26/4/16

Γιατί η Ουάσιγκτον προετοιμάζεται για πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ευρώπη.


Nicolas Bonnal
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί το τέλος του ΝΑΤΟ, αλλά η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για πόλεμο κατά της Ρωσίας, και μάλιστα στο ευρωπαϊκό έδαφος μας.

Η New York Times δεν έβαλε όριο στους επαίνους της για τη Frau Μέρκελ, τη γενναιοδωρία της, τους πρόσφυγες της και τη ρωσοφοβία της. Σύμφωνα με την εφημερίδα των ανθρωπιστικών καρχαριών, καιρός ήταν η Γερμανία να σταματήσει να σκέπτεται το εμπόριο, καιρός είναι να σκέπτεται περισσότερο για το πόλεμο με τη Ρωσία η οποία απειλεί να καταλάβει τη Ρώμη ή τη Ρίγα ...

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το 1940 ο Ρούσβελτ δεν κήρυσσε πόλεμο στο Στάλιν ο οποίος βασάνιζε τις χώρες της Βαλτικής. Καθώς η κλίκα του έβλεπε ευνοϊκά το κομμουνισμό, ο ΦΔ Ρούσβελτ είχε αποκαταστήσει το 1933 τις διπλωματικές σχέσεις με την ΕΣΣΔ του θείου Ιωσήφ, την ώρα που ο τελευταίος ολοκλήρωνε, με λίγους κομπάρσους, την εξόντωση δέκα εκατομμυρίων Ρώσων και Ουκρανών αγροτών. Αλλά υπάρχουν θάνατοι που δεν μετράνε, είπε ο Νόαμ Τσόμσκι. Και στο τέλος του πολέμου, η Ουάσιγκτον παρέδωσε το μισό κόσμο στο  κομμουνισμό· επειδή η Κίνα επρόκειτο να ακολουθήσει.

Ούτε η Κίνα ούτε η Ρωσία είναι κομμουνιστικές σήμερα, και ίσως για αυτό οι ελίτ μας τις απειλούν με στρατιωτικές επιχειρήσεις και με αυτό το περιβόητο πυρηνικό πόλεμο που θα σταματήσε τα δεινά της υπερθέρμανσης του πλανήτη! Ένας πλανήτης χωρίς ανθρώπους να τον ρυπαίνουν! Οι δύο χώρες δεν ζητάνε τιποτ’ άλλο  παρά να μας πουλήσουν το φυσικό αέριο ή τη σαβούρα τους· αλλά δεν υπολόγισαν το «περιούσιο έθνος», προορισμένο από τον πρόεδρο Ουίλσον για να κάνει τον κόσμο «έναν ασφαλή τόπο για τη δημοκρατία», ξέρετε, αυτή την αμερικανική δημοκρατία που νοθεύει τις εκλογές της, που εγείρει 200 ​​πολέμους στον κόσμο, που κλείνει τρία  εκατομμύρια Αμερικανούς πίσω από τα κάγκελα, σκοτώνει δεκατρείς χιλιάδες πολίτες της κάθε χρόνο και συγκεντρώνει, μέσω της Fed του Yellen-Warburg, το μισό του πλούτου στα χέρια εκατό ολιγαρκών με προφίλ όπως του Τζορτζ Σόρος ή του Tim Cook.

Οι ελευθεριακοί ιστορικοί μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε τους λόγους του Ψυχρού Πόλεμου.

Το 1948, μια μιντιατική ταραχή επέτρεψε τη δημιουργία του ΝΑΤΟ και να επανεκλεγεί πρόεδρος ο Τρούμαν, ο οποίος μέχρι τότε δεν ήταν πολύ πειστικός. 
Μαθητευόμενος μάγος προικισμένος με το δολάριο, η Αμερική δημιούργησε ή εξόπλισε το Βιετμίνχ, την Αλ Κάιντα, το Ντάες/Daesh, τη σοβιετική απειλή (και το 1917 και το 1941 και το 1945) μέχρι να επιλέξει σταθερά να κινητοποιήσει την Ευρώπη της κατά της Ρωσίας. Το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα είναι ήδη καλά εμπνευσμένο.

