28/4/16

Σχόλιο, ως συνέχεια στο άρθρο "Αυτή η κωμωδία δεν μπορεί να συνεχιστεί - Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ενωθεί και να βρει μια εθνική λύση"

Του Σάββα Καλεντερίδη
Πρός όλους τους σχολιαστές
Με αφορμή τα σχόλια που δίαβασα στο ιστολόγιο και τα κοινωνικά δίκτυα, πάνω στο χθεσινό άρθρο "Αυτή η κωμωδία δεν μπορεί να συνεχιστεί - Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ενωθεί και να βρει μια εθνική λύση", θα ήθελα να θυμίσω προς όλους ότι σε έκτακτες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα ο πόλεμος, αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας και όχι η ατομική μας σωτηρία και η σωτηρία των κομμάτων.
Σε τέτοιες καταστάσεις, πολίτες, κόμματα και πολιτικοί, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σωθεί η πατρίδα.
Η κατάσταση που περνάει τώρα η πατρίδα, απαιτεί τέτοια συμπεριφορά.
Είναι κρίμα ο καθένας μας σε τέτοιες στιγμές να βγάζει τα εσώψυχά του, τα κόμπλεξ, τις αποτυχίες του στη ζωή, την απαιδευσία του και να κάνει κακό στην πατρίδα.
Αυτά για τις σεισάχθειες και τα τοιαύτα, μας τα τάισαν ως κουτόχοροτο οι ψεκασμένοι, οι συριζαίοι κια άλλα περιθωριακά και περίεργα στοιχεία, και βλέπουμε που μας κατάντησαν. Τέταρτο μνημόνιο και βάλε.
Λυπάμαι, αλλά πολλοί που διαβάζω δεν έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει, ποιος είναι ο κόσμος, από τον οποίο εξαρτώμεθα οικονομικά, και πώς λειτουργεί, να σχολιάζουν καταστροφικά.
Πόλεμο χωρίς όπλα έχουμε και πρέπει να κάνουμε αυτό που έκανε η Κύπρος.
Και η Κύπρος δοκίμασε στην αρχή να πει το μεγάλο ΟΧΙ, το είπε η κυπριακή βουλή, πήγε ο Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες και είδε ποια είναι η παραγματικότητα.
Γύρισε στη Λευκωσία, τους μάζεψε όλους στο γραφείο του, όλα τα κόμματα, και εξασφάλισε εθνική συναίνεση.
Η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο σε τρία χρόνια και σήμερα τρέχει η οικονομία της με ρυθμούς αύξησης 2,6%.
Και προχθές, ο Νίκος Αναστασιάδης, στον απολογισμό που έκανε δημοσίως, ευχαρίστησε τα κόμματα για την υπεύθυνη στάση που τήρησαν τα χρόνια των μνημονίων, τότε που οι εδώ ανεύθυνοι εξουσιομανείς, συγκρότησαν το λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο, που ήταν βούτυρο στο ψωμί εκείνων που ήθελαν να λεηλατήσουν την πατρίδα. Για όσους έχουν αμφιβολίες και δεν μπορούν ή δεν έχουν το θάρρος να αναγνωρίσουν τις ενοχές τους, τους καλώ να κλειστούν σε ένα δωμάτιο μόνοι τους και να συνομιλήσουν με τον εαυτό τους, αν είναι δυνατόν μπροστά σε έναν καθρέφτη.
Να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε λοιπόν.
Είναι κρίμα να αυτοκαταστρεφόμαστε.
Και μη μου πείτε ότι μας καταστρέφουν οι ξένοι, γιατί κάνουμε αυτό που έκαναν οι Τσίτσο και ο Φράνκο: Τσίτσο, το λιμάνι φεύγει.
Όχι κυρίες και κύριοι, δεν φεύγει το λιμάνι, το καράβι φεύγει.
Όχι, δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε.
Μεταξύ άλλων, είμαστε θύματα της εξουσιομανίας των πολιτικών και του οπορτουνισμού των πολιτών, που τρέχουν κάθε φορά στο κόμμα που "παίρνει κεφάλι" στις δημοσκοπήσεις, για να γλύψουν κανένα κοκκαλάκι από αυτό που θα τους πετάξουν οι πολιτικοί και οι εκάστοτε επιβήτορες της εξουσίας.
Το επαναλαμβάνου για όσους δεν διάβασαν, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι σχολιαστές, που περιφέρουν την παθογένειά τους από ανάρτηση σε ανάρτηση, χωρίς να διαβάζουν:
"Είναι προφανές ότι φθάνουμε στο τέλος και ότι αυτή η κωμωδία ή καλύτερα ιλαροτραγωδία, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η κοινωνία πρέπει να δώσει το μήνυμα με όποιον δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο μπορεί, ότι δεν ανέχεται άλλο τη δική της καταστροφή καθώς και τον συνεχιζόμενο εξευτελισμό της χώρας.
Το μήνυμα αυτό πρέπει να το λάβουν κόμματα και πολιτικοί, να ενωθούν και να δώσουν μια λύση.
Μορατόριουμ για τρία χρόνια, εθνικός συνασπισμός, δουλειά, για να βγούμε από την κρίση και μετά μπορούν να ξανακυλιούνται στις λάσπες και τα ψέμματά τους.
Πάντως, προς το παρόν, τα ψέμματα τελείωσαν."
Καλή Σταύρωση

