13/3/18

Ντροπή σου Ανδρέα Ανδριανόπουλε - Ντροπή σας εκεί στο news247.gr για τις αθλιότητες που αναρτάτε. Ντροπή σας, ντροπή σας, ντροπή σας...

Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τις 4 Μαρτίου 2016
του Σάββα Καλεντερίδη
Είδα με έκπληξη στην ιστοσελίδα news247.gr άρθρο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου με τίτλο "Ο Ρωσοπόντιος εξολοθρευτής", αναφερόμενο στον Ιβάν Σαββίδη.
Επειδή έχω ακούσει διάφορα από ανθέλληνες διπλωματικούς υπαλλήλους του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να λένε για τον Ιβάν Σαββίδη ότι "δεν είναι Έλληνας, ότι είναι Ρώσος με ύποπτο ρόλο και ότι δεν μιλάει ποντιακά, απλά παριστάνει τον Πόντιο", οι οποίοι μάλλον ενημέρωσαν πρώην υπουργό Εξωτερικών, που συμβούλευσε Πόντιο επιχειρηματία "να προσέχει, γιατί ο Σαββίδης δεν είναι Πόντιος και ότι ο ρόλος του στα ελληνικά πράγματα είναι ύποπτος", θα ήθελα να πώ τα εξής:
Πρώτον, ότι αυτές τις αθλιότητες τις διακινούν ενεργούμενα της γνωστής πρεσβείας, γιατί βλέπουν στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη ένα πρόσωπο που με το εκτόπισμά του, μπορεί να βοηθήσει τη Ρωσία να ασκήσει επιρροή στην Ελλάδα.
Δεύτερον, ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι Έλληνας Πόντιος, με απώτερη καταγωγή από την ηρωική Σαντά της Τραπεζούντας, που δεν γονάτισε ποτέ και δεν προσκήνυσε τον Τούρκο, γι' αυτό και ο τίτλος το Σούλι του Πόντου.
Τρίτον, ο Ιβάν Σαββίδης, που γεννήθηκε στο χωριό Σαντά της Τσάλκας, στη Γεωργία, μιλάει άπταιστα Ποντιακά, καλύτερα από πολλούς Ποντίους που κατοικούν στην Ελλάδα.
Τέταρτον, αν δεν μιλάει ελληνικά, δεν φταίει αυτός, αλλά οι άθλιοι που κυβερνούσαν επί δεκαετίες την Ελλάδα και δεν φρόντισαν για την Ελληνική Παιδεία των Ελλήνων της Γεωργίας και της Ρωσίας, που κράτησαν άσβεστη στην ψυχή τους την Ελληνική φλόγα, πληρώνοντας σοβαρό τίμημα τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.
Πέμπτον, ο Ιβάν Σαββίδης, όταν ήλθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αφού έκανε τον ορθόδοξο χριστιανικό σταυρό του, έσκυψε και φίλησε το ιερό χώμα της Πατρίδας, με δάκρυα στα μάτια.
Έκτον, όταν το χωριό του στην Τσάλκα άδειασε από κατοίκους, ξέχωσε τα κόκκαλα των προγόνων ολόκληρου του χωριού και τα έφερε με δική του ευθύνη στην Ελλάδα, όπου δημιούργησε ένα νεκροταφείο στο χωριό Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, για να κοιμούνται αναπαυμένοι οι Έλληνες πρόγονοί του, σε χώμα και πατρίδα Ελληνική.
Έβδομον, επειδή δεν ήθελε να γκρεμίσει την ορθόδοξη εκκλησία του χωριού του, έφερε τις ίδιες πέτρες και έχτισε μια στο προαναφερθέν χωριό, στις ίδιες διαστάσεις και με το ίδιο αρχιτεκτονικό σχέδιο, για να τιμήσει τους προγόνους του που την έχτισαν πριν από περίπου δυο αιώνες.
Όγδοο, όταν οι Έλληνες επιχειρηματίες, που κέρδισαν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, αρνήθηκαν να ακούσουν τις εκκλήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά και να αγοράσουν τη ΣΕΚΑΠ, για να μην πέσει σε τουρκικά χέρια, ο Ιβάν Σαββίδης, παρότι σε προηγούμενο χρόνο αρνήθηκε να την αγοράσει, γιατί δεν είχε επιχειρημαιτκό ενδιαφέρον, όταν κάναμε επίκληση του πατριωτικού του καθήκοντος, έσπευσε να φέρει λεφτά που κέρδισε σε μια άλλη χώρα, και αγόρασε την Θρακιώτικη καπνοβιομηχανία, που αν είχε πέσει στα χέρια τνω Τούρκων, θα ισοδυναμούσε με το Ματζικέρτ της Θράκης.
Ένατο, ο ίδιος ο Βλαντιμήρ Πούτιν, έψεξε δημοσίως τον Ιβάν Σαββίδη, σε εκδήλωση Ρώσων επιχειρηματιών, γιατί μεταφέρει λεφτά από τη Ρωσία σε μια "νεκρή οικονομία", υπενθυμίζοντάς του ότι και η Ρωσία έχει ανάγκη από επενδύσεις και από νέες θέσεις εργασίας. Δηλαδή, στη Ρωσία τον επιτιμούν και τον κατηγορούν για Έλληνα και στην Ελλάδα για Ρώσο. Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτοί είναι οι Έλληνες και μάλιστα άνθρωποι που υπηρέτησαν και σε υπουργικές θέσεις.

Κύριε Ανδριανόπουλε και κύριοι του news247.gr
ο πρώτος με την συγγραφή και οι δεύτεροι με την ανάρτηση του εν λόγω άρθρου, διαπράξατε μια εθνική ατιμία και μια ηθική αθλιότητα εναντίον ενός Έλληνα πατριώτη, που αγαπά την Ελλάδα και πληρώνει τίμημα γι' αυτό.
Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες άλλες γενναίες πατριωτικές του πράξεις, όπως το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, όμως δεν το κάνω και για την οικονομία του χώρου αλλά και γιατί δεν είμαι σίγουρος αν όλα αυτά λένε κάτι σε σας, ειδικά στον κ. Ανδριανόπουλο, ο οποίος προτιμά να επευφημεί μέλη εγκληματικών οργανώσεων.
Παρόλα αυτά, ελπίζω, τουλάχιστον η ιστοσελίδα, να προβεί σε μια επανόρθωση, για να μετριάσει το μέγεθος της ατιμίας που ναι μεν έγινε στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, πλην όμως προσβάλλει όλους τους Έλληνες του Καυκάσου και της Ρωσίας, ιδιαίτερα δε εκείνους που τον Ιούλιο του 1974 στιβάζονταν στην Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, για να πάρουν άδεια και να έλθουν να πολεμήσουν στην Κύπρο, που πρόδωσαν κάτι Ελληναράδες, να μην πω σαν ποιον...
Και πάλι ντροπή σας κύριοι, διαπράξατε μια μείζονα αθλιότητα και πρέπει να επανορθώσετε...

97 σχόλια:

 1. News247, to site twn anarxwkammenwn pou mazeuthkan primodotoumenoi apo thn presbeia gia na grafoun tis fileleutherodiethnistikes ahdies tous!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευριπιδης Μπίλλης
   Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΉ ΟΜΟΨΥΧΙΑ
   Κάποτε παλιά ένας συνάδελφος μου, ο υπηρεσιακός οδηγός στην Καβάλα, μου είχε πει με παράπονο.
   "Μας λένε Βούλγαρους".

   Πέραν των παραγόντων των ομάδων της Βόρειας Ελλάδας και των ομάδων των "χαμουρτζήδων", ήτοι των ομάδων του κέντρου, υπάρχουν και οι οπαδοί των ομάδων της Βόρειας Ελλάδας και γενικότερα οι Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας.

   Επί χρόνια επίσης με τον ένα ή τον άλλον τρόπο ακόμα και ως λέγεται με δωροδοκίες (θυμάμαι πάρα πολύ παλιά καταγγελία σε μένα από παράγοντα της Καβάλας για απόπειρα δωροδοκίας ποδοσφαιριστή της ομάδας του από την ομάδα του κατωτέρω παράγοντα) ο ΠΑΟΚ υφίστατο πολύ μεγάλη αδικία.

   Παρακολουθήσαμε επί πολλές μέρες, πριν τα θλιβερά γεγονότα της περασμένης Κυριακής, έναν απίθανο πόλεμο νεύρων εναντίον του ΠΑΟΚ και των Βορειοελλαδιτών οπαδών του, και τον διχασμό των Ελλήνων που προκαλούσε, από τον "τιμωρημένο" πρόεδρο που πήρε τους τρεις βαθμούς (προσοχή δεν γράφω της ομάδας) επειδή κάποιος κτύπησε στο μάγουλο με ένα χαρτί ελαφρύ ή λιγότερο ελαφρύ τον προπονητή της ομάδας του. Που έτρεχε στα "επείγοντα" του νοσοκομείου κτλ.

   Ο παράγων αυτός προκαλούσε επί μέρες ζητώντας να αφαιρεθούν και άλλοι βαθμοί για παλαιοτέρα κτλ από τον ΠΑΟΚ που επάξια όδευε σε κατάκτηση του πρωταθλήματος, ώστε ο ΠΑΟΚ να μην πάρει το πρωτάθλημα. Προκαλώντας αντίστοιχα συναισθήματα σε κάθε Βορειοελλαδίτη.

   Κανείς δεν ενόχλησε τον εν λόγω ανώριμο παράγοντα για τις προκλητικές του δηλώσεις που δυναμίτιζαν το πρωτάθλημα, προκαλούσαν τον Ελληνισμό της Βόρειας Ελλάδας, διχόνοια στον Ελληνισμό και δυναμίτιζαν το πρωτάθλημα.

   Με τον “survivor” συνοδοιπόρο του ανωτέρω , που διέλυσε την ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού, να ρίχνει λάδι στη φωτιά με επίσης εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον του ΠΑΟΚ.

   Μετά την σοφή δικαστική απόφαση για τα γεγονότα με το μάγουλο του προπονητή του Ολυμπιακού, όλοι ελπίζαμε σε ομαλοποίηση της κατάστασης και σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Όσο και αν άδικα κατά τη γνώμη μου, είχαν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ.

   Και φτάσαμε την περασμένη Κυριακή μετά τον ενθουσιασμό για την επίτευξη τέρματος και την σίγουρη κατάκτηση του πρωταθλήματος, να ξεχειλίζει η αγανάκτηση με την ακύρωση δίκαιου τέρματος του ΠΑΟΚ το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

   Που γνωρίζοντας τα του Ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η ακύρωση του κανονικού τέρματος δεν ήταν τυχαία.

   Όσον απαράδεκτη και αν ήταν η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη ως έγινε στο γήπεδο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι όσον γερά νεύρα και να είχε η αγανάκτηση του ήταν δίκαιη.

   Και ίσως θα συνεχίσει να βάλλεται και για το «έγκλημα» του να είναι φίλος του Πούτιν.
   Εν τω μεταξύ σε στιγμές απαιτούμενης πλήρους ομοψυχίας των Ελλήνων, προκαλείται λόγω της αδικίας απύθμενο δικαιολογημένο μίσος και διχόνοια στους Έλληνες της Βορείου Ελλάδας. Χωρίς ο κ. Τσίπρας να το αντιλαμβάνεται και αντί ΝΑ δώσει κατά προτεραιότητα μία δίκαιη λύση, περί άλλων κατά προτεραιότητα να τυρβάζει.

   Διαγραφή
  2. Εύγε !! Πολύ σωστά τα γράφεις..

