29/4/16

Έρχεται κούρεμα καταθέσεων ή Grexit

Θεόδωρος Κατσανέβας
Ας ελπίσουμε ότι, στην περίπτωση του Grexit, θα υπάρξουν σαρωτικές και καταλυτικές πολιτικές εξελίξεις, έτσι ώστε θα σαρωθούν όλες ή σχεδόν όλες, οι καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις που καταδυναστεύουν τη χώρα και την έχουν μεταβάλλει σε Μπανανία των ξένων επιβουλέων.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η βαρβαρότητα των ακραίων μνημονιακών εκβιαστικών επιλογών που επιβάλλουν οι δανειστές-βασανιστές μας. Οι οποίοι έχουν κατακτήσει τη χώρα χωρίς ερπυστριοφόρα και στούκας, αλλά με έναν πολύ πιο αποτελεσματικό και ραφιναρισμένο τρόπο.

Με τον έλεγχο του ευρω-νομίσματος, των τραπεζών και του μιντιακού συστήματος. Κλείνοντας ή ανοίγοντας τον κρουνό της ρευστότητας, επιβάλλουν τις όποιες βάναυσες απαιτήσεις τους στην απόλυτα εξαρτώμενη ελληνική κυβέρνηση. Την προηγούμενη, τη σημερινή και την επόμενη που υιοθετεί και εξαρτιέται από το επιλεγόμενο Θατσερικό δόγμα της ΤΙΝΑ ( There Is No Alternative-Δεν Υπάρχει Εναλλακτική). Με παρόμοιο τρόπο με αυτόν με τον οποίο εξαρτώνται οι ναρκομανείς από τους εμπόρους ναρκωτικών.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Και όσοι δεν έχουν καταλάβει την κύρια αιτία του προβλήματος που δεν είναι άλλη από τον έλεγχο της παροχής ρευστότητας στην Ελληνική οικονομία, είναι συνειδητά ή ασυνείδητα συνυπεύθυνοι με τους κατακτητές και τους εδώ Γενίτσαρους. Συνυπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας είναι και οι επαναστάτες της κατσαρόλας που υποστηρίζουν ότι, πρέπει να κάνουμε μονομερή στάση πληρωμών πολεμώντας το θηρίο, τους δανειστές, με ελληνοτσολιάδικο τσαμπουκά με καρυόφυλλα και μαρουλόφυλλα...

Η κοινή λογική,η καθαρή σκέψη, η έντιμη πατριωτική στάση, η ευφυής πρακτική είναι το ζητούμενο ω ταλαίπωροι αδερφοί. Καιρός να ξυπνήσουμε όσο είναι καιρός.

Προς ένα νέο καυτό καλοκαίρι οδεύουν και εφέτος οι καρεκλοκένταυροι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που βρίσκονται για άλλη μια φορά με το πιστόλι στον κρόταφο από τους δανειστές. Οι τελευταίοι, έχοντας στα χέρια τους τον κουμπαρά, παραγγέλουν και τη μουσική για να χορέψουν οι υποτακτικοί.Δεν παρέχουν ρευστότητα αν οι εδώ "χορευτές" δεν λάβουν και άλλα εξοντωτικά μνημονιακά μέτρα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση την ελληνική οικονομία και απόλυτη φτωχοποίηση των Ελλήνων. Η έλλειψη ρευστότητας εξαναγκάζει τους ερωτευμένους με την καρέκλα κυβερνώντες της ΠΦΑ, να αρχίζουν και πάλι τη δέσμευση αποθεματικών, ξεκινώντας αυτή τη φορά από τη Βουλή και τα Δημόσια Νοσοκομεία, με προοπτική να βάλουν χέρι σε ότι έχει απομείνει στα ταμεία κάθε φορέα υπό τον έλεγχο του δημοσίου, όπως Δήμοι, Πανεπιστήμια, Κοινωφελείς Οργανισμοί. Τον Ιούνιο-Ιούλιο λήγουν ομόλογα και χρέη ύψους 11 δις ευρώ τα οποία οι δανειστές απαιτούν ανυποχώρητα και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι εντελώς αδύνατο να αποπληρώσουν όσο βαθιά και αν βάλουν το μαχαίρι στις συντάξεις, τους μισθούς, το εφ’ άπαξ, την  αφαίμαξη εισοδημάτων με εξολοθρευτική φοροκαταιγίδα. Έτσι δύο δρόμοι υπάρχουν. Το κούρεμα των καταθέσεων ή το Grexit.