15 σχόλια:

  1. Στη Κυπρο η τροικα επεβαλλε κουρεμα καταθεσεων του χρηματος των Ρωσων και Ουκρανων φιλορωσων ολιγαρχων.
    Επιπλεον,η τρομοκρατια δεν ειχε προηγουμενο και με τον αρχοντο-χωριατισμο που διακρινει τους κυπραιους τους πεσανε τα μαλλια.
    Στην Ελλαδα αν γινοταν κουρεμα καταθεσεων 100.000 ευρω και πανω ολοι θα γελουσαν.Ποιος Ελληνας εχει σημερα 100.000 ευρω σε τραπεζα; Και οχι μονο σημερα,και το 2010,και το '11 και το 12' κλπ.
    Και κατι που ανεφερα σε σχολιο στη προηγουμενη δημοσιευση,η Πορτογαλια,η Κυπρος η Ισπανια και η Ιταλια εχουν μεγαλυτερα προβληματα απο εμας.Το εαν εχουν ληξει τα μνημονια της Πορτογαλιας και της Κυπρου δε σημαινει οτι εληξαν και τα προβληματα.
    Το Δημοσιονομικο Συμφωνο Σταθεροτητας που επιβληθηκε απο τη κυβερνηση της Μερκελ στα μελη της ευρωζωνης ειναι ενα μονιμο μνημονιο απο την πισω πορτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, οι χώρες που αναφέρατε, βγήκαν από τα μνημόνια, αλλά έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους. Όμως η ουσία στο κείμενο του κ. Καλλεντερίδη είναι Ο ΤΡΟΠΟΣ που οι Κύπριοι πολιτικοί (κα κατά συνέπεια οι πολίτες) αντιμετώπισαν την κατάσταση, ο οποίος είναι διαμετρικά αντίθετος από το δικό μας. Καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ/οί απορώ τι δεν καταλαβαίνεις/ετε από αυτά που γράφει ο Σάββας στο προηγούμενο και στη συνέχεια του άρθρου του. Η κατάσταση στη χώρα μας είναι τραγική και αυτή η τραγική κατάσταση απειλεί όλους μας, τώρα όχι μόνο όσον αφορά στην ευημερία μας, αυτή έχει χαθεί και για τα προσεχή τουλάχιστον 5-6 χρόνια, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι Έλληνες θα συμπεριφερθούμε ως αληθινοί Έλληνες, το οποίον σημαίνει ότι θα σηκώσουμε τα μανίκια, θα σοβαρευθούμε και θα δούμε το εθνικό πρόβλημα ως προσωπική υπόθεση. Θέλω όμως να επισημάνω ότι πέραν της (προσωρινά πιστεύω) χαμένης ευημερίας, κινδυνεύουμε με τα μυαλά που έχουμε να χάσουμε και την ασφάλειά μας και χαμένη ασφάλεια από εσωτερικές και εξωτερικές αιτίες, σημαίνει αίμα. Και καλά να την πληρώσουμε εμείς οι πταίουσες γενεές, αλλά τα παιδιά σου (αν έχεις) ή τα προσφιλή σου πρόσωπα όποια είναι αυτά δεν τα σκέπτεσαι? Η γείτων ''φίλια'' χώρα αναζητεί τρόπους να ανακατέψει την τράπουλα και να χαθούν τα ίχνη των ατιμιών που έχει διαπράξει και το ανακάτεμα αυτό μας πιάνει και εμας. Οι πρόσφατοι ''ειρηνικοί'' επιδρομείς ή καλύτερα εισβολείς δεν έχουν και τις καλύτερες διαθέσεις και προϋποθέσεις για τουλάχιστον ειρηνική και αρμονική συμβίωση. Το δημογραφικό πρόβλημα καλπάζει, πηγαίνουμε από εκλογές σε εκλογές κάθε τρις και μία (και αυτό το θεωρούμε δημοκρατική νοοτροπία), είμαστε ανίκανοι να στήσουμε ένα υγιές αθλητικό περιβάλλον, λόγω του άπειρου εγωισμού και της φιλοπρωτίας που μας διακρίνει και καθημερινά βουλιάζουμε βαθύτερα στον βούρκο. Αναφορικά με τις άλλες χώρες, που ήταν στα μνημόνια και βγήκαν, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα από τα δικά μας έστω και αν έχουν δρόμο μπροστά (εμείς ακόμη ψάχνουμε να βρούμε τον δρόμο) και αν δεν το καταλαβαίνεις/ετε δεν έχω άλλο τρόπο να σε πείσω γιατί η κοινή λογική είναι και αυτή πεπερασμένο μέγεθος. Πάντως, το ψωμάκι τους μάλλον το έχουν εξασφαλίσει στο ορατό μέλλον, εμείς έχουμε εξασφαλίσει το δικό μας? Πιστεύω ακράδαντα στις αρετές του Ελληνα, την εξυπνάδα, την ευρηματικότητα, την εργατικότητα, την φιλοπατρία, την πίστη, την κοινωνικότητα και τόσες άλλες, το ερώτημα όμως είναι ως σύνολο τις διαθέτουμε ή όχι?