   Διαγραφή
  3. Εύγε !! Αψογος και πολύ εύστοχος. Συγχαρητήρια

   Διαγραφή
 2. Μπράβο για το άρθρο! Να θυμίσουμε απλώς ότι ο εν λόγω πρώην υπουργός, καθώς και άλλοι μαθητές του δήθεν Εθνάρχη, θυσιάζουν συνεχώς στο βωμό του ανήκομεν εις την Δύσιν την ίδια στιγμή που η Δύση θυσιάζει εμάς. Όλοι αυτοί ήταν φιλελεύθεροι διεθνιστές και βαθιά αντιπατριώτες και κατά τούτο πνευματικά συγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από υποστηριτή του σχεδίου Αννάν εκτουρκισμού της κύπρου, τι περιμένατε:

  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ. «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ»
  Σημίτης (παρολίγον υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας), Στεφανόπουλος τέως Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας (είχε συστήσει στους Κυπρίους αντιστρέφοντας τις έννοιες να υποστηρίξουν το σχέδιο ΑΝΑΝ, και πρόσφατα πρότεινε περίπου να δώσουμε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους), Νίκος Κωνσταντόπουλος (ομοίως παρολίγον υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας και νυν υπερ των συμφερόντων του ελληνισμού ως συνόλου όπως τα αντιλάμβάνονται οι ΗΠΑ (δηλαδή χωρίς την Κύπρο, αφοπλισμό νησιών κτλ) , Γιώργος Παπανδρέου, Τσοχατσόπουλος, Λοβέρδος ο χαμογελαστός, Βενιζέλος ο ρήτωρ, Σκανδαλίδης, η θεωρούμενη έξυπνη κ.Διαμαντοπούλου, η κ. Βασω Παπανδρέου, ο Μίμης Ανδρουλάκης με το επιχείρημα των offshore εταιριών, ελπίζω να το ακούσατε, ο κ. Γείτωνας, ο κ. Ανδριανόπουλος , ο κ. Παπουτσής που δεν τόλμησε, ο κουμπάρος της Κύπρου κ. Πάγκαλος ως άλλος Βρούτος, ο έπιστρατευθείς πολύς κ. Μπίστης, ο σοφιστής Παπαδημούλης, ο ονόματι Γεωργακόπουλος, παρολίγο να ξεχάσω τον κ. Κουναλάκη που ειρωνεύτηκε τη συγκίνηση του Προέδρου Παπαδόπουλου, εγώ δεν κλαίω είπε και άλλοι ων ουκ έστι τέλος ως.

  Ο εκ των αρχιτεκτόνων του σχεδίου ΑΝΑΝ νυν ευρωβουλευτής κ. Μπεγλίτης, ευρωβουλευτής κ. Κωστής Χατζηδάκης, η νυν υπουργός παιδείας κ. Κούτσικου, κτλ. Γ. ΠΑΝΤΑΓΙΑΣ (ο πρώτος διδάξας).

  Επίσης ο αρχιιερέας επίτiμος πρόεδρος κ. Μητσοτάκης, ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης (άξιο τέκνο του Μπαμπά του που υπήρξε ως γνωστόν ,ο μπαμπάς, ενθερμος υποστηρικτής του σχεδίου Ατσετσον και κάθε Αμερικάνικου σχεδίου κυρίως των προέδρων Μπούςς), το έτερο τέκνο η αξιότιμος τέως κ.Δημαρχος κ. Ντόρα.

  Επίσης από το ΕΛΙΑΛΕΜΠ οι Αξιότιμοι κκ Κουλουμπής και ο πολύς κ. Σαββίδης (ήδη αποπεμθείς από το ΕΛΙΑΛΕΜΠ αλλά αποκατασταθείς άμεσα στο ΙΣΤΑΜΕ), κτλ.
  Ακόμα, ο πολύς καθηγητής κ. Ηρακλείδης των χαμένων δήθεν ευκαιριών, ο Μητρόπουλος των Νέων που πολύ πριν το δημοψήφισμα είχε αρχίσει από τη στήλη του στα ΝΕΑ να βρίζει διατεταγμένα τον Προεδρο Παπαδόπουλο,ο Καψής των Νέων με την υψηλή νέα γεοπολιτική στρατηγική του αν είναι δική του θυσίας του κυπριακού ελληνισμού, ο έτερος Καψής του Αλφα TV, ακόμα και ο κ. Χατζηνικολάου, ο απαράδεκτος Τζανετάκος, ο απαράδεκτος Κακαουνάκης, η πολύ εμβριθής στο κυπριακό κ. Πυργιώτη τέως του Flash , οι κύριοι Λιριτζής και Οικονόμου, ο βαρύγδουπος Ριχάρδος Σωμερίτης, ο σκοτεινός Αλέξης Παπαχελάς, ο ″ όχι ελληναράς″ Πρετεντέρης του ΜEGA, ο εσχάτως προσπαθών να λύσει το Κυπριακό απαράδεκτος Καρκαγιάννης της Καθημερινής, κτλ

  Ο δήθεν φίλος της Κύπρου δημοσιογράφος Τσίμας ο οποίος στο ντιπέιτ των πολιτικών αρχηγών παραμονές εκλογών βρήκε την ευκαιρία με κατάλληλη δήθεν ερώτηση προς τον Καραμανλή να βρίσει τον πρόεδρο Παπαδόπουλο χαρακτηρίζοντας τον (με μεγάλη ακροαματικότητα) αναξιόπιστο κτλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι παραξενο! Διαβασα ολα αυτα τα ονοματα και δεν ειδα πουθενα κανενα ονομα ΄΄Σσυριζαιου΄΄ κυβερνωντος που τοσο πολυ απεχθανεται ο κ. Καλεντεριδης!

   Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
   Απάντηση στην κ. Ολγα Χρίστη.
   Η ανωτέρω κατάσταση ήταν οι προσωπικότητες του 2004. Υπήρξε και άλλη κατάσταση με πολλά νυν νεοταξικά άνθη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων. Δείτε όλα τα ονόματα στην ιστοσελίδα:
   https://www.scribd.com/doc/158205508/%CE%9A%CE%95%CE%99%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F-%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%A9%CE%9D-%CE%A5%CE%A0%CE%95%CE%A1-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%9D%CE%91%CE%99-%CE%A3%CE%A4%CE%9F-%CE%A3%CE%A7%CE%95%CE%94%CE%99%CE%9F-%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9D-7-%CE%91%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-2004
   Μεταξύ αυτών θα δείτε πολλά από τα σημερινά νεοταξικά άνθη ως:
   Ν. Φίλης,
   Θεανώ Φωτίου.
   Σία Αναγνωστοπούλου,
   Αριστ. Μπαλτάς,
   Κ. Πουλάκης,
   Γερ. Μπαλαούρας,
   Ανδρ. Νεφελούδης,
   Δημ. Τσουκαλάς.
   Δημήτρης Τσουκαλάς,
   Αντ. Λιάκος,
   Αντ. Μανιτάκης
   Θοδ. Μαργαρίτης,
   Δημ. Χατζησωκράτης,
   Δημ. Χριστόπουλος,
   Γιώργ. Γραμματικάκης,
   Γιαν. Παπαδόπουλος,
   Γιαν. Παπαθεοδώρου,
   Θοδ. Παπαθεοδώρου,
   Μιχ. Σταθόπουλος,
   Μιχ. Τρεμόπουλος,
   Νικ. Χρυσόγελος,
   Νικ. Αλιβιζάτος,
   Νίκος Δήμου,
   Θάλεια Δραγώνα,
   Δημ. Μαρωνίτης,
   Μιρ. Ξαφά,
   Αλκης Κούρκουλας,
   Χρ. Πολυζωγόπουλος

   Διαγραφή
 4. Για τη ταμπακέρα δεν μας γράφεις κ Καλεντεριδη και με ολη την προβοκατσια που βγαζει ο προστατευομενος σας. Και εξηγουμε...σε προσφατο ταξιδι του κ Σαββιδη στη Νεα Υορκη ευχήθηκε την καταστροφή των ποδοσφαιρικων ομαδων των Αθηνών. και είναι συνυπεύθυνος για ό,τι γίνεται στο γήπεδο, ενώ τον χαρακτήριζω "άσχετο" από ποδόσφαιρο που δίνει σόου στην τηλεόραση για άλλους λόγους. Σε εμας λοιπον τους ποδοσφαιροφιλους ο συγκεκριμενος παραγοντας οταν υποστηρίζει ολα αυτά τα γεγονότα που έγιναν στο προσφατο παιχνιδι ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ευχωμαι να είδατε τα επεισοδια στο γηπεδο και δεν εληξε το παιχνιδι ομαλα) και παιρνει το μερος των Χουλιγκανς ειναι απλα επικυνδινος και ολα αυτα τα κανει για τις επιχειρηματικες του ιδιοτητες στη βορεια Ελλάδα
  Υ.Γ. Διαβαζω ανελλιπώς τα αρθρα σας αλλα εδω νομιζω οτι το παρακανατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπέρογκα ποσά παίχτηκαν στο διπλό του Ολυμπιακού στον αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ που δεν τελείωσε ποτέ.

   Πιο συγκεκριμένα, σε αγορές της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης το ποσό ήταν κοντά στα 13 εκατομμύρια δολάρια.

   Σε αντίθεση με την πρακτική του ΟΠΑΠ που πληρώνει το όποιο ποντάρισμα αν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, στις αγορές της Ασίας δεν γίνονται πληρωμές αν διακοπεί το ματς.

   Παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής Παππας βγήκε στο γήπεδο με σκοπό να ολοκληρώσει το παιχνίδι, μετά το δεύτερο ντου το ματς τελικά δεν συνεχίστηκε και έτσι δεν πληρώθηκε ο τεράστιος στοιχηματισμός.

   Σύμφωνα με όσα είπε στον Metropolis 95,5 o Νίκος Παναγόπουλος, ειδικός στοιχηματικός πραγματογνώμων του ειδικού ανακριτή διαφθοράς κ. Ανδρεάδη ο οποίος ασχολήθηκε με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», τα χρήματα που παίχτηκαν στον ΟΠΑΠ ήταν περίπου 26.000 ευρώ, ψίχουλα δηλαδή μπροστά στα χρήματα της Ασίας.

   Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Παναγόπουλος:

   Για τις εταιρείες της Ασίας: «Οι δύο στοιχηματικοί παράδεισοι είναι η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη. Ο κόσμος έχει ακούσει για την Κίνα που γίνονται μεταγραφές και έχει πάει και εκεί το ενδιαφέρον. Θα γίνονται πονταρίσματα και εκεί στο μέλλον».

   Για την απόφαση του διαιτητή να συνεχιστεί το παιχνίδι παρά τα επεισόδια: «Προκάλεσε εντύπωση ότι ήθελε να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρόλο που δεν το επέτρεπαν όσα γίνονταν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είχαν λόγο να πουν οι ομάδες ότι συνεχίζουν. Ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τη νίκη».

   Για τους όρους που έχουν οι εταιρείες: «Όλες οι εταιρείες του διαδικτύου έχουν κάποιους όρους και θα πρέπει να τους αποδεχθεί κάποιος για να γίνει μέλος, αλλιώς δεν μπορεί να παίξει. Αυτοί οι όροι δεν είναι ίδιοι για όλες τις εταιρείες. Άλλους όρους έχουν εταιρείες στην Ελλάδα, άλλους ο ΟΠΑΠ και άλλους εταιρείες στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Ο ΟΠΑΠ πληρώνει αν το παιχνίδι διακοπεί μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στον ΟΠΑΠ θα πληρωνόταν το διπλό, αφού ήταν 1-2, το όβερ και το ακριβές σκορ. Το ποσό που παίχτηκε στον ΟΠΑΠ είναι περίπου στις 26.000 ευρώ, που είναι μικρό ποσό. Οι εταιρείες στην Ασία απαγορεύουν να πληρωθεί οποιοδήποτε ποσό αν διακοπεί ο αγώνας. Εκεί δεν υπάρχει όριο για οποιοδήποτε ποσό, ενώ στον ΟΠΑΠ υπάρχουν όρια. Αν κάποιος πει ότι θέλει να πληρωθεί για το χθεσινό παιχνίδι, η εταιρεία θα του πει ότι θα έπρεπε να έχει διαβάσει τους όρους και απλά θα του επιστραφούν τα χρήματα».

   Για τα στοιχεία των εταιρειών: «Τα στοιχεία που μπορεί να βρει κάποιος στο διαδίκτυο είναι στις διαδικτυακές εταιρείες, γιατί ο ΟΠΑΠ δεν ανακοινώνει τα ποσά που παίχτηκαν. Ο ΟΠΑΠ το πλήρωσε το διπλό, όσο και να ήταν το ποσό. Στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, δεν συνεργάζονται με κανέναν. Εμείς που ασχολούμαστε με το στοίχημα, κάθε μέρα γινόμαστε και πιο σοφοί και μαθαίνουμε και νέα πράγματα».

