6/2/16

Πλησιάζει η μητέρα των μαχών στη Συρία; Μέγας πανικός στην Άγκυρα!!!

Του Σάββα Καλεντερίδη

Αυτή εδώ η στήλη, τα χρόνια που διαρκεί η κρίση και ο πόλεμος στη Συρία, φρόντισε να κρατά ενήμερους τους φίλους και αναγνώστες της για τα τεκταινόμενα εκεί, η πορεία των οποίων πρόκειται να επηρεάσει σε στρατηγικό επίπεδο το μέλλον της Κύπρου και της Ελλάδας τον 21ο αιώνα.
Η εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.), που άρχισε τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με τους πρώτους βομβαρδισμούς στόχων από πλευράς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, έχει αλλάξει τις παραμέτρους της κρίσης, επιταχύνοντας τις εξελίξεις, που κατά τα φαινόμενα οδηγούν στο πέρας του πολέμου και στο άνοιγμα μιας καινούργιας σελίδας στην ιστορία της Συρίας.
Η επέμβαση της Ρωσίας, πέραν του ότι από μόνη της συνιστά μια κίνηση με πολλά και ιδιαίτερα νοήματα κυρίως σε σχέση με τις δυνατότητες συμβατικών και στρατηγικών όπλων που χρησιμοποιεί στον πόλεμο αυτό, οδήγησε στην εξάλειψη όλων των θυλάκων που δημιούργησε η Τουρκία στο έδαφος της Συρίας, εξοπλίζοντας εν ψυχρώ και εν γνώσει των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, τμήματα της Αλ Κάιντα και άλλες ακραίες ισλαμιστικές ομάδες,με στόχο να έχει λόγο την επόμενη μέρα στη Συρία.
Όταν η ρωσική πολεμική αεροπορία, σφυροκοπώντας θέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, διευκόλυνε τον στρατό της Συρίας να ανακαταλάβει την περιοχή Μπαγίρ Μπουτζάκ, που κατοικείται από Τουρκομάνους, η Άγκυρα ένοιωσε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Για να μπορέσει να παγώσει ή να εκτρέψει τον ρου των εξελίξεων και να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στα ύπουλα σχέδιά της, στις 24 Νοεμβρίου 2015 κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό τύπου Su-24, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία αντί να προβεί σε αντίποινα, καταρρίπτοντας κι αυτή ένα τουρκικό αεροσκάφος, εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και ενίσχυσε τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία.
Την ίδια στιγμή, λαμβάνοντας αντίστοιχη αρμοδιότητα από την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, η Ρωσία, δια στόματος Πούτιν, διακύρηξε ότι σε περίπτωση που εισέλθουν τουρκικά μαχητικά στον εναέριο χώρο της Συρίας, θα «πέσουν» πάνω σε βλήματα των S-400, που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.
Το μεγάλο θύμα αυτής της υπόθεσης, είναι οι Τουρκομάνοι της Συρίας, τους οποίους η Τουρκία εξόπλισε και ενέπλεξε στα επεκτατικά της σχέδια, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να χάσουν τα σπίτια και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Είναι καλό και ιδιαίτερα διδακτικό την περίπτωση των Τουρκομάνων της Συρίας, που πίστεψαν στα μεγάλα λόγια και έγιναν όργανα της Άγκυρας, χάνοντας άλλοι τη ζωή και άλλοι τα σπίτια και το βιός τους, να την μελετήσουν οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης. Είναι διδακτικό παράδειγμα γι’ αυτούς και δεν πρέπει να γίνονται θύματα μερικών εκατοντάδων εγκάθετων, που αμοίβονται με μαύρα λεφτά από το προξενείο της Κομοτηνής, για να τους παρασύρουν σε δρόμους που μπορεί να τους οδηγήδσουν στην καταστροφή.
Επιστρέφοντας στη Συρία, την ώρα που διαβάζονται αυτές η γραμμές, η Άγκυρα νοιώθει να φεύγει για άλλη μια φορά το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Τη φορά αυτή οι επιτελείς της Άγκυρας είδαν το στρατό της Συρίας να καταλαβάνει και να ελέγχει τον οδικό άξονα που οδηγεί από το Χαλέπι στην συνοριακή πύλη Οντζούπιναρ της Τουρκίας, από τον οποίο άξονα η Τουρκία τροφοδοτούσε με εφόδια, όπλα, πυρομαχικά και ανθρώπινο δυναμικό τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στο έδαφος της Συρίας.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το επόμενο βήμα που αναμένεται να γίνει, είναι η κατάληψη των πόλεων Αζάζ και Τζαραμπλούς από το στρατό της Συρίας και από δυνάμεις των Κούρδων, για να κλείσει ο περίφημος διάδρομος των 98χλμ, για τον οποίο η Τουρκία είπε ότι είναι «κόκκινη γραμμή» και να ενωθούν τα καντόνια Κομπάνι-Αφρίν, φέρνοντας τους Κούρδους ένα βήμα από τη Μεσόγειο.
Και επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει με στρατό στο διάδρομο αυτό, για να αποτρέψει την συνένωση των κουρδικών καντονιών, εμείς να θυμίσουμε ότι όταν μπεις σε έναν βάλτο, όσο κινείσαι, άλλο τόσο χώνεσαι πιο βαθιά και πολύ δύσκολα ξεκολλάς και βγαίνεις απ’ αυτόν!
Ανλαντίν μι Αχμέτ;
Δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία

48 σχόλια:

  1. Από το βάλτο για να βγεις πρέπει να είσαι μακεδονομάχος, να πολεμάς για το δίκαιο και την πατρίδα, και να έχεις παλικάρια σαν τον Παύλο Μελά, να δώσουν το παράδειγμα της θυσίας.

