27/2/16

Ντόμινο ακυρώσεων σε τουριστικούς προορισμούς


Άμεσους κινδύνους για την εθνική οικονομία επιφυλάσσουν οι πιέσεις που δέχεται ο ελληνικός τουρισμός εξαιτίας των ανεξέλεγκτων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, όπως μεταδίδει η "Καθημερινή”.
Ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία και πτήσεων για την προσεχή σεζόν, αλλά και περικοπή δρομολογίων από εταιρείες κρουαζιέρας αποτελούν τις πρώτες απτές επιπτώσεις σε νησιωτικούς προορισμούς που δέχονται υψηλές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Οι ξενοδόχοι έχουν προχωρήσει σε μείωση τιμών και προσφορών προκειμένου να τονώσουν την τουριστική ζήτηση. Παρά ταύτα επισημαίνουν τον κίνδυνο ότι αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση θα υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στα έσοδα των τοπικών επιχειρήσεων και κατ' επέκταση στην εθνική οικονομία αλλά και στην απασχόληση.
Πιο αναλυτικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ίδιο δημοσίευμα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, η πτώση των κρατήσεων για τη φετινή σεζόν από κάποιες αγορές στο νησί φτάνει έως και 90%.

Για τη συνέχεια Capital

2 σχόλια:

  1. Μα γιατι βαζετε την φωτογραφια της ? Πω ..... Πω. ......θα. Τρελαθω !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, όπως και στον στρατό, το "καψόνι" είναι .... ομαδικό!

    Ήγουν, αν οι Μυτιληνιοί και οι λοιποί αγαθοί νησιώτες που ψήφισαν ομαδικά ΣΥΡΙΖΑ, υποφέρουν γιατί έτσι τους αξίζει καθ’ όσον εμπιστεύθηκαν ψεύτες, υποφέρουμε μαζί τους και όλοι εμείς που είχαμε την εξυπνάδα και δεν «Συριζοποιηθήκαμε» και έτσι δεν φταίξαμε σε τίποτε.

    Όμως καλά να πάθουν!

    Πήγαιναν γυρεύοντας, χωρίς να καθίσουν και να αξιολογήσουν όσα τους αράδιαζε με λαρυγγώδη αλά Ανδρέας Παπανδρέου φωνή ο αρχιψεύταρος από την Θεσσαλονίκη.

    Καλά να πάθουν!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.