23/3/16

Σάββας Καλεντερίδης: Υπεύθυνη για το λουτρό αίματος των Βρυξελλών είναι η Τουρκία - Ορίστε οι αποδείξεις!

Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Star, που είναι κανονικό φερέφωνο του Ερντογάν, με τίτλο Βέλγιο Χώρα-Τρομοκράτης. Για όσους έχουν αμφιβολίες, κυκλοφόρησε χθες το πρωί, 22 Μαρτίου 2016, λίγο πριν σκάσουν οι βόμβες στις Βρυξέλλες

Όταν οι κάθε είδους τρομοκράτες επιλέγουν έναν στόχο, με την ενέργειά τους θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα.
Μάλιστα, τις περισσότερες φορές το μήνυμα είναι αυτό που τους ενδιαφέρει και όχι η καταστροφή που θα προκαλέσουν με την τρομοκρατική ενέργεια.
Κι αυτό γιατί πάντα, επειδή θεωρούν ότι είναι αποκλεισμένοι από τα συμβατικά ΜΜΕ, μέσα από μια τρομοκρατική ενέργεια, είτε μέσα από τις προκηρύξεις είτε μέσα από το θόρυβο που προκαλείται, τους δίνεται η ευκαιρία να μπουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης στην οποία απευθύνονται.
Στην περίπτωση της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης των Βρυξελλών μπορεί να υπάρχουν και άλλα μηνύματα, που σχετίζονται με την ίδια την ύπαρξη της Ε.Ε., όμως το ΚΕΝΤΡΙΚΟ μήνυμα ήταν αυτό που αρνιόταν να πάρει η κυβέρνηση του Βελγίου, από τις επανειλλημμένες προειδοποιήσεις και διαβήματα που έκανε προς αυτήν η τουρκική κυβέρνηση και οι κρατικές και παρακρατικές ομάδες, στις οποίες πλέον συμπεριλαμβάνονται και οι τουρκικές εφημερίδες.
Ο ίδιος ο Ερντογάν, την ημέρα που συνήρχετο η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, έκανε σφοδρή επίθεση εναντίον της Ε.Ε., επειδή φιλοξενεί και στηρίζει τις οργανώσεις του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος.
Η εφημερίδα Star, κανονικό φερέφωνο του Ερντογάν, στις 22 Μαρτίου 2016, δηλαδή την ημέρα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, κυκλοφόρησε με τον πηχυαίο τίτλο "Βέλγιο Χώρα-Τρομοκράτης" και φωτογραφίες Κούρδων που έχουν στα χέρια τους σημαίες της Ροζάβα, δηλαδή του αυτόνομου κουρδικού κράτους που ιδρύθηκε στη Β. Συρία, το οποίο αποτελεί μείζονα απειλή για την ίδια την Τουρκία.
Στο ίδιο φύλλο υπάρχουν απειλές του ίδιου του Ερντογάν στο Βέλγιο και φυσικά στα σχετικά άρθρα της εφημερίδας.
Στο σημερινή φύλλο η εφημερίδα Star κυκλοφορεί και πάλι με πρωτοσέλιδο αφιέρωμα και τίτλο "Το φίδι που έτρεφε στον κόρφο του το Βέλγιο, τσίμπησε το ίδιο", με εκτεταμένες και ξεκάθαρες αναφορές στην παρουσία των στελεχών του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος και την προστασία που απολαμβάνουν από το βελγικό κράτος, για την περίπτωση που δεν κατάλαβαν το μήνυμα της τρομοκρατικής επίθεσης οι Βέλγοι.
Επίσης, στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η ισλαμιστική εφημερίδα ΑΚΙΤ, από τα άτυπα καθοδηγητικά όργανα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, έχει τον ίδιο τίτλο με την Σταρ και στη φωτογραφία, σε περίπτωση που δεν έλαβαν το μήνυμα οι Βέλγοι, δεν παραλείπει να βάλει τις φωτογραφίες ενός Κούρδου πολιτικού πρώην βουλευτή, του Ζουμπεΐρ Αϋντάρ, από τα ηγετικά στελέχη του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, και της Φεχριέ Ερντάλ, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Σαμπαντζί, που διαμένουν στο Βέλγιο. Στο... αφιέρωμα αυτό ο τίτλος είναι "Υποστηρικτής τρομοκρατών το Βέλγιο".
Σε σημερινό του άρθρο με τίτλο "Όποιος κοιμάται με την τρομοκρατία, ξυπνάει μ' αυτήν", ο βασικός αρθρογράφος της πιστής στον Ερντογάν ηλεκτρονικής εφημερίδας ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ, Χαντί Όζισικ, αναφέρει επί λέξει:
"Η κυβέρνηση που διοικεί τη χώρα αυτή, παρά τις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις της Τουρκίας, δίνει άδεια και επιτρέπει το ΡΚΚ να κάνει την προπαγάνδα του. Δεν έβγαζε άχνα όταν το ΡΚΚ" έστηνε αντίσκηνο και έκανε συγκεντρώσεις με τους οπαδούς του.
Από την άλλη πλευρά, η βελγική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας τις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας* (YPG), που θεωρείται ο πιο μεγάλος εχθρός του "Ισλαμικού Κράτους" στο Ιράκ και τη Συρία, ήταν σαν να έλεγε στους τζιχαντιστές "Ελάτε να μου βάλετε βόμβες".
Υπάρχουν κι άλλα ντοκουμέντα και στοιχεία, όπως υπάρχουν και στοιχεία για τις επιθέσεις στη Γαλλία, που κι εκείνες έγιναν για να δώσουν το μήνυμα στον Ολάντ, επειδή υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας με τις στρατιωτικές τους στολές τους ηγέτες του YPG, στο Παρίσι.
Μην δίνετε σημασία στο ποιοι ήταν οι τρομοκράτες και σε ποια ομάδα ανήκαν.
Η Τουρκία αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο του ISIS και έχει τη δυνατότητα να δίνει την "εργολαβία" απευθείας στην ηγετική ομάδα του κι από κει να αρχίζει η αντίστροφη διαδικασία και η αντίστροφή μέτρηση.
Όλα αυτά ελπίζω να τα διαβάσουν και να τα αναλύσουν σωστά ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησής του, που με τις ενέργειές τους έχουν παραδώσει την πατρίδα μας όμηρο στα χέρια της Τουρκίας και αν δεν αφυπνιστούν, θα βρεθούν προ εξελίξεων που ούτε καν μπορούν να φανταστούν.

*Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας* (YPG), είναι ο στρατός που έχει συγκροτηθεί μετά από εντολή του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν στη Ροζάβα (Β. Συρία), ο οποίος έχει κατανικήσει τους τζιχαντιστές και έχει απελευθερώσει όλα τα εδάφη που κατοικούν Κούρδοι στη Συρία. Αποτελεί εχθρό και μείζονα απειλή για την Τουρκία, γιατί έχει κερδίσει τη συμμαχία των ΗΠΑ και αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ίδρυσης του δεύτερου κουρδικού κράτους στην περιοχή.


43 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ!
    ΕΥΓΕ Σάββα Καλεντερίδη.
    Πές τα να ξεστραβωθούν οι εθελοτυφλούντες, να καταπέσουν τα ψευδοάλλοθι.
    Ευτυχώς που υπάρχει και το infognomon ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οἱ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ τῆς Τουρκίας ἀπειλοῦν ἀνοικτά τό Βέλγιο.
      Ἄλλο τό ὅτι ἔχουν τήν ἀνοησία οἱ συντἀκτες τους, νά θεωροῦν τούς Εὐρωπαίους γιά ἀνόητους, ὅτι δηλαδή εἶναι ποτέ δυνατόν νά "χάψουν", ὅτι ἐπειδή ὑποστηρίζει τό Βέλγιο τούς Κούρδους, οἱ Κούρδοι θά ἀναπτύξουν θράσος σέ βάρος τους, καί γι' αὐτό θά κάνουν τρομοκρατιά κτυπήματα τύπου ΙΣΙΣ σέ βάρος τῶν Βέλγων!
      Ἡ ἱστορία ἀποδεικνύει ὅτι τέτοιο ΘΡΑΣΟΣ ὅταν ὑποστηρίζεται, τό δείχνει, ἀντί τῆς εὐγνωμοσύνης, μόνον ἕνας λαός: Οἱ Τοῦρκοι. Πού ὅταν τούς δίδεται θάρρος θεωροῦθν ὅτι ἔχουν δικαίωμα νά ἐπιβληθοῦν ὡς κυρίαρχοι.
      Κρίνοντας λοιπόν ἐξ ἰδίων τά ἀλλότρια, κατασκεύασαν οϊ Τοῦρκοι τοῦ Ἐρντογκάν τήν εἰς βάρος τῶν Κούρδων προπαγανδιστική ἑρμηνεία τῶν κτυπημάτων τοῦ ΙΣΙΣ, ἀποκαλύπτοντας ἔτσι μέ τρόπο ἀπροκάλυπτο, καί ἀδιαμφισβήττηο, ὅτι πίσω ἀπό τά κτυπήματα τοῦ ΙΣΙΣ στό Βέλγιο, βρίσκεται ἡ Τουρκία.