Σχετικά με αυτή την αυτοκρατορική φιλοπόλεμη στάση (οι υποστηρικτές των πολέμων είναι επίσης υποστηρικτές της μαζικής μετανάστευσης και των δημόσιων δαπανών), διαβάστε τους Ralph Raico, Joe Stromberg, John V. Denson, Murray Rothbard. Όλα αυτά τα βιβλία είναι διαθέσιμα στον ιστοτόπο Mises.org .

Η συνέχεια; Θα τη καταλάβετε ξαναδιαβάζοντας τον Θουκυδίδη (1). 
Ο Περικλής καταστρέφει τους συμμάχους της θαλασσοκρατορίας του, λεηλατεί το θησαυρό της Συμμαχίας της Δήλου, στη συνέχεια αποφασίζει να διαδώσει το δημοκρατικό πρότυπο και εξολοθρεύει τη Σπάρτη. Ακολουθεί ένας πόλεμος για 27 χρόνια, τις ανατριχιαστικές σφαγές της Μήλου ή της Κέρκυρας, τη καταστροφή του ωραιότερου πολιτισμού της Ιστορίας.

Αλλά όταν αγαπάς τη « δημοκρατία », δεν λογαριάζεις τίποτα.

(1) Θουκυδίδης, Πελοποννησιακός Πόλεμος V, XCI
91. Αθηναίοι: "Αλλ' ημείς δεν ανησυχούμεν δι' ενδεχομένην κατάλυσιν της ηγεμονίας μας. Διότι επίφοβοι δια τους ηττηθέντας δεν είναι εκείνοι, οι οποίοι, όπως οι Λακεδαιμόνιοι είναι συνηθισμένοι ν' ασκούν ηγεμονίαν επί άλλων (άλλωστε δεν έχομεν να κάμωμεν με τους Λακεδαιμονίους σήμερον), αλλ' ο αληθής κίνδυνος προέρχεται από ενδεχομένην εναντίον των ασκούντων την ηγεμονίαν εξέγερσιν και επικράτησιν αυτών των υπηκόων των. Και την φροντίδα μεν της αντιμετωπίσεως τοιούτου κινδύνου ημπορείτε ν' αφίσετε εις ημάς. Αλλά θέλομεν ν' αποδείξωμεν ακριβώς ότι ήλθαμεν εδώ δια το συμφέρον της ηγεμονίας μας, και ότι σκοπός των όσων θα είπωμεν είναι η σωτηρία της πόλεώς σας. Διότι επιθυμούμεν να επιτύχωμεν την εφ υμών ηγεμονίαν ακόπως, και να μη καταστραφήτε, προς το κοινόν αμφοτέρων συμφέρον".
92. Μήλιοι: "Αλλά πώς ημπορεί να συμβή ώστε να είναι ες ίσου συμφέρον δι ημάς να γίνωμεν δούλοι, όπως είναι ιδικόν σας συμφέρον να γίνετε κυρίαρχοί μας;"
93. Αθηναίοι: "Διότι σας παρέχεται η ευκαιρία να υποταχθήτε, αποφεύγοντες τα έσχατα δεινά, ημείς δε να ωφεληθώμεν μη καταστρέφοντες υμάς."
94. Μήλιοι: "Ώστε δεν θα μας δεχθήτε να είμεθα φίλοι σας αντί εχθρών, αλλά να διατηρήσωμεν την ειρήνην και την ουδετερότητά μας;"
95. Αθηναίοι: "Όχι. Διότι η έχθρα σας μας βλάπτει πολύ ολιγώτερον από την φιλίαν σας. Καθόσον εις τα όμματα των υπηκόων μας αυτή μεν είναι τεκμήριον αδυναμίας, ενώ το μίσος σας είναι τεκμήριον δυνάμεως".


Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 26.4.2016

Nicolas Bonnal



17 σχόλια:

  1. Καλό το άρθρο. Υπάρχουν όμως ως προς την συγκριση της αρχαίας αθήνας δύο ειδοποιές διαφορές. Οι Αθηναίοι (που ήταν κατ΄αρχας αρχαίοι, και που εδώ και 2500 χρόνια κάποια πρόοδος θα έπρεπε να είχε γίνει) στον περίφημο διάλογο με τους Μήλιους, τους έλεγαν εντελώς "γυμνή" την πραγματικότητα ενώ τώρα προσπαθούν να την καλύπτουν με απύθμενη υποκρισία.

    Και επίσης, οι Αθηναίοι είχαν και μία κάποια πραγματική και άμεση δημοκρατία. Τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Don't worry about the US brothers.
    Worry about turkey and germany which have been your plagues for the longest time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα θαύμασα το πείσμα, με το οποίο εσείς, οι Αμερικανοί, υπερασπίζεστε την πατρίδα σας.

      Πάντα γελούσα με την συνήθειά σας να θέλετε να δασκαλέψετε τούς άλλους, χαρακτηριστικό τής ανωτερότητας που νιώθετε.

      Μονάχα που κοιτάζοντας την Τουρκία και την Γερμανία, δεν μπορούμε παρά να δούμε ποιος κρύβετε από πίσω τους και τις υποστηρίζει.

      Διαγραφή
    2. Να που μια φορά συμφωνώ με τον Νατιβίστ...

      Αγαπήτε Aquilles,
      Δεν ανησυχούμε για τους αδελφούς μας Αμερικανούς, αλλά σε παρακαλώ -όπως είπε ο Σαμαράς στον Τσίπρα στη βουλή για την Ζωή- μάζεψε τις αδελφές/φίλες μας Νούλαντ και Σαμάνθα Πάουερ!

      Διαγραφή
    3. Right after the current muslim-friendly administration leaves office( very soon), your wish will come true. No one ever cared about Obama policies.

      Διαγραφή
    4. @ Κριστιάν

      >Να που μια φορά συμφωνώ με τον Νατιβίστ...<

      Τώρα, γιατί μού την λες έτσι και μού κάνεις την καρδιά περιβόλι; Αφού εμείς πάντα συμφωνούμε, έστω και διαφωνώντας :))

      Διαγραφή
  3. Το ΝΑΤΟ ιδρυθηκε για την Γερμανια, και τωρα που ειναι ενωμενη οι γιανκηδες λενε οτι ειναι καιρος να παρει τα υνια αυτοπροστασιας της, ενω αυτη η ιδια δεν εχει κανει τιποτα μεχρι σημερα απο το 1992. Ο Τραμπ το αξιολογησε αυτο και θα δωσει καποιο χρονο διοτι η ΗΠΑ ειναι πιο κοντα στην Ρωσσια απο το Μπαρεντζ παρα απο τον Ατλαντικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "αλλά η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για πόλεμο κατά της Ρωσίας, και μάλιστα στο ευρωπαϊκό έδαφος μας.".

    Όπως λέμε, ο Ήλιος βγαίνει από την Ανατολή.
    Τόσο προφανές.

    "Σύμφωνα με την εφημερίδα των ανθρωπιστικών καρχαριών".

    Δηλαδή;

    "Οι δύο χώρες δεν ζητάνε τιποτ' άλλο παρά να μας πουλήσουν το φυσικό αέριο ή τη σαβούρα τους".

    Μα, ποιός γράφει τέτοια πράγματα επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γράφει ο Nicolas Bonnal, Γάλλος πατριώτης του γκωλικού χώρου, συνεπώς δεξιός και αντι-κομμουνιστής, όπως το φανερώνει άλλωστε το άρθρο του.

