28/11/15

Οι Τουρκομάνοι δολοφόνοι του Ρώσου αλεξιπτωτιστή ήταν ...Τούρκοι

Ο Αλπασλάν Τσελίκ
Μ. Στυλιανού
H είδηση της ημέρας προσιτή από το πρωί στους τηλεθεατές της ρωσικής πηγής διεθνούς ενημέρωσης Ρ.Τ. (Russia Today):
Πολλά διεθνή τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, στην ειδησεογραφία περί την κατάρριψη του ρωσσικού SU 24 από τουρκικά F-16 , πέραν τών εικόνων της πτώσης και συντριβής του αεροσκάφους και της βραδείας καθόδου των αλεξιπτώτων των δύο πιλότων, παρουσίασαν και βιντεοταινία με ένα μπουλούκι «τζιχαντιστών» να βεβηλώνουν με αλλαλαγμούς το πτώμα του Ρώσσου πιλότου, τον οποίο είχαν δολοφονήσει, με ριπές πολυβόλου, προτού φθάσει στο έδαφος.
Μεταγενέστερες πληροφορίες αποσαφήνιζαν ότι οι «ήρωες» της σκηνής ήσαν Τουρκομάνοι αντάρτες, δοθέντος ότι το γεγονός συνέβη σε περιοχή που ελέγχεται από αυτό το στοιχείο.

Στην πανηγυρίζουσα, με κραυγές αλάχου ακμπάρ, ομάδα αυτών των γεναίων αγωνιστών εξήχε κατά το ανάστημα και την ηγετική επιβολή ένας τύπος με μαύρο μαντήλι την κεφαλή και υψωμένο το δεξί χέρι σε χαιρετισμό θριάμβου.

Σημερινά ρεπορτάζ του Ρ.Τ. αποκαλύπτουν την αυτότητα αυτού τουλάχιστον του προσώπου και ηγέτη της συμμορίας, ως Τούρκου, πολύ γνωστού και σεσημασμένου. Παραθέτοντας φωτογραφικά στοιχεία και ζωντανές μαρτυρίες Τούρκων γνωρίμων του, αποκάλυψαν ότι πρόκειται περί του στελέχους των Γκρίζων Λύκων Αλπασλάν Τσελίκ, γυιού πρώην δημάρχου μικής πόλης της Ανατολίας.

Σειρά φωτογραφιών από την Τουρκία τον παρουσιάζουν πάντοτε επκεφαλής ομάδων ομοιδεατών του να υψώνει το χέρι στον γνωστό χαιρετισμό των γκρίζων λύκων (με υψωμένον τον δείκτη και το μικρό δάκτυλο). Και μαρτυρίες ανέφεραν για την δράση του στη Τουρκία και στο Ιράκ, προτού μετατεθεί στην Συρία.

Το ρεπορτάζ ανέφερε επίσης ότι μεταξύ του κόμματος του Ερντογάν και των γκρίζων λύκων υπάρχει μυστική συνεργασία.

Στους ειδότες τις πρακτικές του τουρκικού παρακράτους, οι γκρίζοι λύκοι υπήρξαν η παραδοσιακή «μαύρη χείρα» της εξουσίας.

Σημείωση: Η πρωϊνή αυτή είδηση του Ρ.Τ.,μεταδόθηκε από τους ανταποκριτές στη Μόσχα στα ελληνικά βραδυνά δελτία.

Μ.Στυλιανού

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.