3/1/16

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολύ καλά αυτά που δεν έκαναν επαρκώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Τηλεοπτική συνέντευξη
O ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους «εταίρους», από την ΕΕ, είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι το κοινοβούλιο υπηρετεί το σύστημα
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούσαν να την κάνουν επαρκώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και την κάνει πάρα πολύ καλά» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«O ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους «εταίρους», από την ΕΕ, από την αστική τάξη της χώρας μας, γιατί αυτοί επιλέγουν... Αν είχε περάσει τέτοια μέτρα μια κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν...» επισήμανε.
Όπως τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε νέο μνημόνιο, αντί να καταργήσει όπως έλεγε, έλεγε ότι θα καταργήσει τους αντασφαλιστικούς νόμους και φέρνει και καινούργιο».
«Δεν φτάνει κάποιος ηγέτης, ένα κόμμα, να λέει ‘εγώ είμαι με το λαό, θα κάνω καλά πράγματα’» σημείωσε.
«Δεν είναι δύσκολο για το ΚΚΕ να χαϊδέψει αφτιά, άλλα κόμματα το κάνουν» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας ότι «εμείς δεν θα καθορίσουμε τη γραμμή μας ανάλογα με το αν την καταλαβαίνει η πλειοψηφία του λαού.» «Έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό, και αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τον κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο γγ. του ΚΚΕ κάλεσε το λαό « να αξιοποιήσει τη δύναμη που έχει συμμετέχοντας στις εκλογές, αλλάζοντας συσχετισμούς σε σωματεία και διεξάγοντας συνδικαλιστική δράση για να οργανώσει την πάλη του».
«Το κοινοβούλιο υπηρετεί το σύστημα» ξεκαθάρισε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας, δηλώνοντας ότι «ο λαός πρέπει να πάρει την εξουσία, όχι όμως με τη σικέ επανάσταση του Τσίπρα... Ακόμη και η ΝΔ μιλάει για ‘επανάσταση’ και ‘επανάσταση’ μέσα στην επανάσταση’.»
Αναφερόμενος εξάλλου στην πρόταση Καμμένου για στράτευση των γυναικών κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας για «στρατικοποίηση» και «ψευδεπίγραφο μέτρο ισότητας».
«Ο στρατός δεν είναι εκπαιδευτήριο, κάνεις θητεία» σημείωσε ακόμη ο γγ. του ΚΚΕ.

Γιατί το "όχι" στο σύμφωνο συμβίωσης
Σε ό,τι αφορά την καταψήφιση του συμφώνου συμβίωσης από το ΚΚΕ διευκρίνισε ότι θέση του κόμματος είναι να γίνει καθολικό δικαίωμα ο πολιτικός γάμος με απλοποίηση των διαδικασιών χωρίς την εμπλοκή συμβολαιογράφου.
«Δεν ψηφίσαμε ούτε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ετεροφυλόφυλα ζευγάρια, αλλά ψηφίσαμε αυστηροποίηση των ποινών για ρατσιστικά σχόλια και φαινόμενα μπούλινγκ σε όσους ενήλικες έχουν οποιοδήποτε σεξουαλικό προσανατολισμό» διευκρίνισε ο κ. Κουτσούμπας.
«Η πλειοψηφία του κόσμου μας λέει ότι ήταν σωστή η θέση σας (για καταψήφιση του συμφώνου συμβίωσης)» παρατήρησε.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.