   Αν υπάρχει τρόπος να ερευνήσει κάποιος τα στοιχεία του πονταρίσματος: «Κατά τη γνώμη μου όταν υπάρχει στοιχηματισμός ο οποίος είναι ύποπτος, ο μόνος δρόμος είναι μέσω των Αρχών. Αν δεν απαντάνε και στις Αρχές οι εταιρείες, τότε ο μόνος δρόμος είναι η FIFA και η UEFA. Στις εταιρίες της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης στοιχηματίστηκαν 13 εκατομμύρια δολάρια στο διπλό του Ολυμπιακού. Αυτά τα πονταρίσματα δεν θα πληρωθούν λόγω της διακοπής του αγώνα».

   Γιατί ήθελε πάση θυσία να τελειώσει το παιχνίδι ο διαιτητής: «Δεν μπορεί να πει κανένας αν είχε κάτι άλλο στο μυαλό του. Μπορεί να ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι, λόγω του ότι υπήρχε προηγούμενο με ό,τι είχε γίνει στη Λεωφόρο. Σαν καλή θέληση. Δεν τον ένοιαζε το τι έγινε με τον Μήτσιο, απλά ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι. Δεν θεωρώ ότι προσπάθησε να προστατέψει τους συναδέλφους του».

   Για τον λόγο που δεν ξεκίνησε το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Ίσως υπάρχει άλλος λόγος που δεν ξεκίνησε το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Είναι πιο πολλά τα ποσά που παίχτηκαν σε αυτό το παιχνίδι, το περίεργο όμως δεν είναι το ποσό».


   http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/bomba-13-ekatommuria-sto-diplo-tou-olumpiakou-den-plirwthikan-logw-diakopis/3147449

   Διαγραφή
  2. Λεφτέρη
   δεν με νοιάζουν τα ποδοσφαιρικά.
   Αν η κριτική του Ανδριανόπουλου ήταν επί των ποδοσφαιρικών και μόνον, δεν θα έκανα καμία παρέμβαση.
   Δεν με νοιάζουν οι δηλώσεις Σαββίδη.
   Είναι ενήλικος και υπόλογος για ό,τι κάνει.
   Με νοιάζει η εθνική πλευρά του άρθρου, που έχει μειωτικούς και ρατιστικούς χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς για τον Σαββίδη, λόγω της καταγωγής του.
   Μείνε εκεί και μην πας παραέρα.
   Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα ποδοσφαιρικά ούτε τα επιχειρηματικά κανενός.

   Διαγραφή
  3. LEFTERIS POLITAKIS... ή αλλιώς, όταν ο οπαδισμος είναι πάνω απο την πατρίδα...

   Διαγραφή
  4. Κύριε Πολιτάκη ήσαστε το λιγότερο παραπληροφορημένος. Ο κ. Σαββίδης αυτό που είπε στη Νέα Υόρκη και που συνεχίζει να υποστηρίζει είναι ότι θέλει να εξαλείψει την ανισονομία η οποία εκπορεύεται από το "αθηναικό ποδόσφαιρο". Για να μην υπάρχει καμμία παρερμηνεία, ΠΡΙΝ την έναρξη του αγώνα της Τετάρτης μοιράστηκε στους δημοσιογράφους και γραπτή δήλωση του, όπου εξηγούσε το τι είπε και το τι εννοεί. Αυτή τη δήλωσή του προφανώς την "κάνανε γαργάρα" τα μέσα από τα οποία ενημερωνόσαστε. Δυστυχώς πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρις" οι "ελληναράδες" δώσανε ακόμα ένα ρεσιτάλ ανισονομίας εντός της Τούμπας το οποίο ήτανε τόσο προκλητικό που αναγκάστηκε ακόμα και η επίσημη πολιτεία να αναγνωρίσει δια του αρμοδίου υφυπουργού ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ότι η βία εκπορεύεται από την ανισονομία των αξωματούχων του ποδοσφαίρου. Να σας ενημερώσω επίσης ότι στην συνέντευξή του αμέσως μετά τον αγώνα ο κ. Σαββίδης ξεκίνησε ζητώντας συγνώμη για τα έκτροπα της Τούμπας. Για να μη μακρηγορώ, ο κ. Σαββίδης έχει επενδύσει στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια εν μέσω κρίσης πάνω από 250 εκατομύρια δολλάρια δίνοντας δουλειά σε πάνω από 1000 άτομα, όταν οι "ελληναράδες" κάναν ουρές στις ελβετικές τράπεζες εξάγοντας τα κεφάλαιά τους. Αλήθεια εσείς το τι προκάλεσε τα επεισόδια το είδατε; Η μόνο τα επεισόδια είδατε; ΕΥΓΕ κ. Καλλεντερίδη για την παρέμβασή σας.

   Διαγραφή
  5. Κ. Καλεντερίδη μπορεί να μην σας ενδιαφέρουν τα ποδοσφαιρικά. Όταν όμως ένας οπλοφόρος, περιστοιχισμένος από μπράβους, διακόπτει αγώνα του Ελληνικού πρωταθλήματος τότε μας ενδιαφέρει όλους. Δέν είναι θέμα ποδεσφαίρου πλεόν είναι θέμα αξιπρεπειας για την χώρα. Φυσικά έχουμε πολλούς 'επιχειρματίες' πολύ χειρότερους όπως Μαρινκάκης και σια. Το να είσαι όμως πατριώτης δεν αποκλείει απαραίτητα να είσαι και κάτι άλλο.

   Διαγραφή
  6. @ LEFTERIS POLITAKIS,

   Για αρχή, προτείνω να προσέχεις την ορθογραφία σου - μα τι λέω, είναι δυνατό να ζητώ σωστή ορθογραφία και συντακτικό από «ποδοσφαιρόφιλο» χουλιγκάνο που νομίζει πως μία επιχείρηση (στην οποία δεν είναι καν μέτοχος) και μερικοί εκατομμυριούχοι με σώβρακα και IQ αμοιβάδας, είναι «η ομάδα του»…

   …συγνώμη που σε ξύπνησα ε! Όταν συνέλθεις (που δεεεεν…) και αντιληφθείς ότι «Πατρίδα» δεν είναι το «διαρκείας» και τα κάγκελα στις κερκίδες του γηπέδου, τότε έλα να ξαναμιλήσουμε.

   Διαγραφή
  7. Olga christi το χωριό παο το οποιο κατάγεται ο κ.Καλεντερίδης ειναι η Βεργη !οι περισσότεροι αν οχι ολοι είναι δεξιοι!δεν ειναι αριστερος!ο κ.Καλεντερίδης ειναι περισσότερο πατριώτης απο πολλούς εδω μέσα και υπουργοί σας τον Ανδριανόπουλο ,οπως και εσεις πρέπει να πλένετε ρο στομα σας με αγιασμο πριν μιλήσετε γι αυτον!

   Διαγραφή
  8. Εσύ εδώ μέσα για τη χαζομπαλα βρήκες να σχολιάσεις? Πόση καφρίλα σέρνεις μεγάλε, πόση?

   Διαγραφή
 5. Ανδριανόπουλος, γνωστός και μη εξαιρετέος!!!!!! Νεκροθάφτης των Ελλήνων,εκ της λεγόμενης προοδευτικής (τρομάρα της) κεντροδεξιάς!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Είναι απαράδεκτο, να επιτίθεται κάποιος αρθρογράφος σε έναν άνθρωπο για την καταγωγή του, επειδή ο ίδιος υποστηρίζει άλλη ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι γελοίο. Εκεί που εγώ θα σταθώ είναι το τι πιστεύει ο κ. Σαββίδης. Εκεί έχω μεγάλες αντιρρήσεις. Έτσι, μετά τα αποτρόπαια συμβάντα του ημιτελικού, ο εν λόγω κύριος αντί να μαζέψει τους οπαδούς του, επιρρίπτει ευθύνες αλλού και μάλιστα απαξιωτικές. Επίσης, δεν είναι σοβαρός κάποιος όταν θέλει την καταστροφή του αθηναϊκού ποδοσφαίρου ή του αντιπάλου του, λες και ο αθλητισμός έχει αντιπάλους (εγώ άλλα ήξερα για τον αθλητισμό). Ο τρόπος που εκφράζεται και που κινείται, κατά τη γνώμη μου, σπέρνει το μίσος και τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πεθάνει προ πολλού (άρα δεν έχει νόημα να μιλά για καταστροφή κάποιου) και δεν είναι μόνο ο κ. Μαρινάκης υπαίτιος, αλλά και οι πρόεδροι του ΠΑΟ, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, αλλά και η πλειονότητα των προέδρων των μικρών επαγγελματικών σωματείων μέχρι των ερασιτεχνικών, και δεν είναι τωρινό το πρόβλημα. Δυστυχώς, επειδή υπάρχει απίστευτος φανατισμός γύρω από το ποδόσφαιρο όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι έχουν γίνει πρόεδροι για να έχουν κάποιο «άσυλο». Μου προξενεί έκπληξη, να υποστηρίζεις αυτόν τον άνθρωπο, Σάββα, μόνο και μόνο επειδή είναι Πόντιος και Παοκτζής;;; Τέλος, οι Θεσσαλονικείς είναι Έλληνες όπως κι εγώ, οι Πόντιοι είναι Έλληνες όπως και οι Κύπριοι. Εσχάτως, έχουν εμφανιστεί άνθρωποι που ομιλούν και διατυμπανίζουν αποσχιστικές τάσεις. Δεν θα μου προξενήσει καμμιά εντύπωση αν ένας από αυτούς είναι ο κ. Σαββίδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν κάνει κάτι τέτοιο, θα την "φάει" κανονικά από μένα ενυπογράφως.

   Διαγραφή
  2. Ο μόνος που φταίει για την καταστροφή του ελληνικού ποδόσφαιρου είναι, ήταν μόνο ο Ολυμπιακός........!!!

   Διαγραφή
 7. Αυτα ειναι τα σκουλικια και οι αχρηστοι που μας κυβερνουσαν τοσα χρονια . ειναι ποντιος με πολλα κιλα αρχιδ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ...και κάτι ακόμα, το ότι κάνει αγαθοεργίες ή κάνει τον σταυρό του (προς τιμήν του), αλλά το κάνουν λίγο ως πολύ και οι υπόλοιποι πρόεδροι, δεν τον κάνει πατριώτη αυτομάτως. Και θεωρώ πως κανένας μας γνωρίζει τι ακριβώς κάνει ο κ. Σαββίδης ή οποιοσδήποτε άνθρωπος στην προσωπική του. Αυτά που εγώ εκφράζω είναι αυτά που εγώ βλέπω και ακούω από αυτόν τον άνθρωπο, και σχηματίζω μια γνώμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κύριε Αλ. Μάστορη, εἴπατε παραπάνω:" Ο τρόπος που εκφράζεται και που κινείται, κατά τη γνώμη μου, σπέρνει το μίσος και τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων". Ἄν ἀναφέρεσθε στις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη μετά τήν διακοπή τοῦ μάτς, ἔχω ἀντίθετη γνώμη: Ἰδίως ἐξέφρασε τήν κοινή γνώμη πού ἐπικρατεῖ στόν κόσμο τοῦ ΠΑΟΚ, μέ ἐπί πλέον γνώση του γιά τό κάτι σάπιο γιά ὅλο τό ποδόσφαιρο σέ κάποιες ηγεσίες συλλόγων τοῦ κέντρου.
   Ὅσο γιά τούς χούλιγκανς σέ ἕνα κρίσιμο σημεῖο τοῦ μάτς : μιά ἄθλια διαιτησία ἐνδέχεται νά εἶναι ὁ πραγματικός φταίχτης. _ Ὑπάρχουν ἄλλα στοιχεῖα πού στηρίζουν τήν γνώμη σας, ὅτι "ο τρόπος που εκφράζεται και που κινείται, ... σπέρνει το μίσος και τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων";

