12/2/16

Δειλοί και υποκριτές! Ο ΣΥΡΙΖΑ, που καθιέρωσε την λογική του "μπουκαρίσματος", κτυπά και πνίγει στα δακρυγόνα τους αγρότες!!!

Επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Αστυνομικό μπλόκο στα τρακτέρ στα διόδια του Ισθμού - Συμβολική διέλευση από 17 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας από την πλατεία Συντάγματος από τις 16.00 έως τις 18.00 της Παρασκευής
12:01 Οι πρώτοι αγρότες στην πλατεία Συντάγματος όπου έχουν στηθεί και οι πρώτες σκηνές - Οι αγρότες αναφέρουν ότι θα παραμείνουν στην πλατεία την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ
12:00 Κλειστός ο κόμβος Μαρκοπούλου - Μόνο η αττική οδός ανοιχτή προς το αεροδρόμιο
11:51 Μικροεντάσεις σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο μεταξύ αγροτών και δυνάμεων της αστυνομίας σε προσπάθεια να τους σταματήσουν

11:50
 Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Καραϊσκάκη - Προβλήματα κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας

11:33 Ηρεμα τα πνεύματα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Κύματα αγροτών φτάνουν στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος

11:24 Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές για τα επεισόδια στο υπουργείο Ανάπτυξης.


11:12 Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται;
«Καταγγέλουμε την χωρίς αιτία σύλληψη του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Κρυονερίδας Γιώργου Μαριδάκη καθώς και του συνάδελφου Νίκου Μπουρμπάκη από τις αστυνομικές αρχές. Κατασχέθηκε επίσης και το αγροτικό όχημα με τις προμήθειες των διαδηλωτών από τα Χανιά. Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας δεν θα περάσει.
Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι ο συνάδελφοι που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως καθώς και το αγροτικό αυτοκίνητο με τις προμήθειες μας».
11:04 Προσωρινή ηρεμία αλλά πολύ ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 

10:55 Δεκαεπτά τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, συνοδευόμενα από τρία έως τέσσερα μικρότερα αγροτικά οχήματα και αυτά υπό τη συνοδεία περιπολικών θα επιτραπεί να κάνουν συμβολική διέλευση από την πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 18.00.
Αυτό προτάθηκε και έγινε αποδεκτό προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρόταση για συμβολική διέλευση αγροτικών οχημάτων έγινε και προς τους εκπροσώπους και άλλων μπλόκων, όπως της Κορίνθου, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν επιμένοντας στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, να «κατασκηνώσουν» δηλαδή, μαζί με τα οχήματά τους, επί δύο ημέρες στο Σύνταγμα.
10:52 Προσαγωγές από την αστυνομία

10:50 Επεισόδια στη συμβολή Αριστοτέλους και Μάρνης και στην οδό Λιοσίων

10:48 Αυξάνεται η ένταση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Χρήση χημικών και κρότου-λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις

10:47 Ξεκίνησαν με πούλμαν οι αγρότες της Πελοποννήσου από τον Ισθμό προς την Αθήνα

10:36 Συνεχίζεται η επίθεση των αγροτών με πέτρες εναντίων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 

10:35 Συνεχίζεται η ένταση μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με πέτρες και ντομάτες από την πλευρά των αγροτών και χημικά και χειρομβοβίδες κρότου-λάμψης από την πλευρά των δυνάμεων της αστυνομίας

10:30 Μεγάλη ένταση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Οι αγρότες πετούν πέτρες προς το υπουργείο και τα ΜΑΤ - Σπάνε τζάμια, ενώ πέφτουν καπνογόνα

10:22 Οι αγρότες από την Κρήτη ζητούν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την είσοδο του υπουργείου Ανάπτυξης - Διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων

10:10 
Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου αγρότες πετούν ντομάτες και πέτρες στα ΜΑΤ 

09:45
 Ένταση επικρατεί στη Μάρνη, καθώς οι αγρότες κατευθύνονται προς την πλατεία Καραϊσκάκη για να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε εγκλωβίσει φορτηγό με αγροτικά προϊόντα.

09:15 Οι αγρότες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το κτίριο του υπουργείου έχει περικυκλωθεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. 

09:00 Οι αγρότες φωνάζουν συνθήματα και επιδιώκουν να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείου. Στη συνέχεια κατευθύνονται προς το Σύνταγμα για να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, έχουν ήδη φτάσει στο Σύνταγμα.

08:45 Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών. Σε  λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.
08:00 Οι αγρότες της Κρήτης έφτασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα από το Ηράκλειο κατέπλευσαν τα ξημερώματα τα πλοία «Κύδων» και «Κνωσός Παλλάς» και από τη Σούδα έφτασε στις 05:40 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Galaxy»..

07:30 Το ταξίδι τους για Αθήνα έχουν ξεκινήσει και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης.  Ακόμη, όμως, δεν έχουν προσεγγίσει τις κύριες εισόδους της πρωτεύουσας.

Τα Τέμπη θα είναι ανοικτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να διευκολύνουν την μετάβαση των αγροτών στην πρωτεύουσα.

Στην Αττική κλειστός θα είναι ο κόμβος Μαρκόπουλου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

07:00 Στα διόδια των Αφιδνών έχουν στηθεί αστυνομικά μπλόκα που ελέγχουν τις νταλίκες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μεταφέρουν τρακτέρ.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου επιμένουν να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, ωστόσο στον Ισθμό της Κορίνθου βρίσκονται παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ για να τους εμποδίσουν.

Με λεωφορεία και αυτοκίνητα αναχωρούν αγρότες από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, με προορισμό την Αθήνα. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία είναι ανοικτοί, ενώ στις 10:30 το πρωί θα ανοίξει και η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν οι αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα.

Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Την ίδια ώρα, συνδικάτα θα συγκεντρωθούν στην Κάνιγγος. Νωρίτερα στις 2 το μεσημέρι θα γίνει η συγκέντρωση των επιστημονικών φορέων.

Σήμερα, Παρασκευή και αύριο Σάββατο η Αθήνα θα είναι πόλη υπό πολιορκία, αφού το Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».


ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Ένας σοβαρός άνθρωπος να κάτσει να βάλει τα πράγματα κάτω να δούμε που πάμε επιτέλους ως χώρα και τι θέλουμε για μέλλον.Νομίζω ότι εκφράστηκε ο λαός ως άποψη τον Ιούλιο υπό συνθήκες ακραίας πολώσεως και εκβιασμού.Πριν η οικονομική κρίση γίνει εθνική και μετά κλαίμε με μαύρο δάκρυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πριν η οικονομική κρίση γίνει εθνική"

      Στην ... "οικονομική κρίση" είσαι ακόμη; Δεν κατάλαβες ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε εθνικά, πολιτικά, πολιτισμικά και τέλος οικονομικά; Στην ... "κρίση" είσαι ακόμη; Γύρνα από τ' άλλο πλευρό και συνέχισε να κοιμάσαι.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.