10/2/16

O Ιβάν Σαββίδης στο χορό του Συλλόγου Ποντίων Νέας Υόρκης «Κομνηνοί»

Ο Ιβάν Σαββίδης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Συλλόγου Ποντίων Νέας Υόρκης «Κομνηνοί» και –σύμφωνα με το greeksonline.com– αναμένεται να δώσει το παρών στον ετήσιο χορό του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στο Terrace on the Park.


«Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο σύλλογός μας θα τιμήσει τον Ιβάν Σαββίδη για τη συνολική του προσφορά στον ποντιακό ελληνισμό», δήλωσε o πρόεδρος των «Κομνηνών» Δημήτρης Μολοχίδης.
Στη Νέα Υόρκη ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα έχει αρχικά συναντήσεις με ηγετικά στελέχη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και θα δώσει το παρών στην Παγκόσμια Διάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο του Κουίνς, με συμμετοχή περίπου 40 νέων από όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τον Δ. Μολοχίδη (φωτο δεξιά), το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, στο Γουέστ Μίλφορντ της Νέας Ιερσέης και το μεσημέρι θα γίνει συνάντηση στο Ποντιακό Σπίτι στην Αστόρια με την ηγεσία, πρώην προέδρους και άλλους παράγοντες των «Κομνηνών».
Ακόμη θα υπάρξει συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη και με τον Σύνδεσμο Φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη.
«Προγραμματίζουμε επίσης συναντήσεις του κ. Σαββίδη με την ηγεσία της Αρχιεπισκοπής μας, τις διπλωματικές αρχές, πολιτικούς και πιθανόν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Κομνηνών.
Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Υόρκης διανύει το 51ο έτος ζωής του.
Όπως αναφέρει ο Δ. Μολοχίδης τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η διδασκαλία στα παιδιά (5ης και 6ης δημοτικού) των δύο εγχειριδίων με θέμα την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου και τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.