http://theodore-katsanevas.blogspot.gr/2016/04/grexit.html

7 σχόλια:

  1. Το προβλημα μας ειναι η σχιζοφρενεια να ειμαστε συμμαχοι των καθολικων, αλλα ταυτοχρονα να ειμαστε ομοδοξοι με τους ρωσους.
    Αυτο που εχει γινει στην πραξη, ειναι οτι με την πτωση της ορθοδοξιας, στην ουσια αποσπασθηκε ενα κομματι (βυζαντιο μεσα στο οποιο ηταν και η Ελλας) απο τον ορθοδοξο αξονα. Αυτο μονιμοποιησε:
    1. Την εναρξη διαδικασιας αλλοιωσης της θρησκειας, ωστε να παψουν να ειναι ορθοδοξοι οι λαοι αυτοι, και
    2. Την διεκδικηση των περιοχων αυτων απο τους ρωσους, που δεν επαψαν να θεωρουν ορθοδοξες περιοχες.
    Ετσι η Ελλαδα, λογω και της στρατηγικης της θεσης, εχει γινει ενα θηραμα στα χερια των υπερδυναμεων (παπικοεβραιων-Ρωσιας), που η μια δυναμη τραβαει απο την μια μερια και η αλλα απο την αλλη.
    Βλεποντας οι παπικοι, την ενισχυομενη Ρωσια, εχουν μπει στην διαδικασια βιαιης αλλαγης του ορθοδοξου λαου που κατοικει στον ελλαδικο χωρο, ακομη και με μαχαιρι ισλαμιστων τους οποιους αποβιβαζουν καθε μερα.
    Μια κυβερνηση ορθοδοξη (το ελληνικη πλεον δεν σημαινει τιποτα), πρεπει να κτυπησει παγκοσμιο συναγερμο ολων των ορθοδοξων ελληνων για την νεα Κωνσταντινουπολη που μας ετοιμαζουν.
    Πρεπει να αναδειξει την ουσια των γεγονοτων, που δεν ειναι οικονομικα οπως νομιζουμε.
    Η οικουμενικη συνοδος των ορθοδοξων που θα γινει τον αλλο μηνα, πιστευω οτι θα ξεκαθαρισει τι ακριβως γινεται στις ημερες μας και ποιες δυναμεις συγκρουονται.
    Φυσικα κυβερνηση ορθοδοξη, δεν προκειται να δουμε διοτι ειμαστε στα χερια των παπικοεβραιων, αρα ολο το πολιτικο συστημα ειναι υπο τον απολυτο ελεγχο τους.
    Η απελευθερωση μας θα ερθει, οταν θα καταρρευσει η παπικοεβραϊκη αυτοκρατορια. Αυτο ηδη διαφαινεται λογω του υπερμεγεθους χρεους που εχουν συσσωρευσει και το οποιο
    θα γινει μη εξυπηρετουμενο οταν θα απαιτηθει η επιστροφη του σε χρυσο (αντικρυσμα), απο τις χωρες που θα εχουν πλατες στους brics.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήνεις απ'έξω τον Οθωμανικό παράγοντα που έχει επιστρέψει δυναμικά. Πιό σημαντικό είναι αυτό παρά οι Ρώσοι. Τους Ρώσους ιστορικά θα τους χαρακτήριζα μάλλον αδιάφορους ως προς εμάς. Ούτε μας βοήθησαν ποτέ (ούτε καν τα ελληνικά κομμουνιστικά αδελφάκια τους δεν βοήθησαν όταν επικρατούσε εκεί το σφυροδρέπανο) ούτε τάχθηκαν ποτέ μετωπικά εναντίον μας.