      Μήπως δεν είσαι εσύ τόσο (δεξιός) πατριώτης όσο θέλεις να φανείς στα διάφορα σχόλια σου;

      >"Οι δύο χώρες δεν ζητάνε τιποτ' άλλο παρά να μας πουλήσουν το φυσικό αέριο ή τη σαβούρα τους"<

      Έχεις αντίρρηση για το ότι η Ρωσία θέλει να πουλήσει το ΦΑ της στη ΕΕ (τίποτα άλλο δεν διεκδικεί από τι γνωρίζω) και η Κίνα τα βιομηχανικά της προϊόντα (όχι και μόνο), αλήθεια, διεκδικεί τίποτα άλλο στην Ευρώπη;
      Ίσως με το «σαβούρα» να μην έχω αποδώσει ορθά το γαλλικό "camelote" που σημαίνει φτηνό πράγμα φτωχής ποιότητας .

      Διαγραφή
    2. Όταν ποτέ σοβαρευτείς -οποτεδήποτε- θα μπορέσουμε να κάνουμε διάλογο.
      Μέχρι τότε,τηρώντας τους όρους που έχετε θέσει για τον μετριασμό σχολίων,διάγραψε το σχόλιό σου.

      Διαγραφή
    3. Μάλιστα αφέντη!
      Ούτε τους όρους δεν κατάλαβες.

      Διαγραφή
  5. Ο Donald Trump υποσχέθηκε (160427) ότι θα βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα, αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Πηγή: κάνε κλικ ΕΔΩ

    (βέβαια... έχουμε και σχετική προϊστορία από την Πρωτοχρονιά)

    «Ο Πούτιν σχεδιάζει να παραμείνει στην εξουσία για τουλάχιστον άλλη μία δεκαετία. Εάν οι ΗΠΑ εκλέξουν πρόεδρο τον Τραμπ, θα έχουν ένα φίλο στη Ρωσία, αν και σχεδόν πουθενά αλλού.»

    Νίνα Χρούστσεβα συγγραφέας και καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο The Νew School στη Νέα Υόρκη (160101).

