30/4/16

ALERT: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε τη Θεία Λειτουργία στο νησάκι Παναγιά!

Ηρωική πράξη αντίστασης στην τουρκική προκλητικότητα 
Ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, με τον Δήμαρχο του συμπλέγματος, συνοδεία λιμενικών και στρατιωτικών τέλεσαν στο αμφισβητούμενο από τους Τούρκους νησάκι Παναγιά τη λειτουργία της Ανάστασης  - Τουρκικό σκάφος τους απείλησε όμως το αψήφησαν 
Σε ηχηρή απάντηση προς την τουρκική προκλητικότητα προχώρησε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος μαζί με τον Δήμαρχο Οινουσσών Στέφανο Βογιατζή, τον λιμενάρχη Χρήστο Φραγκιά και τον Διοικητή της 96ΑΔΤΕ ταξίαρχο Γ. Μπικάτου νησιού αλλά και ομάδα κατοίκων. 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr σήμερα το απόγευμα τελέστηκε η λειτουργία της Ανάστασης στο φυλάκιο του αμφισβητούμενου νησιού της Παναγιάς ως απάντηση στην προσπάθεια της γείτονος να αμφισβητήσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την ελληνικότητα της περιοχής.
Όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον Μητροπολίτη "θελήσαμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην επικίνδυνη τουρκική πολιτική. Οι Οινούσσες ήταν και θα παραμείνουν μέρος της Μητροπόλεως Χίου και αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδος".
Ο ίδιος ο Μητροπολίτης σε δήλωση του στο protothema.gr ξεκαθαρίζει πως "κανένας δεν θα μου πει που και πως θα λειτουργώ στη Μητρόπολη μου, πολύ περισσότερο η Τουρκία".

Έτρεψαν τους Τούρκους σε φυγή με ...ψαλμούςΠάντως οι τουρκικές απειλές δεν έλειψαν. Σκάφος του λιμενικού προσπάθησε να εμποδίσει τη λειτουργία με απειλές από μεγάφωνα και προσεγγίζοντας τη νήσο Παναγιά. Οι κάτοικοι απάντησαν με ψαλμούς και τελικά οι Τούρκοι αναγκάστηκαν σε οπισθοχώρηση.
Θα πρέπει να σημειώσοουμε ότι ο Μητροπολίτης μαζί με τις ευχές παρέδωσε στον επικεφαλής του Φυλακίου της Παναγιάς την ελληνική σημαία και ευχήθηκε πάντοτε «να κυματίζει περήφανα πάνω στην εσχατιά της πατρίδας μας, την τελευταία βραχονησίδα της νησιωτικής συστάδας των Οινουσσών, ακόμη κι αν χρειαστεί να την υπερασπιστούμε και να την τιμήσουμε με τη θυσία μας».
Μιλώντας με φλογερό πατρικό και πατριωτικό λόγο στα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας και επαινώντας το υψηλό φρόνημα και το αίσθημα καθήκοντος τόνισε ότι «οι στρατιώτες του Έθνους δεν φρουρούν μόνο μια λωρίδα ελληνικής γης», αλλά υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του Γένους, τα εθνικά μας δίκαια, αλλά και την ιστορία, τις παραδόσεις, τις οικογένειες, τους τάφους των προγόνων, την ίδια την ταυτότητα και υπόσταση του Έθνους.

Ο ταξίαρχος κ. Γ. Μπικάκης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για τις ευχές και την τελετή της Αναστάσεως, που τέλεσε πρώτα στην νησίδα της Παναγιάς και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες της 96ΑΔΤΕ είναι πανέτοιμοι να επιτελέσουν το καθήκον τους και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της πατρίδας.

Στη θρησκευτική τελετή και στο πρώτο «Χριστός Ανέστη» της νησιωτικής Μητρόπολης της Χίου, παρέστησαν ακόμη από τις Οινούσσες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι Γεώργιος Δανιήλ, Σταύρος Χατζησταύρου, Λάμπρος Σκούφης, Γιάννης Λυγνός, Χρήστος Μούντουλας, ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Χίου κ. Β. Μυριαγκός και εκπρόσωποι της Ταξιαρχίας.


