28/4/16

Αυτή η κωμωδία δεν μπορεί να συνεχιστεί - Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ενωθεί και να βρει μια εθνική λύση

Του Σάββα Καλεντερίδη

Αυτή η κωμωδία που είναι σε εξέλιξη από τις 25 Ιανουαρίου 2015, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Ένας πρωθυπουργός, που δεν είχε τη δυνατότητα και τον κοινό νου, να διαβλέψει τις πραγματικές ικανότητες του Βαρουφάκη, ικανότητες που περιορίζονται στην καταστροφή της χώρας, θα έπρεπε ήδη να έχει το θάρρος και την υπευθυνότητα να παραιτηθεί και να αποσυρθεί  εφ' όρου ζωής από το δημόσιο βίο.
Αυτό που ονόμασαν διαπραγμάτευση και στην κυριολεξία παραμύθιασαν τον ελληνικό λαό, ήταν ένα φιάσκο.
Το δε λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο, ήταν κι αυτό στην κυριολεξία ένα τσίρκο.
Άλλα είχε στο νου του ο Τσίπρας, άλλα ο Βαρουφάκης, άλλα ο Λαφαζάνης και άλλα η Βαλαβάνη.
Άλλοι σχεδίαζαν να μείνουν στο ευρώ, άλλοι σχεδίαζαν ηλεκτρονικό νόμισμα και άλλοι σχεδίαζαν να μπουκάρουν στο εθνικό νομισματοκοπείο...
Και όταν όλο αυτό κατέληξε σε αυτό που ήταν φανερό από την πρώτη μέρα, στην καταστροφή, τότε αποφάσισαν το δημοψήφισμα, παραμυθιάζοντας για άλλη μια φορά τους πολίτες, οι οποίοι ψήφισαν ΟΧΙ, για να το μετατρέψει σε ένα πελώριο ΝΑΙ ο κύριος Τσίπρας και οι λοιποί μαθητευόμενοι μάγοι του...
Τώρα, μετά από μια νέα εκλογική διαδικασία και μετά από διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται επί επτά ολόκληρους μήνες, αφού εν τω μεταξύ ο τραπεζικός τομέας ξεπουλήθηκε στην κυριολεξία έναντι πινακίου φακής σε άγνωστα συμφέροντα, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε ένα τραγικό αδιέξοδο, με τον κ. Τσίπρα να παίζει το μοναδικό παιχνίδι που ξέρει από τα μαθητικά-φοιτητικά του χρόνια, τακτικισμοί της πλάκας, που εκθέτουν ακόμα περισσότερο και εξευτελίζουν και τον ίδιο και ολόκληρη την Ελλάδα.
Η μια ανοησία διαδέχεται την άλλη.
Ας μην αναφερθούμε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, εκεί, πέραν του ότι με την πολιτική των ανοικτών συνόρων αναβαθμίσαμε γεωπολιτικά την Τουρκία και τα Σκόπια, με τους χειρισμούς της κυβέρνησης γελάνε και οι πέτρες.
Από τον χειρισμό της διαρροής των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ και την επιστολή Τσίπρα στην Λαγκάρντ, την οποία η ως άνω κυρία πέταξε αυθωρεί στο καλάθι των αχρήστων, μέχρι την απόπειρα του Έλληνα πρωθυπουργού για σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής, η οποία κι αυτή πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων από τους ηγέτες της Ε.Ε., η ελληνική κυβέρνηση κινείται από γκάφα σε γκάφα.
Είναι προφανές ότι φθάνουμε στο τέλος και ότι αυτή η κωμωδία ή καλύτερα ιλαροτραγωδία, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η κοινωνία πρέπει να δώσει το μήνυμα με όποιον δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο μπορεί, ότι δεν ανέχεται άλλο τη δική της καταστροφή καθώς και τον συνεχιζόμενο εξευτελισμό της χώρας.
Το μήνυμα αυτό πρέπει να το λάβουν κόμματα και πολιτικοί, να ενωθούν και να δώσουν μια λύση.
Μορατόριουμ για τρία χρόνια, εθνικός συνασπισμός, δουλειά, για να βγούμε από την κρίση και μετά μπορούν να ξανακυλιούνται στις λάσπες και τα ψέμματά τους.
Πάντως, προς το παρόν, τα ψέμματα τελείωσαν.