   Διαγραφή
  2. κύριε Ἀλεξανδρινέ, ἡ ἀθλια διαιτησία πού ἐπικαλεῖστε δέν δικαιολογεῖ, σέ καμμιά περίπτωση, τή βία. Δέν μέ ἐνδιαφέρει ποσώς ἐάν προέρχεται ἀπό ὀπαδούς τοῦ Ὀλυμπιακοῦ ἤ τοῦ ΠΑΟΚ. Καί ἐφὀσον ὁ κ. Σαββίδης εἶναι ἁγνός φίλαθλος ἔπρεπε νά διαχωρίσει τή θέση του, πρᾶγμα πού δέν τό ἔκανε, ἄρα εἶναι μέρος τοῦ προβλήματος καί αὐτός. Μέ τά λεγόμενά σας, ἀντιλαμβάνομαι πώς διαχωρίζετε τή βία σέ καλή καί σέ κακή. Δέν εἶναι ἔτσι, ὅμως. Δηλαδή, ἐάν ὁ κόσμος τοῦ ΠΑΟΚ, θέλει νά κάψει τό πούλμαν μιᾶς ἀθηναΙκῆς ὁμάδας καί νά κτυπήσει μερικούς φιλάθλους, ἐσεῖς θά τό ἐπικροτήσετε; Νά γιατί ἔγραψα πρίν, πώς αὐτοί οἱ ἄνθρωποι φέρνουν τή διχόνοια. Ἐπίσης, παρακαλῶ, διαβάστε καλύτερα, τό σημεῖο στό ὁποῖο ἐπισημαίνω πώς τό ἑλληνικό ποδόσφαιρο, ἐν συνόλω, ἔχει πεθάνει. Καλό σας ἀπόγευμα

   Διαγραφή
  3. Μᾶλλον δέν θά ἔχετε ζήσει στην Θεσσαλονίκη, πόσο στρεβλά βλέπουν ὁρισμένοι ἀκαλλιέργητοι τούς Ἀθηναίους ἐν γένει (καί Πειραιῶτες) Τούς φορτώνουν ὅλα τά στραβά τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους, σέ βαθμό ἀπίστευτο, ἀκόμη καί προσωπικό: Εἶναι Ἀθηναῖος; Βάλ'τον πιό πολλές ὑπηρεσίες...Ποντία ἐκ Θεσσαλονίκης ἡ Προϊσταμένη, Πόντιος καί ὁ "Ἀθηναῖος"! (Μιλᾶμε γιά ἀρρώστια). Ὄταν λοιπόν, μία ὁμάδα τοῦ κέντρου νικάει καί ξανανικάει μέ τή βοήθεια τῆς διατησίας, ὁμάδες τῆς Θεσσαλονικης καί δή τόν ΠΑΟΚ πού ἔχει πολλούς φανατικούς ὀπαδούς, τό νά βγῆ ἕνας ὁποιοσδήποτε πρόεδρος τοῦ ΠΑΟΚ ἐπικρίνοντας τήν διαιτησία καί ὅποιον ἄλλον τοῦ κέντρου κατά τήν γνωήμη του συνευθύνεται γιά τήν στραβή διαιτησία, δέν ἔχει καμία σχέση μἐ πρόθεση διαρέσεως τῶν Ἑλλήνων. Τοὐναντίον, τήν ἀποκατάσταση τῆς ἑνότητας που έτρώθη από τό ποδόσφαιρο, ζητᾶ. Καί τό να καταδικάσῃ τούς χούλιγκανς τῆς δικῆς του ομάδος εὐθύς ἀμέσως, ὅπως λέει ἡ λογική τῆς ἐκ τοῦ μακρόθεν πολιτικῆς ὀρθότητας, τό βρίσκω πολύ δύσκολο. Μήν σπεύδουμε λοιπόν νά βγάλουμε ἀκόμη καί πολιτικά συμπεράσματα, ἀπό τέτοιες δηλώσεις, ἔστω καί ἐνδεχομένως ὄχι τίς καλλίτερες, ἀντικειμενικῶς.

   Διαγραφή
  4. Ὁ πρῶτος πού ἔβγαλε πολιτικά συμπεράσματα εἶναι ὁ κ. Σαββίδης, λέγοντας αὐτά περί ἀθηναϊκοῦ κέντρου. Καί ἐν τέλει, οἱ Βορειο-Ἑλλαδῖτες νά σταματήσουν, πού πολύ σωστά τό γράφεις, νά τά ρίχνουν ὅλα στούς ἄλλους καί νά προχωρήσουν μπροστά καί ἐπειδή τό πρόβλημα τό νά τά ρίχνεις στούς ἄλλους εἶναι πανελλαδικό, μᾶλλον θά πρέπει νά κάνουμε ὅλοι κάτι καλλίτερο γιά τόν ἑαυτό μας καί γιά τά παιδιά μας. Καλό Σαββατοκύριακο σέ ὅλους ἀκόμα καί σέ αὐτούς πού δέν ἄρεσαν τά λόγια μου.

   Διαγραφή
  5. Το έχεις τσουβάλιασμα το θέμα. Κόντεψα να ξεχάσω τις παραγωγές του Ολυμπιακού με τα στημένα και τις βουτιές εκτός περιοχής που δίδονται πέναλτι με εντολοδοχους διαιτητές οι οποίοι όσο στηνονταν τόσο περισσότερο έπαιζαν α κατηγορία. Τώρα αν εσύ δεν βλέπεις αδικία τότε ή δεν βλέπεις μπάλα στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια ή δεν βλέπεις γενικότερα. Αυτό που λέει ο Σαββίδης είναι ότι δεν υπάρχει ούτε δίκαιο ούτε ισότητα στο γήπεδο απέναντι στην στημένη διαιτησία ( παρακλάδι ) του ΠΟΚ. Αφήστε τις Μπαρούφες για διασπάσεις και ηλιθιότητες... 4 σώματα είχε ο Στρατός και τα 4 πάνω από την Λάρισα είναι.

   Διαγραφή
 9. Το ότι υπάρχει το κράτος των Αθηνών δεν ανατρέπεται ως πραγματικότητα από το επιχείρημα ότι σε αυτό συμμετείχαν και Bορειοελλαδίτες που και αυτό δεν ισχύει διότι στο βαθύ κράτος σε όλες τις εκδοχές του, πολιτικοί, πρέσβεις, τραπεζίτες, ανώτερα κρατικά στελέχη κτλ η παρουσία των Βορειοελλαδιτών είναι ισχνή, σε αναντιστοιχία με την οικονομική δυναμική που είχε η Μακεδονία . Αν αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα είχε το πολιτειακό σύστημα της Ισπανίας για παράδειγμα από τη μια θα αντιμετώπιζε μεγαλύτερο κίνδυνο διαμελισμού αλλά από την άλλη οι περιφέρειες θα είχαν τη δυνατότητα να επηρεάζουν τις αποφάσεις του κέντρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. "...αυτές τις αθλιότητες τις διακινούν ενεργούμενα της γνωστής πρεσβείας.."
  Και τις επανέλαβε ο Ανδριανόπουλος? Έλα καλέ! Γίνονται τέτοια πράγματα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. φοβαστε να κατονομασετε την γνωστη πρεσβεια; Ισως της Ουγκαντας ;
   Και μονο αυτο αποδεικνυει οτι απλα αφηνεται/ε να εννοηθουν πολλα πραγματα τι να πω.

   Διαγραφή
 11. ουτε καν θα διαβαζα ποτε αρθρο γραμμενο απο τον Ανδριανοπουλο και ειδικα για τα ποδοσφαιρικα που ουτε καν με ενδιαφερουν.
  οταν ομως διαβασα τις αποδειξεις για τον πατριωτισμο του κυριου Ιβαν (σιγουρα ετσι λενε τον Γιαννη στα ποντιακα ; ) στην αρχη καγχασα αλλα μετα θυμωσα γιατι μαλλον περνατε μερικους αναγνωστες ως ...ποντιους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καθηγητά επιστήμονα
   το σχόλιό σου είναι ανάξιο σχολιασμού.
   Πάντως νομίζω ότι θα πρέπει να είσαι πιο ευγενής.

   Διαγραφή
  2. οπως και το αρθρο σας κυριε.

   Διαγραφή
  3. Με το αρθρο αυτο με κανατε να συμπαθησω τον Ανδριανοπουλο. Τι να πω. Ουτε προκειται να ξαναμπω σ αυτο το site. Χαιρετω

   Διαγραφή
  4. Γρήγορα γρήγορα το γιατρό δεν πεολαβαινεις

   Διαγραφή
 12. Οι χαρακτηρισμοι ανδρουλακη ειναι αθλιοι οσον αφορα το ρωσοποντιος κλπ. Ο Σαββιδης ειναι δημοσιο προσωπο κ πρεπει να συμπεριφερεται ως τετοιο. Δυστυχως δινει πολλες αφορμες κ λαβες για τους καλοθελητες. Οι αγαθοεργιες ή πατριωτικες ενεργειες του, δεν μπορουν να καλυψουν το διχαστικο δημοσιο λογο του. Δεν απευθυνεται στο ακροατηριο της Θεσσαλονικης αλλα πανελλαδικα μεσα απο το ποδοσφαιρο. Συμφωνω με τον κ Μαστορη κατα τα λοιπα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έψιλον
   δεν μας ενδιαφέρουν τα ποδοσφαιρικά και τα επιχειρηματικά.
   Και φυσικά, όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν κριτική στα έργα και τις ημέρες του Σαββίδη και του οποιουδήποτε.
   Οι χαρακτηρισμοί για την καταγωγή του είναι το πρόβλημα, αυτό κριτικάρω στο σχόλιό μου.

   Διαγραφή
  2. Ὁ Ἀλ. Μάστορης (δεῖτε ἀνωτέρω), φαίνεται ὅτι νομίζει ὅτι τό πρόβλημα εἶναι ἡ βία στά γήπεδα. Καί βγάζει πολιτικά συμπεράσματα ἀπό αὐτό, καί τίς δηλώσεις τοῦ Ἰβάν Σαββίδη κατά τῆς διαιτησίας καί παραγόντων ἄλλων ὁμάδων, περί προθέσεως τοῦ Ἰβάν Σαββίδη νά διαιρέσῃ τούς Ἕλληνες! Μόνο ἀπό αὐτό! Ἔ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΟ ΑΛΜΑ του Αλ.Μάστορη. Κοινῶς, λάθος ἐκτίμηση (δεῖτε καί ἀνωτέρω).

   Διαγραφή
  3. Καλό θά εἶναι νά ἀπευθύνεστε κατευθείαν σέ μένα κύριε Ἀλεξανδρινέ, ψάχνετε νά βρεῖτε συμμάχους στήν ἐπιχειρηματολογία σας; Παραφράσετε ἀδίκως τά λεγόμενά μου, ἑστίασα στίς δηλώσεις τοῦ κυρίου Σαββίδη, οἱ ὁποῖες εἶναι διχαστικές, τελεία καί παῦλα καί ἐφόσον τό θέλετε ἔτσι, εἶναι δικό σας θέμα.

   Διαγραφή
 13. Aποσχιστικές τάσεις δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να υπάρξουν διότι δεν έχουμε περιφερειακές κυβερνήσεις, από τη στιγμή που όλα τα εργαλεία ελέγχου του κράτους βρίσκονται στην Αθήνα μια τέτοια κουβέντα είναι εκτός πραγματικότητας. Αντίθετα οι πολιτικές του κέντρου είναι τέτοιες που θέτουν σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της Ελλάδος επί των περιφερειών της.
  Αυτό που υπάρχει πίσω από τα λόγια του Ανδριανόπουλου είναι το εξής, το κράτος θα παρεμείνει προσκολλημένο στις χώρες του Ρήνου με οποιοδήποτε κόστος για τον τόπο. Τα επεισόδια του ποδοσφαίρου ήταν η αφορμή αλλά όχι η αιτία, για αυτό και χρησιμοποιεί επίθετα που ξέρει από πριν ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Θα αλλάξω τον τίτλο του άρθρου γιατί τον θεωρώ προκλητικό και δεν πιστεύω οτι τέτοια άρθρα συνάδουν με την θεματολογία και το ύφος του blog,μιας και Προσπαθήσατε μια ποδοσφαιρική -άποψη- να την κάνετε εθνικό θέμα Έλεος..... «Ντροπή σου Σάββα Καλεντερίδη - Ντροπή σας εκεί στο infognomonpolitics.blogspot.gr για τις αθλιότητες που αναρτάτε. Ντροπή σας, ντροπή σας, ντροπή σας...»
  Οι χαρακτηρισμοί Ανδρουλάκη σίγουρα είναι κατακριτέοι όσον αφορά το Ρωσοπόντιος .
  Ο Σαββίδης ειναι δημόσιο πρόσωπο και πρέπει να συμπεριφέρεται ως τέτοιο.
  Μου προξενεί έκπληξη να υποστηρίζεις αυτόν τον άνθρωπο, μόνο και μόνο επειδή είναι Πόντιος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι Πόντιοι είναι τόσο Έλληνες όσο οι Θράκες, οι Μακεδόνες, οι Ηπειρώτες (ελεύθεροι και μη), οι Θεσσαλοί, οι Στερεοελλαδίτες, οι Πελοπονήσιοι, οι Επτανήσιοι, οι Νησιώτες, οι Δωδεκανήσιοι, οι Κύπριοι, οι Κρήτες, οι Ίωνες, οι Καππαδόκες, οι Αιολείς, οι Αιγυπτιώτες. Δεν υπάρχει Βορράς / Νότος, δεν υπάρχει κράτος Αθηνών παρά μόνο ΕΛΛΑΔΑ και είναι αισχύνη και καταισχύνη και του Σαββίδη και του Ανδριανόπουλου και όποιων και οπουδήποτε αλλού σπέρνουν διχόνοια...
   Οι εποχές είναι περίεργες. Άσχετα από τις τοποθετήσεις του κ. Ανδριανόπουλου και του κ. Σαββίδη και του καθενός, καλό είναι να αναγνωρίζουμε αυτούς που σπέρνουν το μίσος μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν σε τέτοια φαινόμενα.

