29/1/16

Ρωσία: Σκανδαλώδεις οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί διαφθοράς Πούτιν

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις και προσβλητικές» τις κατηγορίες για διαφθορά του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, τις οποίες εξακόντισε η αμερικανική κυβέρνηση και εκτίμησε ότι οι ΗΠΑεπιζητούν να επηρεάσουν τις ρωσικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018.
Ο κ. Πούτιν δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στο ύπατο αξίωμα της χώρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Εκτιμούμε πως οι δηλώσεις αυτές είναι σκανδαλώδεις και προσβλητικές. Εννοείται ότι αναμένουμε εξηγήσεις εκ μέρους Αμερικανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «δήλωση εντελώς χωρίς προηγούμενο», προερχόμενη από την Ουάσινγκτον.
Το βράδυ της Πέμπτης, μερικές ημέρες μετά τη μετάδοση εκπομπής του BBC στη διάρκεια της οποίας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών κατηγόρησε τον κ. Πούτιν για διαφθορά, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζόσουα Έρνεστ, δήλωσε: «Η δήλωση του υπουργείου Οικονομικών αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο την άποψη της κυβέρνησης».
«Υπάρχει ακόμη χρόνος, περισσότερα από δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές μας (σ.σ. προβλέπεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2018), όμως η προετοιμασία φαίνεται να έχει αρχίσει. Είναι σαφές ότι η συσσώρευση αρνητικών πληροφοριών εναντίον του αρχηγού του κράτους μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ασκηθεί πίεση και να επηρεαστούν οι μελλοντικές προεκλογικές εκστρατείες μας», δήλωσε ο κ. Πεσκόφ.

8 σχόλια:

  1. Εκεινο που πρωτιστως τους ενοχλει ειναι ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΣ του ΠΟΥΤΙΝ (το ειχε πει ο Carl Bildt-καλος ανθρωπος). Αλλα και ετσι να ειναι, οι Αμερικανοι απο που πηραν το δικαιωμα να κανουν κριτικη που δεν τους αφορα αλλωστε για οποιον ηγετη δεν θελουν???? Αυτοι ειναι αρχιδιεφθαρμενοι και υποκριτες προτεσταντες.....Η συγχρονη ΒΑΒΥΛΩΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.iefimerida.gr/news/248400/i-rosia-ekane-rekor-stis-paraviaseis-anthropinon-dikaiomaton-perissoteres-apo-kathe-alli

    Καλύτερα να μην δαιμονοποιούμε και να μην αγιοποιούμε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με την ίδια τη παραπομπή σου:

      >Πίσω από την Ρωσία στη σχετική διόλου τιμητική λίστα είναι η Τουρκία, με 79 παραβιάσεις της σύμβασης του ΕΔΑΔ<

      >Καλύτερα να μην δαιμονοποιούμε και να μην αγιοποιούμε κανέναν.<
      Σύμφωνοι. Προπαντός μη δαιμονοποιούμε τη Τουρκία...


      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.