 (Οι φωτογραφίες είναι της κυρίας Μαρίας Ντινιακουδάκη)

Πρώτο Θέμα

27 σχόλια:

  1. Ο αρθρογράφος από το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" έχει εμπνευστεί το κείμενο από τις ταινίες του James Paris (κατά κόσμον Δημήτρη Παρασχάκη). Αυτό το "...σκάφος του τουρκικού λιμενικού προσπάθησε να εμποδίσει τη λειτουργία με απειλές από μεγάφωνα και προσεγγίζοντας τη νήσο Παναγιά. Οι κάτοικοι απάντησαν με ψαλμούς και τελικά οι Τούρκοι αναγκάστηκαν σε οπισθοχώρηση...", ανετα θα μπορούσε να ήταν σενάριο ταινίας πριν 50 χρόνια, με κορυφαία στιγμή τον Μητροπολίτη με χρήση ψαλμών (!) να υποχρεώνει σε άτακτη οπισθοχώρηση την Τουρκική άκατο που προσέγγισε τη νήσο και με τα μεγάφωνα (έπαιζε τις Βαλκυρίες?) προσπαθούσε να αποτρέψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας (προφανώς ήταν το πλέον προσφορο μέσο από απόσταση μερικών ναυτικών μιλίων).

    "...Νικάμε αδέλφια, νικάμε..!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Unknown
      ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Πατριωτική Εφημερίς του Mr Zurich γνωστού και ως Κου Μφου Βαλ Ίτσα. Σούπερ πατριώτης σου λέω.. Κάθε μέρα κάθε βράδυ την Ελλάδα σκέφτεται.. Το μαξιλάρι που κοιμάται το έχει ντύσει με την Ελληνική σημαία... Τόσο πολύ..

      Διαγραφή
  2. απο όλο το αρθρο εσένα αθτό σου εμεινε ρε unknown?
    Αστο αδερφέ, δεν πιάνουν οι έμμεσες προπαγάνδες. Η πρώτη φορά μας έφτασε. Δεν θα υπάρξει δεύτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Γιάννης,

    Η αναφορά της είδησης για την τέλεση Θέιας λειτουργίας, θα ήταν αρκετή. Θα μας έδινε περισσότερη χαρά - να είσαι βέβαιος - εάν ο αρθρογράφος δεν αποφάσιζε να προσθέσει σάλτσες και φαντασίες. Από τη στιγμή που ο ίδιος (ο αρθρογράφος) μετατρέπει την είδηση σε τσίρκο, να αναζητήσεις ευθύνες σε αυτόν.

    Επειδή λοιπόν στον πραγματικό κόσμο τα όπλα δεν αντιμετωπίζονται με ψαλμούς και οι "κακοί" δεν τρέπονται σε φυγή με "κυρ ελέησον", καλό θα ήταν μερικοί να προσγειωθούν επιτέλους στην πραγματικότητα και να πάψουν να πιστευουν οτι θα νικήσουμε επειδή ο "δικός μας Θεός" είναι καλύτερος από τον "δικό τους" και ανάλογα παραμυθάκια.

    Αποστολή του στρατευματος και της πολιτικής & στρατιωτικής του ηγεσίας είναι να αποτρέπει (δια των τακτικών ενεργειών του) μια ένοπλη αντιπαράθεση. Κι αν ποτέ χρειαστεί να χτυπηθούμε με τους απέναντι, θα κερδίσουμε μόνο εάν συμπεριφερθούμε ώριμα και δράσουμε με επαγγελματισμό. Αν είναι να περιμένουμε νίκες επειδή "μας το υποσχέθηκε" κάποιος προφήτης κάπου κάποτε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αλλα τι λέω, εδώ οι μισοί πιστευουν οτι για την βλακεία που τους δέρνει φταίει η CIA που τους "ψεκάζει" και πως "θα πάρουμε την Πόλη" επειδή κάποιος σνίφαρε λιβάνια κι έλεγε ότι του κατέβαινε. Μην πας μακρυά, ολόκληρος ΥΕΘΑ ντύνεται με παραλλαγές και προστάζει τον φωτογράφο να τον αποθανατίσει στο γραφείο του ενώ σχεδιάζει τις επιχειρήσεις. Δεν κερδίζονται έτσι οι νίκες αγαπητέ! Υπήρξαν στην Ιστορία σπουδαίες στρατιωτικές προσωπικότητες που νικήθηκαν επειδή έκαναν ασήμαντα λάθη - απειροελάχιστα σε σχέση με όσα κάνουμε εμεις ως Ελλάδα.