   Διαγραφή
  2. Δέν σπέρνει βρέ παιδιά μίσος κανείς σέ κανέναν, ὑπάρχει πρόβλημα σέ κάποιους στή Θεσσαλονίκη (ἰδίως ΠΑΟΚτζῆδες!) ἐξ ὁρισμοῦ, γιά ὅ,τι στραβό προέρχεται ἀπό τό Κέντρο. Θυνηθεῖτε τά σχόλια γιά τόν Περιφερειακό πού θά πέρναγε ἀπό τό Πανόραμα, καί πού σχολίαζαν στήν Θεσσαλονίκη ὅτι αὐτό δέν θά γινόταν ἄν ἦταν νά περάσῃ ἀπό τήν Ἐκάλη! Αὐτόν τόν κόσμο καί δή στήν πίο χυδαία του ἐκφραση, τήν ποδοσφαιρική, αὐτήν τήν δυσαρέσκεια καί μάλιστα σέ θέμα διαιτησίας, ἐξέφρασε ὁ Ἰβάν Σαββίδης. Καί γώ συμπαθών τοῦ ΠΑΟΚ εἶμαι στό θέμα αὐτό, καί κάτι καταλαβαίνω. Ἄλλο ἡ ἐν τέλει καταδίκη τῶν χούλιγκανς, πού δέν εἶναι ἀντικειμενικά δυνατόν νά γίνῃ ἐν θερμῶ, ἀπό αὐτόν εἰδικά, καί νά παραμείνῃ Πρόεδρος τοῦ ΠΑΟΚ.

   Διαγραφή
 15. Σάββα θα έπρεπε να το περιμένεις. Μιλάς για έναν Έλληνα 100% και καταφέρεσαι κατα των χαρακτηρισμών του Α. Ανριανοπουλου ο οποίος υποβάθμισε τον Έλληνα του Πόντου Ι. Σαββίδη οβιετική Ένωση και βλέπεις ότι αντι να πιάσουν το μύνημα που στέλνεις, ποδοσφαιροποίησαν τον διάλογο γιατί δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ποντιακός Ελληνισμός στην πρώην Σοβιετική Ένωση και τα δεινά που περάσανε. Τι να τους πεις για την Τσάλκα, τι να τους πεις για τις τρεις προσφυγιές που πέρασαν αυτοι οι Έλληνες. Μια απο τον Πόντο , Μια απο τον Στάλιν μέσα στην ΕΣΣΔ και πάλι να τα αφήσουν όλα για να έρθουν στην μάννα Ελλάδα. Και όλα αυτά για να ακούνε ανθελληνικούς χαρακτηρισμούς από τον Ανδρέα Αδριανόπουλο και από τους γράφοντες στο μπλόκ που νομίζουν ότι είναι μία μάχη Ολυμπιακού ΠΑΟΚ.
  Αστο ρε Σάββα ωμιλείς σε ώτα μη ακουώντων....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τό νά βάζεις ὅλους μας στό ἴδιο τσουβάλι, μάλλον ἐσύ εἶσαι ἕνας ἀπό αὐτούς πού θέλουν νά διχάσουν, καί φυσικά οὔτε ἐσύ ἀλλά ούτε κι ἐγώ θά κρίνουμε κάποιον γιά τό πόσο πατριώτης εἶναι καί τί ξέρει γιά τόν ποντιακό ἤ κατά πόσο πόντιος εἶναι, καί θά πρέπει νά προσέχεις τό τί γράφεις, στήν προκείμενη περίπτωση, γράφω καθαρά γιά αυτά πού εἶπε καί πῶς τά συνέδεσε, ὁ ἴδιος τά πολιτικοκοινωνικά θέματα μέ τό ποδόσφαιρο. Δυστυχῶς, μέσω τοῦ ποδοσφαίρου πολλοί κρύβονται καί ἀναζητοῦν λόγο νά ὑπάρχουν ἤ νά μιλοῦν διχαστικά ὅπως ὁ κύριος Σαββίδης. Καί ἐπειδή ἐάν προσέξεις καλά τά λεγόμενα κάποιων δέν τόν βρίζουν οὔτε τόν ὑποβαθμίζουν, ἀλλά κρίνουν αὐτά πού εἶπε. Καί ἐπειδή δέν σοῦ ἀρέσουν μᾶς λές πώς εἴμαστε δεύτεροι γιά σένα.

   Διαγραφή
  2. Κε Μάστορη ἐξακολουθεῖς νά βγάζῃς αὐθαίρετα πολιτικά συμπεράμσατα; Δές τό παραπάνω ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ σχόλιό μου τῆς 7.17μ.μ. πρός ἐσένα : " Μᾶλλον δέν θά ἔχετε ζήσει στην Θεσσαλονίκη, ... Ὄταν λοιπόν, μία ὁμάδα τοῦ κέντρου νικάει καί ξανανικάει μέ τή βοήθεια τῆς διατησίας, ὁμάδες τῆς Θεσσαλονικης καί δή τόν ΠΑΟΚ πού ἔχει πολλούς φανατικούς ὀπαδούς, τό νά βγῆ ἕνας ὁποιοσδήποτε πρόεδρος τοῦ ΠΑΟΚ ἐπικρίνοντας τήν διαιτησία καί ὅποιον ἄλλον τοῦ κέντρου κατά τήν γνωμη του συνευθύνεται γιά τήν στραβή διαιτησία, δέν ἔχει καμία σχέση μἐ πρόθεση διαρέσεως τῶν Ἑλλήνων. Τοὐναντίον, .....Μήν σπεύδουμε λοιπόν νά βγάλουμε ἀκόμη καί πολιτικά συμπεράσματα, ἀπό τέτοιες δηλώσεις, ...".
   Δές καί τό ἄλλο ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ σχόλιό μου πρός ἄλλον, στίς 7.47 : "Δέν σπέρνει βρέ παιδιά μίσος κανείς σέ κανέναν, ὑπάρχει πρόβλημα σέ κάποιους στή Θεσσαλονίκη (ἰδίως ΠΑΟΚτζῆδες!) ἐξ ὁρισμοῦ, γιά ὅ,τι στραβό προέρχεται ἀπό τό Κέντρο. ....Αὐτόν τόν κόσμο καί ... αὐτήν τήν δυσαρέσκεια καί μάλιστα σέ θέμα διαιτησίας, ἐξέφρασε ὁ Ἰβάν Σαββίδης. ... Ἄλλο ἡ ἐν τέλει καταδίκη τῶν χούλιγκανς, πού δέν εἶναι ἀντικειμενικά δυνατόν νά γίνῃ ἐν θερμῶ, ἀπό αὐτόν εἰδικά, καί νά παραμείνῃ Πρόεδρος τοῦ ΠΑΟΚ".

   Διαγραφή
  3. Ἐπανέρχομαι λοιπόν κε Μάστορη στό ερώτημα τοῦ σχολίου μου τῆς 4.48 μ.μ. πού μένει ἀκόμη ανπάντητο καί παραξενεύομαι γι'αὐτό:"_ Ὑπάρχουν ἄλλα στοιχεῖα πού στηρίζουν τήν γνώμη σας, ὅτι "ο τρόπος που εκφράζεται και που κινείται (ὁ Ἰβάν Σαβίδης), ... σπέρνει το μίσος και τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων"; " ἤ στηρίζεσθε μόνο στήν δήλωσή του γιά τό πδοόσφαιρο πού ἔχει ὅμως ἄλλη ἐρμηνεία, πολύ πιθανότερη, τήν ὁποία καί ἀναφέρω στά προπαρατεθέντα σχόλιά μου;

   Διαγραφή
 16. Καί τό ἄρθρο τοῦ Σάββα εἶναι πολύ καλό, καί ὁ τίτλος του πολύ σωστός, καί πολύ σωστά τά λέει ὁ Γιῶργος Βλαχογιάννης. Τό θέμα δέν εἶναι ἡ βία στά γήπεδα, οὔτε εὐσταθεῖ τό συμπέρασμα ὅτι τάχα διχάζει τούς Ελληνες ὁ λόγος τοῦ Ἰβάν Σαββίδη ὡς Προέδρου τοῦ ΠΑΟΚ.
  Ὅσο γιά τήν πρεσβεία, καί τά ένεργούμενά της, αὐτή καί αὐτά τήν κακῶς ἐννοούμενη δουλειά τους κάνουνε, τό θέμα εἶναι ἐμεῖς τί κάνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Η χώρα σας χάνεται. Ο λαός σας κινδυνεύει να αντικατασταθεί από τους μετανάστες. Ζείτε την χειρότερη και σοβαρότερη κρίση του τέλους του 20ου και των αρχών του 21ου αιώνα. Εντούτοις,εσείς,όλοι εσείς,σπαταλάτε φαιά ουσία για να πείτε τη γνώμη σας για κείμενο διαμαρτυρίας ενός διαχειριστή,σχετικό με προσβολή της φυλής του. Και οι περισσότεροι είστε και εκτός θέματος. Είμαι βέβαιος πλέον. Τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ὁ Σἀββας καί ὅλοι οι Πόντιοι εἴμαστε Ἕλληνες (στήν Ποντιακή Ἑλληνική διάλεκτο: Ἕλληνες=Ρωμαῖοι, στήν νέα Ἑλληνική Ἕλληνες=Ρωμηοί). Ι.Κ. α) ποιᾶς φυλῆς εἶσαι; καί β) τόσο πολύ σέ πείραξε πού ὁ Σἀββας Κ. μίλησε γιά τήν γνωστή πρεβεία, ὥστε νά ἀποκαλῆς τό ἐμπεριστατωμένο καί πατριωτικό ἄρθρο του "διαμαρτυρία ἑνός διαχειριστή";

   Διαγραφή
  2. Τη λέξη "φυλή" τη χρησιμοποιώ όπως τη χρησιμοποιεί ο Σάββας και βεβαίως,με την έννοια που είχε στην Αρχαία Αθήνα για παράδειγμα. Τα περί πρεσβείας είναι μάλλον μια άτυχη στιγμή σου. Απλώς απορώ πώς ενώ η Ελλάδα στενάζει, εσείς,όλοι εσείς ξαναγράφω,τυρβάζετε ... την γνωρίζεις τη συνέχεια.

   Διαγραφή
 18. Γνωρίζετε όσοι σχολιάζετε τις διώξεις για την εγκληματική οργάνωση που διαφεντεύει το Ελληνικό ποδόσφαιρο υπό την αρχηγία του Μαρινάκη;
  Γνωρίζετε τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στο δυσμοιρο ποδόσφαιρο, γνωρίζετε ότι τους τελευταίους προέδρους του οσφπ και που είναι μπλεγμένοι; Κοσκωτάς , Σαλιαρέλης, Κόκκαλης , Μαρινάκης.
  Πολυπράγμονες και κωλοπολύξεροι που έλεγε και η γιαγιά μου.
  Αποτυχημένη κοινωνία και μετά αποτυχημένο κράτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κυριε Διαφα,

   Και ποιος ψηφισε τους κολλητους των ανωθεν κυριων? Τα δεντρα? Κοιτατε πολυ ευκολα τα συμπτωματα αλλα κανεις δεν φτανει στην ουσια. Ειτε ηταν Σερραιοι ειτε Πελοποννησιοι ειτε Κρητες οι φιλοι ηταν οι ιδιοι τυποι. Ομως ο καθενας με την προσωπικη του διανοητικη ικανοτητα εκρινε την ψηφο του και τις επιλογες του. Το ποδοσφαιρο δεν ειναι σημερινο προβλημα. Ειναι της δεκαετιας του 80 και επειτα.