      Διαγραφή
  2. "πολίτες, κόμματα και πολιτικοί, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σωθεί η πατρίδα"
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,Σάββα μου, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΗΛΙΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ.

    ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Ο ΓΑΠ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΤΣΙ;

    ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ.

    ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΦΕΡΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΕΝΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ" ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ!!!!

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΕΛΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ

    ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΠΑΔΙΟΥ!

    ΕΣΥ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΒΟΣΚΟΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΚΕΠΤΟΣΟΥΝ;;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ -Το ίδιο λέει κι η Φώφη το πρεζάκι της εξουσίας- ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΟΥ

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ. ΛΥΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μην αναφερθώ στη σοσιαλιστική πολιτική "τού Μαοϊστή Ανδρέα" για τις μάζες με τη χρηματοδότηση από κρατικό δανεισμό, στο όνομα τού οποίου σχεδόν όλοι σήμερα πίνουν νερό και γράφουν διθυραμβικά άρθρα για τούς εμπνευστές αυτής τής πολιτικής,
    ούτε στη σοσιαλιστική αναδιανομή τού χρηματιστηρίου, ούτε στο λάθος τού ευρώ, ούτε στο νέο γύρο κρατικού δανεισμού μέσω Ολυμπιακών αγώνων και εξοπλιστικών,
    ούτε στην άνευ όρων παράδοση τής εξουσίας στον ΓΑΠ,
    θα σημειώσω, αν μού επιτρέπετε, τα εξής συγκεκριμένα επί τού άρθρου:

    1. Όταν ο ΓΑΠ "δοκίμασε στην αρχή να πει το μεγάλο ΟΧΙ" αλλά μετά έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο, όλοι εκτός τού ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένων όσων στήριζαν τον Σαμαρά, έγιναν αντιμνημονιακοί. Η θέση "οι εδώ ανεύθυνοι εξουσιομανείς, συγκρότησαν το λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο, που ήταν βούτυρο στο ψωμί εκείνων που ήθελαν να λεηλατήσουν την πατρίδα." καταφανώς χαρακτηρίζει "ανεύθυνους εξουσιομανείς" το σύνολο τού μη-'ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ' πολιτικού κόσμου, όπως και τούς αντίστοιχους πολίτες, οι οποίοι αναφέρεται ότι "τρέχουν κάθε φορά στο κόμμα που "παίρνει κεφάλι" στις δημοσκοπήσεις, για να γλύψουν κανένα κοκκαλάκι από αυτό που θα τους πετάξουν οι πολιτικοί και οι εκάστοτε επιβήτορες της εξουσίας.".
    2. Ο ΓΑΠ δεν "εξασφάλισε εθνική συναίνεση" διότι τα κόμματα δεν ήθελαν να γίνουν μνημονιακά. Σύμφωνα με την προαναφερόμενη θέση, τα τότε αντιμνημονιακά κόμματα δεν τήρησαν υπεύθυνη στάση στα χρόνια των μνημονίων.
    3. Όσο για τούς πολίτες που στήριξαν οποιοδήποτε κόμμα διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ, η προαναφερόμενη θέση προτρέπει "να κλειστούν σε ένα δωμάτιο μόνοι τους και να συνομιλήσουν με τον εαυτό τους, αν είναι δυνατόν μπροστά σε έναν καθρέφτη.".
    4. Έκτοτε, η μόνη προσπάθεια εξασφάλισης εθνικής συναίνεσης ήταν στις διερευνητικές εντολές μετά τις εκλογές Μαΐου 2012, προσπάθεια η οποία απεμπολήθηκε.
    5. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα σε επόμενες εκλογές απλά (αποδείχθηκε ότι) θα άλλαζε κόμματα και πρόσωπα σε θέσεις, δεν υπήρχε περίπτωση να εξασφαλίσει εθνική συναίνεση, διότι βασιζόταν σε έωλα διλήμματα, όχι σε σύνθεση.