    ...αν μάλιστα εκμυστηρευτείς σε κάποιον ΣΟΒΑΡΟ στρατιωτικό (οποιασδήποτε εθνικότητας) πως εμείς στην Ελλάδα τρέπουμε σε φυγή πολεμικά σκάφη με εκκλησιαστικούς ψαλμούς (και το πιστευουμε κιόλας) και οτι "ο γέροντας είπε οτι θα πάρουμε την Πόλη έτσι επειδή αφού", θα γελάει με τα χάλια μας το άπαν Σύμπαν, μέχρι το τέλος του Χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι το θέμα μας να αποδείξουμε ότι ο δικός μας Θεός είναι καλύτερος ή να νικήσουμε επειδή ο δικός τους Θεός είναι κατώτερος. Βασικά δεν πιστεύουμε καν ότι ο Θεός είναι δικός μας αλλά Θεός όλων. Θέλουμε μόνο να παρακαλέσουμε αυτό το Θεό (όλων των ανθρώπων) να μας δώσει φώτιση να πράξουμε σοφά έτσι ώστε να προστατέψουμε και να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας όταν έρθει η ώρα. Δεν έχει ανακαλυφθεί κάποιος άλλος τρόπος να το κάνουμε αυτό εκτός από το να ψάλλουμε και να προσευχόμαστε.
      Όσο για τον παραλληλισμό και ταύτιση που κάνεις παρακάτω του ISIS με τους δικούς μας και αφελώς βαφτίζεις τους δικούς μας παπάδες ως ταλιμπάν πότε ακριβώς αποκεφάλισαν οι δικοί μας αλλόθρησκους; Θα γνωρίζεις βέβαια ότι αντιθέτως, είναι αναρίθμητοι οι ιερωμένοι (διαφόρων βαθμίδων) που αποκεφαλίστηκαν οι ίδιοι από μουσουλμάνους.
      Δε γνωρίζω αν η είδηση είναι αυθεντική και δέχομαι ότι μπορεί να είναι υπερβολικό εν μέρει αυτό που ειπώθηκε αλλά δεν δικαιολογεί αυτό το μένος σου εναντίων του θρησκευτικού συναισθήματος των συμπατριωτών σου και των αντιπροσώπων της Εκκλησίας μας.

      Διαγραφή
    2. @ Κωνσταντίνος,

      Το οτι χριστιανοταλιμπάν μάγιστροι δεν έχουν αποκεφαλίσει αλλόθρησκους, οφείλεται στο οτι ζούμε σε ευνομούμενη κοινωνία που διέπεται από (ανθρώπινους) ποινικούς Νόμους. Εάν ήταν στο χέρι τους και ήξεραν οτι δεν θα υποστούν ποινικές συνέπειες (όπως ακριβώς συμβαίνει με τους πιθήκους του ISIS), να είσαι σίγουρος οτι θα είχαμε τα ίδια φαινόμενα.

      Ίσως τα (ηθικώς ανάρμοστα) κυρήγματα μίσους των χριστιανοταλιμπάν προς όποιον δεν αποδέχεται τον δικό τους φανταστικό φίλο να δείχνουν κωμικά (πχ "...παρακαλώ τον Χριστό να σαπίσει ο τάδε..." και πρακτικές Κου_κλουξ_κλαν με γουρουνοκεφαλές κλπ), αλλά δεν απέχουν πολύ από το να εξελιχθούν σε μαζικό "ξεκαθάρισμα" και φυσική εξόντωση των αντιφρονούντων εάν ή όταν οι συνθήκες τους το επιτρέψουν.

      Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που μερικοί ελάχιστοι (πλην όμως αρκετοί) ανόητοι θρησκόληπτοι δεν πραγματοποιούν τις απειλές τους, δεν είναι η αγάπη & η καλοσύνη που έχουν μέσα τους, αλλά ο φόβος για τις ποινικές συνέπειες. Αν ήταν στο χέρι τους να εφαρμόσουν τον "Νόμο του Θεού" (όπως ακριβώς κάνουν οι ισλαμιστές που ζητούν Σαρία) και να καταλύσουν κάθε εφηρμοσμένη ποινική δικονομία, θα ζούσαμε στιγμές Ιπποδρόμου Θεσσαλονίκης.

      Η πρόσφατη από άμβωνος άμεση απειλή, η σχετική με "σάπια χέρια και στομάχια", μόνο λόγος αγάπης δεν είναι και μάλιστα την στιγμή που ακόμη και οι ευσεβείς πιστοί σοκάρονται. Τα "άκρα" έχουν πάντοτε το ίδιο πρόσωπο. Δεν υπάρχει καμία διαφορά από τον χριστιανοταλιμπάν τράγο που ευχεται "θάνατο" και από τον ισλαμιστή ιμάμη που καλεί σε ιερό πόλεμο εναντίον των "απίστων". Η ΙΔΙΑ βλακεία και η ΙΔΙΑ κακία στην ψυχή είναι και στις δύο περιπτώσεις, μόνο που έχουμε συνηθίσει να την ονομάζουμε διαφορετικά.

