7/11/15

Γερμανικός... κοριός στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο

 Νίκος ΕλευθερόγλουΓερμανικός... κοριός στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο

  • H γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND)
Μια αποκάλυψη-σοκ κάνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Σε σημερινό του δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι  γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν συστηματικά κρατικές υπηρεσίες και διπλωματικές αποστολές φιλικών τους χωρών, μεταξύ των οποίων και την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο!
Χωρίς να αναφέρεται στο δημοσίευμα το πότε γίνονταν οι υποκλοπές, το άρθρο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «Στη Γερμανία βρίσκονταν πολλές ξένες πρεσβείες και προξενεία στη λίστα της BND, με την παρακολούθηση ηλεκτρονικών διευθύνσεων, τηλεφώνων και φαξ αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, ακόμη και του Βατικανού».

Tο δημοσίευμα του Spiegel
Το γερμανικό περιοδικό διευκρινίζει ότι οι διπλωματικές αντιπροσωπείες δεν εμπίπτουν στο άρθρο 10 του γερμανικού Συντάγματος, το οποίο προστατεύει επικοινωνίες Γερμανών από την παρακολούθηση. Πριν από τρεις εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η Bundesnachrichtendienst (BND) παρακολουθούσε Ευρωπαίους εταίρους, όχι μόνο κατ' εντολή της αμερικανικής υπηρεσίας NSA, αλλά και από μόνη της.

1 σχόλιο:

  1. Απλα πραγματα. Οι γερμανοι ειναι ενα εθνος απατεωνων, υποκριτων, ρουφιανων και εγκληματιων πολεμων. Οι αποδεδιγμενα βαρβαροι, χωρις ιστορια αλλα, με ποινικο μητρωο. Δυστυχως οι Ελληνικες κυβερνησεις τους γλυφουν ακομα. Εως ποτε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.