27/11/15

Διαβάστε τις δηλώσεις Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Ολάντ - Κόβει "φέτες" τον Ερντογάν και την Τουρκία...


Στην κυριολεξία έκοψε φέτες την Τουρκία και τον Ερντογάν, κατά τη διάκρεια δηλώσεων που έκανε στη συνάντησή του με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάν.
Αξίζει να τις μεταφέρουμε σε κατά λέξη μετάφραση από τουρκικό δημοσίευμα:
"Εκείνοι που χρησιμοποιούν δυο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της τρομοκρατίας, εκείνοι που έχουν συνάψει οικονομικές σχέσεις με τον  IŞİS, παίζουν με τη φωτιά".
Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εγκατέστησε σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων "S-400" στη Συρία, με σκοπό να προστατευτούν τα ρωσικά αεροσκάφη που επιχειρούν στη Συρία, καθ' ότι ένα αεροσκάφος της Ρωσίας καταρρίφθηκε από μια χώρα την οποία θεωρούσε συμμαχική, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Χαρακτηριστικά σημεία των δηλώσεων Πούτιν:

Σκληρό μήνυμα προς την Τουρκία: Παίζει με τη φωτιά
"Εκείνοι που χρησιμοποιούν δυο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της τρομοκρατίας, εκείνοι που έχουν συνάψει οικονομικές σχέσεις με τον  IŞİS, παίζουν με τη φωτιά.
Έγιναν κάποιες δηλώσεις και ανακοινώσεις από πλευράς της Τουρκίας. Δηλώνω ότι οι επιχειρήσεις της Ρωσίας και της Συρίας στην περιοχή που καταρρίφθηκε το ρωσικό μαχητικό, θα ενταθούν.
Αποφασίσαμε και εγκαταστήσαμε το μοντέρνο σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων "S-400" στη Συρία, επειδή καταρρίφθηκε ένα αεροσκάφος μας, με αποτέλεσμα να φονευθεί ένας πιλότος μας. Και αν χρειαστεί να αυξήσουμε τα μέτρα προστασίας, θα το πράξουμε.
Τα στοιχεία των επιχειρήσεων που κάνουμε στην περιοχή, τα κοινοποιήσαμε από πριν στους Αμερικανούς συμμάχους μας. Η Τουρκία (που λέει ότι δεν γνωρίζει τι εθνικότητας ήταν το αεροσκάφος που κατέρριψε) ήταν γνώστης αυτών των πληροφοριών.
Με τον Ολάντ συμφωνήσαμε στο θέμα της ανταλλαγής (επιχειρησιακών και άλλων) πληροφοριών για τις επιχειρήσεις στη Συρία.
Όσον αφορά το μέλλον του Άσαντ, γι' αυτό θα αποφασίσει ο λαός της Συρίας.
Ο στρατός της Συρίας και ο Άσαντ, είναι φυσικοί σύμμαχοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.


Το αεροσκάφος μας ήταν 5-6 χλμ μέσα στον εναέριο χώρο της Συρίας
Έγιναν ορισμένα πράγματα, όπως ο φόνος του πιλότου μας. Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από την πλευρά μας. Και θα κινηθούμε με βάση την απόφασή μας αυτή.
Εξετάσαμε το θέμα της ενσωμάτωσης της Γαλλίας στη συμμαχία που μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών και της συνεργασίας μαζί της. Κυρίως στο θέμα των πετρελαιοπηγών.
Το θέμα της αγοράς του πετρελαίου των τζιχαντιστών από την Τουρκία, πρέπει να παρουσιαστεί στην τουρκική κοιή γνώμη και να βγάλουν συμπεράσματα οι Τούρκοι πολίτες. Ήλθε στο προσκήνιο το θέμα των βυτίων που μεταφέρουν το πετρέλαιο των τζιχαντιστών. Μιλάμε για μεγάλες ποσότητες.

Τα βυτία μεταφέρουν πετρέλαιο στην Τουρκία μέρα-νύχτα
Τα βυτία αυτά μεταφέρουν πετρέλαιο από τις περιοχές που κατέχουν οι τρομοκράτες, μέρα νύχτα και το παραδίδουν στην Τουρκία.
Δηλαδή να σκεφτούμε ότι η Τουρκία δεν ξέρει τίποτε για την υπόθεση αυτή;
Υπάρχει μια απόφαση που λέει ότι απαγορεύεται η αγορά πετρελαίου από τους τρομοκράτες.
Οι επιθέσεις εναντίον του ρωσικού αεροσκάφους και εναντίον της Γαλλίας, στο Παρίσι, έγιναν ενώ συμβαίνουν όλα αυτά μπορστά στα μάτια μας.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει ο τουρκικός λαός
Αν δούμε το θέμα πολιτικά, τότε προκύπτει η ανακαιότητα να αποκαλυφθεί η υπόθεση της αγοράς του πετρελαίου των τρομοκρατών από την Τουρκία.
Εμείς δεν έχουμε καμμία αμφιβολία. Βλέπουμε ότι τα βυτία μεταφέρουν πετρέλαιο στην Τουρκία από την περιοχή που κατέχουν οι τρομοκράτες.
Εμείς δεν έχουμε επέμβει και δεν σκεπτόμαστε να επέμβουμε. Ας ενημερωθεί και ας πάρει απόφαση ο τουρκικός λαός για το θέμα.
Τα τελευταία χρόνια είχαν ενισχυθεί πολύ οι σχέσεις μας με την Τουρκία. Για μας είναι θλιβερό να υποχωρήσουν σε αυτήν την κατάσταση που είναι τώρα.

1 σχόλιο:

  1. K.Καλεντεριδη σας παρακολουθω παρα πολλους μηνες και εχω λατρεψει την αρθρογραφιας..πολυ αντικειμενικη και ευστοχη πληροφορηση.θα ηθελα να σας ρωτησω εαν παρακολουθησατε αυτη την δηλωση https://www.youtube.com/watch?v=ef0Wv_vMTeY και κατα ποσο θα μπορουσε η ρωσια να σκεφτεται σα πιθανη επιλογη την ολομετωπη επιθεση προς τουρκια σε ενα παρομοιο συμβαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.