26 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ; ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΦΑΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΙΔΑ; ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω παλι όχι μονον σαν καχύποπτος αλλα και καταγράφοντας με οσο το δυνατον αντικειμενικοτητα βλεπω ότι όλα γινονται βασει σχεδιου.
    Είναι αδυνατον να βλέπουμε ολοι σχεδόν το τσουναμι που καταφτανει και αυτοι να βγαζουν φωτογραφιες και να μας μιλουν αλλοτε για ηλιοθεραπεια,αλλοτε για επενδυτες,αλλοτε να είναι μπροστάρηδες στις πορειες αυτοι που το προηγουμενο βραδυ σαν βουλευτες ψηφισαν τα μετρα που προκαλεσαν τις πορειες και δεκάδες άλλες περιπτώσεις οπου ουτε διανοητικα προβληματικοι ανθρωποι δεν θα επραταν η θα ελεγαν.
    Και προς επίρρωσιν αυτων που λεω,πας εχων αντιθετη η ελαχιστα λογικη αποψη αμεσως βαφτίζετε χουντικος,χρυσαυγιτης,γερμανοτσολιας,φασιστας κλπ.
    Μονον οι Δ.Ε.Δ (δυναμεις επιβολης της αριστερης Δημοκρατιας) εχουν παντα δικιο και απολαμβανουν απαντων των προνομιων.
    Αν λοιπον καποιος νομιζει ότι όλα αυτά γινονται από αφελείς η ερασιτεχνες,πλαναται πλανην οικτραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ακριβώς.
    Ο πρωθυπουργός του 39% - πραγματικό 30%, μιλάει για νέα success stories και κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ζητά εκλογές για να κάνει πάνω κάτω τα ίδια, αλλα μόνος του.

    Νομίζω πως το παίρνουν το μήνυμα από δημοσκοπήσεις και απο την όποια επαφή έχουν οι βουλευτές τους με απλό κόσμο. Βέβαια, και μια ωραία συγκέντρωση στο σύνταγμα μετά τον επιτάφιο, χωρίς φωνές, χωρίς συνθήματα, απλά με αναμμένα τα κεριά, θα βοηθούσε να το καταλάβουν καλύτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρωθυπουργός του 36% στην πραγματικότητα είναι του 18% γιατί οι μισοί εκλογείς, ιδίως οι νέοι, πετούσαν και πετάνε χαρταετό.

      Διαγραφή
  4. Ο διχαστικός λόγος καταστρέφει την πατρίδα.
    Να σταματήσει ο διχαστικός λόγος, για να σταματήσουμε να καταστρεφόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνταγή ποια είναι Σαββα μου ; Γιατι αν περιμενουμε από αυτους να φιλοτιμηθουν και να ομονοησουν είναι σαν να ζητάμε από τον Μινώταυρο να αποποιηθεί των ανθρωποθυσιών που τον τρεφουν.

      Διαγραφή
    2. Πολύ πολύ σωστά !
      Η συνταγή είναι ΕΔΩ !
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/07/blog-post_636.html

      Δρόμος ελληνικός για την Κοινή των Ελλήνων Ανάσταση"
      Αντώνιος Σοφοκλέους
      Σεφ και υλικά (λαό) ΔΕΝ έχουμε...

      Διαγραφή
    3. όντως. Πρέπει κάπως να ξαναφτιαχτούν οι κοινότητες των Ελλήνων. Δλδ να τις ξαναφτιάξουμε, γιατί δεν θα τις φτιάξει κανείς για μας.

      Ας ελπίσουμε να κάνει το βήμα η επαρχία γιατί στον αστικό ιστό είναι πιο δύσκολα..

      Διαγραφή
    4. Ποιος λόγος είναι διχαστικός; αυτός που λέει ότι όλοι αυτοί είναι ένα μάτσο προδότες; Να ενωθούν οι προδότες να θάψουν την χώρα όλοι μαζί. Μέχρι τώρα μας δούλευαν ένας - ένας ξεχωριστά και τώρα που οι μάσκες τους έπεσαν να ενωθούν οι εσχατοπροδότες να "σώσουν" την πατρίδα... υπογράφοντας άλλα 15 μνημόνια!!!

      Την τελευταία φορά που ήρθε το ΔΝΤ έκατσε 80 χρόνια απομυζώντας. Έφυγε το 1978!!!! ΝΑΙ ΤΟ '78!!!
      Περίμενε 30 χρόνια να ξαναπιάσει η αγελάδα γάλα και τώρα ξανακουβαλήθηκαν να φάνε.
      και να ενωθούν οι κοπρίτες που τους έφεραν να μας σώσουν!!!!
      Δεν μιλάς σοβαρά Σάββα, έτσι;

      Διαγραφή
    5. Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΩΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
      ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ 5/5/10 ΚΙ ΕΠΙΚΥΡΩΝΑΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!
      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΣΑΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΝΑ ΞΑΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ... ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.

