16/12/15

ALERT - Η Τουρκία σκηνοθέτησε επίθεση με τους συμμάχους τις τζιχαντιστές εναντίον δικών της στρατιωτών, στη βάση στη Μοσούλη, για να ξεφύγουν από το πρέσιγκ της Βαγδάτης

Απίστευτο: Τη στιγμή που η κυβέρνηση του Ιράκ προσφεύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλοντας την Τουρκία για εισβολή και εγκατάσταση στρατιωτικής δύναμης 1200 ανδρών στη βάση Μπασίκα, βόρεια της Μοσούλης, η Τουρκία σκηνοθέτησε επίθεση, σε συνεργασία με το σύμμαχο "Ισλαμικό Κράτος", εναντίον της εν λόγω βάσης από τζιχαντιστές. Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί η δύναμη αυτή αμυνόμενη και να καταδείξει έτσι την αναγκαιότητα της παραμονής της εκεί. Κανονικές ανατολίτικες κουτοπονηριές!!!
Με βάση διεθνή δημοσιεύματα
Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους κατά τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Ιράκ
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης και άλλα έξι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση κατά των αραβικών σουνιτικών δυνάμεων σε στρατιωτική βάση στην Μπασίκα, κοντά στην ιρακινή πόλη Μοσούλη, όπου βρίσκονταν ανεπτυγμένα τουρκικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης και άλλα έξι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών.

Όπως είχε ανακοινώσει παλαιότερα η Τουρκία, στο στρατόπεδο της Μπασίκα βρίσκονταν τουλάχιστον 150 Τούρκοι στρατιώτες με 25 περίπου τεθωρακισμένα, οι οποίοι επέβλεπαν την εκπαίδευση Ιρακινών εθελοντών που πολεμούν ενάντια στους τζιχαντιστές.

4.150 Τούρκοι στρατιώτες είχαν καταφθάσει στα περίχωρα της Μοσούλης, που πλέον ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, στις 4 Δεκεμβρίου, με σκοπό την εκπαίδευση των Ιρακινών εθελοντών, ωστόσο η Βαγδάτη είχε απαιτήσει την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων. Την περασμένη Κυριακή, μάλιστα, το Ιράκ έδωσε τελεσίγραφο 48 ωρών στην Τουρκία για να αποσύρει τα στρατεύματά της, απειλώντας τη ότι διαφορετικά θα αντιμετώπιζε «αρνητικές συνέπειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.