      Διαγραφή
    2. Ωραία το εξήγησες Σωκράτη Αλεξανδρινέ.

      Διαγραφή
  2. Πολύ σημαντική διαπίστωση.

    Η Ε.Ε. όσο περισσότερο ανακατεύεται στα εσωτερικά άλλων κρατών - διαπραγματεύεται με την Τουρκία - ανοίγει τα σύνορά της, τόσο περισσότερο θα αποδυναμώνονται και θα αποσταθεροποιούνται ορισμένα κράτη που ανήκουν σ' αυτήν.

    Να υπενθυμίσουμε στους απανταχού ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΥΣ ότι η Τουρκία είναι κράτος-τρομοκράτης το οποίο μάλιστα ΚΑΤΕΧΕΙ έδαφος κράτους της Ε.Ε. και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να γίνεται ΚΑΜΙΑ υποχώρηση προς αυτήν αλλά αντίθετα να διεξάγεται διπλωματικός και πολιτικός πόλεμος εναντίον της σε όλα τα πεδία.

    Αντ' αυτού η Τουρκία είναι που επιτίθεται κατά όλης της Ε.Ε. και όπως αποθρασύνεται στον ελληνικό χώρο έτσι θα αποθρασύνεται και με όλους αυτούς της Ε.Ε. όσο συνεχίζουν να ανέχονται αυτή την θρασύδειλη βρωμόφαρα.

    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΘΕΟΦΙΛΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

    Εκδήλωση μνήμης και τιμής Θεόφιλου Γεωργιάδη

    Η σημασία του έργου του Θεόφιλου Γεωργιάδη χθες και σήμερα

    Πρόγραμμα:
    - Σύντομος χαιρετισμός από τον Αυγερινό Χαρτσιώτη, μέλος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη

    - Ομιλία: Νεόφυτος Καρκώτης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής

    - Προβολή της τελευταίας τηλεοπτικής συνέντευξης του ήρωα

    - Τραγούδια για τον Θέοφιλο Γεωργιάδη από την παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος»

    Τετάρτη 23 Μαρτίου | 19:00
    Αίθουσα «Πεύκιος Γεωργιάδης»,
    Κτήριο «Ανδρέας Θεμιστοκλέους»,
    ΤΕΠΑΚ, Οδός Αθηνών, Λεμεσός

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

    Πληροφορίες: 99 785063

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι απορίας άξιον πόσο ευτυχείς και ευλογημένοι είμαστε να έχουμε τέτοια οξυδερκή, πατριωτική και σώφρονα ηγεσία, που προστάτευσε τη χώρα μας από του λύκου τα δόντια! έτσι δεν είναι, στη χώρα μας έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε όλα τα επίπεδα και δεν θα αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα, με τα καρντάσια τους γείτονες.

    Ευχαριστούμε Σάββα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενδείξεις κε Καλεντερίδη. Όχι αποδείξεις.

    Προσωπικά αμφιβάλλω τα μάλα, περισσότερο με σύμπτωση μου φαίνεται παρά έστω και για ένδειξη πως από πίσω από το συγκεκριμένο χτύπημα είναι ο Ερντογάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τους έχεις μελετήσει εις βάθος και τους ξέρεις τόσο καλά τους Τούρκους, καλά κάνεις και αμφιβάλλεις.

      Διαγραφή
    2. Σάββα, όχι, δεν τους ξέρω καλά, γι αυτό και ενημερώνομαι σ'αυτό το πολύ καλό ιστολόγιο, γιατί είμαι σίγουρος πως αργά ή γρήγορα το Τουρκικό κράτος θα μας χτυπήσει.