      ΟΧΙ ΣΑΒΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ! ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΝΔ Ο ΣΥΡΙΖΑ και για μένα ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. Μαζί με τα μιας το πολύ δύο χρήσεων παρελκόμενά τους. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΤΙΣΤΕΙ Μ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ Σάββα ,οι διαπιστώσεις κι οι θέσεις σου εκτός της έντονης ιδεολογικής χροιάς ενέχουν εντονότατα αόριστα ευχολόγια.Παθογένειες όπως η διάρθρωση και λειτουργία του κομματικού συστήματος και κατ'επέκταση του κομματικού κράτους δεν λύνονται επ' ουδενί απ΄αυτό το πολιτικό σύστημα.Η ιδεολογική φόρτιση που αφελέστατα προάγουν οι ψευδοαριστεροί που δήθεν κυβερνούν δε διαφέρει διόλου απ' το πασοκονεοδημοκρατικό μονόπτυχο που μας δίχαζε χωρίς λόγο 40 χρόνια.Η Πατρίδα δεν είναι ούτε αριστερά ούτε δεξιά κι επειδή σε θεωρώ ακραιφνή πατριώτη θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις την αφοριστική διάθεση και μην επιμένεις να θεωρείς μια κατασκευασμένη κρίση χρέους σαν εθνική μας υποχρέωση.Πρέπει γρήγορα να φύγουμε απ' αυτή την ένωση πριν καταφέρει να πραγματώσει την ολοκληρωτική μας εθνική καταστροφή που για 3000 χρόνια κανένας στρατός δεν κατάφερε.Δε χρωστάει ο λαός τίποτε, μόνο το διεφθαρμένο ιερατείο με το στρατό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχει κανένας πολιτικός κόσμος που μπορεί να ενωθεί. Υπάρχουν μόνον συγκεκριμένα πρόσωπα που εκφράζουν συγκεκριμένα και ολικά αντικρουόμενα συμφέροντα, που ουδέποτε πρόκειται να ομονοήσουν και να συνεργαστούν δημοσίως, όπως διδάσκει η Ελληνική αλλά και η διεθνής πολιτική πρακτική.

    Το δε ζητούμενο της "Εθνικής λύσης" είναι επίσης αδύνατον να υπάρξει αυτή την στιγμή, δεδομένου ότι όλοι οι λεβέντες του "Μένουμε Ευρώπη" έχουν επισήμως και ρητά απαρνηθεί την "Εθνική τους πατρίδα" υπέρ του μαφιόζικου συνοθυλεύματος της υπερεθνικής Ευρώπης, υπέρ της ΝΤΠ των νεοταξιτών της Ουάσιγκτον και της μαφίας των πολυεθνικων εταιρειών και τραπεζών, τύπου TTIP.

    Η πρόταση περι του πρακτέου ισοδυναμεί με το κενόν σύνολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/07/blog-post_636.html
      Δρόμος ελληνικός για την Κοινή των Ελλήνων Ανάσταση"
      Αντώνιος Σοφοκλέους
      Μόλις πεινάσουμε μαζικά, αυτή τη λύση θα ακολουθήσουμε...
      Μέχρι τότε θα φαγωνόμαστε ενωτικά για το καλό της Πατρίδας...

      Διαγραφή
  7. Πρέπει να δωθεί λύση.
    Τι αξία έχει να γίνει κάποιος υπουργός ή προθυπουργός για μερικούς μήνες ,και να συνδέσει το ονομά του με την καταστροφή της χώρας.
    Ας έχουν κάποιοι το θάρος να ομολογήσουν ότι απέτυχαν και κάποιοι να υποστηρίξουν σκληρά ,αλλά αναγκαία μέτρα.
    Ας το πάρουμε απόφαση .το φάρμακο είναι πικρό και το παιδάκι κλαίει. Αλλά χωρίς αυτό θα πεθάνει.
    Δυστυχώς αυτούς έχουμε ή αυτούς επιλέγουμε . κι επειδή ο από μηχανής θεός δεν υπάρχει ας ελπίσουμε ότι θα σκεφθουν και για την υστεροφημία τους , και θα αναλάβουν ευθύνες σαν πραγματικοί αντρες.
    Τέλος σημειώνω ότι κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει.
    Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για τις επιλογές μας και τη φήφο μας.
    Και κυρίως για την ανοχή που δείξαμε στον εκφυλισμό κάθε θεσμού , και ανοχή ενός συνταγματικού πλαισίου που δεν έχει καμία σχέση με συγχρονη δημοκρατεία , με μη διαχωρισμό των εξουσιών , και μη ισόνομία για όλους.
    Δεν είμαστε δημοκράτες . απλά εκλέγουμε ένα Πασά με τα τσιράκια του .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα,το πρόβλημα είναι στους πολίτες,όχι στους πολιτικούς. Πολιτικά(όχι κομματικά) είμαστε αμόρφωτοι,δεν υπάρχει πολιτική παιδεία.