    Εδώ οι τούρκοι μάλλον θα κάνουν και επισήμως τους κομιτατζήδες, ενώ οι κούρδοι και λοιποί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ""Η εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.), που άρχισε τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με τους πρώτους βομβαρδισμούς στόχων από πλευράς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, έχει αλλάξει τις παραμέτρους της κρίσης, επιταχύντοντας τις εξελίξεις, που κατά τα φαινόμενα οδηγούν στο πέρας του πολέμου και στο άνοιγμα μιας καινούργιας σελίδας στην ιστορία της Συρίας."""

    Oταν δεν σου βγαινει ρε παιδι μου....
    Λεει οτι η εμπλοκη της Ρωσιας αλλαξε τις παραμετρους της κρισης και επιταχυνε τις εξελιξεις!!!!!
    Η πραγματικοτητα ειναι οτι χωρις την Ρωσια η τουρκια θα γινοταν παλι αυτοκρατορια, και εμεις θα επιστρεφαμε στον αχαρο ρολο του γιουσουφακιου.
    Δεν επιταχυνε τις εξελιξεις, τις πηγε αλλου απο εκει που ηθελαν οι αληταραδες του κοσμου.
    Λιγο θαρρος δεν βλαπτει.
    Αειντε προσκυνημενα ζωα δειτε την αληθεια καταμουτρα, δεν δαγκωνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιπροοδευτικέ
      ποιος ακριβώς είναι το προσκηνυμένο ζώο;

      Διαγραφή
    2. Ειναι ο καθε ελληνας που φοβαται να δει την πραγματικοτητα. Που φοβαται να ακουμπησει τις καταβολες του, και να πραξει συμφωνα με την ιστορια του.
      Ειναι ο καθε ελληνας ο οποιος για να βολεψει το τομαρι του, συντασσεται με τους κακοποιους του κοσμου. Ο οποιος τακιμιαζει με τους φονιαδες γερμανους, τους απατεωνες εγγλεζους, τους πειρατες, τους δουλεμπορους, τους ληστες. Ειναι αυτοι που φοβουνται να πατησουν πανω στην ταυτοτητα τους και καμωνονται τους ευρωπαιους.
      Αυτοι φιλε Σαββα ειναι τομαρια. Τσανακογλυφτες του καθε κερατα και προδοτες σε καθε ευκαιρια.

      Διαγραφή
    3. Ενώ εσένα @αντιπροοδευτικός, ανάλογα με τις εξελίξεις τους μεν τους χρίζεις αυτοκράτορες τους δε τους αποκαλείς φονιάδες ή απατεώνες Εγγλέζους ή και Γερμανούς που τακιμάζουμε εμεις ε;

      Αλλα όταν οι τουρκαλάδες σου τακιμιάζοντας με τους Αμερικανούς, και τους Εγγλέζους και τους λοιπούς "εγκληματίες" στη Μ.Ανατολή και στη Συρία τότε τα βάζεις με τους Ελληνες ε;

      Γούστο έχεις... που πονάς τόσο πολύ που δε μπορείς τον πονο σου να μη τον φανερώσεις.

      Διαγραφή
  3. Οι τούρκοι δεν έχουν κάνει τίποτα παραπάνω απ' αυτό που οι δοσίλογες ξευτιλισμένες αλλά προπαντός "δημοκρατικές" ηγεσίες μας τους επιτρέπουν. Η τουρκία λέει φίλος πιο πάνω θα γινόταν αυτοκρατορία... Όχι φίλε μου. Δεν μπορεί να γίνει αυτοκρατορία. Δεν μπορεί να γίνει αυτοκρατορία γιατί μέσα της έχει ΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ. Για ποιον λόγο νομίζεις ότι σε κάθε βήμα τους έχουν και μια τούρκικη σημαία;;;;; κάθε 2 μέτρα βλέπεις και μία. "Είσαι τούρκος, είσαι τούρκος, είσαι τούρκος, είσαι τούρκος" αυτό λένε συνέχεια. Τι ανάγκη έχουν να το επαναλαμβάνουν, έτσι; Έχουμε εμείς συνέχεια ανά βήμα ανάγκη από μια ελληνική σημαία να μας το θυμίζει;;;; δεν ξέρουμε τι είμαστε όπου και να πάμε; Ξέρουμε. Γιατί εμείς είμαστε Έλληνες. Αυτοί δεν είναι αυτό που λένε ή μάλλον αυτό που η κεντρική εξουσία τους λέει... Ο Τσιρκοσουλτανος από την Ποταμιά. Έτσι το λένε το χωριό του Ερντογάνου. Λένε επίσης ή μάλλον φαντάζονται, ότι οι τούρκοι ως τούρκοι είναι οι απόγονοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Πόσες φορές στα κείμενα της αυτοκρατορίας βρίσκουμε να μιλάνε για τούρκους; σε ποιους αιώνες; με τι ύφος; Ελάχιστες στα τελευταία της και με αρνητικό τρόπο. Άρα ούτε απόγονοι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας είναι όπως προσπαθεί να περάσει η ελίτ του τσίρκου. Κανείς δεν σου κάθεται στο σβέρκο αν δεν σκύψεις. Αν τώρα εμείς θεωρούμε προοδευτικό το σκύψιμο για λόγους ιδεολογικούς (για να μην πω ιδεοληπτικούς) και αναγάγουμε τον "γιουσουφισμό" σε πολιτική ιδεολογία και τον πλασάρουμε σαν "συναδέλφωση των λαών" ως αντίβαρο στον άλλο πόλο, εκείνον του μεγαλείου, είναι άλλο θέμα. Γιατί εμείς έχουμε ένα πρόβλημα. Κινούμαστε διαρκώς και με ταχύτητες αστρονομικές, ανάμεσα σε δύο πόλους. Εκείνον του απόλυτου μεγαλείου και εκείνον του απόλυτου τίποτα που το κάνουν ό,τι θέλουν. Κι έχουμε φτάσει σε σημείο να μπερδέψουμε αυτά τα δύο ώστε να δεχόμαστε να γίνουμε καρπαζοεισπράκτορες των πάντων λόγω μεγαλείου, είμαστε πολύ υπέρ άνω για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας. Τα συμφέροντα είναι μικροπρεπή πράγματα κι εμείς ... η μεγαλωσύνη... ο σεβασμός στον διαφορετικό που ακόμα κι αν μας φτύνει μάλλον βρέχει, ... η συναδέλφωση των λαών.. μπλα μπλα...
    Αυτή είναι η ψυχολογία μας κι οι νοητικοί μας προγραμματισμοί, για αυτό και καταλήγουμε σε ηγεσίες αποτελούμενες από ξενόδουλους λεμέδες, που ντύνουν την ξενοδουλοφροσύνη τους είτε με "ιδεολογίες" και ιδεολογικές και "δημοκρατικές" "ευαισθησίες", είτε με οικονομικές θεωρίες... φιλελευθερισμοί και τέτοια, είτε, πολύ κλασσικά, με ανικανότητα. "δεν ήξερε δεν μπόρεσε δεν καταλαβε δεν του είπαν δεν ρώτησε" "όταν υπέγραφε κοίταζε αλλού, σκάλιζε την μύτη του, ήταν αφηρημένος".
    Ποιος θέλει να είναι αδελφός με τον μαλάκα της καρπαζιάς, όμως;
    Για δείτε τους "αδελφούς" πώς μας φέρονται; Μας δείχνουν πού βάζουμε εμείς τον εαυτό μας. Ή που θα το καταλάβουμε και θα σηκωθούμε στο ύψος μας κι επιτέλους θα επιλέξουμε μια ηγεσία με "ιδιοτελή" κριτήρια να υπερασπίζεται και υπηρετεί την Ελλάδα και μόνον αυτήν κι όχι την Ευρώπη τον γαλαξία ή ό,τι άλλο, κι έτσι θα δεις τότε και πόσο είναι οι λεγόμενοι τούρκοι ή θα βγάζουμε διάφορες ψοφόγριες ή γραβατολαμόγια ή νταουλοπεζοδρομιακούς που θα μας λένε ότι ευαισθησία και σεβασμός είναι να τρως τα σκατά των άλλων για να μην τους προσβάλεις, και θα συνεχίσουμε στο ίδιο κλισέ που έχουμε μέχρι και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. We have been injected the fear. If we really knew Turkey's identity crisis, we should have reacted differently in Imia.
      Savva is worth exploring the image of the Turks Erdogan brings from China with the "Turks" of the soap operas. I know you understand me very well

