24/3/16

Τα Γεράκια της Ερήμου: ο Συριακός Αραβικός Στρατός έτοιμος να απελευθερώσει τη Παλμύρα

Παλμύρα, 24.03.2016

Στην προσεχή μάχη της Παλμύρας, η μονάδα των Γερακιών της Ερήμου (πολιτοφυλακή πιστή στην εξουσία της Δαμασκού) θα είναι η κύρια στρατιωτική δύναμη. Γνωστή σε όλο τον κόσμο για τους θησαυρούς της αρχαιότητας, αυτή η συριακή πόλη καταλήφθηκε από τους τρομοκράτες το Μάιο του 2015.
Faucons du désert: l’armée arabe syrienne prête à libérer Palmyre
20.03.2016, Άφιξη των Γερακιών της Ερήμου κοντά στη Παλμύρα
Τα Γεράκια της Ερήμου θα αποτελέσουν τη κύρια δύναμη επίθεσης για την επιχείρηση απελευθέρωσης της Παλμύρας που βρίσκεται σήμερα κάτω από το Ισλαμικό ζυγό. Κάτω από τις διαταγές του Συριακού Αραβικού Στρατού, η πολιτοφυλακή είναι έτοιμη να εισβάλει στην πόλη, δήλωσε ο ιδρυτής και διοικητής αυτής της ταξιαρχίας.

«Λάβαμε την εντολή να προχωρήσουμε προς την Παλμύρα για να την απελευθερώσουμε από τη τρομοκρατική ομάδα Ισλαμικό Κράτος. Στη προσεχή μάχη, θα είμαστε η δύναμη κρούσης της επίθεσης.  Σύντομα θα ξεκινήσει η επίθεση στην πόλη. Πολύ σύντομα, θα ανακοινώσουμε σε όλους τους φίλους μας ότι η Παλμύρα πέρασε υπό τον έλεγχό μας », λέει ο Djaber.

Ποια είναι αυτά τα Γεράκια της Ερήμου
Η μονάδα Γεράκια της Ερήμου ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια από τον Μοχάμαντ Djaber. Μετράει 4000-5000 μαχητές όλων των θρησκειών και όλων των επαρχιών της Συρίας.

«Η Ρωσία παρέχει υποστήριξη στο Συριακό Αραβικό Στρατό ως μέρος της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας. Το επιτέλειο των ένοπλων δυνάμεων μας μεταφέρει ένα μέρος της βοήθειας που λαμβάνει, και έτσι πιστεύουμε ότι οι νίκες που υπογράφονται από τα +γεράκια + έχουν γίνει δυνατές χάρη στην ρωσική βοήθεια », λέει.

Επίθεση στη Παλμύρα

Η προέλαση προς την Παλμύρα γίνεται από τα δυτικά, ανατολικά και νότια. Σε ορισμένα τμήματα του μετώπου, τα στρατεύματα του συριακού αραβικού στρατού και των πολιτοφυλακών είναι ήδη δύο χιλιόμετρα από την πόλη. Τα  στρατεύματα ελίτ Τίγρεις, υπό τις διαταγές του Souheil Αλ-Χασάν, προωθούνται από τα δυτικά. Από τα ανατολικά, προωθούνται οι πολιτοφυλακές που σχηματίζονται από αραβικές φυλές. Τα Γεράκια έρχονται από το νότο.
Η νότια κατεύθυνση είναι η πιο σύνθετη, ένα μέρος των υψωμάτων βρίσκεται από τις δύο πλευρές του δρόμου που έχει καταλάβει η Νταές/Daech. Επιπλέον, αυτή η περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο οροσειρές είναι μια απόλυτη έρημος.  Ένα από τα κύρια καθήκοντα των στρατευμάτων που προωθούνται από την ανατολή και τη δύση είναι να κόψουν τους δρόμους τροφοδοσίας και να διατηρήσουν τον έλεγχο των κυριοτέρων υψωμάτων.

Ποια είναι η σημασία της Παλμύρας

Αυτή η πόλη, τα απομεινάρια της οποίας ταξινομούνται ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco, έχει τόσο ιστορική σημασία όσο και στρατηγική. Μια έρημος εκτείνεται βόρεια και βορειοδυτικά της Παλμύρας. Από τη στιγμή που ο στρατός θα καταλάβει την πόλη, το Νταές/Daech θα χάσει τον έλεγχο πάνω από το 20% των κατεχόμενων εδαφών. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η αποστολή, η διοίκηση  των συριακών ενόπλων δυνάμεων θα μπορέσει να ξεκινήσει την επίθεση προς την πόλη της Ράκα, «πρωτεύουσα» του Ντάες/Daech και να ξεκινήσει την απελευθέρωση του Ντέιρ αλ-Ζορ, που πολιορκείται από τους τρομοκράτες.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 24.3.2016




2 σχόλια:

  1. Η ανακατάληψη της Παλμύρας θα αποτελέσει ενα γερό χαστούκι στους τζιχαντιστές και η αρχή του τέλους τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.