      Διαγραφή
    3. Επίτρεψε μου να διαφωνήσω. Θεωρώ ότι υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Από τη μια έχουμε επιβολή ακραίας και άκριτης βίας με σκοπό την εξάπλωση και την επικράτηση συγκεκριμένης ιδεολογίας και θρησκείας σε περιβάλλον εξωτερικό από το χώρο κυριαρχίας αυτής της ιδέας-θρησκείας. Από την άλλη έχουμε ακραίο λόγο σε μια προσπάθεια υπεράσπισης αξιών και πεποιθήσεων που κυριαρχούσαν άλλοτε στο δικό μας χώρο από μια επιθετική και αποδομητική πολιτική ενάντια σε αυτές τις αξίες. Π.χ ο Αμβρόσιος δεν πιστεύω ότι έχει κανένα ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τον Φίλη ή να κάνει εξόρμηση στις μουσουλμανικές χώρες να επιβάλλει το Χριστιανισμό. Εξεγείρεται με λεκτικό και άκομψο τρόπο απέναντι σε όσα προσπαθεί να επιβάλει ο Φίλης, έχοντας θεσμικό αξίωμα, με βάση την προσωπική του ιδεολογία που δεν συμπλέει γενικότερα με την πλειοψηφία των πολιτών (έτσι πιστεύω τουλάχιστον). Εγώ πάντως διαφωνώ με τις θέσεις του Φίλη γενικά δεν ξέρω αν κάνεις κι εσύ το ίδιο.
      Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που λες να εφαρμόσουν τον 'Νόμο του Θεού', είναι λίγο άσχετο με την πίστη μας. Δε λέει πουθενά ο Χριστός να πάμε να επιβάλλουμε τίποτα. Νόμος του Θεού όπως το λες εσύ είναι η διατήρηση της πίστης μας και των αξιών μας. Μην ανησυχείς, και άθεος να είσαι δεν πρόκειται να σου κόψει κανείς το κεφάλι..
      Ακόμα και ο ποινικός και αξιακός κώδικας που λες σε πολύ μεγάλο βαθμό επηρεάστηκε από τις χριστιανικές αξίες. Ο κόσμος ήταν ένα απέραντο χάος πριν τον Χριστό, άνθρωποι θανατώνονταν για πλάκα, σταυρώνονταν, λιθοβολούνταν κλπ. Αν προσέξεις αυτά δεν εφαρμόζονται πλέον σε κάνενα χριστιανικό (έστω και τυπικά) κράτος αλλά εξακολουθούν να υφίστανται σε μουσουλμανικές χώρες.

      Διαγραφή
    4. @ Κωνσταντίνος,

      Υπάρχουν ορθόδοξοι ιεράρχες που με τις πράξεις και τον ενάρετο βίο τους αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς "πιστούς", προς "λιγότερο-πιστούς" και προς "άπιστους". Το να είναι κανείς καλός άνθρωπος και να συμπεριφέρεται πολιτισμένα (στους κύκλους της εκκλησίας θα το ακούσεις ως "...να διάγει ζωή παρά τω Χριστώ..."), ακολουθώντας βασικούς κανόνες ανθρώπινης ευγενικής συμπεριφοράς, δεν είναι προνόμιο μόνο των Χριστιανών και δη των ορθοδόξων. Για παράδειγμα, κάποιος που εκφράζει καλοσύνη και αγάπη για τον συνάνθρωπο και προσπαθεί να μην αδικεί άλλους, δεν σημαίνει απαραιτήτως οτι είναι και Χριστιανορθόδοξος. Αντιστρόφως, κάποιος που δηλώνει Χριστιανορθόδοξος, δεν σημαίνει αυτομάτως οτι είναι καλός & ευσεβής άνθρωπος.

      Το να θεωρώ ανοησίες κάποιες παραδοχές που επιβάλει το σωματείο των ρασοφόρων που απαιτούν την αποκλειστικότητα στην έκφραση του λόγου του Θεού ή το να θεωρώ ως παραμυθάκια τις "προφητείες" κάποιων γεροπαράξενων, δεν σημαίνει οτι αυτό με κατατάσσει αυτομάτως στην κατηγορία των κακών ανθρώπων. Δεν έχω τίποτα με τον Χριστούλη και την παναθρώπινη διδασκαλία Του, αλλά με τις (ανθρώπινες) κακές πρακτικές που ακολουθούν οι υποτιθέμενοι επί Γης αντιπρόσωποί του που πήραν εργολαβεία το μαγαζί - ή έστω μια πολύ μεγάλη μερίδα εξ αυτών.