      Διαγραφή
  4. Οι τουρκομάνοι της Συρίας δεν είναι άμοιροι των ευθυνών και των επιλογών τους. Από την αρχή συντάχθηκαν με την Αλ Νούσρα και έκαναν εγκλήματα εναντίον της χώρας στην οποία διαμένουν. Προφανώς με σκοπό να αποκόψουν τις περιοχές τους από την Συρία και να τις προσκολλήσουν στην τουρκία του τσιρκοσουλτάνου, στην επικράτεια του οποίου το μέγιστο αδίκημα είναι οποιαδήποτε αρνητική έκφραση εναντίον του! Κάτι σαν τον Κιμ Γιον Ουν της μέσης ανατολής δηλαδή. Κι όσο η βρώμα τους πήγαινε καλά με τις ευλογίες όλων των ευρωαποικιοκρατών, όλα δούλευαν ρολόι. Κι ύστερα "ήρθαν οι μέλισσες"!!! και έκτοτε γελάει το παρδαλό κατσίκι. Η βρωμιά της τουρκίας με την κατάρριψη του Σουκόι δεν έγινε από μόνη της. Έγινε σε συνεννόηση με την τσατσά τους τις ΗΠΑ! Στους Αμερικανούς έδιναν τα σχέδια πτήσεως οι Ρώσοι για αποφυγή παρεξηγήσεων και τα σχέδια βρέθηκαν στα χέρια των τούρκων! Για να κάνουν αυτό που έκαναν τους τα έδωσαν οι τσατσάδες τους ελπίζοντας ότι θα παρέσυραν σε άμεση στρατιωτική απάντηση της Ρωσίας προς την τουρκία που θα έδινε επιτέλους το άλλοθι στους εργοδότες της I$I$ να επέμβουν, λόγω ΝΑΤΟσυμμαχίας "να υπερασπίσουν το μέλλος της συμμαχίας που θα δεχόταν επίθεση ενώ 'υπεράσπισε την εδαφική του ακεραιότητα'" ακόμα και εκτός των συνόρων της κι έτσι να επέμβουν και στην Συρία, που αυτός ήταν ο στόχος τους προκειμένου να ανατρέψουν την στρατιωτική κατάσταση και να διασώσουν τους μισθοφόρους δολοφόνους τους! Η Ρωσία, της οποίας η ηγεσία αποτελείται από ικανούς και με αγάπη για την χώρα τους κι όχι από λαμογια ψευτοϊδεολόγους συνδικαλιζόμενους και ηλίθιους, αν όχι από ακραιφνώς ξένους πράκτορες, όπως κάποια άλλη γνωστή μας χώρα, δεν τσίμπησε το δόλωμα και δεν επενέβη στρατιωτικά στην Τουρκία. Την τσάκισε οικονομικά με μια σειρά αντιμέτρων, την ρήμαξε με κυβερνοεπιθέσεις, και με έναν σωρό άλλους τρόπους που δεν έγιναν γνωστοί, εξοπλίζει τους κούρδους, βομβάρδισε και διέλυσε τους τουρκομάνους. Και περιμένει τους τούρκους να κάνουν το λάθος που θα χρησιμοποιήσει για να απεμπλέξει το ΝΑΤΟ και τους λιανίσει. Γιατί οι βρωμήλοι της "συμμαχίας" στηρίζουν τα τουρκικά αίσχη, αλλά δεν θα ήθελαν να εμπλακούν σε μαλλιοτραβήγματα που μόνο απώλειες θα τους έφερναν, για χάρη της! Τους τουρκομάνους δεν θα τους λυπηθώ καθόλου. Όταν έχαναν το βιός τους άλλοι άνθρωποι δεν τους ενδιέφερε καθόλου. Μόνοι τους επέλεξαν τον δρόμο τους. Όσο για τον κανακαρη του τουρκοδήμαρχου που το έπαιζε τουρκομάνος αντάρτουλας και όλως τυχαίως ήταν το FOX δίπλα για να δώσει την γεμάτη έπαρση συνέντευξή του, θα χαρώ να τον δω στην Μόσχα να τον δικάζουν με αποδεικτικό στοιχείο τα ίδια του τα λόγια.
    Οι εν λόγω που αναφέρετε κύριε Καλεντερίδη, δεν τους περνάει απ' το μυαλό ότι μπορεί να έχουν την τύχη των τουρκομάνων γιατί ενώ η Συρία έχει ηγέτη που αγαπά κι υπηρετεί την χώρα του και κάλεσε σε βοήθεια τον κατάλληλο σύμμαχο (προς θλίψιν της δημοκρατοφασίζουσας και αποικιοφρονούσας Δύσεως και των κολλητηρίων της) εδώ οι ηγεσίες που διαρκώς επιλέγουμε συναγωνίζονται σε δημοκρατομπουρδολογίες χωρίς αντίκρυσμα και σε πολιτικές προδοσίας και ακραιφνούς υπηρεσίας σε ξένα συμφέροντα. Αν γινόταν διαγωνισμός δουλοφροσύνης θα κέρδιζαν όλοι τους το πρώτο βραβείο! Οι τούρκοι δεν είναι μεγάλοι. Οι ηγεσίες μας είναι ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (λυπάμαι που δεν υπάρχει μεγαλύτερη γραμματοσειρά για να το γράψω να πιάνει όλον τον χώρο) ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΛΩΝΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία, είναι από τα πιο όμορφα άρθρα που έχω διαβάσει.

