30/4/16

Σχόλιο του "Ανήσυχου" πολίτη, στο άρθρο "Αυτή η κωμωδία δεν μπορεί να συνεχιστεί - Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ενωθεί και να βρει μια εθνική λύση"

Αγαπητέ/οί
απορώ τι δεν καταλαβαίνεις/ετε από αυτά που γράφει ο Σάββας στο προηγούμενο και στη συνέχεια του άρθρου του.
Η κατάσταση στη χώρα μας είναι τραγική και αυτή η τραγική κατάσταση απειλεί όλους μας, τώρα όχι μόνο όσον αφορά στην ευημερία μας, αυτή έχει χαθεί και για τα προσεχή τουλάχιστον 5-6 χρόνια, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι Έλληνες θα συμπεριφερθούμε ως αληθινοί Έλληνες, το οποίον σημαίνει ότι θα σηκώσουμε τα μανίκια, θα σοβαρευθούμε και θα δούμε το εθνικό πρόβλημα ως προσωπική υπόθεση.

Θέλω όμως να επισημάνω ότι πέραν της (προσωρινά πιστεύω) χαμένης ευημερίας, κινδυνεύουμε με τα μυαλά που έχουμε να χάσουμε και την ασφάλειά μας και χαμένη ασφάλεια από εσωτερικές και εξωτερικές αιτίες, σημαίνει αίμα.
Και καλά να την πληρώσουμε εμείς οι πταίουσες γενεές, αλλά τα παιδιά σου (αν έχεις) ή τα προσφιλή σου πρόσωπα όποια είναι αυτά δεν τα σκέπτεσαι? Η γείτων ''φίλια'' χώρα αναζητεί τρόπους να ανακατέψει την τράπουλα και να χαθούν τα ίχνη των ατιμιών που έχει διαπράξει και το ανακάτεμα αυτό μας πιάνει και εμας.
Οι πρόσφατοι ''ειρηνικοί'' επιδρομείς ή καλύτερα εισβολείς δεν έχουν και τις καλύτερες διαθέσεις και προϋποθέσεις για τουλάχιστον ειρηνική και αρμονική συμβίωση. Το δημογραφικό πρόβλημα καλπάζει, πηγαίνουμε από εκλογές σε εκλογές κάθε τρις και μία (και αυτό το θεωρούμε δημοκρατική νοοτροπία), είμαστε ανίκανοι να στήσουμε ένα υγιές αθλητικό περιβάλλον, λόγω του άπειρου εγωισμού και της φιλοπρωτίας που μας διακρίνει και καθημερινά βουλιάζουμε βαθύτερα στον βούρκο.
Αναφορικά με τις άλλες χώρες, που ήταν στα μνημόνια και βγήκαν, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα από τα δικά μας έστω και αν έχουν δρόμο μπροστά (εμείς ακόμη ψάχνουμε να βρούμε τον δρόμο) και αν δεν το καταλαβαίνεις/ετε δεν έχω άλλο τρόπο να σε πείσω γιατί η κοινή λογική είναι και αυτή πεπερασμένο μέγεθος.
Πάντως, το ψωμάκι τους μάλλον το έχουν εξασφαλίσει στο ορατό μέλλον, εμείς έχουμε εξασφαλίσει το δικό μας? Πιστεύω ακράδαντα στις αρετές του Ελληνα, την εξυπνάδα, την ευρηματικότητα, την εργατικότητα, την φιλοπατρία, την πίστη, την κοινωνικότητα και τόσες άλλες, το ερώτημα όμως είναι ως σύνολο τις διαθέτουμε ή όχι?

8 σχόλια:

  1. Η πρόταση (απραγματοποίητη) δεν απευθύνεται στους Έλληνες.

    Απευθύνεται στο "πολιτικό προσωπικό", με ότι σημαίνει αυτό για τον καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο αναφέρεται πρωτίστως στην κοινωνία, σε ολόκληρη την κοινωνία και όχι στους ψεκασμένους και τους αγανακτισμένους, που είναι δημιούργημα δυο εγκληματικών ομάδων που δίχασαν και κατέστρεψαν την κοινωνία και την πατρίδα.
      Την ξαναβάζω, για να εμπεδωθεί:

      "Είναι προφανές ότι φθάνουμε στο τέλος και ότι αυτή η κωμωδία ή καλύτερα ιλαροτραγωδία, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
      Η κοινωνία πρέπει να δώσει το μήνυμα με όποιον δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο μπορεί, ότι δεν ανέχεται άλλο τη δική της καταστροφή καθώς και τον συνεχιζόμενο εξευτελισμό της χώρας.
      Το μήνυμα αυτό πρέπει να το λάβουν κόμματα και πολιτικοί, να ενωθούν και να δώσουν μια λύση.
      Μορατόριουμ για τρία χρόνια, εθνικός συνασπισμός, δουλειά, για να βγούμε από την κρίση και μετά μπορούν να ξανακυλιούνται στις λάσπες και τα ψέμματά τους.
      Πάντως, προς το παρόν, τα ψέμματα τελείωσαν."
      Καλή Σταύρωση

      Διαγραφή

    2. Σάββα, δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ μαζί σου.
      Ο κόσμος θα έπρεπε να μαζεύεται κάθε τόσο τα βράδια στις πλατείες των πόλεων με αναμμένα κεράκια, σαν να βρίσκονται στον επιτάφιο της πατρίδας. Ή να κάνει μαζικές καθιστικές διαμαρτυρίες γι αυτήν την απίστευτη έλλειψη συναίνεσης.