      Ο Αμβρόσιος (και ΚΑΘΕ Αμβρόσιος) με δηλώσεις τέτοιου τύπου, όχι μόνο δεν προάγει τον αληθινό Λόγο του Θεού και την αγνή αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αλλά αποτελεί μισητό παράδειγμα προς αποφυγή. Για παράδειγμα, η παρουσία της Αστυνομίας ως θεσμού σε μία σύγχρονη κοινωνία κρίνεται απαραίτητη και την αποδέχονται όλοι ακόμη κι αν πολλοί αστυνομικοί ακολουθούν πρακτικές που ντροπιάζουν το Σώμα και προκαλούν αποστροφή στους πολίτες. Όταν δε, κάποιος κατέχει "ηγετική" θέση (όπως πχ ο Αμβρόσιος και άλλοι αναλόγου ύφους και ήθους), οφείλει να είναι ο "άριστος των αρίστων", αντί αυτός που με ευκολία σηκώνει πρώτος την πέτρα για να λιθοβολήσει.

      Κατά τις γραφές, ο Χριστός διώχθηκε, συνελήφθη, δικάστηκε και σταυρώθηκε από το (τότε) ιερατείο της εποχής που νόμιζαν πως εξέφραζαν τους θρησκευτικούς νόμους της εποχής. Αντί αυτού, όχι μόνο δεν αντιλήφθησαν την αξία του ερχομού του Χριστού και της διδασκαλίας του, αλλά φοβούμενοι μην τυχόν και χάσουν την θέση και τα προνόμιά τους, προτίμησαν να τον εξοντώσουν ώστε να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους. Για αυτό το λόγο οι "γραμματείς & φαρισαίοι", πέρασαν στην Ιστορία και στις συνειδήσεις μας ως η προσωποποίηση της κακίας και της δολιότητας. Σήμερα, κάποιοι "ιεράρχες" με τις πράξεις τους, κάνουν τους γραμματείς & φαρισαίους της εποχής του Χριστού να δείχνουν ως αρσακειάδες παρθένες.

      Εν ολίγοις, ο λόγος του Αμβρόσιου (και όχι μόνο) δεν έχει τίποτα το χριστιανικό και δυστυχώς όχι μόνο ο μητροπολίτης παρασύρθηκε από τις ανθρώπινες αδυναμίες του, αλλά μερικοί πνευματικά ευνουχισμένοι οπαδοί του, λειτουργώντας ως πλήρως κατευθυνόμενος (και αμόρφωτος) όχλος, επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την συμπεριφορά του. Χμμμμ... κάτι σαν να μου θυμίζει αυτό.

      Διαγραφή
    5. ...επίσης, για να απαντήσω σχετικά με τον Φίλη που ανέφερες στο δεύτερο σκέλος του γραπτού σου, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος Έλληνας Πατριώτης (το "Π" κεφαλαίο) που θα μπορούσε να εκφράσει συμπάθεια προς τέτοιο είδος υπουργούς παιδείας και πολιτικά πρόσωπα. Προσωπικά μου είναι εξεραιτικά αντιπαθής, τόσο αυτός όσο και η συνομοταξία (πχ Ρεπούση) των πολιτικών που εκφράζουν ανθελληνικές τάσεις. Όχι διότι δεν έχουν το ανθρώπινο δικαίωμα να αμφισβητήσουν, αλλά διότι ψηφίστηκαν και αμοίβονται από τον Ελληνικό λαό να προάγουν τα συμφέροντά του αντί να τα σαμποτάρουν. Επίσης, όχι διότι (σύμφωνα με τα φημολογούμενα) επιχειρεί να διαχωρίσει την σχολική μελέτη από την θρησκευτική κατήχηση, αλλά επειδή με προμετωπίδα και συγκάλυψη της θρησκευτικής κατήχησης, επιχειρείται γενικότερος αφΕλληνισμός την συνείδησης των μικρών παιδιών. Δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση του - ίσως και να καταργούσα τα θρησκευτικά ως υποχρεωτικό μάθημα (προσωπικά ΔΕΝ το συνδέω με τον Ελληνικό Πατριωτισμό), σίγουρα όμως θα το αντικαθιστούσα από εντατική μελέτη σε αντικείμενα ενδιαφέροντος θετικών επιστημών και διάπλασης ισχυρής Ελληνικής συνείδησης, ώστε τα σχολεία να παράγουν νεολαία που θα αισθάνεται υπερήφανη όταν αντικρύζει την γαλανόλευκη.

