναι κατάσχεση. Επειδή δεν μπήκα στα μέσα της δεξαμενής που στηρίζουν την κυβέρνηση έρχονται μηνύματα που με ρωτάνε αν το μετάνιωσα. Κι εγώ απαντώ ότι προτιμώ αντί να είμαι μέλος των μέσων της δεξαμενής να ζήσω φτωχός", αναφέρει ο Ακίν Ιπέκ.

Ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος MHP Σελαχατίν Ντεμιρτάς επισκέφθηκε τον όμιλο Ιπέκ και επέρριψε ευθύνες στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ. "Αρχίσαμε την ημέρα με κατάσχεση ενός τηλεοπτικού οργανισμού. Έχουμε εκπλαγεί πολύ; Όχι, Δυστυχώς εδώ είναι η Τουρκία του ΑΚΡ", είπε ο Ντεμιρτάς.

Το επίσημο κρατικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού μετέδωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο όμιλος χρηματοδοτούσε την τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Να σημειωθεί ότι σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει κατατάξει τον Φετουλάχ Γκιουλέν στην ίδια λίστα τρομοκρατών με τον αρχηγό του ΡΚΚ Μουράτ Καράγιλαν.

 http://www.ant1iwo.com/news/kosmos/article/221738/tourkia-stamatise-i-metadosi-kanalion-meta-tin-efodo-tis-astunomias-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.