    Θα έπρεπε να είχαμε αποφασίσει ήδη τι πραγματικά θέλουμε να κάνουμε,με σαφή μηνύματα,αλλά όλοι ήθελαν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

    Δυστυχώς όμως,ο λαός δεν ξέρει τι πραγματικά θέλει,είναι διχασμένος και έτσι αποτυγχάνουν οι όποιες προσπάθειες. Ο Τσίπρας και ο Σύριζα είναι απλά ένα κοινωνικό φαινόμενο της εποχής,τα αίτια του όμως έπρεπε να μελετηθούν πιο σοβαρά και όχι αυτό καθ'αυτό το μόρφωμα και οι συμπεριφορές του.

    Ας μην συνεχίσει να κάνει το ίδιο λάθος ο Μητσοτάκης,γιατί σε αντίθεση με ότι νομίζει η χώρα δε σηκώνει άλλες εκλογές και πολιτικές εκπλήξεις,γιατί θα υπάρξουν πολλές τέτοιες. Μη δοκιμάσουν εκλογές,θα το πληρώσουμε ακριβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας λόγος που αποφεύγουν την εθνική συνεννόηση και μια κυβέρνηση καθολικής ή συντριπτικής πλειοψηφίας είναι ότι μέσω μιας τέτοιας πλειοψηφικής κυβέρνησης όλο το πολιτικό σύστημα θα αναδειχθεί περίτρανα ως αυτό που είναι, ανίκανο να διοικήσει χώρα και διεφθαρμένο, ενώ τώρα ο ένας κατηγορεί τον άλλο και πετάν την μπάλα στο εξωτερικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από μια άποψη οι πολιτικοί μας είναι και ήταν πάντοτε στο ίδιο στρατόπεδο. Αυτούς που ακούν ο Αλέξης και ο Πάνος είναι οι ίδιοι που άκουγαν ο Γιώργος, ο Αντώνης, ο Κώστας, ο Ανδρέας, ο Κωνσταντίνος, ο Δημήτριος Ι., ο Γεώργιος Π., κλπ. Και κάποιοι από αυτούς όταν αποφάσισαν να μην τους ακούσουν, τους τακτοποίησαν και αμέσως εμφανίστηκαν οι νέοι πρόθυμοι.
    Το έχω γράψει από καιρό. Ή θα σωθεί η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός ή θα σωθεί το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Όλοι δεν μπορούν να σωθούν και έτσι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το πρόβλημα μας είναι η νοοτροπίας μας εάν δεν εφαρμόζομαι στην καθημερινότητα αυτά που πρεσβεύουμε δεν προκηται να αλλάξει τίποτα '

