1/12/15

Νέα αεροπορική βάση ενεργοποιούν οι Ρώσοι στη Συρία - Η σειρά απελευθέρωσης της Παλμύρας;

Μετά την εγκατάσταση των αντιαροπορικών πυραυλικών συστημάτων S400 στην αεροπορική βάση στη Λατάκεια, την εγκατάσταση εκεί καταδιωκτικών αροσκαφών, η Ρωσία έρχεται να ενεργοποιήσει μια νεά αεροπορική βάση στη Συρία, τη φορά αυτή κοντά στην πόλη Χομς, την αρχαία Έμεσσα.

Πρόκειται για τη βάση El Şayrat, η οποία διαθέτει 45 καταφύγια αεροσκαφών, όπου εδώ και μερικές μέρες έχουν εγκατασταθεί επιθετικά ελικόπτερα της Ρωσίας, ενώ προσωπικό εδάφους φαίνεται να προετοιμάζει την εγκατάσταση κι άλλων μαχητικών αεροσκαφών, εκτός των δέκα που ήδη υπάρχουν, που θα ενεργούν πλέον από πλεονεκτική θέση, όταν επιχειρούν στη νότια και κεντρική Συρία και κυρίως στην περιοχή της Παλμύρας.
Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Times, στην εν λόγω βάση, που υπάρχουν ήδη 10 μαχητικά και 15 ελικόπτερα, Ρώσοι μηχανικοί έχουν ήδη επισκευάσει τους δυο διαδρόμους προσγειώσεων, προετοιμάζοντας προφανώς τη βάση για να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει αεροπορικές επιχειρήσεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Στη βάση ήδη σταθμεύουν επιθετικά ελικόπτερα Mi-24, τ αοποία συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στην πόλη Παλμύρα.
Σύμφωνα με τον Tim Ripley του περιοδικού Jane's Defence Weekly "η Παλμύρα είναι πολύ μακριά από τη Λατάκεια. Γι' αυτό έστειλαν τα επιθετικά ελικόπτερα στη βάση El Şayrat. Αν στείλουν και μαχητικά στην βάση αυτή, θα έχουν προχωρήσει σε μια πολύ έξυπνη ενέργεια"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.