    Όσοι λοιπόν δεν ήταν μνημονιακοί επί ΓΑΠ (ΠΑΣΟΚ) είναι ή "ψεκασμένοι" (ΑνΕλ) ή "συριζαίοι" (ΣΥΡΙΖΑ) ή "περιθωριακά και περίεργα στοιχεία";
    Η εν λόγω θέση είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, αφάνταστα σκληρή.
    Σταματώ εδώ.

    Καλή Ανάσταση.
    Χρόνια πολλά και καλά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα ιστορικά ο οικονομικός πόλεμος προηγείται του κανονικού,είναι εγγενής ανάγκη του συστήματος.Μετά τη φούσκα τη χρηματοπιστωτική θέλουν να καλύψουν το κενό οι κρατικοί προυπολογισμοί αλλά δυστυχώς είναι τόσο χαώδης η διαφορά πραγματικής και πιστωτικής οικονομίας που δεν μπορεί να γίνει αυτό.Διέξοδος θα ήταν μια γενναία διαγραφή των παγκόσμιων λογιστικών ανύπαρκτων κεφαλαίων μα αυτό θα εξανέμιζε σε μια νύχτα τα λεφτά των πλουσίων,οπότε αναπαράγεται μια εικονική κρίση και κατασκευάζεται έντεχνα ο φταίχτης ,η αδηφάγα κοινωνία των πολιτών .Εμείς τώρα τι κάνουμε ακριβώς εκτός απ' το να βυθιζόμαστε όλο και πιο πολύ στην κινούμενη άμμο;Μήπως αν αύριο το πρωί κόβαμε όλες τις συντάξεις κι απολύαμε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους θα λύναμε το πρόβλημα; Φυσικά όχι ,το χρέος είναι χρήσιμο να μην αποσβεστεί ποτέ και θα αυξάνεται διαρκώς με μαγικό τρόπο.Οι συνέπειες θα είναι και είναι τραγικές στην εθνική μας άμυνα πράγμα που θα εξυπηρετήσει στις αλλαγές τις γεωπολιτικές που μεθοδεύονται στη γειτονιά μας καθώς θα είμαστε θεατές.Προσωπικά νομίζω πως χρειαζόμαστε νέες συμμαχίες και διπλωματία ολκής για να παραμείνουμε στο χάρτη ενεργοί.Πιστεύω στην ανάσταση του Θεανθρώπου αλλά για την ελλοχεύουσα κατάσταση γνωρίζω πως ο δρόμος που ακολουθούμε είναι λάθος.Αυτή είναι περιληπτικά η ανάλυση που τολμώ να κάνω κι εύχομαι το Άγιο Πάσχα να μας φωτίσει όλους να δούμε επιτέλους το δάσος κι όχι μόνο το δέντρο.Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον Σάββα οτι δηλαδή δεν μοπεί να συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση με μία διαφορά: Για να ομονοήσωμε όλοι πρέπει, κατά την άποψή μου, να προηγηθεί παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για τη σημερινή κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός που λέει ότι θέλει να τον σεβαστούν ως αιχμάλωτο πολέμου, είναι αυτός που μόλις πριν λίγο ήθελε να σε σκοτώσει.
    Τσώρτσιλ
    Εθνική συναίνεση στην χώρα που ονομάζεται Ελλάδα δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί.
    Οποιοδήποτε συναίνεση είναι λίαν πρόσκαιρος και μάλλον οδηγεί σε καταστροφικότερες εξελίξεις.
    (πχ, ελληνοιταλικός πόλεμος ,ο οποίος κατέληξε σε μια αιματηρότατη εμφύλια σύγκρουση)
    Βεβαίως , ο τίτλος του άρθρου είναι σαφής:
    Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ενωθεί.
    Τι είναι όμως ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος;
    Μια αναβαθμισμένη κατηγορία συνδικαλιστών οι οποίοι προέρχονται από συγκεκριμένες συντεχνιακές ομάδες με κύριους εκπροσώπους, τους νομικούς-ιατρούς και πολιτικούς μηχανικούς.