      Διαγραφή
    2. Ναὶ,πολὺ καλὸ ἄρθρο.

      Οἱ ἡγεσίες μας ὅμως δὲν εἶναι μόνο σκουπίδια,φαίνεται νὰ εἶναι καὶ προγραμματισμένες ἀπὸ τὴν Δύσι νὰ σώζουν τὴν Τουρκία.

      Ἄν εἴχαμε ἡγέτες πατριῶτες δὲν ξέρω πράγματι ἄν ἡ Τουρκία θὰ ἦταν ὅπως εἶναι σήμερα,νὰ μᾶς τὸ παίζει δλδ κεχαγιᾶς καὶ ἐμεῖς νὰ καθόμαστε στὰ τέσσερα.

      Ντρέπομαι ἀφάνταστα γιὰ τὴν κατάντια μας καὶ δὲν ξέρω τὶ μὲ πληγώνει περισσότερο,τὸ οἰκονομικό μας χάλι ἤ τὸ ὅτι γίναμε λαὸς ἀναξιοπρεπής καὶ κλωτσοσκοῦφι τοῦ κάθε εὐρωπαίου ποὺ τὸν ἔκαναν ἄνθρωπο οἱ πρόγονοί μας.

      Διαγραφή
    3. Βασικά είναι σχόλιο, βρε παιδιά, αλλά μου βγαίνει λίγο μεγάλο...

      Διαγραφή
    4. πω πω κοπελα μου τη σχολιο ειναι αυτο τελειο

      Διαγραφή
    5. Το άρθρο του Καλεντερίδη πολύ σοβαρό και τεκμηριωμένο, η παραίνεση της Σοφίας χρήσιμη και διαφωτιστική. Ευχαριστώ και τους δύο που έγραψαν.

      Διαγραφή
    6. Nα μην είμαστε επικριτικοί (κιορθώς)ομως μόνο γιά δαύτους...γιά κοιτάχτε και λίγο γύρω σας.Τι βλέπετε στο περίγυρό σας;Ολοι αυτοί οι αποκαλούμενοι ως έλληνες ,σε τι ακριβώς πιστεύουν πέραν του ευρώ;

      Διαγραφή
  5. Εύγε για τα άρθρα σου Σοφία!!! Συντάσσομαι απόλυτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό το άρθρο!
    Άσχετη ερώτηση: Γιατί έχει ημερομηνία ανάρτησης 1 μέρα μπροστά από την Ελλάδα; Από Αυστραλία το ανεβάσατε; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόρφου
      επειδή είναι προγραμματισμένο να μείνει πρώτο μέχρι αύριο, γι' αυτό γράφει έτσι.

