1/12/15

Έκκληση για καθολική συμμετοχή στην εκδήλωση της Παμποντιακής στο Σύνταγμα τις 2-12-2015

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότίου Ελλάδας καλεί τον κόσμο για μαζική συμμετοχή στην αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου:

ΘΕΜΑ: Εκδήλωση Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος 2.12.2015 στο Σύνταγμα

 

Με δεδομένες τις σοβαρότατες εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού το τελευταίο διάστημα αλλά και το πάντα επίκαιρο θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των προγόνων μας, που στόχο έχει την αποτροπή νέων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον, ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος πραγματοποιεί νέα Εκδήλωση Διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:30, στην Πλατεία Συντάγματος, με το ακόλουθο περιεχόμενο:

- Τοποθετήσεις και δηλώσεις διακεκριμένων και αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων από διάφορους χώρους (Εκκλησίας, επιστήμης, αθλητισμού, τεχνών, ΟΤΑ), εντός και εκτός ποντιακού χώρου, για τα ζητήματα που μας απασχολούν.

- Δηλώσεις αλληλεγγύης και συστράτευσης εκπροσώπων άλλων γενοκτονημένων λαών (Αρμενίων, Ασσυρίων, Εβραίων, Ελλήνων της Μικράς ) για το έσχατο στάδιο της γενοκτονίας, αυτό της Άρνησης της Γενοκτονίας, που επιτελεί με τις δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας και ολοκληρώνει με τη διατήρησή του στη θέση του η Κυβέρνηση.

- Ενημέρωση εκ μέρους των στελεχών του οργανωμένου ποντιακού χώρου για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας:

•            Την καταβολή των πενιχρών αλλά απαραίτητων για την επιβίωσή τους συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικες Πόντιους από την πρώην Σοβιετική Ένωση, σύμφωνα με τις διαδοχικές -προεκλογικές- δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

•            Την επανένταξη του κεφαλαίου για την ιστορία του Παρευξείνιου Ελληνισμού, του μοναδικού με σαφή αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που εξαιρέθηκε από τη διδακτέα ύλη της γ’ Λυκείου.

•            Την άμεση αποπομπή του αρνητή της Γενοκτονίας από το Υπουργείο Παιδείας ως το ελάχιστο χρέος προς την Ανθρωπότητα, που κινδυνεύει από νέες γενοκτονίες ενόσω δεν αναγνωρίζεται το έγκλημα και δεν καταδεικνύεται ο θύτης, διότι, όπως είπε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «η αδικία οπουδήποτε είναι απειλή για τη δικαιοσύνη παντού»!

Ουλ’ εντάμαν  -  Όλοι μαζί

για τα δίκαια αιτήματα του Ποντιακού Ελληνισμού

Γραφείο Τύπου


Σ.ΠΟ.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της ΠΟΕ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.