   Αν μια κοινωνια καθετε και γραφει ακομα για εγκληματικες οργανωσεις για καλαμακια και σουβλακια , για Σου3 και Σε3 και αλλα παρδαλα πραγματα χανει την γη κατω απο τα ποδια του. Γιατι πολυ απλα μπιρμπιλιζει 30 χρονια για την σαπιλα και την καταντια αλλα 30 χρονια ειχε ενα ψηοφοφρικο τεμπο που δεν εδινε λυσεις.

   Λυσεις δινει η πολιτικη εξουσια γιατι εκτος οτι κατεχει την απολυτη εξουσια , ειναι και αυτη που δειπνιζεται με τους ανωτερω κυριους. Καλο λοιπον ειναι να κοιταξουμε το δασο, γιατι οι αποτυχημενοι και μυωπικοι ανθρωποι κοιτουν το δεντρο και κατηγορουν τα φυλλα.

   Κυριε Καλεντεριδη,

   Αυτο το κρατος δομηθηκε για να συμπεριφερεται ετσι. Ειναι Ελλαδιτικοκεντρικο κρατος. Γιαυτο ειναι συρρικνωμενο και αντεθνικο. Μην ξεχναμε οτι αν οι Ποντιοι, οι Κυπριοι, οι Ιταλιωτες, οι Καππαδοκες, οι Αλεξανδρινοι ηταν σαυτο το κρατος θα χαν ''καθαρευσει'' νωρις. Γιατι μαζι με την γλωσσα θα ειχε καθαρευσει και η παραδοση, ο πονος και ο θησαυρος που βρισκεται στην αλλη οχθη.

   Αυτο το κρατος ειναι ενα κομματι ενος ολοκληρου ψηφιδωτου. Αρα δεν μπορει να ειναι το ρωμέικο.

   Ομως ενα προβλημα που αναπαραγεται συχνα και στεναχωρει καθε νοημωνα Ελληνα. Αυτη η φαγωμαρα Βορρα Νοτου καλο ειναι να την αποφευγουν ανθρωποι που γνωριζουν , οτι η Αθηνα δεν ειναι υπαιτιος για το καταντημα στην Ελλαδα, την Νοτιο Αφρικη και τις ΗΠΑ. Προκειται για ενα συστημα διακυβερνησης, μια Λεγκα τζακιων απολη την Ελλαδα που με εδρα την Αθηνα καθοριζει την τυχη του εθνους εντος και εκτος της χωρας. Αυτο ισως μας απελευθερωσει ολους απο το να μας λοξοδρομει.

   Και μην ξεχναμε η Αθηνα δεν εγινε 4εκατομμυρια σε μια μερα. Οι πολιτικες κατευθυνσεις προωθησαν την Αθηνα σε αντρο δημ.Υπ. και παραρτημα την Θεσ/νικη. Σαυτο τον σχεδιασμο προστατησαν παλι τοτε οι Σερραιοι και οι Πελοπονησσιοι.

   Ελπιζω οι Ελληνες να βρουν το θαρρος και την τολμη να αποδεσμευτουν απο τα ποικιλα συμπλεγματα τους και να βαδισουν σε ενα μετωπο. Και να χρησιμοποιησουν την εντοποιοτητα οχι για να διαμελισουν αλλα για να συνθεσουν ενα πολιτικο ψηφιδωτο. Ενα διακυβερνητικο σχημα που να μπορει ευκολα να αναλαβει αμεσα την διακυβερνηση και σε αλλους μη Ελλαδιτικους χωρους.

   Πολυκεντρικη Ελλαδα ή Λεγκα?

   Διαγραφή
 19. Αν είναι ο γνωστός Ανδριανόπουλος ο πρώην υπουργός δεν αξίζει να πούμε κάτι.Αυτός εορτάζει στις 4 Ιούλιου και όχι την 25η Μαρτίου.Ακούει Ρωσία και βγάζει σπυράκια.Οι πυρηνικές κεφαλές όμως της ορθοδόξου υπερδυνάμεως στοχεύουν τη χώρα του Σατανά από την Καλιφόρνια μέχρι την Νέα Υόρκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ντρεπωμαι που υπαρχουν ελληνες που βαζουν την ομαδα τους πανω απο την πατριδα.παραφραζοντας'''Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Αξιότιμε καί αγαπητέ κύριε Σάββα Καλεντερίδη. Μέ μεγάλη προσοχή διάβασα τό άρθρο σας καί μπορώ νά πώ, ότι συμφωνώ μαζί σας γιά τήν πατριωτική προσωπικότητα τού Ιβάν Σαββίδη. Δυστυχώς όμως, φαίνεται, δέν έχει καλούς συμβούλους. Οί άστοχες δηλώσεις του περί καταστροφής τού Αθηνα'ι'κού ποδοσφαίρου καί η επίρριψη τών δικών του ευθυνών, όσον αφορά, τόν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ, απομυθοποιούν τόν άνθρωπο Σαββίδη. Προλαβαίνει νά διορθώσει τήν εικόνα του. Χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα, σοφρωσύνη καί λογική. Τό ποδόσφαιρο, ή θά σέ ανεβάσει ή θά σέ γκρεμίσει. Αυτό εξαρτάται καθαρά από τήν προσωπικότητά σου. Άν επιζητά τήν αλλαγή τού κατεστημένου, όπως ισχυρίζεται, άς κάνει αλλαγή πρώτα στόν εαυτόν του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Δηλαδή ΠΟΣΟ καμμένοι μπορείτε να είστε μερικοί;Εδώ χάνουμε τη χώρα, βρίσκεται ένας ευεργέτης και σεις κολλήσατε ΑΠ ΟΛΟ τ αρθρο του κ.Καλεντερίδη στο ρημαδοποδόσφαιρο!!Μην ανησυχείτε σε λίγο δε θα υπάρχει ΚΑΝ ολυμπιακος, Αεκ κλπ. Βολευτείτε με καμια Γαλατά Σεράι κι άμα σας αρέσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Δυστυχώς Είναι πλέον συνήθεια σ' αυτό το διεφθαρμένο κράτος να μας κάνουν υποδείξεις τα ξεπουλημενα τομάρια και τα τσιράκια της γνωστής πρεσβείας ή των σκοτεινών στοών.
  Σε αντιπαραβολή αυτής της σαπιλας είχα την ευτυχία να παραβρεθω προσφάτως στους Ηρωικούς τόπους της Μεγαλονήσου αναζητώντας λόγω συγγενείας το κενοτάφιο του Ηρωικού Διοικητή της Μοίρας(Τχη Κατσανη). Τέτοιους Πατριώτες έχει ανάγκη ο Ελληνισμός.
  Επί του προκειμένου, ωφειλω να δώσω τα εύσημα στο Σάββα που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά τον Έλληνα και Πατριώτη (τα έργα του που σε μας είναι γνωστά θα καθορίσουν το πόσο μεγάλος είναι) που είχε την ατυχία να εμπλακεί με το Ελληνικό ποδόσφαιρο της παραγκας των υποδεικων Καί της λαμογιας.
  Κάποιος αναφέρει ότι αυτός ο άνθρωπος υποστηρίζει και καλύπτει τους χουλιγκαν.
  Υποτιμά προφανώς την νοημοσύνη μας γιατί εάν κάποιος του κάνει το Ερώτημα τι θα γινόταν εάν βρισκόταν Κόρακας να μην σφυρίξει καθαρό πέναλτι στο 86' μέσα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη τι θα γινόταν;
  Βεβαίως πλην της νεολαίας (με 60% ενέργεια) οποίος ασχολείται φανατικά με αυτό το ποδόσφαιρο πλην της νοημοσύνης του θα πρέπει να εξετασθεί και ή ψυχοσύνθεση του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Η αναφορά του Ιβάν Σαββίδη στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο, έχει να κάνει με τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών ενώσεων Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες είναι δουλικά του Ολυμπιακού. Δεν καταλαβαίνουν, όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν. Το βαθύ κράτος της Ελλάδας είχε πάντα στις τάξεις του τον Ολυμπιακό, γιατί η πλειονότητα των οπαδών του αποτελούν το όνειρο του κάθε εξουσιαστή. Είναι το μοναδικό αθλητικό σωματείο στον πλανήτη που στον ύμνο του υπάρχει η λέξη εχθρός, ενώ γιά όλους τους υπόλοιπους υπάρχουν απλά αντίπαλοι. Γιά όλους τους αθλητικούς συλλόγους η χρήση δολίων μέσων για τη νίκη είναι ντροπιαστική. Αντιδρούν οι περισσότεροι φίλαθλοι ΚΑΙ του ίδιου του σωματείου που έκανε τη λαδιά. Όχι όμως γιά τον Ολυμπιακό όπου θεωρείται αποτυχημένη η διοίκηση του αντίστοιχου αθλητικού τμήματος εάν δεν καταφέρει να κατακτήσει νίκες και τίτλους ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ! Μιλάμε για σωματείο που έχει κάνει ένσταση ακόμα και στο πίνγκ-πόνγκ. Ο Α. Ανδριανόπουλος με το συγκεκριμένο άρθρο έχει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να ανανεώσει την σχέση του ως γαυροβοσκός με τη μάζα, κάνοντας επίδειξη Ολυμπιακοφροσύνης και υποστηρίζοντας τον υπόδικο για πέντε αδικήματα πρόεδρο. Ο δεύτερος στόχος είναι να επιτεθεί στον πατριώτη και αυτοδημιούργητο Σαββίδη με ψέματα, φήμες και υπονοούμενα εναλάξ με την αλήθεια,ως βετεράνος προπαγανδιστής, ανανεώνοντας την δήλωση πίστης και τυφλής υπακοής στους υπερατλαντικούς επικυρίαρχους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Το άρθρο το οποίο σχολιάζετε, πέραν της χρήσης του ατυχούς όρου "Ρωσοπόντιος", δεν έχει καμία αναφορά στην καταγωγή ή στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Σαβίδη και ασχολείται με τα ποδοσφαιρικά και ιδιαίτερα το άκρως ελληνικό βορειοελλαδίτικο στερεότυπο του "αθηναϊκού κράτους" κλπ. Μακριά από μένα κάθε υπεράσπιση του Ανδριανόπουλου, αλλά εδώ σχολιάζει άλλα πράγματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι η πραγματικότητα, δεν υπάρχει κράτος όχι στην Ευρώπη αλλά παγκοσμίως που να έχει αυτήν την πληθυσμιακή αναλογία μεταξύ πρωτεύουσας και περιφερειών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

   Διαγραφή
  2. Σωστό είναι αυτό αλλά όταν είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εξαντλείται (ή μάλλον να εκτονώνεται) στην ποδοσφαιρική αντιπαράθεση. Και φυσικά δεν είναι πρόβλημα μόνο της Θεσσαλονίκης...

   Διαγραφή
 26. Κάθε φορα που διαβάζω να γράφονται τέτοιες μαλακίες από κάθε ανδριανόπουλο έρχεται στο μυαλό μου ένα τραγούδι του Καζαντζίδη το: "Στα ξένα είμαι έλληνας και στην Ελλάδα ξένος"
  Πουτάνας γιέ ανθέλληνα ανδριανόπουλε, Ο Σαββίδης ο συμπατριώτης μου από τότε που ήρθε στην Ελλάδα έκανε τόσα όσα δεν κάνατε εσείς οι ανθέλληνες σε 100 χρονια, και ούτε πρόκειται να κάνετε. Το μονο που σας ενδιαφέρει να γεμίζετε τις τσέπες σας λεηλατώντας αυτή την χωρα.