      Επίσης δεν λέω πως δεν τους έχω ικανούς για κάτι τέτοιο. Ικανότατους τους έχω. Αλλα προς το παρών φαίνεται η συγκεκριμένη επίθεση να είναι η ουρά μιας αλυσίδας που άρχισε με τα γεγονότα της Γαλλίας.

      Βέβαια τίποτα δεν αποκλείω. Έχουμε να δούμε πολλά, γιατί - δυστυχώς - ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές..

      Διαγραφή
    3. Δέν ὑπάρχουν ἁπλῶς ἐνδείξεις σέ βάρος τῆς Τουρκίας, ἀλλά ἀποδείξεις κε"νίκο-νίκο".Δεῖτε παραπάνω τό σχόλιό μου πού ἀρχίζει "Οἱ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ τῆς Τουρκίας ἀπειλοῦν ἀνοικτά τό Βέλγιο. Ἄλλο τό ὅτι ἔχουν τήν ἀνοησία οἱ συντἀκτες τους, νά θεωροῦν τούς Εὐρωπαίους γιά ἀνόητους, ..."

      Διαγραφή
    4. Καί δέν εἶναι μόνον οἱ ἐφημερίδες τῆς Τουρκίας: Ὁ ἴδιος ὁ Ἐρντογκάν ὠμά δηλώνει (οὐσιαστικά) ὅτι : Καλά νά πάθουν οἱ Βέλγοι, διότι ένισχύουν τούς Κούρδους.
      Ἄν αὐτό δέν εἶναι ἀπειλή, καί ἀνάληψη τῆς εὐθύνης, καί γιά τά ἑπόμενα κτυπήματα τοῦ ΙΣΙΣ, ἀπό τήν Τουρκία, τί εἶναι;

      Διαγραφή
  6. Να σας κάνω και εγώ μια ερώτηση;
    Πως είναι δυνατόν να μιλάτε για μια χώρα (Τουρκία) δίχως να βάλετε μέσα και τις ΗΠΑ; Θέλετε να μας πείτε ότι η Τουρκία δρα αυτόνομα; Πότε ένα κράτος του ΝΑΤΟ έδρασε αυτόνομα; Και πότε η μητέρα USA άφησε κάτι τέτοιο να πέσει έτσι απλά...κάτω; Μήπως όλοι μας είμαστε συνωμότες και βλέπουμε UFO (Τουρκία) και κούφιες γαίες (ISIS) γιατί έτσι πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε; Η USA τηρεί μια ουδέτερη στάση που πλέον μοιάζει σαν συγκάλυψη...Ενώ εκεί που την συμφέρει (Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Κορέα, Βιετνάμ....κ.τ.λ.) μόνο ατομικές δεν έριξε για...πολύ λιγότερα! Άλλο λοιπόν ποιος πατάει την σκανδάλη και άλλο το ποιος στοχεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα
      πήρες φόρα.
      Γράφω:
      Στην περίπτωση της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης των Βρυξελλών μπορεί να υπάρχουν και άλλα μηνύματα, που σχετίζονται με την ίδια την ύπαρξη της Ε.Ε., όμως το ΚΕΝΤΡΙΚΟ μήνυμα ήταν αυτό που αρνιόταν να πάρει η κυβέρνηση του Βελγίου, από τις επανειλλημμένες προειδοποιήσεις και διαβήματα που έκανε προς αυτήν η τουρκική κυβέρνηση και οι κρατικές και παρακρατικές ομάδες, στις οποίες πλέον συμπεριλαμβάνονται και οι τουρκικές εφημερίδες.