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην ακούτε το παραμύθι της νοοτροπίας, παράδειγμα, στην Γερμανία αν κάποιος παρανομήσει και καταπατήσει τους κανόνες ειρηνικής συνύπαρξης μπορεί ο οποιοσδήποτε άλλος να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και αυτές θα αναλάβουν την διευθέτηση του προβλήματος, και άμεση επίλυση του προβλήματος λοιπόν και παραδειγματίζονται οι μελλοντικοί επίδοξοι παραβάτες, εδώ στην Ελλάδα αυτός που θα ενημερώσει τις αρχές θεωρείται από τις ίδιες τις αρχές ως προβληματικός το λιγότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα αυτό που ζητάς είναι όνειρο θερινής νυκτός.
    Ακόμη και εάν συμφωνήσει ο Σύριζα σε μία κυβέρνηση Eθνικής Eνότητας, την άλλη μέρα θα κατεβάζει κόσμο στους δρόμους και θα διαδηλώνσει ενάντια στις αποφάσεις της.
    Οι άνθρωποι είναι κατ' επάγγελμα αρνησιπάτριδες - εθνομηδενιστές, κηφήνες - κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές. Είναι εθνική ανάγκη να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη.
    Η όλη κατάσταση θυμίζει σκηνικό αρχαίας τραγωδίας. Έρχεται η ώρα της νέμεσης για το έθνος μας, μεγάλο μέρος του οποίου τα τελευταία 42 χρόνια δεν σεβάστηκε την ιστορία του, τον πολιτισμό του, τις αξίες και τα ιδανικά του.
    Είτε σας αρέσει είτε όχι, η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη λύση είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος. Ναι εκεί φτάσαμε!!!
    Η ανακύκλωση του παλιού, το οποίο έχει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση, να είναι η μόνη αξιόπιστη λύση.
    Να παρακαλάτε να γίνουν γρήγορα εκλογές μπάς και γλιτώσουμε τα νησιά μας και την Θράκη μας.
    Ο Σύριζα (βλέπε και τα φαιδρά που γράφει ο Dimitri), θα τα ρίξει όλα στους κακούς ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ. Αυτή θα είναι η γραμμή τους.
    Πάντοτε, διαχρονικά, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, πρέπει να βρίσκουν εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους εις βάρος της πατρίδας.
    Ελπίζω να είναι λίγοι, οι χρήσιμοι ηλίθιοι που θα τους πιστέψουν αυτήν την φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειάζεται τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει ο οποισδήποτε ότι όντως η χώρα βρίσκεται κάτω από την μπότα των ξένων συμφερόντων και ειδικά της Γερμανικής Ευρώπης και του ΔΝΤ ; Δεν μπορεί άραγε να το καταλάβει και από μόνος του ;

      Και εφόσον ο Κούλης και το εναπομείναν του κόμματος, είναι σήμερον η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη λύση, τότε ποιά είναι αυτή ;

      Μήπως μία από τα ίδια όπως το 2010, 2012 και το 2014, αλλά σε νέα συσκευασία ;

      Διαγραφή
    2. Η χώρα βρίσκεται κάτω από την μπότα του πελατειακού κράτους. Αυτός είναι ό λόγος που μας ποδοποτάνε οι ξένοι. Για να αποκτήσουμε στοιχειώδη εθνική αξιοπρέπεια πρέπει να πάψουμε να είμαστε οι ζητιάνοι της Ευρώπης.
      Αυτό επιβάλλει τον περιορισμο εκείνων των δαπανών του Δημοσίου που δεν οδηγούν σε αντίστοιχη παραγωγή πλούτου.
      Δεν είναι δυνατόν να καταναλώνουμε περισσότερα από αυτά που παράγουμε.
      Ο μόνος που του λέει αυτην την απλή αλήθεια είναι ο Κυριάκος.
      Όσο για σενα σου αφιερώνω τον τίτλο της επικής ανάρτησης του πιτσιρίκου: "Αλέξη Τσίπρα, η πουτάνα το ξεφτίλισμα για καμάρι τόχει". Περαστικά σας

