26/4/16

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις... μολότωφ και μπουγέλα -Mπουγέλωσαν τον Μουζάλα οι πρόσφυγες στη Μόρια της Λέσβου

 Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων της αστυνομίας  
Εκτόξευσαν εναντίον του μπουκάλια με νερό κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον καταυλισμό της Μόριας - Πέταξαν πέτρες και αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ που προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη
Με άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη των υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος συνόδευε τον Ολλανδό ομόλογό του. 
Η επίσκεψή του στον καταυλισμό κατέληξε πολύ γρήγορα σε φραστικές αντεγκλήσεις από την πλευρά των προσφύγων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. 
Παρά τις προσπάθειες των παρευρισκομένων να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι μετανάστες δεν πείστηκαν και ανέβασαν τους τόνους εκτοξεύοντας μπουκάλια με νερό εναντίον του υπουργού. Ο αναπληρωτής υπουργός απομακρύνθηκε εσπευσμένα από το σημείο ώστε να προστατευθεί η σωματική του ακεραιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση είχε ξεκινήσει από το πρωί, με επεισόδια μεταξύ ομάδων μεταναστών και προσφύγων (Πακιστανών και Αφγανών) μετά από την γνωστοποίηση ότι δεν έγιναν δεκτές πάνω από 400 αιτήσεις για άσυλο στην χώρα μας.

Μετά την επίθεση προς τον κύριο Μουζάλα παρενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή, καθώς τα επεισόδια μέσα στον καταυλισμό πήραν μεγάλη έκταση με τους μετανάστες να εκτοξεύουν βροχή από πέτρες και διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ενώ από την πλευρά των προσφύγων και μεταναστών δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για τραυματισμένους.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν σύντομα σε όλο τον χώρο του καταυλισμού, με τους μετανάστες να ανάβουν φωτιές και να βάζουν οδοφράγματα ενώ από την πλευρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις κατέβαλαν προσπάθειες να σταματήσουν τα επεισόδια και να μην ξεφύγουν από τα όρια του καταυλισμού. 

Αργά το απόγευμα το Κέντρο Κράτησης της Μόριας εκκενώθηκε από ανθρώπους των ΜΚΟ και των διαφόρων οργανώσεων, ενώ μονάδα των ΜΑΤ προχωρά σε επιχείρηση για την επιβολή της τάξης εντός του χώρου του καταυλισμού.








 



 

Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

  1. Κράτος που τοποθετεί τον Μουζάλα στην κορυφή της μεταναστευτικής του πολιτικής, μοιάζει το ίδιο με το να τοποθετεί τον Ρωχάμη (που τώρα έδωσε και συνέντευκη στον κωστόπουλο, και ήταν σαν να έφτυσε απλά και μόνο κατά λάθος κάποιον) στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

    Ο μεγαλο μαιευτήρας (και αγιογδύτης *** ) Μουζάλας στο υπουργείο μεταναστευσης δεν μπορεί να κάνει για να προστατεύσει την χώρα από τους λαθρομετανάστες αλλά για να κάνει το ακριβώς αντίθετο.

    Να προστατεύεσει δηλαδή τους λαθρομετανάστες σε βάρος της χώρας μας.

    *** Είναι γνωστό οτι για κάθε του ξεγέννημα απαιτούσε μαζι με την αμοιβή του μαιευτηρίου περίπου στα 5000 €. Γιατί λεει ξεγεννούσε η ετοιμόγεννη στο νερό. Σαν δηλαδή το νεογέννητο να το συντηρούσε μετά, ο εν λόγω "γιατρός". Και πολύ θα ήθελα να γνωριζα τι εισόδηματα δήλωνε ο μαιευτήρας που υφάρπαζε από 10000 και πλέον την ημέρα, τσεπωνε δηλαδή, όσο ισχύει για τους περισσότερους έλληνες, ενα ετησιο εισόδημα την ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι λιγο αδικος φιλε μου,μπορει να επαιρνε 5000 από τις Ελληνιδες αλλα από τις μουσουλμανες που γεννοβολουν συνεχως δεν θα παρει φραγκο αρα χανει στην τελικη.
      Την πορτα της κολασης την ανοιξε η τασια αν θυμασαι καλα.

      Διαγραφή
  2. Καλά να πάθει ελπίζω στο κεφάλι να τον πέτυχαν! Το νησί βέβαια έχει καταστραφεί φέτος πρώτη φορά όσο είμαι στο εξωτερικό βγαίνουν προσφορές για Λέσβο σε site εκπτωτικα! Και μάλιστα τώρα που ο κόσμος έχει κλείσει τις διακοπές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς κι έτσι; Αυτός δεν είναι ο επιτυχημένος και σοβαρός υπουργός που μας πλασάρανε τα μίντια; Είναι μάλιστα τόσο επιτυχημένος που είμαστε πρόθυμοι να ανεχτούμε την παρέκκλιση του από την κοινή(;) γραμμή εξωτερικής πολιτικής στο θέμα των Σκοπίων! Μη πάει και χάσουμε τέτοιο αστέρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.