      Τι καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    2. Γιατί θεωρείς τόσο δύσκολο η Τουρκία να δρά αυτόνομα και να έχει τη δική της εξωτερική πολιτική; Δεν μπορεί να κρύβονται πίσω απο οτιδήποτε σ' αυτόν τον κόσμο οι αμερικανοί. Ας μην κρίνουμε εξ' ιδίων (ελληνική πραγματικότητα και ελληνική - τρόπος του λέγειν- εξωτερική πολιτική) τα αλλότρια, η Τουρκία έχει δείξει διαχρονικά πως τις αποφάσεις που αφορούν αυτό που η ίδια νομίζει συμφέρον της, τις παίρνει άνευ προηγούμενης αδείας απο τους δυτικούς "συμμάχους" της. Δεν μπορεί να είναι τα πάντα απολύτως κατευθυνόμενα σε αυτόν τον κόσμο ωστε κάθε ενέργεια όλων των υπολοίπων να είναι μάταια, προσωπικά έχω βαρεθεί να το ακούω αυτό το πράγμα ως ερμηνεία της εκάστοτε πολιτικής κατάστασης. Η Τουρκία ζυγίζει τα πράγματα, σταθμίζει πιθανές αντιδράσεις και αναλαμβάνει δράση, πράγμα που καλό θα ήταν να κάναμε και εμείς ως Έλληνες...

      Διαγραφή
    3. Με λίγα λόγια....Εάν η Ελλάδα κάνει ντου στα Σκόπια....θα λέγετε "αυτόνομη εξωτερική πολιτική" και οι ...άλλοι (NATO, EE, UNO)...θα μας αφήσουν ήσυχους να το κάνουμε;

      Διαγραφή
    4. Κώστα
      να δεν έχω χρόνο για τέτοια.
      Ό,τι κατάλαβες κατάλαβες.

      Διαγραφή
    5. @ Giannis G.

      Πολύ εύστοχο το σχόλιό σου. Δυστυχώς, οι ραγιάδες, που ξεκίνησαν με κόμματα ονομαζόμενα "Αγγλικόν", "Γαλλικόν" και "Ρωσσικόν", δεν μπορούν να φανταστούν κράτη, όπως την Τουρκία και το Ισραήλ, να έχουν αυτόνομη πολιτική και ταυτοχρόνως να ανήκουν σε συμμαχίες.

      Διαγραφή
  7. Συγχαρητήρια Σάββα! Αυτή η ανάρτηση είναι άκρως σημαντική και εκτιμώ ότι θα πρέπει να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες και να σταλεί σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και πολιτικές ιστοσελίδες, μαζί με την φωτό του πρωτοσέλιδου της τουρκικής εφημερίδας. Το θεωρώ πολύ σημαντικό και επείγον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ανάρτηση είναι πολύ κρίσιμη. Ένεκα της κρισιμότητάς της πρέπει να διαδοθεί. Η φράση σου, Σάββα, ότι ελπίζεις όλα αυτά να τα διαβάσουν και να τα αναλύσουν ο Τσίπρας και οι παρατρεχάμενοί του γράφτηκε -το ξέρεις- για να γραφτεί. Έχεις την δυνατότητα αν θες να την στείλεις την εξαιρετική σου ανάλυση στον Τσίπρα, στον Παυλόπουλο και ίσως και στους Αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Μόνο έτσι θα ελπίζεις ότι θα ασχοληθούν. Είπαμε, αρκούν οι αναλύσεις. Πράξεις χρειάζονται. Και κάτι άλλο. Σφάλλεις όταν λες ότι αν δεν αφυπνιστούν θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Εμείς θα τα υποστούμε, όχι αυτοί.
    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Καλεντερίδη,
    είναι πολύ δύσκολο στη σύνθετη αυτή εποχή, με τον καταιγισμό πληροφοριών, να είσαι σε θέση να απομονώνεις τα ουσιώδη και να τα συνδυάζεις με όσα είναι σωστό να συνδυαστούν.
    Ακόμη πιο δύσκολο, όμως, ενδεχομένως ακατόρθωτο, είναι που παρουσιάζετε τον πραγματικό υπαίτιο, σε τόσο σύντομο χρόνο από τις φονικές επιθέσεις και ΑΦΟΒΑ.
    Μας δίνετε παράδειγμα ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξίσου σοβαρή είναι η αποκάλυψή Σας για την σύσκεψη στην Άγκυρα με τους 113 τζιχαντιστές, την οποία διάβασα μόλις.
      Όλοι η Ευρώπη θα έπρεπε σήμερα να δείχνει την Τουρκία, αφού δεν το είχε αντιληφθεί(;!) νωρίτερα.