      Διαγραφή
  7. Πιστευω φιλε σαββα αυτη η πληροφορια δεν χρειαζοταν να δωθει..αλλα εισαι πολυ έντιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η εμπλοκή της Ρωσίας στην Μ.Ανατολή, η προάσπιση των συμφερόντων τους και η γενικότερη αντιπαράθεση της με την Τουρκία, μπορεί να ηχεί ευχάριστα στα αυτιά μας... αλλά το λυπηρό στην όλη υπόθεση, όπως προαναφέρθηκε και από άλλους αναγνώστες, είναι το οτι η Ελλάδα σιωπά και δεν φαίνεται διατεθιμένη να αδράξει την ευκαιρία διαδραματίζοντας ένα πιο ενεργό ρόλο, σε αγαστή συνεργασία με την νέα δύναμη που εμφανίστηκε, ώστε να στριμώξει πιο πολύ την Τουρκία, κερδίζοντας πόντους και ίσως οφέλη στο νέο status quo που δημιουργείται στην Μ.Ανατολή. Φυσικά και δεν μιλώ για σύρραξη αλλά μια άλλη μορφής πίεση η οποία και θα διασφάλιζε τα αιγαιακά μας σύνορα προκαλώντας ακόμα ένα πονοκέφαλο στους Τούρκους και ως εκτούτου θα απέφερε πολλαπλά οφέλη για την χώρα...Βέβαια δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει για το γνωστό λόγο του ότι δεχόμαστε ανευ όρων την υποτιθέμενη συμμαχία εκ της δύσης δίχως σοβαρά ανταλλάγματα, πόσο μάλλον σήμερα που είμαστε εξώφθαλμα οικονομικά υποταγμένοι σε αυτούς... Η στάση αναμονής που κρατάμε, η μόνιμη ουδετερότητα που ποτέ δεν σου εξασφαλίζει κάτι περισσότερο, οφείλεται στην παθητική εξωτερική πολιτική που μας διακατέχει, είτε εκτελώντας εντολές έξωθεν είτε όχι, με γνώμονα πάντα την ξεκαθάριση του τοπίου σε τούτο τον κρίσιμο γεωστρατηγικά χώρο. Οι λόγοι λίγο έως πολύ γνωστοί, αλλά ένα σχετικά ήρεμο περιβάλλον στην περιοχή της Μ.Ανατολής δύναται να ξεκλειδώσει και το μεγάλο φαγοπότι του ορυκτού πλούτου της ευρύτερης περιοχής...κάτι που αναμένουν πολλά βαμπίρ με ανυπομονησία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει κι ένας λόγος ακόμα που δε μπορεί να γίνει αυτό που λέτε από την παρούσα κυβέρνηση εδικά.Γι' αυτούς αυτά ακούγονται εθνικιστικά!! Να εκμεταλλευτούμε
      την συγκυρία με τους Ρώσους για να στριμώξουμε κι άλλο την Τουρκία? Μα τι λέτε τώρα? Εμείς επιθυμούμε προλεταριακή ένωση των λαών μας και κατάργηση των συνόρων. Ως γνωστόν και ως αριστερόπληκτοι εθνομηδενιστές θεωρούμε ότι περνάγαμε καλά επι Τουρκοκρατίας και δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα να ξαναγίνουμε υπόδουλοι...

      Διαγραφή
    2. Φιλε Κωνσταντινε,ειναι οντως εθνικιστικα.
      Χωρα χωρις μια συμπαγη και οργανωμενη εθνικιστικη μαζα του λαου εδραιωμενη στη συνειδηση της κοινωνιας και αποδεκτη ως προς αυτο που αντιπροσωπευει δεν εχει μελλον ουτε ως κρατικη οντοτητα ουτε ως πολιτισμικη.
      Παρε παραδειγμα την Πολωνια,την Τσεχια,τη Σλοβακια την Ουγγαρια και την Ουκρανια.
      Παρα την διαφθορα τους οι λαικες μαζες εχουν εξαιρετη πατριωτικη συνειδηση και αυτο αναγκαστικα ωθει και τους πολιτικους να κινουνται με τις εκαστοτε επιθυμιες του λαου.

      Αλλα εδω στην Ελλαδα,εχουμε μπαχαλακηδες να τα σπανε στο ονομα της επαναστασης ενος λαου,τον οποιο λαο μισουνε και αυτοαποκαλουνται ανθελληνες.

      Διαγραφή
    3. Δυστηχώς έτσι όπως τα λές είναι, πως να αδράξει η Ελλάδα την ευκαιρία να "παίξει" στο μεγάλο παιχνίδι που παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται στη Μ. Ανατολή, το οποίο μας επιρεάζει τρελά και θα μας επηρεάσει και στο άμεσο μέλλον, απο τη στιγμή που δεν υπάρχει εδώ στον τόπο μας πολιτική ηγεσία άξια να το πράξει αυτό αλλά αντιθέτως μια ηγεσία που εκτελεί καθήκοντα προεστού της τουρκοκρατίας, συλλογή των φόρων και απόδοση τους στον αγά στην δύση...ας το πάρουμε απόφαση δεν υπάρχει γεννιά πολιτικών ηγετών και το κενό αυτό θα σπεύσουν να το εκμεταλλευθούν πολλοί και διάφοροι με περίεργες τάσεις, απόψεις καιθολές ιδέες που τίποτε το το καλό δεν προοιωνίζουν για τον τόπο μας, με δυο λόγια ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ όπως έλεγε και ο Αντώνης Σαμαράκης, ή πιο σώστά ζητείται ηγετική πολιτική φυσιογνωμία/ες!