      Ξέρεις, υπάρχει μια εντελώς ανόητη πρακτική (η οποία ακολουθείται και από τα δύο "άκρα"), να διαστρεβλώνεται η πατριωτική ταυτότητα κάποιου, ανάλογα με τα πολιτικά ή θρησκευτικά του "πιστεύω". Για παράδειγμα, οι "αριστεροί" θεωρούν ως "φασίστα / αντιδημοκράτη / χρυσαυγίτη" οποιονδήποτε δηλώσει "Έλληνας Πατριώτης" και από την άλλη το "παπαδαριό" και τα παρ' αυτώ άβουλα (και συνήθως στερημένα) όρκ, θεωρούν ως "άπλυτους / απάτριδες / ανθέλληνες" όσους θεωρούν ως ανοησίες τις "προφητείες", τα δήθεν "θαύματα με εικόνες που ίπτανται" και νεκρολαγνεία ανθρωπίνων οστών.

      Δηλαδή το να νιώθει κανείς Έλληνας Πατριώτης που να ριγεί στην όψη της γαλανόλευκης Σημαίας και την ίδια στιγμή να μην θεωρεί τις ιστοριούλες και τα παραμυθάκια περί Αβραάμ και Μωησήδων ως ανοησίες, είναι εντελώς παράλογο? Είναι εντελώς έξω από το πεδίο ικανότητας σκέψης των "άκρων"?

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ και με τους δυο. Χριστός Ανέστη .και ο,τι θελει ο Θεος θα γίνει και γινεται.Δεν ειναι μεμψίμοιρο.Ειναι η μόνη αλήθεια και αποδεικνύεται και λογικά.

      Διαγραφή
  5. επειδη κατι δεν μ αρεσε στο αρθρο θελω να ρωτησω , το νησακι που πηγαν να κανουν λειτουργια κατοικειται; Αν ναι οκ . Αν οχι μηπως και μεις τους προκαλουμε οποτε τα θελει ο κ@@@@ς μας;
    παντως επειδη αυτο το site το μονο που κανει μια απλη αντιπολιτευση παρακαλω να μην παιζει με εθνικα θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ φιλέ το κατάλαβα.Αν πάω σε ένα ακίνητο σου που δε κατοικείται πχ το εξοχικό σου και κατσικωθω εκεί μου λες ότι μπορώ να το κάνω δικό μου;Τι πάει να πει αν κατοικείται η όχι;Είναι ελληνικό έδαφος ναι η ου;Η μήπως ανήκει στα ψάρια πέριξ της νησίδας;Τι λογικές είναι αυτές(ύποπτες κατ εμέ).Και όσοι έχουν αυτή τη γραμμή ,γιατί περί γραμμής πρόκειται, όταν δε τους αρέσει ή αλήθεια αρχίζουν και λένε ...μην παίζεται με τα εθνικά θέματα....εδώ αφησαμε το κάθε διεθνιστουλη να τα διαχειρίζεται. Τέλος πάντων εγώ αν διαβάζω αυτό το site είναι γιατί του αναγνώριζω ότι μπορεί να γραφεί και να αναλύει τα εθνικά θεματα!

      Διαγραφή
    2. καλα εκ του ασφαλους τρεχα και στην κολοπετινιτσα. Ελληνικο εδαφος ειναι

      Διαγραφή
    3. Εκεί έκανα ανάσταση!Που το'ξέρες;

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  6. Χρόνια Πολλα, Χριστός Ανέστη σε όλες και όλους της Ελληνίδες και τους Έλληνες απανταχού της γης και όλους τους Χριστιανούς. Ας παραδειγματιστούμε από την ζωή του Χριστού για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο είτε πιστεύουμε είτε δεν πιστεύουμε στην θεϊκή πλευρά του και ας κρατάμε τις παραδόσεις μας για να διατηρούμε την ισχύ που μας επιτρέπει να παλεύουμε την αιώνια πάλη για ελευθερία! Χρονια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Λιμενικό διαψεύδει την είδηση: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/05/blog-post_19.html