      Διαγραφή
  10. Κύριε Σαββα μη τα γράφετε αυτά.θα παρεξηγήσουν πολλοί τουρκοφιλοι. Κυβερνητικοί και μη.Πραγματικά τι άλλο θα δουν τα μάτια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το άρθρο στην ιντερνετ χαμπέρ δεν είναι απλό άρθρο ,είναι ανάληψη ευθύνης.
    Επίσης αν θυμηθούμε και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Νταβούτογλου ότι ελέγχουν τον ISIS αλλά και τις ρωσικές αποκαλύψεις φαίνεται ποιος είναι πίσω από τις επιθέσεις των Βρυξελλών.Χωρίς να αποκλείει και κάποιον άλλον "δυτικό"-"ατλαντικό" σύμμαχο να έχει βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητηρια κε Καλεντερίδη.Όσο για αυτούς που λένε ενδείξεις και όχι αποδείξεις και ότι οι ΗΠΑ είναι ο 100% ενορχηστρωτης και η Τουρκιά το χαζο πιόνι θα έπρεπε να ξέρουν από την ιστορία για τη διαρκή πότε αντιπαλότητα και πότε συνεργασία και τούμπαλιν της Τουρκιάς με τις κεντροευρωπαικές αυτοκρατορίες.Θα έπρεπε επίσης να ξέρουν ότι η Τουρκιά είναι μίνι υπερδύναμη και όχι πιόνι όπως η Ελλάδα και μπορεί στους Αμερικανούς να λέει μία έτσι και μία γιουβέτσι.θα έπρεπε επίσης να ξέρουν ότι στρατιωτικά η Τουρκιά έχει μια χαψιά τις ξεπεσμένες κεντροευρωπαικές αριστοκρατίες-εξαιρείται η εξοπλιστικά και πυρηνικά ανεξάρτητη Γαλλία.Eπομένως βεβαίως και μπορεί η Τουρκιά ,εκμεταλλευόμενη τις εκάστοτε αναμπουμπούλες των αξιολύπητων ξεπεσμένων ψευδοριστοκρατών της κεντρικής Ευρώπης, να μπαίνει σφήνα και να κάνει αυτό που της καπνίζει χωρίς οι ΗΠΑ να κουνήσουν ούτε το δαχτυλάκι τους και μόλις το παρακάνει λίγο η Τουρκιά ξέρει να ξαναμαζευτεί στο καβούκι της.Και πάλι συγχαρητήρια κύριε Καλεντερίδη,το έχω ξαναπεί από το site εδώ μαθαίνουμε και κάτι σωστό και ξεστραβωνόμαστε.Και να ξέρετε είστε πραγματικός πατριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ σημαντικό αυτό το άρθρο που μας ενημερώνει για το ρόλο της Τουρκίας. Ήδη να ξέρετε δειλά δειλά έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν στα social media άρθρα του στυλ 'γιατί δε συμπαρασταθήκαμε το ίδιο και στη Τουρκία για τις βομβιστικές επιθέσεις;' με εμφανή στοχοποίηση και τσουβάλιασμα των Κούρδων. Επιχειρείται να χαρακτηριστούν οι Κούρδοι ως τρομοκράτες αντίστοιχοι του ΙΣΙΣ που ακολουθούν τις ίδιες μεθόδους. Διαβάστε ενδεικτικά και αυτό από τον independent
    http://www.independent.co.uk/voices/downing-street-raises-the-belgian-flag-and-we-tweet-for-brussels-but-where-was-this-sympathy-after-a6946271.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πληθαίνουν τα κράτη και οι λαοί που αντιλαμβάνονται ότι ΔΕΝ δύναται να συνεργάζονται με την Τουρκία. Και φτάνει η ώρα που δεν θα τους μείνει κανένας σύμμαχος. Συνεχίστε κύριε Καλεντερίδη το έργο σας, θα συνεχίζουμε και εμείς όπως μπορούμε και δεν θα σταματήσουμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητοι φιλοι γιατι πιστευετε οτο οι δικοι μας κυβερνωντες δεν τα γνωριζουν αυτα ηδη?Τα γνωριζουν φυσικα απλως βρισκονται εκει γιατι τους τοποθετησαν αυτοι που ολοι ξερουμε.Δεν ενδιαφερονται να εφαρμοσουν πολιτικες που θα βοηθησουν την πατριδα.Απλως εκτελουν ψυχρα εντολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Τα γνωριζουν φυσικα απλως βρισκονται εκει γιατι τους τοποθετησαν αυτοι που ολοι ξερουμε.<

      Εγώ δεν ξέρω ούτε ποιοι, ούτε πώς τούς τοποθέτησαν. Μπορείς να με διαφωτίσεις.