      Διαγραφή
    4. Η Ελλάδα, αγάπη μου, έχει ηγεσίες τόσο δουλοπρεπείς, που αν μας κάνουν εισβολή οποιοιδήποτε θα τους πουν "ευχαριστούμε που μας επιλέξατε"! Τι λες τώρα; τι σιωπά; Εδώ έκαναν διαδήλωση, τα ζώα, έξω από την συριακή πρεσβεία την οποία κι έκλεισαν, επαναλαμβάνω τα ΖΩΑ, υποστηρίζοντας τους "μετριοπαθείς" μισθοφόρους των ΗΠΑ που διαπράττουν τα "μετριοπαθή" τους εγκλήματα υπό την αποικιακή σημαία που είχε επιβάλει η Γαλλία το 1932 στην Συρία. Αυτήν με τα 3 αστέρια. Τόσο μετριοπαθείς και τόσο αγνά αντιπολιτευόμενοι! Με την σημαία της αποικιοκρατίας... όταν δεν την κατεβάζουν για να ανεμίσουν αυτήν του Ι$Ι$! Τι ευκαιρία λοιπόν λες, μ' όλη την καλή σου πρόθεση, να αδράξει, εδώ και να τους τις δώσεις τις ευκαιρίες δώρο θα σου τις τρίψουν στα μούτρα και θα πάνε στο ΔΝΤ να σε καταδώσουν:"Αυτός σας υπονομεύει". Όλοι αυτοί παιδί μου ΔΕΝ ΘΑΛΟΥΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, δεν τους βλέπεις; Αν θιχτούν οι γκαίη έχεις φύγει απ' το παράθυρο και αν θίξεις όλην την χώρα δεν κουνιέται φύλλο... Στο θέμα της Συρίας όλα αυτά τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, νεοφιλελέχρικα και προοδευφτυσμένα, σιωπούσαν όταν σφαζόντουσαν οι χριστιανοί και διαλυόντουσαν εκκλησίες που είχαν αρχαιολογική αξία (δεν μετράω καν την θρησκευτική) και καταφέρονταν εναντίον του Άσαντ που προστάτεψε και τους Χριστιανούς και τους Σιίτες και τους Αλεβίτες, τους πάντες. Αυτός ήταν ο αντιδημοκρατικός και αυτοί με τις δημοκρατικές ευαισθησίες συντάσσονταν με το μαύρο σαουδαραβικό σκοτάδι. Δεν πήγαινε η Κεφαλογιάννα στην Μόσχα που την περίμεναν και πήγαινε στην σαουδαραπιά!
      Δεν υπάρχει ηγεσία στην Ελλάδα καλέ μου.
      Υπάρχει ξενόδουλη ΙΚΕΣΙΑ μόνο.

      Διαγραφή
    5. Σοφια τα ειπες ολα νομιζω.Ετσι ακριβως ειναι οι ελληνοφωνοι πολιτικοι.Τετοιοι ξεφτιλισμενοι.Ειναι απυθμενος ο ραγιαδισμος.Σε σημειο ΑΗΔΙΑΣ.

      Διαγραφή
  9. Σοφία Συγχαρητήρια για τα γραφόμενα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε Σαββα η Τουρκια μαζευτηκε γιατι την περιποιηθηκαν οι Ρωσοι με το τροπο.που καταλαβαινει.Με τα οπλα.Στη Θρακη και οπουδηποτε θελησουν οι Τουρκοι να απλωσουν τα μιερα χερια τους ξερετε καλυτερα απο εμας πως οι πολιτικοι (υποτιθεται ελληνες) θα τους διευκολυνουν κι ολας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σοφια με καλυπτεις απολυτα. Το σημειο που εχω αντιρρηση, ειναι σε αυτο που λες:
    """Η τουρκία λέει φίλος πιο πάνω θα γινόταν αυτοκρατορία... Όχι φίλε μου. Δεν μπορεί να γίνει αυτοκρατορία. Δεν μπορεί να γίνει αυτοκρατορία γιατί μέσα της έχει ΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ."""
    Η τουρκια μπορει να γινει αυτοκρατορια (οπως εγιναν οι οθωμανοι), με τις πλατες του βατικανου και των λακεδων του (ευρωπαικες "ηγεσιες"). Αυτοι εχουν αποφασισει να φτιαξουν ενα πανισχυρο ισλαμικο τοιχος στα νοτια της Ρωσιας. Γιατι νομιζεις οτι επενεβη η Ρωσια?
    Αυτη η δυναμη του κακου που ακουει στο ονομα παπισμος, δημιουργει και καταργει αυτοκρατοριες.
    Αυτο που φαινεται σημερα, ειναι οτι αυτος ο ελεγχος του κοσμου επαθε ρωγμη με την απωλεια ελεγχου της Ρωσιας στο προσωπο του Πουτιν.
    Βεβαια εδω εχομε να κανουμε με δαιμονια, δεν εχομε να κανουμε με ανθρωπους. Αρα ακομη και ο Πουτιν θα μπορουσε να αποδειχθει δικος τους. Ευχομαι να μη συμβαινει αυτο, διοτι τοτε αλοιμονο στην ανθρωποτητα.
    Για την Ελλαδα εχω να πω, οτι απλα μας εχουν γεμισει με τους δαιμονισμενους τζιχαντιστες με αποτελεσμα να μη μπορει να κανει τιποτα. Ειμαστε υπο συνεχη απειλη και ακβιασμο. Εχομε γινει μια μπαρουταποθηκη που αρκει ενα σπιρτο να την ανατιναξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε δεν θα είναι αυτοκρατορία αλλά ανδρείκελο αυτών που είπες. Η αυτοκρατορίες Αντιπροοδευτικέ μου, το λέει και το όνομα Αυτο κρατούν. Έχουν δύναμη και ισχύ από μόνες τους, από μέσα τους. Είναι δική τους η φωτιά που τις κρατάει και τις κάνει μεγάλες.
      Με ξένη φουφού από κάτω γίνεσαι ωραία μανέστρα όχι αυτοκρατορία.

      Διαγραφή
  12. Ωραια!!! ώρα να τελειώνουμε με το συνοθύλευμα που θέλει ή το αναγκάζουν άλλοι να λεγεται ελληνικη βουλή...Και μαζί με αυτούς να τελειώνουμε και με τους νυν συμμάχους τους :Την περιβόητη Δύση και τα παρελκόμενα της (βλέπε τζιχαντια,σαλαφιστές κ.ο.κ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολα αυτα που εγιναν και γινονται εχουν ενα ονομα, Μπαρακ Ομπαμα, με την πρωτη επισκεψη σαν προεδρος των ΗΠΑ στην Τουρκια, και με την πρωτη επισκεψη σαν εκλεγμενος προεδρος για δευτερη φορα....στην Τουρκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτος οπως και οι προηγουμενοι προεδροι, ειναι αχυρανθρωποι. Αυτο δεν το εχεις ακουσει?
      Εχεις δει καποια διαφορα πολιτικης απο προεδρο σε προεδρο? Περα απο τα οικονομικιστικα για τα προσχηματα.