      Διαγραφή
    2. Δεν ισχύουν αυτά που γράφετε, και οι Ρώσοι μας βλάψαν

      Διαγραφή
  2. 'Oπως λένε πολλοί στοχαστές και έχουν δίκαιο, η χώρα έχει υποστεί, και συνεχίζει, όλα τα αρνητικά από μια έξοδο από την ΟΝΕ χωρίς να απολαμβάνει τα θετικά από μια τέτοια αποχώρηση. Το Grexit είναι απίθανο να συμβεί διότι οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι μούτσοι του πολιτικού συστήματος δεν μπορούν και δεν θέλουν να γίνουν καπετάνιοι, ή κούρεμα καταθέσεων θα συμβεί ή θα υπάρξει διπλό νόμισμα με υποσχετικές αντί για δραχμή πράγμα που είναι και το πιο πιθανό διότι με κούρεμα καταθέσεων μετά από έξι φρικτά χρόνια θα απειληθούν πολλών οι ζωές από απελπισμένους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν σε εναν σωματικο πονο προκαλεσεις αλλο πονο ο πρωτος μετριαζεται ο δευτερος ειναι ελεγχομενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μεν -καθώς γράφετε κ. Κατσανέβα- είναι οι υποτακτικοί των βασανιστών μας, οι δε όμως, αυτοί δηλαδή που ζητούν την έξοδο από το ευρώ μοιάζουν με επαναστάτες της κατσαρόλας.

    Και εγώ αναρωτιέμαι ποια λύση προτείνετε που είναι η σωστότερη ή έστω η πιο ανώδυνη;

    Σε προ ημερών άρθρο σας γράφατε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η χώρα να έφευγε από το ευρώ με ένα συναινετικό διαζύγιο από την Ευρωζώνη. Αν και εγώ το ίδιο πιστεύω, ωστόσο κάτι τέτοιο θα ήθελε την εξ ορισμού συναίνεση και βοήθεια εκ μέρους των "βασανιστών" μας.

    Αλλά αν είναι έτσι τότε για ποιο λόγο αυτή την συναίνεση να τη δώσουν από τη στιγμή που για λόγους τιμωριτικούς θέλουν να μας δανείζουν αλλά με απάνθρωπους ωστόσο κάθε φορά όρους; Όσοι επιχειρήσουν να δώσουν μία πειστική απάντηση σε αυτό, για πιο λόγο δηλάδή οι "βασανιστές" θα συναινέσουν εν τέλει βοηθώντας το θύμα που αυτοί οι ίδιοι βασανίζουν, μάλλον για να απαντήσουν επάνω σε αυτό θα χρειαστούν νομίζω αρκετές λογικές παραβιάσεις.

    Θέλω να πω ότι αν οι δανειστές θέλουν να βοηθήσουν συναινετικά τότε αυτό που παρατηρούμε για 6 χρόνια να γίνεται, δεν το προκαλούν οι δανειστές άλλα αυτοί που το προκαλούν είναι κάποιοι άλλοι. Και αυτοί οι άλλοι στη προκείμενη περίπτωση δε μπορεί παρά να είναι η ελληνική πλευρά και καμία άλλη.

    Το "ευρώ πάση θυσία" δηλαδή, δεν μπορεί να είναι θέληση των δανειστών αλλά μάλλον της εντοπιας ελιτ που της τρέχουν τα σάλια.

    Και ενώ ο αδηφάγος μινώταυρος βρίσκεται εδώ και κατασπαράζει εμείς κάθε φορά συνεχίζουμε να τον τροφοδοτούμε προσφέροντας άλλα "7" θύματα, κ.ο.κ. Κάπως έτσι συνέβαινε στο μύθο με τον ήρωα Θησέα. Στη σημερινή πραγματικότητα όμως ο Θησέας δεν υπάρχει, διότι Θησέα που να του τρέχουν τα σαλια για τον μινώταυρο κανένας μυθοποιός δεν τόλμησε τόσο μιαρό εφεύρημα να φτιάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Έτσι δύο δρόμοι υπάρχουν. Το κούρεμα των καταθέσεων ή το Grexit.» Ωραία Κορέα... χαχαχα!