      Διαγραφή
  16. Πόντιος, Καταδρομέας, 'Ελληνας... τί άλλο... Πέστε τα κε Κελεντερίδη! Φλομώσαμε στο ψέμα και στην προπαγάνδα! Σε όλα τα δήθεν και τα αντί, ως πότε πια; Με τα όλα τα κοπρομούλαρα που μπλέξαμε τόσα χρόνια... ΕΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν ξέρω γιατί διαφονούν με τα γραφόμενά σου, αγαπητέ Σάββα, ορισμένοι σχολιαστές. Επειδή σε παρακολουθώ από πολύ παλιά, γνωρίζω οτι είσαι από τους καλύτερους γνώστες της πραγματικότητας της Τουρκίας αλλά και γνώστης της σκέψης και φιλοσοφίας τους. Με αυτά τα συμπeράσματα μου, δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου, ήθελα όμως να μου πει κάποιος από τους κυβερνώντες, αν η κυβέρνηση διαθέτει κάποιον άριστο γνώστη της τουρκικής πραγματικότητας. Αμφιβάλω και ένα άλλο συμπέρασμά μου είναι πως αν κάποιος απ' αυτούς προτείνη να αξιοποιηθείς, θα τον πετάξουν με τις κλωτσιές, γιατί απλά η φωνή σου είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και βέβαια έχει. Τον κ. Καρανίκα σύμβουλο του πρωθυπουργού για θέματα στρατιγικής

      Διαγραφή
    2. είχαν και τον αποστράτευσαν κακείν κακώς

      Διαγραφή
  18. Αυτό το άρθρο θα πρέπει, μεταφρασμένο, να προωθηθεί με κάθε τρόπο προς τα Δυτικά και βέβαια τα Βελγικά Media. ΑΜΕΣΑ! Σε συνδυασμό με το παρελθόν και τις γνώσεις για την Τουρκία του Σ.Κ θα προκαλούσε αίσθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φοβερό άρθρο!
    Όσο για μερικούς που θέλουν αποδείξεις αλήθεια τι περιμένετε τον Ερντογάν φωτογραφία με βόμβα στο χέρι? Για αυτούς που βλέπουν παντού την Αμερική, αυτοί είναι που πιστεύουν σε κούφιες γαίες και UFO μάλλον και δεν έχουν καταλάβει καθόλου τι τους γίνεται! Αν περιμένετε οι Αμερικανοι να είναι παντού και πάντα μάλλον δεν βλέπετε τι γίνεται στον κόσμο! Το ISIS δεν ξέρω αν σχεδιάστηκε από την Αμερική μπορεί αλλα πλέον είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτο οι Αμερικανοι δεν έχουν κανένα μαγικό ραβδάκι!

    Ας ελπίσουμε να λάβει το μήνυμα η κυβέρνηση αν και δεν ελπίζω πολλοί εκεί μέσα είναι αμετανόητοι "τουρκοφασιστες" και δεν θα με εξέπληττε αν δούλευαν επί χρήμασι για το βρώμικο τουρκικο κράτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ότι γαυγίζει ο λύκος δεν σημαίνει πως είναι και ο υπαίτιος. Πολύ πιθανό να κρύβει κάποιον σημαντικότερο από τον εαυτό του. Συνήθως κοιτάμε εκεί που τα επιφανειακά γεγονότα μας δείχνουν, αυτό δεν σημαίνει απόδειξη. Ο αντιπερασπασμός για κάθε πρακτοριλίκι θεωρείται κανόνας. Ας δούμε άλλες δημοσιεύσεις σε άλλο κράτος http://filonoi.gr/2016/03/23/o-apokleismos-toy-israhl-elkei-ta-tromokratika-ktyphmata/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία ανάρτηση από τη wikipedia για τους νουνεχείς αρκεί.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Lavon_Affair

      Διαγραφή
  21. Αν αληθεύουν οι δηλώσεις του σουλτάνου ότι έστειλε πακέτο τον ένα ισλαμοφασίστα στο Βέλγιο με σημείωμα ότι "βλάπτει σοβαρά την υγεία", τότε οι καλοζωισμένοι του Βελγίου έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα γεγονότα, γιατί τον άφησαν ελεύθερο και δεν τον μπουζούριασαν επιτόπου.