    Οι συντεχνίες αυτές οι οποίες κατέχουν διοικητικό βραχίονα και νομοθετική εξουσία έναντι του συνόλου του ελληνικού λαού καλούνται συν τοις άλλοις να συσκεφθούν και αποφασίσουν για ζητήματα και θέματα που βρίσκονται εκτός του γνωστικού τους φακέλου.
    Αυτή η άγνοια φοβίζει και δημιουργεί αναστολές-υποχωρήσεις και παραχωρήσεις οι οποίες μοιραία οδηγούν σε καταστροφή.
    Ας θυμηθούμε τον Μεταξά:
    Με καταφανή προσπάθειαν αποφυγής σαφούς καθορισμού μου εδόθη να καταλάβω ότι η προς τους Έλληνας στοργή του Χίτλερ ήτο οι εγγυήσεις oτι αι θυσίαι αυταί θα περιορίζοντο "εις το ελάχιστον δυνατόν". Όταν επέμεινα να κατατοπισθώ, πόσον επί τέλους θα μπορουσε να είναι αύτο το έλάχιστον τελικώς, μάς εδόθη να καταλάβωμεν ότι τούτο συνίστατο εις μερικάς ικανοποιήσεις προς την Ιταλίαν δυτικώς μέχρι Πρεβέζης, ίσως και προς την Βουλγαρίαν ανατολικώς μέχρι Δεδεαγάτς.
    Το αίτημα της συναίνεσης κρύβει υποχωρήσεις και παραχωρήσεις.
    Μήπως είναι καιρός ο σημερινός Μεταξάς, να μας ενημερώσει περί αυτών;
    Εκτός και αν η ενημέρωση έγινε, σε κάποιους, αλλά ο λαός όπως και το 1940 θα το μάθει μελετώντας τα ραδίκια ανάποδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως αυτή την τριετία της εθνικής ανάτασης που άπαντες οι εθνοπατέρες θα τα βρούν και θα μεγαλουργήσει η χώρα, μπορούμε να την κάνουμε τριήμερο (με Σαββατοκύριακο), έτσι για να μας φύγει ο καυμός, και μετά ντέφι να γίνει το Ρωμέικο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν διαφωνώ στο περιεχόμενο αλλά να μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές οι πολίτες έχουν κατηγορήσει (τεχνικούς) τρόπους επιβολής της πολιτικής συνεννόησης. Με άλλα λόγια όταν το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε έναν εκλογικό νόμο με αυξημένη αναλογική, οι περισσότεροι έβλεπαν το δέντρο, δηλαδή ότι ήθελε να στερήσει την αυτοδυναμία από τον Μητσοτάκη, αλλά δεν έβλεπαν το δάσος, δηλαδή ότι ένας νόμος αυξημένης αναλογικής θα επιβάλει πολιτική συνεννόηση. Η οικομενική της εποχής είναι σάρκα εκ της σαρκός της αυξημένης αναλογικής. Προφανώς αν είχαμε γι' αυτά τα χρόνια της κρίσης έναν αντίστοιχο εκλογικό νόμο, τότε θα είχαμε χρόνια τώρα την οικομενική που χρειαζόμαστε. Γι' αυτό το λόγο θεωρώ κυρίως υπεύθυνους της Βαβέλ, τους δημιουργούς και συντηρητές αυτού του γελοίου εκλογικού συστήματος με bonus 50 ή 40 εδρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κόσμος αλλάζει και οι ντόπιοι ασχολούνται ακόμη με τον Μαρξ και τον Λενιν!
    ----------------------
    The George C. Marshall European Center for Security Studies hosted 10 parliamentarians from Turkey’s four main political parties during a two-day seminar April 26-27, designed to introduce them to different practices on the role of parliament in national security policy.

    The Marshall Center plans nearly 100 events each year in addition to eight resident courses. This seminar was the first event designed specifically for Turkish parliamentarians. The Marshall Center hosted parliamentarian seminars for Ukraine and Montenegro earlier this year.