    Ο Πούτιν ποντάρει στο χαρτί του Ντόναλντ Τραμπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. HΠΑ και Ρωσία, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό πονοκέφαλο που ονομάζεται Γερμανική κοινωνική κατάρρευση.
    Η Γερμανία, ως γνωστόν τελεί υπό Τουρκική κατοχή εδώ και πολλά χρόνια, αλλά μόλις τώρα δυτικές δεξαμενές σκέψεις αρχίζουν να εμβαθύνουν στο ζήτημα.
    Αφορμή δια αυτήν την προσέγγιση έδωσε ο γεγονός ότι πλέον ο τουρκικός εισοδισμός μέσω των χώρων λατρείας, Τζαμιά, στην Γερμανία ανέρχονται στους 900 και οι διδάσκοντες είναι Τούρκοι που αποστέλλονται στην Γερμανία και χρηματοδοτούνται από το τουρκικό υπουργείο θρησκευτικών υποθέσεων.
    Οι πλειονότητα αυτών ομιλεί μόνο την τουρκική.
    Στον αριθμό των 900, πιθανόν να προστεθούν άλλα 200 που θα χρηματοδοτήσει η Σαουδική Αραβία για τους νέους μετανάστες μουσουλμανικού θρησκεύματος!
    Εδώ να υπολογίσετε ότι ο προϋπολογισμός για τα θρησκευτικά ζητήματα, Diyanet İşleri Başkanlığı , ανέρχεται περίπου στα 2.3 δις δολάρια και οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι περίπου 120.000!
    Στην Γερμανία ανυψώνονται φωνές διαμαρτυρίας, ακούμε και διαβάζουμε:
    (για τους γερμανομαθείς αναγνώστες/ιες)
    http://www.welt.de/politik/deutschland/article154288868/CSU-fordert-Islam-Gesetz-fuer-Deutschland.html
    Για τους αγγλομαθείς:
    "We need to become more critical in our dealings with political Islam, because it hinders Muslim integration in our country. We need an Islam Law. The financing of mosques or Islamic kindergartens from abroad, e.g. from Turkey or Saudi Arabia, should be banned. All imams need to be trained in Germany and share our core values.
    "It cannot be that we are importing different, partly extreme values from other countries. German must be the language of the mosques. Enlightened Europe must cultivate its own Islam.
    "We are still at the beginning of our efforts. We must start now. We cannot on the one hand enact an Integration Law and on the other side close our eyes to what is being preached in mosques and by whom."
    Ο Ερντογάν όμως απειλεί έμμεσα, πλην ανοιχτά την γερμανική κοινωνία και πολιτεία λέγοντας ότι:
    Erdogan has repeatedly warned Turkish immigrants not to assimilate into German society. During a trip to Berlin in November 2011, Erdogan declared: "Assimilation is a violation of human rights."
    Την ίδια στιγμή διεθνώς καταξιωμένο κέντρο κοινωνικών μελετών αποκαλύπτει την επιρροή του πολιτικού Ισλάμ στις ισλαμικές χώρες και στο ερώτημα κατά πόσο η κρατική νομοθεσία επηρεάζεται- στηρίζεται στον θρησκευτικό νόμο-Κοράνι, βλέπουμε ότι το Πακιστάν έχει την πρωτοκαθεδρία με ένατη την Τουρκία.
    Εν κατακλείδι η Τουρκία προελαύνει με ήπιους τρόπους στην καρδιά της Ευρώπης και μέχρι στιγμής φαίνεται να διατηρεί και έδαφος.
    Κάντε τους συλλογισμούς σας και τις σχετικές αναγωγές:
    (Προσφυγικό, κλειστά σύνορα, εγκλωβισμένη Ελλάδα, αποστασιοποίηση Ρωσίας από Συρία….κλπ…κλπ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ευρωπαικη ηπειρος συντομα θα περασει απο την πλεον επικινδυνη φαση αναζωπυρωσης των ακροδεξιων και πολυ πιθανα φασιστικων πρακτικων που υιοθετησε το μεσοπολεμο, οπου θα στοχοποιηθουν αυτη την φορα τα κοντα 50 εκατομμυρια μουσουλμανοι που ζουν εντος της, ειτε αυτοι ειναι ενσματωμενοι ειτε οχι.Σημερα η Αυστρια, αυριο η ελβετια, μεθαυριο η ιδια η Γαλια με τη γερμανια και τη πολωνια να ακολουθουν / που ηδη η πολωνια βιωνει το φαινομενο . Το κακο δεν αργει να γινει. Πολυ συντομα θα αρχισουμε να παρακολουθουμε σκηνες απο την ταινια "τα παιδια των ανθρωπων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ζήτημα είναι να μην σε στοχοποιήσουν οι φανατικοί μουσουλμάνοι, διότι τότε, τα περιθώρια επιβίωσης σου περιορίζονται στα εκατοστά του δευτερόλεπτου της απόφασης σου να αμυνθείς ή να δοξαστείς!
      Δεν είναι ζήτημα ακροδεξιάς και φασιστικής πρακτικής, όροι παντελώς άγνωστοι και αδιάφοροι για το φανατικό ισλαμικό ακροατήριο.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή, η επικίνδυνη φάση για την Ευρώπη είναι η αναζωπύρωση των ακροδεξιών και πολύ πιθανά φασιστικών πρακτικών που υιοθέτησε το μεσοπόλεμο, ή ότι κινδυνεύει με βίαιο εξισλαμισμό, ο οποίος θα απαιτήσει πολύ αίμα και δάκρυα;

      Διαγραφή
    3. Και τα δυο: Κοινως, μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Εχετε δει πολυ καλα τι μπορει να καταφερει η ακροδεξια και η αναζωπυρωση φασιστικων πρακτικων.Δεν παραβιαζουμε ανοιχτες θυρες εδω.Απο την αλλη εχετε παλι δει πολυ καλα, τι μπορει να καταφερει ο ισλαμικος φασισμος (και ναι,ειναι φασισμος μασκαρεμενος σε πιστη, οπως και να το παρει κανεις). Αρα;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.