    Εκτός βέβαια αν το παληκάρι ήταν στην μισθοδοσία των Βέλγων, οπότε η ιστορία έχει άλλη ανάγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να σημειώσω ότι και 4 μέρες πριν το χτύπημα ο ίδιος ο Ερντογάν απείλησε ανοιχτά το Βέλγιο. Δείτε στο τέλος του παρακάτω άρθρου του κ. Μηνάγια τα bold γράμματα με τη μετάφραση. http://www.medintelligence.org/πρωτοσέλιδα/η-αυταρχικότητα-και-η-αλαζονεία-θα-απο/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό
    After World War II, the UK and the US decided to create "stay-behind" paramilitary organizations, with the official aim of countering a possible Soviet invasion through sabotage and guerrilla warfare behind enemy lines. Arms caches were hidden, escape routes prepared, and loyal members recruited, whether in Italy or in other European countries. Its clandestine "cells" were to stay behind (hence the name) in enemy-controlled territory and to act as resistance movements, conducting sabotage, guerrilla warfare and assassinations.
    Operating in all of NATO and even in some neutral countries such as Spain before its 1982 admission to NATO, Gladio was first coordinated by the Clandestine Committee of the Western Union (CCWU), founded in 1948. After the creation of NATO in 1949, the CCWU was integrated into the "Clandestine Planning Committee" (CPC), founded in 1951 and overseen by the SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers Europe), transferred to Belgium after France's official retreat from NATO – which was not followed by the dissolution of the French stay-behind paramilitary movements.
    Που δημιουργήθηκε τότε...με τις ευλογίες τoy City of London και της αποικίας του της Αμερικής
    Αποδειξη αυτό :

    https://www.youtube.com/watch?list=PLvyNhA0_nB-XI7C9nh84WA6a1_DhFX8UK&v=GGHXjO8wHsA

    To oποίο συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.
    Οτι έγινε στην Ιταλία και κατηγορήθηκαν οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, ενώ άλλος είχε προγραμματίσει και σχεδιάσει την όλη κατάσταση, το ίδιο γινεται και τώρα.
    H μόνη διαφορά τηα παρούσας κατάστασεις ειναι ο κεντρικός πυρήνας που λέγεται Τουρκία..Κοινώς έχει απλά τον Α’ ρόλο στην ταινία που παίζεται και που θα έχει πολλές συνέχειες,....όμως τα νήματα, άλλος τα κινεί.

    Οταν η ίδια η Κλίντον, παραδέχτηκε οτι χρηματοδοτησαν και άνδρωσαν το ΙΣΙΣ, και πως είναι δικό τους παιδί..Τι άλλο να περιμένει κανείς.

    Κάποτε ο Βγενόπουλος ειπε πως αν θες να βρεις τον κλέφτη, ακολούθησε την πορεία του χρήματος προς τα πισω....
    Αν βρεθεί ποτέ (απίθανο) κάποιος, να έχει κάκαλα και να μιλήσει αναφέρονται τα πράγματα όπως πραγματικά ειναι και κατονομάζοντας έναν προς έναν ποιοι έφτασαν μέχρι εδώ την κατάσταση, και σίγουρα θα την πάνε παρακάτω ειναι γνωστοί σε όλους, ίσως να υπάρξει πιθανότητα αυτοι οι 100, ίσως και πολλούς λέω, μισάνθρωποι να εξαφανιστούν απο προσώπου γης...μαζί με το σοι τους και τα πλοκάμια του
    ... Απλά όποιος μιλάει πολύ εξαφανιζεται...

    N.A.T.O. = North Atlantic Terrorist Organization

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κ Καλεντερίδη ιδρυστε πολιτικό κόμμα θα είστε ποιό χρησιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ενεργώντας υπενθυμιστικά και επιβεβαιωτικά στο περιεχόμενο του άρθρου, αναφέρω ότι και οι εμπρησμοί των ελληνικών δασών τη δεκαετία του 90 προκλήθηκαν από τη ΜΙΤ. Γιατί; Διότι θεωρούσαν οι Τούρκοι, ότι η Ελλάδα εκπαίδευε στελέχη του ΡΚΚ και της οργάνωσης DEV SOL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.