    “Our focus, national security policy, is the center of what governments do,” said Associate Director for International Liaison, U.S. Ambassador Douglas Griffiths to the leaders in welcoming them to the center. “Turkey has a long relationship with the Marshall Center. In fact just last week, Turkey has a participant graduate from our ‘Countering Transnational Organized Crime’ program. In total, there are 211 Turkish Alumni from Marshall Center resident programs that are part of a dynamic network of over 11,000 alumni around the world.
    “The Turkish parliamentarians’ participation in this program is very important. Day-to-day demands in Ankara would normally make this type of intensive discussion difficult,” U.S. Embassy Political Officer Natalie Oldani remarked.

    During the seminar, which was designed by the Marshall Center’s Black Sea Region Program Office, the faculty provided an overview of European Regional Challenges. Parliamentarians also had the opportunity to speak to the Vice President of the European Parliament Dr. Ioan Pascu who shared his perspectives on the role parliamentarians play on addressing security issues.

    According to Program Director Valbona Zeneli, the Turkish parliamentarians actively engaged in a very constructive and healthy dialogue on issues of national and international security. More importantly, despite the differences of cultures, nationalities, and political parties, the Turkish parliamentarians are not unlike those from their European neighbors.

    “We are seeing most of the challenges of parliamentarians are very similar whether they are from countries in the European Union, NATO, or wherever. They are the voice of the people. They need to find the right tools to hold their executive branch and defense branch accountable. They need to learn how to establish trust and keep the dialogue open. Without trust and dialogue, it’s a very difficult problem,” said Zeneli.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Πόλεμο χωρίς όπλα έχουμε και πρέπει να κάνουμε αυτό που έκανε η Κύπρος":Αν είναι να κάνουμε αυτό που έκανε η Κύπρος πρέπει να το κάνουμε έχοντας ως κυβερνήτες τους δημιουργήσαντες το πρόβλημα; Δεν υπάρχει εδώ τεράστιο ηθικό και πνευματικό θέμα; Πώς είμαστε σίγουροι ότι εκείνοι που έμαθαν να δημιουργούν προβλήματα θα λύσουν τώρα το συγκεκριμένο; Τον αγαπητό Σάββα, και δικαίως, συνέχει "αγωνία Ελληνισμού" που θα εντείνεται όσο η σημερινή συμφορά κυβερνά τη χώρα. Ο γόρδιος όμως δεσμός κόβεται, δεν λύνεται. Ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κ. Καλεντερίδη δεν είμαι σε θέση να διαφωνήσω μασί σας. Από την άλλη πλευρά όμως πιστεύω σχεδόν με βεβαιότητα ότι αυτό που ζούμε χρόνια τώρα, οδηγει σε αργό και σίγουρο βασανιστικό εξαφανισμό τους έλληνες της Ελλάδας και τγν μετατροπή της πατρίδας μας από χώρα-κράτος σε χώρο-οικόπεδο.Ερώτημα, δεν υπάρχει άλλη προταση ? αν όχι τότε ας εξαφανιστούμε αξιοπρεπώς και με το κεφάλι ψηλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η εξουσία είναι σαν το ανέκδοτο με τον αράπη!
    Ο βασιλεύς των αμαρτωλών τζίνι, επισκέφθηκε μια φαμίλια μαύρων κάπου στους αχανείς αραβοσιτώνες του αμερικανικού νότου....
    Αν περάσετε στην απέναντι όχθη του ορμητικού χείμαρρου, θα σας κάνω ...λευκούς!
    Ορμά ο πατέρας , παλεύει με τον αγριεμένο χείμαρρο, περνά απέναντι και ...ώπ...ως δια μαγείας γίνεται ένας λευκός κύριος με το σχετικό κοστούμι, και όλα τα ξάρτια και μάρτια της εποχής.
    Σειρά η μητέρα με το πιτσιρίκι....
    Τελικά η μητέρα τα καταφέρνει να βγει στην απέναντι όχθη, και ...ωπ....ως δια μαγείας μεταμορφώνεται σε μία κυρία λευκή με το ομπρελινι της και τα σχετικά!
    Τότε, έντρομη γυρνά προς τον σύζυγο της και του λέει:
    Άνδρα μου........... το παιδί!!!!!!!!!!!!!
    Θα πνιγεί!!!
    Απάντηση:
    Με τον αράπη θα ασχολούμαστε τώρα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.