      Διαγραφή
  14. Σάββα καλημέρα. Σε πληροφορώ ότι οι Πομάκοι φαίνεται να είναι ενήμεροι. Μαθητές (πομάκοι) με έπιασαν κουβέντα και έδειξαν να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις εξελίξεις κάτω εκεί. "Κύριε οι Ρώσοι σφάζουν τους τούρκους στην Συρία", και το έλεγαν αγανακτησμένοι. Έξυπνα παιδιά είναι αυτό που λες θα το σκεφτούν μόνοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα μην νομίζεις. Μόνο που θεωρούν ότι οι τούρκοι πρέπει να κάνουν ό,τι γουστάρουν και να μην τους πειράζει κανείς και μόνο το ότι ταυτίζονται μαζί τους δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό.
      Αλλά ... ο καθένας είναι απόλυτα υπεύθυνος για τον εαυτό του. Κι αυτό ισχύει για όλους για μας για τους τουρκμένους για τους Πομάκους...

      Διαγραφή
  15. Eξαιρετικο το αρθρο Σαββα! Λεει τα πραγματα με το ονομα τους!Μονο ηλιθιοι δεν καταλαβαινουν το ρολο της Τουρκιας σε αυτο το παιχνιδι και γενικωτερα στην περιοχη! Η Ρωσσια ειναι η μονη που μπορει να τους τραβηξει το αυτι, και οχι τα υπολοιπα πουλημενα τομαρια που την χαιδευουν και κανουν τα στραβα ματια στα σχεδια της ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα καλά και ενημερωτικά άρθρα τραβάνε τους ενημερωμενους αναγνώστες σαν το νέκταρ τις μέλισσες.
    Σάββα σε έχω κρίνει αρνητικά πολλές φορές. Κατά την άποψή μου, όχι άδικα.
    Μην ασχολείσαι με τον εγχώριο βούρκο γιατί λερώνεσαι άδικα.
    Ενημέρωνέ μας σωστά γι αυτά που ξέρεις.
    Να αρθρογραφείς εσύ και όχι να αναρτάς άρθρα Βενιζέλου κλπ λαμογιών που στην τελική αν μας λείψουν ξέροτυμε σε που να τα βρούμε (mega σκαι κλπ).
    Σε ευχαριστώ εσένα και τους υπόλοιπους σχολιαστές για την ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πέρα από την θαυμάσια κατατοπιστική ανάλυση των γεγονότων στην Συρία και τις τεκμηριωμένες εκτιμήσεις για σχετικές πιθανές εξελίξεις, κρατάω ιδιαίτερα και αυτήν την παρατήρηση τού Σάββα Καλεντερίδη :
    "Είναι καλό και ιδιαίτερα διδακτικό την περίπτωση των Τουρκομάνων της Συρίας, που πίστεψαν στα μεγάλα λόγια και έγιναν όργανα της Άγκυρας, χάνοντας άλλοι τη ζωή και άλλοι τα σπίτια και το βιός τους, να την μελετήσουν οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης."
    Να την μελετήσουν και να την καταλάβουν πριν ολοκληρωθεί η θυματοποίηση - θυσία τους από μερικές εκατοντάδες εγκάθετων, που αμοίβονται με μαύρα λεφτά από το προξενείο της Κομοτηνής, για να τους παρασύρουν σε δρόμους που μπορεί να τους οδηγήσουν στην καταστροφή.
    Μακάρι να τον ακούσουν και να ξυπνήσουν εγκαίρως.
    Θα είναι καλό και γι' αυτούς και για όλους μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κ. Καλεντερίδη,

    η προειδοποίηση προς τους μουσουλμάνους Έλληνες που γίνονται βορά στην αυθαιρεσία του προξενείου θα είχε βάση μόνο σε περίπτωση που η Ελλάδα είχε αλλάξει ριζικά και αμετάκλητα γεωπολιτικό προσανατολισμό και συνδέονταν όπως και ο Ασσάντ με τη Ρωσία αφήνοντας δια παντός τους αλληθωρισμούς σε άλλες κατευθύνσεις. Μόνο έτσι απολαμβάνεις τα "προνόμια" της στήριξης μίας υπερδύναμης.
    Μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Ελλάδος δεν συζητείται καν για πολλούς και γνωστούς λόγους. Επειδή παρακολουθώ συχνά το ιστολόγιό σας τολμώ να πω, διορθώστε με εάν κάνω λάθος, ότι ούτε και εσείς προτείνετε ανοιχτά και άμεσα τέτοιου είδους γεωπολιτικές αλλαγές κατευθύνσεως. Μάλλον εμμέσως θα έλεγα και υπό την κάλυψη ενός άλλου γεωπολιτικού μύθου, ότι πρέπει να "κάνουμε παιχνίδι" με όλους (ο οποίος δεν ισχύει όταν βγαίνουν τα μαχαίρια και καθένας πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο). Πως λοιπόν απευθύνετε προειδοποιήσεις επικαλούμενος άλλα δεδομένα από αυτά που ισχύουν για την Ελλάδα? Η Ελλάδα είναι έρμαιο και ανδρείκελο και ούτε πρόκειται να αλλάξει ποτέ, όταν το σύνολο του πολιτικού της στερεώματος (και το εννοώ το σύνολο από το ένα άκρο έως το άλλο) είναι στηριζόμενο από τη Δύση?
    Που εδράζονται λοιπόν οι προειδοποιήσεις που απευθύνετε σε bold?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Koμνηνέ
      η ιστορία παίζει άσχημα παιχνίδια.
      Και οι Τουρκομάνοι, όπως και οι Πομάκοι της Θράκης, όταν έπαιζαν τον παιχνίδι της Τουρκίας, δεν υπολόγιζαν ότι θα έλθουν έτσι τα πράγματα, γιατί πίστεψαν στη δύναμη της Τουρκίας, η οποία αποδείχτηκε φούσκα.
      Απευθύνομαι λοιπόν στους μουσουλμάνους και κυρίως στους Πομάκους, γιατί στ' αλήθεια δεν θέλω να τους δω να χάνουν τα πάντα κάποια στιγμή, όπως οι Τουρκομάνοι.
      Η ζωή και η ιστορία παίζει άσχημα παιχνίδια, αυτό να έχουν υπ' όψιν τους.