    Πάλι μας γέλασε η φιλλάδα του Κομιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν έγινε το Τσερνόμπιλ στην Βουλγαρία δεν τους είπαν τιποτα και οι Ρουμάνοι έστειλαν και αθλητές με ποδήλατα για να πάνε και να αποδείξουν στους Ρουμάνους οτι δεν τρέχει τιποτα. Όλοι πέθαναν φυσικά! Επειδή τέτοιοι μας κυβερνούν κι εμάς και επειδή αποδεδειγμένα επεμβαίνουν στις ανακοινώσεις των υπηρεσιών και επιβάλλουν διαστρεβλωμένες ανακοινώσεις υπηρεσιών και αποκρύπτουν γεγονιτα πολυ σοβαρά για οκά τα ζητήματα τα οποία όμως μαθαίνονται στο εξωτερικό για αυτο δεν πιστεύω καμία ανακοίνωση που βγαίνει πει του φασιστικού αυτού καθεστώτος! Καλή δύναμη σε όλους όσους αισθάνονται Έλληνες έχουμε τουρκοφασιστικη κυβερνηση όργανο των νεοοθωμανιστων και όργανο οποίου μπορεί να τους σώσει λίγες μέρες εξουσίας! Ειναι καθεστώς και πρεπει να ανατραπεί με οποιοδήποτε μέσον!

      Διαγραφή
    2. @ Κριστιάν 'Ακκυριά,

      Η φυλλάδα του κομιστή κάνει την δουλειά της και πουλάει σανό και κουτόχορτο εφόσον (δυστυχώς) στην Ελλάδα ευδοκιμεί το είδος του χριστιανοταλιμπαν που αρέσεκεται να ακούει οτι οι ψαλμοί νικούν τα όπλα. Όσο λοιπόν υπάρχει τέτοιο αγοραστικό κοινό, ο κάθε κομιστής θα πουλάει άνετα οτι θέλει. Την ίδια στιγμή βέβαια, τα γνωστά και μη εξαιρετέα θρησκοληπτικά blogs (από όπου το παρόν ιστολόγιο δυστυχώς είχε αντλήσει θέματα στο παρελθόν) αρέσκονται να πουλάνε παπατζιλίκι και αέρα κοπανιστό. Την ίδια στιγμή που υποτίθεται πως οι Τούρκοι ετράπησαν σε άτακτη φυγή λόγω... ψαλμών, κάποιος τοπικός μάγιστρος που θέλει να μονοπωλεί την "αγάπη μόνο", ευχόταν σάπια χέρια και στομάχια σε συνανθρώπους του.

      ...μετά κατηγορούμε τους πιθηκανθρώπους του ISIS που αποκεφαλίζουν και βιάζουν, αλλά κάτι μου λέει οτι αν οι και τοπικοί "εκφραστές" του "αγάπη μόνο", θα έκαναν τα ίδια και χειρότερα σε όσους προτιμούν να σκέφτονται ελευθερα αντί να δέχονται κάθε θρησκοληπτική ανοησία, αν ήξεραν οτι δεν πρόκειται να υποστούν ποινικές διώξεις. Ή μήπως όχι?

      Διαγραφή
    3. Ὀρθῶς λέγει ὁ "Ἀλέξανδρος" ὅτι αὐτοί πού "μας κυβερνούν ...αποδεδειγμένα επεμβαίνουν στις ανακοινώσεις των υπηρεσιών και επιβάλλουν διαστρεβλωμένες ανακοινώσεις υπηρεσιών και αποκρύπτουν γεγονότα πολύ σοβαρά...".
      Αὐτή ἡ πρακτική κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στήν ἐθνική ὁμοψυχία.
      Ὀφείλεται δέ, στό ὅτι ὁρισμένοι ἀπό αὐτούς πού νᾶς κυβερνοῦν ὑπακούουν σέ ἄλλες νομιμότητες (...), καί γι'αὐτό ἀποκρύπτουν πράγματα καί κάνουν χειραγωγήσεις.
      Τόσο τῆς εὑρύτερης κοινῆς γνώμης ὅσο καί τῶν ἄλλων ἁρμοδίων.
      Ἔτσι, ὑποσκάπτεται κάθε ἐθνική ἑνότητα καί κάθε ἐθνική προσπάθεια, καταργεῖται δέ ἡ ὀργανική καί λειτουργική ταύτιση τοῦ λαοῦ καί τοῦ ἔθνους μέ τό κράτος.
      Γι' αὐτό ὀρθῶς ὁ Μητροπολίτης Πειραιῶς ζήτησε τήν διάλυση τῆς Μασωνίας.
      _ Ἡ διάψευση τοῦ Λιμενικοῦ ὡς πρός τά ἀνωτέρω περιστατικό, ἐμένα δέν μέ πείθει. Νομίζω ὅτι κανέναν ἄνθρωπο λογικό πραγματικά, δέν τόν πείθει ἡ ξύλινη γλῶσσα. Χρειάζονται πέραν τῆς λιτῆς ἀνακοινώσεως, καί στοιχεῖα περί τοῦ πῶς καί γιατί, εί δυνατόν καί ἀπό ποίόν, προέκυψε μία ἀνακριβής εἴδηση.

