24/3/16

Οι Τούρκοι εκβιάζουν απροκάλυπτα την Ε.Ε. και την Ελλάδα - Θέλουν ανταλλάγματα για τους Κούρδους, για να γίνουν ελαστικοί στο προσφυγικό

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Κάθετη η Τουρκία: Δεν θα αλλάξουμε την εσωτερική μας νομοθεσία για τους μετανάστες
O Πρέσβης της Τουρκίας στην ΕΕ Σελίμ Γενέλ, σε συνέντευξή του προς την ιστοσελιδα EUOBSERVER, αναφέρει ότι η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να αλλάξει την εσωτερική της νομοθεσία για τους μετανάστες οι οποίοι επιστρέφονται στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι οι υφιστάμενοι κανόνες παροχής προστασίας στην Τουρκία είναι επαρκείς τόσο και για τους Σύριους όσο και για τους μη Σύριους.
«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα μάλλον ψευδές επιχείρημα, η συζήτηση κατά πόσο η Τουρκία αποτελεί ασφαλή τρίτη χώρα, όλα αυτά, συγχωρείστε μου την έκφραση είναι ανοησίες (bullshit)», σχολιάζει ο ίδιος.

Ερωτηθείς ωστόσο αν η Άγκυρα θα δεχθεί οποιοδήποτε είδος εποπτείας από την ΕΕ, ο Γενέλ απαντά χαρακτηριστικά: «Όχι, όχι, όχι, και πάλι όχι». Ο ίδιος αναφέρει ότι η Τουρκία δεν κατανοεί γιατί η ΕΕ ενδιαφέρεται για τη βελτίωση των προτύπων προστασίας μόνο για όσους επιστρέφονται στην Τουρκία, σε αντίθεση με όλους όσοι βρίσκονται ήδη στη χώρα. Αναφέρει επίσης ότι οι Σύριοι που επιστρέφονται από την Ελλάδα στην Τουρκία θα διατηρούν το καθεστώς προσωρινής προστασίας και ότι οι Αφγανοί και οι Ιρακινοί θα διατηρούν τα ίδια δικαιώματα που είχαν ήδη πριν τη συμφωνία - τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ενώ λ.χ. στους Σύριους θα επιτρέπεται να εργάζονται, οι Αφγανοί και οι Ιρακινοί δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. Αυτό δε θα αλλάξει, διευκρίνισε. «Εμείς δεν ωθούμε [τους Ιρακινούς] πίσω στο Ιράκ αν βρίσκονται σε κίνδυνο και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε 300.000», σημείωσε.

Ο Γενέλ αναφέρεται ακόμη στο ζήτημα της δημιουργίας «ασφαλούς ζώνης» στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σχέδιο το οποίο αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν χαρακτηρίσει στο παρελθόν ανέφικτο. «Ας πούμε ότι έχουμε μια ασφαλή ζώνη, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα 3 δις ευρώ ευρωπαϊκής βοήθειας και εκεί. Με αυτό τον τρόπο δε θα βοηθηθούν μόνο οι Σύριοι στην Τουρκία, αλλά και οι Σύριοι στη βόρεια Συρία», δηλώνει ο ίδιος.



Πηγή: Κάθετη η Τουρκία: Δεν θα αλλάξουμε την εσωτερική μας νομοθεσία για τους μετανάστες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/258409/katheti-i-toyrkia-den-tha-allaxoyme-tin-esoteriki-mas-nomothesia-gia-toys-metanastes#ixzz43pQbnzTs

6 σχόλια:

  1. Why stop demanding when they pay you €6 billion for 72.000 people. Stupidity has q high price.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν και άλλες δηλώσεις του Σελίμ Γενέλ οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται πιο πάνω. Αντιγράφω από το sigmalive: Σύμφωνα επίσης με τον Yenel όσοι εγκαταλείπουν την Τουρκία προς στην ΕΕ αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης. «Δεν είναι η ΕΕ [στην οποία επιδιώκουν να φτάσουν], είναι η αναζήτηση για μια καλύτερη ζωή - και όλοι, Σύροι, Αφγανοί, όποιος εγκαταλείπει την Τουρκία, είναι όλοι οι οικονομικοί [μετανάστες]», σημειώνει, συμπληρώνοντας ότι οι Σύροι στην Τουρκία ήταν ήδη ασφαλείς και δε φεύγουν για να σώσουν τη ζωή τους, καθώς δικαιούνται ασύλου και πρόσβασης στην εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με δυο λόγια τους λέει ξεκάθαρα πως ότι και να συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής της ευρωπαϊκής ένωσης θα μείνει στα χαρτιά! "Τι 'χες Γιάννη τι 'χα πάντα"! Οι παροιμίες είναι σοφές, αλλά οι ευρωπαίοι δεν δείχνουν ή δεν θέλουν να το κατανοήσουν, πολύ απλά η Τουρκία έχει σχέδιο να πάρει το παραδάκι (το οποίο και θα διαθέσει με βάση τη δική της ατζέντα εννοείται όπου αυτή θεωρεί σκόπιμο) και θα συνεχίσει το δικό της νεο-οθωμανικό διπλωματικό παιχνίδι των ασαφών υποσχέσεων συνεργασίας για την αντιμετώπιση της ασφυκτικής κατάστασης που δημιουργήθηκε με τη φυγή χιλιάδων προσφύγων απο τη Συρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο άθλια και να είναι η Τουρκία δεν μπορεί να αποτελεί το τέλειο άλλοθι για τις εθνοπροδοτικές ελίτ της Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βέβαια, η εθνοπροδοτική ελίτ της χώρας μας δεν μπορεί να κρυφτεί πια πίσω απο το δάχτυλο της, είναι εντελώς ξεμπροστιασμένη με τις άθλιες πολιτικές της, τις οποίες επιχειρεί να παρουσιάσει ώς...ανθρωπισμό!

      Διαγραφή
    2. Ξεμπροστιασμένη θα ήταν αν κινδυνεύε με ποινικές τιμωρίες για αυτά που διαπράττει

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.