    Πάλι θα βγουν οι επικριτές του και θα τον κατηγορήσουν ότι... στηρίζεται σε «τεκμηριωμένες» μελέτες που όμως δεν διευκρινίζεται το πού (;) και από ποιούς (;) εκπονήθηκαν, ούτε το πώς (;), πού (;), πότε (;) και από ποιούς (;) τεκμηριώθηκαν...

    Τραγουδούσαν - άραγε - τα... «παπαγαλάκια» (του LSE... χαχαχα!) με τα ενδιαφέροντα... «πονήματά» τους, τότε στα κρίσιμα 1990s;;;

    < http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=83689 >

    Katsanevas (1) - Alogoskoufis (2)... "The Duo LSE-Guru Project" (μια ιδέα για συγκρότημα με ελληνικό & ξένο ρεπερτόριο, αφού τα δύο αυτά ταλαντούχα «παιδιά», όταν ήταν φοιτητές στο Λονδίνο, έπαιζαν - λέει - κιθάρα και τραγουδούσαν για την πλάκα ή/και το χαρτζιλικάκι τους).

    Τώρα σώθκαμαν... «οσαναφορά» (κατά... Τσοβόλα δώστα όλα!) τα οικονομικά τους στην πράξη... χαχαχα!

    οΟο

    (1) «Βγαίνει στο... πάλκο ο Κατσανέβας» - Μιλάει στην Espresso (140730) για το αντιμνημονιακό τραγουδάκι... «Σήκω υπναρά μου ΕΣΥ (*)»

    ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ...

    «Σήκω υπναρά μου εσύ»

    Ο κυρ-Πόντικας καλπάζει
    Πάνω στο άσπρο του το άτι,
    η φράου Μέρκελ εδώ καλπάζει,
    κι όλη η χώρα ησυχάζει.
    Το κουδούνι αργά σημαίνει,
    ωχ καλοί φυλακισμένοι,
    φυλακισμένου αυτού του τόπου,
    κοιμηθείτε αυτό σημαίνει.

    Οχι όνειρα άσκημα,
    τις αγάπες σας σκεφτείτε,
    στην πολυθρόνα αναπαυθείτε,
    έτσι χαζά ονειρευτείτε.

    Γιατί, ο κυρ-Πόντικας καλπάζει,
    αίμα στάζει απ' τα χείλη,
    έχει μάτια που γυαλίζουν,
    golden boys που θησαυρίζουν.

    Ενα σύγνεφο περνά,
    το μπουντρούμι σκοτεινιάζει,
    το Βερολίνο κυβερνά,
    με παγκόσμια νέα τάξη.

    Τι θαμπωτικό φεγγάρι,
    ρουχαλίζουν εδωνά, (με TV περαστικά),
    φυλακισμένοι αυτού του τόπου,
    Μνημόνιο, ευρώ, φτωχολογιά.
    Ο κυρ-Πόντικας καλπάζει, ροζ στο φως το θαλασσί,
    ο ευρωραγιάς ναι, εδώ καλπάζει,
    σήκω υπναρά μου εσύ,
    σήκω υπναρά μου εσύ.

    < https://www.youtube.com/watch?v=-xDN61wVU_4 >

    (*) εδωνά, καμία (;) σχέση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), αν και τ. Διοικητής του ΙΚΑ (1985-1989)...


    Ενδιαφέρον πόνημα: «Η μετάβαση της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Αλβανίας στην οικονομία της αγοράς και οι επιπτώσεις στην απασχόληση» (Αθήνα, ΕΛΚΕΠΑ, 1996)


    (2) Ο Γιώργος Αλογοσκούφης κατηγορήθηκε έντονα για απόκρυψη του πραγματικού ελλείμματος και για ψευδή στοιχεία. Το 2007 αναμείχθηκε στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Το Νοέμβριο του 2008 δέχτηκε επίθεση με αυγά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο London School of Economics (LSE).

    Ενδιαφέρον πόνημα: «Η Δραχμή από το Φοίνικα στο Ευρώ» (Αθήνα, Εκδόσεις Αθηναϊκή Οικονομική και ΙΜΟΠ, 1997) (σε συνεργασία με τη Σοφία Λαζαρέτου)



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.