      Αντ'αυτού χωριζόμαστε πάλι σε ομάδες υπέρ και κατά της δραχμής. Αγαπητοί, και ο ένας δρόμος και ο άλλος είναι πολύ δύσβατοι. Και μάλιστα υπο το καθεστώς του διχασμού δεν είναι απλά δύσβατοι, γίνονται και αδιέξοδοι. Και οι δύο δρόμοι. Πότε θα το καταλάβετε;

      Διαγραφή
    3. Πες τα Νίκο, πες τα γιατί έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, από το 2010 που τα λέω.

      Διαγραφή
    4. χα χα, κι εγώ τα λέω Σάββα, αν και το κατάλαβα λίγο αργότερα, το 2012. Τότε πήρα χαμπάρι τι παίζει. Είναι πόλεμος που θέλει συντεταγμένη κίνηση. Ας είναι και η λάθος κίνηση, αρκεί να είναι συντεταγμένη και συνειδητοποιημένη.

      Ένα σκορποχώρι που δεν μπορεί καν να αποφασίσει που θέλει να πορευτεί και γυρνάει σαν σκύλος γύρω απο την ουρά του συνεχώς θα ηττάται. Ακόμα κι αν το 51% διαλέξει την "σωστή" στρατηγική.

      Τα λέω αυτά, ενώ να σκεφτείς προτιμώ 1000 φορές να ζω σε αυτό το παράξενα όμορφο Ελληνικό σκορποχώρι παρά να ζω κάτω απο μια Τευτονική πειθαρχία. Όταν όμως έχουμε τέτοιο ολομέτωπο πόλεμο καλύτερα να αφήσουμε τα όμορφα πανηγύρια και να ανασύρουμε το Σπαρτιατικό παράδειγμα.

      Σάββα, ελπίζω -πες πες- να τους πείσουμε χωρίς να χρειαστεί να πεισθούμε όλοι μέσω μιας νέας καταστροφής.

      Διαγραφή
  2. Ν'αγιάσει η μάνα σου Σαββα Καλεντερίδη !!!!! Καλή Ανάστση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιος τους εμποδίζει να συνεργαστούν; Ο λαός; Γιατί ρίχνουμε την μπάλα στον ελληνικό λαό; Δηλαδή αυτοί θέλουν να σώσουν την Ελλάδα και ο λαός τους εμποδίζει;
    Προσωπικά η άποψη μου είναι "δυο άχρηστοι μαζί, πολλοί άχρηστοι μαζί, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο".
    Τι μας λέει όμως ο αρθρογράφος; "αυτή έχει χαθεί και για τα προσεχή τουλάχιστον 5-6 χρόνια". Και όταν περάσουν τα έξι χρόνια τότε θα πουν ότι θα χρειαστούν άλλα έξι χρόνια για να βγούμε από την κρίση. Με άλλα λόγια "σκύψε ραγιά το κεφάλι και μη μιλάς για το καλό σου". Αγαπητέ Σάββα, ευτυχώς που σήμερα υπάρχουν αρκετοί νεοέλληνες που δεν είναι ραγιάδες.
    Αδέλφια ψηλά το κεφάλι. Έχει ο Θεός το σχέδιό του. Να θυμόμαστε αυτό που μας είπε: " και τι χρησιμεύει στον άνθρωπο να κερδίσει όλο τον κόσμο αλλά να χάσει την ψυχή του ". Εμείς θα φροντίσουμε να μην χάσουμε την ψυχή μας και Εκείνος θα φροντίσει να μην χάσουμε την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην κουράζεστε κ. Καλεντερίδη, απλά κείμενα γράφετε, μία φορά φτάνει.

    Τόσο εις το κείμενον, αλλά κυρίως εις τον τίτλο που αποτελεί και την επιτομή του άρθρου, απευθύνετε έκκληση πρός τον "πολιτικό κόσμο" να τα βρούν μεταξύ τους τρία χρόνια και μετά στάχτη και μπούμπουρη. Δεν προτείνετε κάτι στους πολίτες.

    Απευθύνεστε τροποντινά στους αρχηγούς των κομμάτων όπου επί του προκειμένου αντιδρούν με το σχετικό μειδίαμα για όσα ανάλογα τους λέει στην Βουλή και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

    Όμως οι πολίτες, ή η κοινωνία αν προτιμάτε, ψηφίζει συνειδητά μία πληθώρα από κόμματα, άρα τον "πολιτικό κόσμο", που εξ ορισμού αυτοί κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, γιατί αν τα βρίσκανε θα ήταν όλοι σε ένα κόμμα.

    Κάτι ανάλογο βέβαια συμβαίνει και όλα τα δημοκρατικά κράτη που ο "πολιτικός κόσμος" προκύπτει από ελεύθερες εκλογές.

    Για αυτό τον λόγο και στην αρχική σας ανάρτηση χαρακτήρισα την πρόταση σας, "κενόν σύνολο".

    Ο σχολιαστής του άρθρου σας, καλά τα λέει απευθυνόμενος στους πολίτες, αλλά σχολιάζει κάποιο άλλο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.