      Διαγραφή
  14. Ασφαλως και δεν θα συνεχισθει με τους ιδιους πρωταγωνιστες. Απ οτι αντιλαμβανομαι ειναι κοντα η κυβερνηση εθνικης ενοτητος με ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ πρωθυπουργο. Αν ο κοσμος δεν βρει τον τροπο με παθητικη αντισταση να τους στειλει αδιαβαστους (και τους καινουργιους σωτηρες), κλαφτα χαραλαμπε...Αντε να μετακομιζουμε βορειοτερα σιγα-σιγα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρός όλους τους σχολιαστές
    Θα ήθελα να θυμίσω προς όλους ότι σε έκτακτες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα ο πόλεμος, αυτό που προέχει είαι η σωτηρία της χώρας.
    Σε τέτοιες καταστάσεις, πολίτες, κόμματα και πολιτικοί, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σωθεί η πατρίδα.
    Η κατάσταση που περνάει τώρα η πατρίδα, απαιτεί τέτοια συμπεριφορά.
    Είναι κρίμα ο καθένας μας σε τέτοιες στιγμές να βγάζει τα εσώψυχά του, τα κόμπλεξ, τις αποτυχίες του, την απαιδευσία του και να κάνει κακό στην πατρίδα.
    Αυτά για τις σεισάχθειες και τα τοιαύτα, μας τα τάισαν ως κουτόχοροτο οι ψεκασμένοι και οι συριζαίοι και βλέπουμε που μας κατάντησαν. Τέταρτο μνημόνιο και βάλε.
    Λυπάμια, αλλά πολλοί που διαβάζω δεν έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει, ποιος είναι ο κόσμος, από τον οποίο εξαρτώμεθα οικονομικά, να σχολιάζουν καταστροφικά.
    Πόλεμο χωρίς όπλα έχουμε και πρέπει να κάνουμε αυτό που έκανε η Κύπρος.
    Και η Κύπρος δοκίμασε στην αρχή να πει το μεγάλο ΟΧΙ, το είπε η κυπριακή βουλή, πήγε ο Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες και είδε ποια είναι η παραγματικότητα.
    Γύρισε στη Λευκωσία, τους μάζεψε όλους στο γραφείο του, όλα τα κόμματα, και εξασφάλισε εθνική συναίνεση.
    Η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο σε τρία χρόνια και σήμερα τρέχει η οικονομία της με ρυθμούς αύξησης 2,6%.
    Να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε.
    Είναι κρίμα να αυτοκαταστρεφόμαστε.
    Και μη μου πείτε ότι μας καταστρέφουν οι ξένοι, γιατί κάνουμε αυτό που έκαναν οι Τσίτσο και ο Φράνκο: Τσίτσο, το λιμάνι φεύγει.
    Όχι κυρίες και κύριοι, δεν φεύγει το λιμάνι, το καράβι φεύγει.
    Όχι, δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε.
    Μεταξύ άλλων, είμαστε θύματα της εξουσιομανίας των πολιτικών και του οπορτουνισμού των πολιτών, που τρέχουν κάθε φορά στο κόμμα που "παίρνει κεφάλι" στις δημοσκοπήσεις.
    Το επαναλαμβάνου για όσους δεν διάβασαν, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι σχολιαστές, που περιφέρουν την παθογένειά τους από ανάρτηση σε ανάρτηση, χωρίς να διαβάζουν:

    Είναι προφανές ότι φθάνουμε στο τέλος και ότι αυτή η κωμωδία ή καλύτερα ιλαροτραγωδία, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
    Η κοινωνία πρέπει να δώσει το μήνυμα με όποιον δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο μπορεί, ότι δεν ανέχεται άλλο τη δική της καταστροφή καθώς και τον συνεχιζόμενο εξευτελισμό της χώρας.
    Το μήνυμα αυτό πρέπει να το λάβουν κόμματα και πολιτικοί, να ενωθούν και να δώσουν μια λύση.
    Μορατόριουμ για τρία χρόνια, εθνικός συνασπισμός, δουλειά, για να βγούμε από την κρίση και μετά μπορούν να ξανακυλιούνται στις λάσπες και τα ψέμματά τους.
    Πάντως, προς το παρόν, τα ψέμματα τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κυπρος βγηκε απ'το μνημονιο χρησιμοποιωντας την μπροστινη πορτα και ξαναμπηκε απ'τη πισω πορτα.Αρκετα με το παραμμυθι.
      Και η Πορτογαλια εχει προβλημα και η Κυπρος και ολος ο Νοτος με ή χωρις μνημονια.Τα μνημονια φερνουν τη καταστροφη,η λιτοτητα φερνει υφεση οχι η υφεση τη λιτοτητα.

      Διαγραφή
  16. Όλοι εμείς που ξέρουμε πέντε πράγματα και έχουμε και ένα επίπεδο πρωτότυπης διανοητικής ανάλυσης δεν θα καθίσουμε να διαβάσουμε λεπτομερώς τα άρθρα ανθρώπων που γράφουν με παρωπίδες ή φορώντας χρωματισμένα γυαλιά, μια ματιά στον τίτλο και σε δύο-τρεις σειρές είναι αρκετές για να βγουν ορθά συμπεράσματα και κρίσεις. Μην μπερδεύετε τις παθογένειες με τον ελεύθερο χρόνο που μας προσφέρει αβέρτα η "πατρίδα", με την πρώτη ευκαιρία θα τις πούμε το "ευχαριστώ".
    Η Κύπρος δεν είναι και δεν θα γίνει οικονομικά αυτό που ήταν πριν την είσοδο της στην ΟΝΕ, το 2008 μπήκε στο ευρώ με ισχυρή και ακμαία οικονομία για να καταλήξει μέσα σε μια πενταετία κουρελιασμένη με κουρέματα καταθέσεων και μνημόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.