      Διαγραφή
  19. Τα παιχνίδια της ζωης και της Ιστορίας δεν ερχονται ουρανοκατεβατα. Αυτό σας ζητησα πριν να μου πειτε. Οταν κανενας σε αυτη τη χωρα, ουτε κι εσείς, δεν μιλάει και μαλλον δεν θελει εν τελει να έρθουν εκεινες οι συνθήκες που θα επετρεπαν τα παιχνίδια της ζωης και της Ιστορίας, πως περιμενουμε να ερθουν και προειδοποιουμε. Εκτος αν υπαρχει κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κομνηνέ
      να κάνω ένα σενάριο.
      Η Τουρκία χάνει στη Συρία και ιδρύεται εκεί ένα δεύτερο κουρδικό κράτος.
      Στη συνέχεια αρχίζουν διαδικασίες για ίδρυση του τρίτου κουρδικού κράτους στην Τουρκία.
      Αυτό οδηγεί την Τουρκία σε κατάσταση πρώτα οικονομικής και μετά πολιτικής περιδίνησης.
      Σε μια τέτοια περίπτωση, αν, λέω αν, ξεσπάσει κάτι στα ελληνοτουρκικά και η Άγκυρα, για να ενισχύσει τη θέση της, εμπλέκει τους Πομάκους μέσω των εγκάθετων και των πρακτόρων της στη Θράκη.
      Όμως, η πορεία των εξελίξεων δεν είναι αυτή που έχει σχεδιάσει η Τουρκία και βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, χωρίς να μπορέσει να βοηθήσει τους Πομάκους.
      Τότε αυτοί πληρώνουν τη "νύφη" και χάνουν τα πάντα.
      Μην μπλέκεις από τώρα ΗΠΑ και Ρωσία, κανείς δεν ξέρει ποιος τι πραγματικά σχεδιάζει για την περιοχή μας.
      Το κρίσιμο είναι να μην παίζεις με τη φωτιά και ακριβώς αυτό συμβουλεύω τους συμπατριώτες μου τους μουσουλμάνους της Θράκης.
      Απλά πράγματα.

      Διαγραφή
  20. Στο εν λογω σενάριο και με τις υφισταμενες συνθήκες εν Ελλαδι, οι κερδισμενοι θα ειναι αυτοί που εσείς προειδοποιειτε λογω ακριβως της δουλικης προσκολλησης της Ελλαδος στη Δυση. Ελπίζω να καταλαβαινετε την αντιφαση του σεναρίου σας με την προειδοποιηση που απευθυνατε. Χαιρομαι που με επιβεβαιωνετε με το σχόλιο σας για Ρωσία. Στην Ελλαδα με τέτοιες πολιτικές δεν υπαρχει λογος για τέτοιες προειδοποιησεις. Ειναι κενες περιεχομενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κ καλεντεριδη σοφια κομνηνε και ολοι οι υπολυποι που θεωρειται τουσ ελληνεσ πολιτικους προδοτες γιουσουφακια και ολα τα υπολοιπα κοσμητικα επιθετα πρεπει να θεσετε σοβαρα υο οψιν σας μια παραμετρο που δεν την θετει ουτε ο Κος καλεντεριδης που υπηρετησε επαξια τις ενοπλες δυναμεις.Οτι σε εναν επικειμενο πολεμο μεταξυ ελλαδος και τουρκιας ο μεγαλος χαμενος θα ειναι η Ελλαδα γιατι ο στρατος της ειναι ενα απεραντο μπαχαλο.Οι αξιωματικοι μας παρακαλανε να τοθς διαθεσουν μπαταριες φια τα αρματα μαχης.γραφτε τα αυτα Κε καλενεριδη και μη τα κρυβετε αλλιως καντε μια ερευνα για το στρατευμα και θα βρεθειτε προ μεγαλων εκπληξεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή και εάν δεχτούμε πως έχουν έτσι τα πράγματα όπως ακριβώς τα λες, πράγμα που δεν το πιστεύω, ποιος είναι ο ένοχος όλης αυτής της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα; Δεν είναι το πολιτικό κατεστημένο- σκυλολόϊ που την έχει φέρει σ' αυτό το σημείο; Άδικό έχουν λοιπόν όλοι οι σχολιαστές που τους κράζουν; Θα μου πείς έχει τις ευθύνες του και ο ελληνικός λαός και το δέχομαι, όμως ο ελληνικός λαός δεν παίρνει τις κρίσιμες ώρες, τις κρίσιμες αποφάσεις, ψηφίζει για να έχει κάποιους να διαχειριστούν την κάθε κατάσταση που προκύπτει επάξια, τώρα αν αυτοί είναι προσκυνημένοι ευθύς εξ' αρχής, απο τον πάγκο, πριν μπούν στον αγωνιστικό χώρο για να "παίξουν" αυτό βαραίνει τους ίδιους τους πολιτικούς και το σύστημα που κατά την άποψη μου έχουν επιλέξει απο αρκετά παλαιά να παίζουν το ρόλο του υπηρέτη και τοποτηρητή των ξένων συμεφερόντων στη χώρα...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.