6/2/16

Η Ρωσία σκοτώνει αμάχους στη Συρία, δηλώνει ο Κέρι

«Να εφαρμοστεί εκεχειρία»
EPA/US DEPARTMENT OF STATE/HANDOUT
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας για τη ρωσική δράση στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε τη Ρωσία να τερματίσει τις αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής της αεροπορίας στη Συρία, οι οποίες «σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά κατά μεγάλους αριθμούς» και να εφαρμόσει κατάπαυση του πυρός, μία εβδομάδα πριν διεξαχθεί διεθνής διάσκεψη για τον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας «μου είπε πολύ άμεσα ότι είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει εκεχειρία. Οι Ιρανοί επιβεβαίωσαν στο Λονδίνο πριν από μιάμιση μέρα ότι θα υποστηρίξουν μια κατάπαυση του πυρός», είπε ο κ. Κέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά την επιστροφή του από περιοδεία στην Ευρώπη, αφιερωμένη κυρίως στη συριακή κρίση.

«Θα μάθουμε τις αμέσως προσεχείς ημέρες ποιος μιλάει σοβαρά και ποιος όχι», συνέχισε ο κ. Κέρι, απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στη Μόσχα, τον σημαντικότερο σύμμαχο της Δαμασκού, η οποία εξαπολύει βομβαρδισμούς εδώ και ημέρες γύρω από την πόλη του Χαλεπίου.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι υπάρχουν αποδείξεις για το ότι «η Ρωσία προφανώς χρησιμοποιεί κλασικές, μη κατευθυνόμενες βόμβες. Αυτές δεν είναι βόμβες ακριβείας και άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώνονται κατά μεγάλους αριθμούς».

Κατήγγειλε εξάλλου ότι «νοσοκομεία πλήττονται, κατοικημένες συνοικίες πλήττονται», αλλά και ότι, όταν φθάνουν σωστικά συνεργεία για να ανασύρουν τραυματίες, «οι βομβαρδισμοί επαναλαμβάνονται και σκοτώνονται τραυματιοφορείς».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει», επέμεινε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Δείτε ακόμα

http://www.naftemporiki.gr/story/1063245/i-rosia-skotonei-amaxous-sti-suria-dilonei-o-keri

2 σχόλια:

  1. Ο Κέρυ πρέπει να έχει πάθει κάποιο μικροεγκεφαλικό, γιατί μπερδεύει τα αποτελεσματα των βομβαρδισμών των ΗΠΑ με εκείνα των Ρώσων.

    Σε καρναβάλι με θέμα το θράσος και το ψέμμα, ο Κέρυ θα κέρδιζε επάξια το θρόνο του βασιλειά Καρνάβαλου! Έχει βέβαια και φάτσα που παραπέμπει σε τέτοιο αξίωμα...

    Είναι δε τέτοιο το θράσος του και η υποτίμηση της αμερικανικής αλλά και διεθνούς κοινής γνώμης, ώστε παραμένει στην θέση από την οποία θα έπρεπε να είχε φύγει κακήν κακώς από τον Αύγουστο του 2013, όταν πάλι ωρύετο εναντίον του Άσαντ ανεμίζοντας φωτογραφίες τραβηγμένες μία δεκαετία πριν με πτώματα Ιρακινών δολοφονημένων από την εισβολή της χώρας του, ως θύματα του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία και διεσύρθη παγκοσμίως όταν ο Ιταλός φωτογράφος που είχε τραβήξει την συγκεκριμένη φωτογραφία βγήκε δημοσίως και αποκάλυψε το πόθεν, πότε και πώς της φωτογραφιας.
    Επί έναν χρόνο η COαλητεία της οποίας αρχηγεύει η κυβερνησή του σκόρπιζε τα λεφτά των φορολογουμένων, σε φυλλάδια που ειδοποιούσαν τους μισθοφόρους τους ότι σε 45 λεπτά θα άρχιζε το σώου για τις ειδήσεις των 8:00, όταν δεν στόχευαν νοσοκομεία νεογνών σφάζοντας τα μωρά στις θερμοκοιτίδες που ακόμα λειτουργούσαν, ή δεν χτυπούσαν αβέρτα αμάχους σε γάμους.
    Τα λόγια του Κερυ δεν έχουν καμμία αξιοπιστεία για να ληφθούν σοβαρά απ' όποιονδήποτε νοήμονα και έντιμο άνθρωπο. Είναι καθαρά μια απελπισμένη όσο και χυδαία μέσα στην φαιδρότητά της, προσπάθεια προπαγάνδας από έναν πιστοποιημένο ψεύτη μιας κυβέρνησης που έχει διασυρθεί παγκοσμίως από την επιτυχία και την αποφασιστικότητα των Ρώσων και των συμμάχων τους, που από τον Σεπτέμβριο μαζί με τον ηρωϊκό συριακό στρατό καθαρίζουν την Συρία από τον εγκληματικό συφερτό που εξέμεσσε πάνω της η συμμορία του σκότους, της οποίας φαινομενικά οι ΗΠΑ ηγούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὅταν ἀκοῦμε τούς σημερινούς ἰθύνοντες τῶν ΗΠΑ, νά ψεύδονται ἤ νά ἔχουν δύο μέτρα καί δύο σταθμά, ἀνάλογα μέ τά συμφέροντα καί τίς ἐπιδιώξεις τους, ἐμεῖς οἱ ὀρθόδοξοι χριστιανοί, ἀκόμη καί ἀδικούμενοι, προσευχόμαστε θερμῶς μέ τό ψαλμικόν τοῦ προφητάνακτος Δαυίδ! : ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗΝ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΥΡΑΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΡΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΟΥ! ἤ μέ τό ἄλλο τό ὡραῖον μέ τό ὁποῖον εὔχεται ὁ ἄνθρωπος στόν Κύριον, ΠΡΟΣΘΕΣ ΑΥΤΟΙΣ ΚΑΚΑ ΚΥΡΙΕ, ΠΡΟΣΘΕΣ ΑΥΤΟΙΣ ΚΑΚΑ, ΤΟΙΣ ΕΝΔΟΞΟΙΣ ΤΟΙΣ ΓΗΣ, ἐννοεῖται προκειμένου νά παύσῃ ἡ ἐγκατάλειψίς τους ἀπό τόν Θεό (πού τούς ἀφίνει ἀνενόχλητους ἐν ἀμετανοησίᾳ καί ἐν ἀνοησίᾳ καί ἐν ἀπρονοησίᾳ γιά τήν αἰώνια ζωή τους, καί βλάπτουν τούς ἄλλους), μήπως ἔτσι, μέ κάποια σχετικῶς μικρά κακά, μετανοήσουν ἐπί τέλους τόσον πρός δική τους σωτηρία αἰώνια, ὅσο καί προκειμένου νά παύσουν νά ἐγκληματοῦν ἀδικοῦντες καί αὐτοδικαιούμενοι ματαίως. Ἀλλά ἐκεῖνοι, ὅπως ὁ κ. Κέρυ, προτιμοῦν νά ὑποστηρίζουν ὅσους στηρίζουν τούς ἀποκεφαλιστές τρομοκράτες: Σαουδική Ἀραβία καί Τουρκία.
    Μετά, θέλει νά τόν πάρουμε στά σοβαρά, ὅτι στεναχωρέθηκε γιά ἀμάχους, πού λέει ὅτι φονεύονται ἀπό τούς Ρώσους; Εἶχε πολύ καλλίτερους ἡγέτες ἡ Ἀμερική. Πού εἶχαν καί αἴσθηση καί συναίσθηση τοῦ ΠΟΙΟΝ ἐκπειράζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.