27/10/15

Τα συστήματα TOS δημιουργούν λιποταξίες στις τάξεις των ισλαμιστών ανταρτών (βίντεο)

Βαλεντίνος Βασιλέσκου, Réseau International (Γαλλία) 

Οι τελευταίες εφιαλτικές εικόνες που γυρίστηκαν στη Συρία δείχνουν τις επιθέσεις εναντίον θέσεων των ισλαμιστών ανταρτών με ένα νέο τρομερό όπλο: τον ρωσικό θερμοβαρικό εκτοξευτή ρουκετών.

Αυτό το όπλο, εισέλθη πρόσφατα το συριακό στρατό, και χρησιμοποιήθηκε εναντίον των ανταρτών της αλ Nusra (συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα) στην ορεινή περιοχή της Λατάκειας. Μετά από αρκετές ημέρες έντονου πυρός που πραγματοποιήθηκαν από τα συστήματα TOS-1, οι αντάρτες άφησαν τις θέσεις τους, οπισθοδρομώντας περίπου 30 χιλιόμετρα , στο το προπύργιο τους στην επαρχεία της Ιντλίμπ, άλλοι εγκαταλείποντας τα όπλα τους για να περάσουν τα σύνορα προς τη Τουρκία .
Ο συριακός στρατός , με την επίθεσή του, κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει τα σύνορα με την Τουρκία, στα βόρεια του κυβερνείου της Λατάκειας.
Northern-Latakia-map
Το σύστημα εκτόξευσης πυραύλων TOS-1 «Buratino», τοποθετημένο σε σασί άρματος μάχης Τ-72, διαθέτει 24 σωλήνες, διαμ. 220 χλστ. Το βεληνεκές του είναι 400 έως 3.500 μ, ενώ ο ρυθμός του είναι 24 πύραυλοι σε 7-15 δευτερόλεπτα. Η περιοχή που καλύπτεται από μια δέσμη πυραύλων TOS είναι 200 ​​x 400 μ.
Από τη στιγμή που έφτασε στο στόχο, ο πύραυλος που περιέχει τα θερμοβαρικά πυρομαχικά παράγει μια μικρή έκρηξη που εξατμίζει και διαλύει ένα εύφλεκτο μείγμα υπό τη μορφή εύφλεκτου σύννεφου. Η έκρηξη της δεύτερης εκρηκτικής γόμωσης καθυστερεί μέχρι να επιτευχθεί η βέλτιστη συγκέντρωση. Η έκρηξη του αερολύματος σε επαφή με το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα, δημιουργεί ένα τεράστιο κύμα κρούσης που ακολουθείται από έντονη καύση του αέρα (1500 - 2.000ºC). Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό, ειδικά σε πυροβολικό που δεν διαθέτει τεθωρακισμένα καταφύγια.
Το σύστημα TOS-1 διαθέτει ένα μετρητή αποστάσεων με λέιζερ που μετρά αποστάσεις έως 20 χιλιόμετρα και ένα κέντρο ελέγχου πυρός με ένα βαλλιστικό μικροεπεξεργαστή. Πριν χρησιμοποιηθεί στη Συρία, οι Ρώσοι είχαν παραδώσει συστήματα TOS-1 στον ιρακινό στρατό. Ο εκτοξευτής χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά του ΙΚ, στις 24 Οκτωβρίου 2014 για την ανάκτηση του έλεγχου της ιρακινής πόλης της Jurf Αλ Sakhar.

Βαλεντίνος Βασιλέσκου

Μετάφραση Ρουμανικά-Γαλλικά Avic - Διεθνές Δίκτυο
Μετάφραση Γαλλικά - Ελληνικά Κριστιάν Άκκυριά για το Ινφογνώμων Πολιτικά.

http://www.ziaruldegarda.ro/sistemul-tos-produce-dezertari-in-rindul-rebelilor-islamisti/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.