      Διαγραφή
    4. Πιθηκανθρωποι σαν του ISIS ενεργούς μπόλικοι στα στέκια της αναρχοαριστεράς αποκεφαλίζοντας και βεβηλώνοντας αγάλματα και μνημεία αβέρτα! Όποτε δε χρειάζεται να κοιτάξεις μακριά μεσα στην Κουμουνδουρου θα τους βρεις....

      Διαγραφή
    5. Για σανό και κουτόχορτο έχουμε τον Αλέξης και την κομπανια του δεν χρειαζόμαστε άλλον είμαστε υπερπλήρεις

      Διαγραφή
    6. >Γι' αὐτό ὀρθῶς ὁ Μητροπολίτης Πειραιῶς ζήτησε τήν διάλυση τῆς Μασωνίας<

      Αυτό πού κολλά, αμπελοφιλόσοφε τής δεκάρας; Ο Μεντζελόπουλος, ένας γραφικός είναι και πήρε την απάντησή του στο αίτημά του.

      Διαγραφή
    7. @ σοκρατεζ αλεχαντρινοζ,

      Μιας και δηλώνεις οτι "...Ἡ διάψευση τοῦ Λιμενικοῦ ὡς πρός τά ἀνωτέρω περιστατικό, ἐμένα δέν μέ πείθει...", δεν μας παραθέτεις και τα πέραν πάσης αμφισβητήσεως στοιχεία που ενδεχομένως έχεις στην κατοχή σου, που αποδεικνύουν οτι τα γεγονότα δεν συνέβησαν όπως τα εκφράζει επισήμως το Λιμενικό Σώμα αλλά κάποιος ανώνυμος αρθρογράφος μιας εφημερίδας που (εν μέσω άλλων) υποστήριξε επίσης οτι το Τουρκικό σκάφος ετράπη σε φυγή λόγω... ψαλμών?

      Και βέβαια έχεις κάθε δικαίωμα να διατηρείς επιφυλάξεις και να αμφισβητείς οτιδήποτε, αρκεί όμως να εχεις ατράντανταχτα επιχειρήματα και στοιχεία πέραν πάσης αμφιβολίας που να βεβαιώνουν τους ισχυρισμούς σου. Για να σε προλάβω, οι "γραφές", οι "προφητείες" και ρήσεις τύπου "μου το είπε καποιος που το το είπε ο κουμπάρος του περιπτερα της πλατείας", δεν αποτελούν στοιχεία.

      Ειλικρινά, θα ήθελα να λάβω κι εγώ γνώση των στοιχείων και των δεδομένων βάσει των οποίων στηρίζεις τις αμφιβολίες σου και θεωρείς πως το Λιμενικό Σώμα ψεύδεται. Σε κάθε άλλη περίπτωση κατα την οποία η αρνησή σου στερείται αποδείξεων, η αμφισβήτησή σου και τα γραπτά σου ανήκουν στην σφαίρα του κωμικού - για να μην πω (ίσως και) της ψυχιατρικής έρευνας.

      Διαγραφή
  8. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/05/blog-post_19.html#more

    το site διαψεύδει τον εαυτό του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἔχω τήν γνώμη ὅτι σχόλια σάν κι αὐτό τοῦ "ἄν-νόουν" καί ὅσων συμφωνοῦν μέ αὐτόν, 1%-2% νά εἶναι γνήσια, καί 98-99% νά εἶναι κατευθυνόμενα κτυπήματα σέ ὁ,τιδήποτε ἐθνικό ἤ/καί σέ ὁ,τιδήποτε ὀρθόδοξο, ἀπό τήν καμουφλαρισμένη "πορτοκαλί ἐπανάσταση" μιᾶς τάχα ἀριστερᾶς.
    Τόσο τούς πείραξε ἡ συσχέτιση πατρίδας καί ὀρθοδοξίας, καί ἡ ἀναγωγή τῆς ἐθνικῆς ἄμυνας εἰς τό φρόνημα καί τό θάρρος πού παρέχονται ἀπό τόν ἀληθινό Θεό ὅταν τόν ἐπικαλούμεθα;
    Ὅ,τι καί νά εἶναι τέτοια σχόλια ἤ τέτοιες δηλώσεις ἤ τέτοιες κινήσεις, σέ ὁποιονδήποτε χῶρο, πρέπει νά καταγγέλλονται ἀπό ὅλους μας ὡς ὑπονομευτικά τῆς ἐλευθερίας μας.
    Δέν θά περάσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.