  Εσείς οι ανθέλληνες προσπαθείτε τώρα να ρίξετε τις ευθύνες στον Σαββίδη λες και πριν έρθει ο Σαββίδης όλα ήταν μια χαρά στο ποδόσφαιρο. Ο ρωσοπόντιος σας χαλάει τα σχέδια και δε σας αρέσει ρε. Κατάλαβε τι πουλημένα τομάρια είστε.
  Σας φτύνω στα μούτρα γιατί δεν αξίζετε τίποτα άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφέροντα είναι αυτά, μια χαρά παρίστανε τον σύμβουλο των Ρώσων ο Ανδριανόπουλος με το αζημίωτο φυσικά, για αυτό και λέει με εμβόλιμο τρόπο ότι δήθεν στη Μόσχα τα μιλάνε τα Ρώσικα με πιο πολιτισμένο τρόπο και όχι σαν τον Σαββίδη, καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

   Διαγραφή
  2. Λέει βλακείες ο ανδριανόπουλος. Ο Σαββίδης μιλάει σωστά ρωσικα αλλα με ποντιακή προφορά.

   Διαγραφή
  3. Ήθελε να δείξει ότι δήθεν στην Μόσχα, οι κύκλοι με τους οποίους συνεργάστηκε, είναι πιο πολιτισμένοι, καμιά, μα καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Το έγραψα σε άλλο σχόλιο, μέσω του Ανδριανόπουλου μιλάει το βαθύ κράτος και δίνει μήνυμα σε όλους ότι θα μείνει η χώρα προσκολλημένη στις μακρινές χώρες του Ρήνου ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται με ολική καταστροφή του τόπου

   Διαγραφή
 27. Ρε ανθέλληνα ανδριανόπουλε θα έπρεπε να γνωρίζεις πριν γράψεις αυτές τις βλακείες ότι ο Σαββίδης εκτος από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ είναι και παραμένει ο πρόεδρος όλων των Ελληνό-Ποντιακών ενώσεων και σωματείων της πρώην Σοβιετικής ένωσης. Λες να μην ήξεραν ο Πόντιοι αν είναι έλληνας η όχι στην καταγωγή πριν των εκλέξουν σε αυτή την θέση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Dion διαβασε μερικες προσφατες συνεντευξεις του Σαββιδη κ δες τα πεπραγμενα του στη Ρωσια. Θα καταλαβεις πολλα πραγματα. Αυτος που τον χαρακτηρισε με τον συγκεκριμενο τροπο κ δεν θελω ουτε να αναφερω το ονομα του ειναι αυτος που ειναι. Ο Σαββιδης που φερνει δηθεν το νεο, χρησιμοποιωντας ως οχημα τον ΠΑΟΚ κ το ποδοσφαιρο, δεν ικανοποιει κανενα με τις θεσεις του κ το δημοσιο λογο του. Μαλλον θεωρει οτι απευθυνεται σε ιθαγενεις. Δε χρειαζομαστε χαλιφη στη θεση του χαλιφη, αλλα ηγετη/ηγετες να μας βγαλουν απο το σημερινο αδιεξοδο. Κ δυστυχως συγχρωτιζεται (επιχειρηματικα κ ποδοσφαιρικα) με κυριους γνωστους κ μη εξαιρετεους στην Ευελπιδων. Δειτε πισω απο τη βιτρινα αγαπητοι μου. Συγχαρητηρια για την εξαιρετικη δουλεια κ προσφορα σας στην ενημερωση με το παρον ιστολογιο κ Καλεντεριδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Epsilon, ποια από τις συνεντεύξεις του? Θέλω να ακούσω κάτι συγκεκριμένο. Δεν νομίζω ότι ο σκοπός του Σαββίδη είναι να κάνει τον χαλίφη. Με τα λεφτά που έχει θα μπορούσε να αγοράσει κάποια άλλη ομάδα της Ευρώπης και θα είχε το κεφάλι του ήσυχο. Ο άνθρωπος προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το σάπιο διεφθαρμένο ελλαδιτικο σύστημα του δημιουργεί συνεχώς εμπόδια.

   Διαγραφή
  2. Epsilon πῶς συμβιβάζεται νά ἐπαινεῖς τόν Σάββα γιά την ένημερωση, στό παραπάνω εξαιρετικόκαί ἐνημερωτικό ἄρθρο του, καί ἀπό την ἄλλη ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (πού ὑποτίθεται προκύπτουν ἀπό πράξεις τοῦ Ἰβάν Σαββίδη στήν Ρωσία καί ἀπό δηλώσεις του -ποιές;) νά ΠΡΟΒΑΛΛΗΣ ὅτι ὁ Ἰβάν Σαββίδης "με τις θεσεις του και το δημοσιο λογο του... μᾶλλον θεωρει οτι απευθυνεται σε ιθαγενεις", ὅτι θέλει νά γίνη χαλίφης στήν θέση τοῦ χαλίφη κλπ.;
   Δέν ἀγιοποιῶ κανέναν, ἐκτιμῶ ὅσα καλά ἔχει προσπαθήσει νά κάνῃ ἀλλά καί ἔχει κάνει ὁ Ἰβάν Σαββίδης, καί : Ἡ λάσπη πού ἐκτοξεύθηκε καί ἐκτοξεύεται σέ βάρος του μέ πρόδηλη παρανόηση τῶν πρόσφατων δηλώσεών του γιά τό ποδόσφαιρο, πολύ κακό πρᾶγμα εἶναι.
   Κατά τήν γνώμη μου, ἄν ὁ Ἰβάν Σαββίδης ἐνεργεῖ καί ὡς Πόντιος Ἕλληνας καί ὡς ὀρθόδοξος χριστιανός Ρῶσος πολίτης, δέν βλέπω σέ τί βλάπτει.
   Ἐδῶ, ἔχουμε Ἕλληνες, πού ἐνεργοῦν πρῶτα ὡς πρἀκτορες δυτικῶν δυνάμεων ἤ ξένων οἰκονομικῶν συνφερόντων (βλ. ὑπαγωγή μας στό ΔΝΤ), καί ὕστερα ὡς "Ἕλληνες", καί δέν εἶδα καί πολλούς δημοσιογράφους κλπ νά τούς καταγγέλλλουν γι' αὐτό! _Καί ἐπειδή λοιπόν, βρέθηκε ἕνας Ἕλληνας ΠΟΝΤΙΟΣ πού συμβαίνει ὡς ἐπιχειρηματίας νά γνωρίζει τόν Πούτιν - ἤ , ἔστω , ὑποθετικῶς, συμβαίνει ἀκόμη καί νά τόν ἀκούει ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ σέ οἰκονομικά θέματα - καί πρέπει ἄρα διά τοῦτο, νά εἰσπράττει λάσπη καί δή ἐκπορευόμενη ἀπό ξένη πρεσβεία (!) καί νά θεωρεῖται φορέας ...."ἐξολοθρεύσεως"!!::
   Καί αὐτά, ἀπό πρόσωπα πού ἐνεργοῦν "πολιτικά", ἀλλά κατ' ἐπίφασιν χάριν ...ποδοσφαιρικῶν ὀμάδων ὅπως αὺτῆς τοῦ Ὀλυμπιακοῦ; Εἶναι σοβαρά πράγματα αὐτά;
   Ἀποδείχθηκε τυχόν καί δέν τό ξέρουμε, ὅτι ὁ Ἰβάν Σαββίδης κοροἱδεύει καί ὅτι δέν εἶναι Πόντιος Ἕλληνας; Ἄν ὄχι , τότε ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΣΠῼΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

   Διαγραφή
 29. Συγχαρητήρια κ. Καλεντερίδη! Τα "ντόπια" λαμόγια, αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα μας, έχουν ακριβώς την ίδια νοοτροπία των ανθρώπων της δεκαετίας 50-60, που αποκαλούσαν "τούρκους" τους προγόνους μου Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που ερχόταν τότε με τις εικόνες τους και δύο αλλαξιές ρούχα, διωγμένοι από την Πόλη! Και πολύ αξία που απαντήσατε δώσατε σε έναν γεροξεκούτη .. ανύπαρκτο και φαφλατά πολιτικάντη που ίσως; να ήθελε να πάρει το χαρτζιλικάκι του από τα "αφεντικά" του,
  Ο θεός να έχει καλά τον Ιβάν Σαββίδη και εσάς....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ο κ.Σαββίδης έφερε κεφάλαια από το εξωτερικό και ίδρυσε επιχειρήσεις,συμβάλωντας στην ανάπτυξη της Ελλάδος.Μπορούσε να δραστηριοποιηθεί σε μια άλλη χώρα, με πιο σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον,αλλά δεν το έκανε θέλοντας να βοηθήσει την πατρίδα του.Αυτό και μόνο θα έπρεπε να εκτιμηθεί από τους επικριτές του.Αντ'αυτού εισπράτει συκοφαντίες και αχαριστία απ'αυτούς,που είναι υπεύθυνοι για την παρακμή της πατρίδος μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Μια παρατήρηση μόνο ...ο Σαββίδης ελληνικά μιλάει ....ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ δεν γνωρίζει ... εξαιτίας του παραγκωνισμου όπως σωστά είπατε των ελληνικών κυβερνήσεων...!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Συγνωμη βρε παιδιά 63 σχόλια και μια διελκυστίνδα συμψηφισμού για τί???? Για ποιόν??? Έλεος....
  Είδα κάποιον που δεν με ενδιαφέρει αν είναι πατριώτης ή όχι, καλός ή κακός, Πόντιος ή μη, να χάνει την ψυχραιμία του για ένα σφύριγμα και να "χυμάει" στον αγωνιστικό χώρο.
  Αυτός δε, ο άνθρωπος που για ένα σφύριγμα "θόλωσε", ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΣΕΠΗ ΕΝΑ 38αρι!!!
  Αν το τράβαγε μεσα στη "ψυχραιμία" του και καθάριζε κάποιον τι θα συζητάγαμε τώρα....???
  Λυπάμαι αλλά ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται άσχετα με το ποιος είσαι και τι είσαι, αλλιώς δεν έχει νόημα να υπάρχει και να γίνουμε ζούγκλα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Μια παρατήρηση μόνο...ο Σαββίδης μιλάει ελληνικά ... ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΆ δεν μιλάει εξαιτίας της αδιαφορίας των κυβερνήσεων...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Το θαυμάσιο άρθρο να το στείλετε και σε αυτόν τον βλάκα Ανδριανοπουλο , βέβαια δεν έπρεπε σε καμιά περίπτωση να εμφανιστεί έτσι αλλά ο Σαββίδης είναι πάνω απ όλους !!! Για δε τον Ανδριανοπουλο ένα έχω να πω , μεγαλύτερο σκατάνθρωπο απ αυτόν δεν έχει η χώρα μας !!! Κάτι τέτοια γουρούνια έκαναν κουμάντο τους Ελληνες !!! Και πείτε στον ηλίθιο οτι μακάρι να είχαμε ακόμα έναν σαν και τον Σαββιδη !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Το ιδιωτικο λουστρακι των Κοκκαλη-Αλαφουζου-Μαρινακη. Συντομα η Ελλαδα θα σταθει στα ποδια της και μενα γερο ψεκασμο θ* απαλλαγουμε απο αυτα τα κουνουπια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ο Ανδριανόπουλος είναι εξέχον στέλεχος της χορείας εκείνων που εγραφαν "δεν μας ενδιαφέρουν οι ψήφοι των, οι συνοικισμοί των κλπ" για τους Πρόσφυγες της καταστροφής του '22, που γράφουν για "ρωσσοπόντιους", που αποκαλούν "Τούρκους" τους μειονοτικούς της Θράκης. Αυτά εγραφε ο ...μέγας πατριώτης Βλάχος δημιουργός της Καθημερινής φυλλάδος που αγόρασε ο λαθροεφοπλιστής και της οποίας τις στήλες κοσμεί συχνά πυκνά ο εν λόγω "εκσυγχρονιστής", ανθέλλην, αμερικανόδουλος τέως "πολιτικός".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Απο το ποδοσφαιρο προκειται να ερθει η επααστασις τελικα...

  Μα τον Ανδριανοπουλο;
  Αυτον τον φουφλη που τα παιρνει απο την CIA για κατι δηθεν μελετες που τους κανει, λετε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Μπορείτε να με διορθώσετε αν κάνω λάθος αλλά συνηθίζεται στην πατρίδα μας , να υποστηρίζονται μεταξύ τους , οι πόντιοι , οι κρητικοί , κ.α. ειδικά όταν υπάρχει και το σημείο εκείνο που κάποιος έρχεται και μοιράζει δουλειές .Εκεί είμαστε λίγο ευαίσθητοι .Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ.Σαββίδης δεν τα μιλά καλά τα Ελληνικά και αυτό δεν είναι μεμπτόν .
  Το μεμπτό είναι ότι κυκλοφορεί μέσα σε γήπεδο οπλισμένος , που χρησιμοποιείται απο μόνο του ως εκφοβισμός . Από την πείρα που έχω από την δουλειά μου και τους διάφορους επιχειρηματίες που έχω συνεργασθεί οι εκ Ρωσίας ερχόμενοι τοποτηρητές Πόντιοι , δεν είναι και τόσο καλοί στις συναλλαγές τους και είναι και πολύ άγριοι στις σχέσεις τους με συνεργάτες .Πάντα απειλούν και αφήνουν να διαφαίνεται ότι σε περίπτωση που δεν κάνεις την δουλειά σου θα σου συμβεί κάποιο κακό .Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι έχει κάνει ο κ.Σαββίδης για την πατρίδα του , όλα αυτά τα ακούω βερεσέ .Είναι επιχειρηματίας και αποσκοπεί στο κέρδος όπως όλοι οι επιχειρηματίες και σε λήψη κάποιων ευεργετημάτων λόγω της θέσης του ως Πρόεδρος μεγάλης ομάδας . και λέω μήπως ο Πούτιν δεν του είπε όλα αυτά που προαναφέρθηκαν αλλά του είπε πρόσεχε γιατί επενδύεις τα δικά μας χρήματα εκεί κάτω και δεν έχεις φέρει αποτελέσματα ? Μήπως έτσι δικαιολογείται και η οπλοφορία γιατί έχουν σφίξει οι πισινοί και δεν τα βλέπει και τόσο καλά τα πράγματα? Γιατί ποιόν να φοβάται ο κ. Σαββίδης εκεί πάνω και οπλοφορεί ακόμα και στο γήπεδο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι γιατί ο Κύριος Καλεντεριδης επέλεξε αυτήν την στιγμή να ξεθάψει ένα παλιό άρθρο του αχαρακτήριστου ανανιστη Ανδριανόπουλου καθώς και τη παλιά του απάντηση σ αυτό.
  Μα καλά δεν βλέπετε ότι στην πολίτικη σκακιέρα ο κύριος Καλεντεριδης μη βρίσκοντας άλλο τρόπο για να στηρίξει, την κρίσιμη αυτη στιγμή τον βαλλομενο από παντού Σαββίδη, ξέθαψε το παλιό άρθρο για να τον αγιοποιήσει για τον πατριωτισμό του;

  Απ την μια ο Μαρινακης ο Ολυμπιακός ,οι αμερικανοι , το καναλι μεγκα και η Νέα δημοκρατία
  και απ την αλλη
  ο Σαββίδης με τον Τσιπρα τους Ρωσους και τον Παοκ , κανάλι εψιλον και την Βόρεια Ελλάδα.
  Τι άλλο επρεπε να πει ο Σαββίδης (ειμουν λαγός της κυβέρνησης για να ανεβεί το τίμημα των άδειων τηλεοπτικών καναλιών ) αγορα εφημεριδας , έθνους που στηρίζει μόνο του μαζι με την αυγή τον Σύριζα ) για να καταλάβετε ότι είναι όργανο υπέρ του σύριζα για το ξεπούλημα κάθε εθνικού θέματος .
  Οταν όμως ο κ Τσιπρας βάλει την ταφόπλακα στο μακεδονικό ζήτημα να ξερουμε οτι το έκανε με τις πλάτες του Σαββίδη που αποκοιμίζει με τις πατριωτικές και ποδοσφαιρικές κορόνες του,τους Βορειοελλαδίτες.
  Στη ταφόπλακα του μακεδονικου θα υπάρχει και το δικό σας όνομα ως υπαίτιου υποστηριχτή του Συριζα μεσώ της αγιοποίησης του Σαββίδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Εύγε Σάββα Καλεντερίδη που δεν λες άλλα τη μία μέρα και άλλα την άλλη, παρασυρόμενος από την κατεύθυνση της δημοσιότητας.

  Και εύγε που υπενθυμίζεις τις θετικές πτυχές της προσωπικότητας του ανδρός, σε μια στιγμή που κινδυνεύει να γίνει παρανάλωμα της ανθρωποφαγίας που αναπτύσσεται από τη μια στιγμή στην άλλη (έστω και όχι αδικαιολόγητα) στην κοινή γνώμη.

  Ωστόσο επίτρεψέ μου μια αντιπαρατήρηση: Καλά και σωστά όσα γράφεις και όσα μας υπενθυμίζεις. Ωστόσο ο Σαββίδης την πάτησε άσχημα πιστεύω με το να ταυτιστεί με το συστηματάκι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καταλαβαίνω ότι οι απολυταρχικές παραδόσεις της Ρωσίας (τσαρικές-κομμουνιστικές-πουτινικές) επιβάλλουν ένα άλλο μοντέλο σχέσης των επιχειρήσεων με το κράτος. Αλλά αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να ισχύσει στην Ελλάδα και ήδη αποδείχθηκε από τους εχθρούς που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα.

  Τώρα η ταύτισή του με την παρούσα κυβέρνηση γίνεται ενοχλητική για την ίδια, ενώ δεν μπορεί να τον προστατέψει από την απερισκεψία της στιγμής, η οποία απερισκεψία όμως αποκάλυψε και τις αρνητικές πτυχές της προσωπικότητάς του. Δηλαδή, πέρα από την απερισκεψία υπάρχει και η αποκάλυψη μιας μαφιόζικου τύπου αντίληψης για την όποια δραστηριότητά του.

  Σήμερα λοιπόν η ανθρωποφαγία που κινείται κατά Σαββίδη έχει ως έρεισμα όχι τόσο την εισβολή με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μάλλον την ταύτιση με τις σαθρές και έωλες πολιτικές επιδιώξεις της παρούσας κυβέρνησης: Θέλουν να τον φάνε επειδή ταυτίστηκε με την παρούσα κυβέρνηση. Όχι το "παλιό σύστημα", αλλά η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου, που απεχθάνεται πια την παρούσα κυβέρνηση, έστω και εάν δεν ψηφίζουν όλοι Μητσοτάκη.

  Και να πούμε εδώ ότι παρά την αποδεδειγμένη αγάπη για την πατρίδα του, ο Ιβάν Σαββίδης στρώνει με τις πράξεις του το χαλί σε αυτούς που θέλουν να ξεπουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας, τη Θράκη, τα Ίμια, το Αιγαίο και τους αιχμαλώτους Έλληνες στρατιώτες, που "δεν είναι το μείζον" κατά τους κυβερνώντες.

  Το θέμα δεν είναι λοιπόν μόνον τι πιστεύει ο ίδιος, αλλά εάν αυτά τα πιστεύω του θα ωφελήσουν τη χώρα ή όχι.

  Και εντέλει, εάν όπως φημολογείται η κυβέρνηση ήθελε να πάρει το πρωτάθλημα φέτος ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να αντισταθμίσει το πολιτικό κόστος της εκχώρησης του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας, τι να την κάνω την πατριωτική συνείδηση Σαββίδη; Άραγε τα κόκκαλα των προγόνων του θα αναπαύονται σε ελληνικό χώμα σε βάθος χρόνου, εάν περάσουν τα σχέδια της παρούσας κυβέρνησης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Μεταξύ αστείου και σοβαρού θα πω, πως μάλλον έφτασε η ώρα να πάρουμε όλοι τα κουμπούρια και να μπούμε γενικότερα στο "γήπεδο"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Η τυραννία της πλειοψηφίας και οι Ιβάν

  Κακά τα ψέματα, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα πρόβλημα τυραννίας της πλειοψηφίας. Υπάρχει μια ιδεολογία-Ιβάν Σαββίδη, μια φαντασίωση-Ιβάν Σαββίδη, ένας λαός-Ιβάν Σαββίδη.
  Αυτό που σκοτεινιάζει τον ουρανό της Θεσσαλονίκης είναι ένας μοναδικός οπαδικός μεσσιανισμός που ενώνεται με τον τοπικισμό του παράπονου και μια διάχυτη ρωσόφιλη δεισιδαιμονία. Αυτό το χαρμάνι μπορεί να το συναντάς σε αστούς, σε προλετάριους και σε λούμπεν. Να εκπέμπεται από το αθλητικό ραδιόφωνο, τον ιερέα στο λεωφορείο, τον καλοντυμένο μεσήλικα που πίνει εσπρέσο λούνγκο στον Τερκενλή...
  http://www.lifo.gr/print/second_thoughts/183991/i-tyrannia-tis-pleiopsifias-kai-oi-ivan

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Για τον κ. Ανδριανόπουλο δεν χρειάζεται να γράψω κάτι.Τον ξέρουμε καλά.Και οι εντός Νέας Δημοκρατίας και οι εκτός.Έχει απασχολήσει και στο παρελθόν. Βέβαια ο κ.Καλεντερίδης ανάρτησε αυτό το άρθρο για να στηλιτεύσει την επίθεση στην ουσία που έγινε στην εθνική ταυτότητα.Θεωρώ ότι αν και δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε όλα ξεκινούν από την σύγκρουση γεωπολιτικών συμφερόντων στην χώρα.Και οι εκπρόσωποι υπάρχουν αλλά και οι πρεσβείες.Τα μαχαίρια έχουν βγει και προκειμένου να φτάσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα θα χτυπήσουν παντού.Ακόμη και στην Εθνική ταυτότητα.Τα ποδοσφαιρικά είναι απλά το όχημα διότι υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση του κόσμου.Μια άλλη πτυχή είναι τα κανάλια.Αντικειμενικός στόχος είναι ποιος θα ελέγχει την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.Φέσι θα μπει και δεν θα είναι Τούρκικο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Δυστυχως το κρατος ειναι φτωχο...και ανοιγει τα ποδια του σε καθε αποικιοκρατη...αν ειστε ευεργετες της Ελλαδας καντε δωρεες...ευεργεσιες..οχι μπιζνες.Χαιρετισματα κυριε Σαββα απο τον ηρωικο Αγγιτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Καταρχήν θερμά συγχαρητήρια στον κ.Καλεντερίδη για την αναδημοσίευση της γενναίας και άψογης δημηγορίας του σε υπεράσπιση του δικαίου και των εθνικών αξιών.
  Αλλά και μια αναπόφευκτη πένθιμη παρατήρηση: Τακτικός αναγνώστης του Ινφογνώμονα, δεν είδα ποτέ άρθρο και επί κρισιμώτατου εθνικού ή διεθνούς ζητήματος να ακολουθείται ως φλεγόμενος κομήτης από ουρά 90 σχολίων -των πλείστων ποδοσφαιρικού γηπέδου.
  Είναι, λέτε, περίεργο ότι όχι μονάχα μεγάλες δυνάμεις, "σύμμαχοι" πάτρωνες και
  εταίροι, αλλά και γείτονες, από Τουρκίας έως Σκοπίων και Αλβανίας, μας αντιμετωπίζουν από καιρό, όχι πλέον ως έθνος και χώρα αλλά ως ποδοσφαιρικό γήπεδα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Σαββα: σεβαστά όσα για τον Ιβάν έγραψες αλλά ειναι καιρός για σένα και για τον Ιβάν και κάθε άλλον Ελληνα να αρχίσει το ξεβοτάνισμα από τους κήπους των μυαλών σας για να ανδιαπαιδαγογιθουνε με τους θησαυρούς της κλασικής Ελλάδας....
  Αρκετούς αιώνες ταλαιπωρούμαστε από το εβραιοχριστιανικο χτικιό!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. ολα εγιναν γιατι ο ιβαν πηρε το λιμανι της θεσσαλονικης ο καλε3νδεριδης ξερει καλητερα!!!!!!!!!!οι αμερικανοι δεν τον θελουν ειναι φιλος του πουτιν το τη λετε!!!!!!!!! ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ!!!!!!ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΑ ΑΞΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣΓΥΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ 24 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ 4 ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟΠΙΟΙΜΕΝΟ ΑΕΡΙΟ ΤΩΡΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ !!!!!!!!!!ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ????????????????????????????????? <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. οι παοκτζηδες εκαψαν την καταληψη των αναρχοβρωμιάρηδων στη Θεσ/κη. Ο Σαββιδης ακούγεται πως βοήθησε το συλλαλητηριο οικονομικά. Η Τατιανα τρωει ποδι για την άθλια εκπομπή της.
  Λέτε να τον άφηναν έτσι;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.