27/4/16

O απόλυτος εξευτελισμός της πατρίδας μας - Κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα για Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής

Έβαλαν τη Γεροβασίλη να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα
Δεν έδωσε καμία εξήγηση για το φιάσκο Τσίπρα - Έβαλε μέχρι και... προθεσμία στον Τουσκ - Απέδωσε τις επιδόσεις της οικονομίας στη «σκληρή προσπάθεια» της κυβέρνησης
Σε κωλοτούμπα της... κωλοτούμπας προχωρά η κυβέρνηση μετά το φιάσκο Τσίπρα σχετικά με το αίτημα σύγκλησης Συνόδου Κορυφής.
Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στις οποίες και δεν έδωσε καμία εξήγηση για το τι ακριβώς έχει συμβεί και δεν εξήγησε γιατί ο πρωθυπουργός ζήτησε σύγκληση Συνόδου Κορυφής χωρίς να έχει διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει έστω και μια ελπίδα ότι θα υπάρξει συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών.
Αντίθετα, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχεδόν... πανηγύρισε γιατί ο Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε σύγκληση του Eurogroup τις επόμενες ημέρες αναφερόμενη γενικώς και αορίστως στο ότι θα υπάρξει λύση σε αυτή τη συνεδρίαση χωρίς και πάλι να απαντά στο βασικό ζήτημα που αφορά το ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει. Γιατί δεν υπάρχει συμφωνία; Επειδή οι ευρωπαίοι ζητούν ρητή δέσμευση ότι ο «κόφτης» σε περίπτωση απόκλισης των αριθμών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα αφορά περικοπές κρατικών δαπανών ενώ η ελληνική πλευρά θέλει τυχόν έκτακτες δημοσιονομικές προσαρμογές να προέλθουν από φόρους. Και επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο λέει τώρα ότι δεν δέχεται προληπτική νομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων από τα οποία θα εξοικονομηθούν 3,6 δισ. αν διαπιστωθούν αποκλίσεις από τους συμφωνημένους στόχους του προγράμματος (για παράδειγμα στον στόχο επίτευξης πρωτογενούς πλεοάσματος 3,5% το 2018), ενώ στο Eurogroup της Παρασκευής 22 Απριλίου η ελληνική πλευρά συναίνεσε στο προληπτικό πακέτο-κάβα των 3,6 δισ.

Στην έκτακτη μίνι συνέντευξη Τύπου η Όλγα Γεροβασίλη δεν δίστασε, μάλιστα, να βάλει και... προθεσμία στους Ευρωπαίους λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση περιμένει ότι μέχρι αύριο το αργότερο ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισεμπλουμ θα ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την συνεδρίαση τουσυμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Εάν αυτό δεν γίνει, είπε η κυρία Γεροβασίλη, τότε αύριο ο πρωθυπουργός θα υποβάλλει και επισήμως το αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής και σε αυτή την περίπτωση -σύμφωνα με την άποψη της κυβερνητικής εκπροσώπου- ο κ. Τουσκ δεν θα μπορεί να το αρνηθεί.


Το τηλεφώνημα Τσίπρα-Τουσκ

Η κυρία Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο οποίο -κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο- ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον κ. Τουσκ την δυσαρέσκειά του και ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία για την σύγκληση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
H κυβέρνηση εκτιμά θετικά την δήλωση Τουσκ με την οποία προαναγγέλλει σύγκληση του Eurogroup είπε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε πως θεωρεί ιδιαίτερα θετική την δήλωση του Τζιάνι Πιτέλα που αναφέρεται σε εκβιασμό προς την Ελλάδα και ζητά δίκαιη συμφωνία που θα περιλαμβάνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Δεν υπάρχει θέμα Τσακαλώτου»

Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ του κ. Τσακαλώτου, του υπουργείου Οικονομικών και της ελληνικής κυβέρνησης απάντησεη κυρία Γεροβασίλη σε σχετική ερώτηση και επισήμανε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα ταμειακών διαθέσιμων απάντησε σε άλλη ερώτηση.


Η οικονομία πηγαίνει καλύτερα λόγω των σκληρών προσπαθειών της κυβέρνησης

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, πάντως, η αναφορά της κυβερνητικής εκπροσώπου στα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,7% τα οποία απέδωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ στις «σκληρές προσπάθειες της κυβέρνησης» χωρίς να κάνει ούτε την παραμικρή αναφορά στις θυσίες των φορολογούμενων Ελλήνων.

Φταίει το ΔΝΤ


Η κυρία Γεροβασίλη επιτέθηκε στο ΔΝΤ λέγοντας ότι προβάλλει απαιτήσεις εκτος της συμφωνίας υποστηρίζοντας ότι οι απαιτήσεις του Ταμείου υπονομεύουν την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. «Η θέση του ΔΝΤ προκύπτει από την άρνησή του για θεσμοθέτηση του μηχανισμού περιορισμού (σ.σ. του κόφτη για το πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ). Επομένως θέση της κυβέρνηση είναι ότι η συμφωνία με το κλείσιμο της αξιολόγησης μπορεί να επιτευχθεί με το μηχανισμό διόρθωσης που θα συνοδεύεται από την απομείωση του ελληνικού χρέους».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε, μάλιστα, ότι «είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε επ αυτού περαιτέρω στη βάση των τεχνικών κλιμακίων» λέγοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα και υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση διεκόπη τη Μεγάλη Τρίτη προκειμένου οι εκπρόσωποι των Θεσμών να πάρουν οδηγίες και όχι με ευθύνη της ελληνικής πλευράς.

Η Όλγα Γεροβασίλη επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι θέση της κυβέρνησης είναι πως τηρεί κατά γράμμα όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα των 5,4 δισ. είναι κοινωνικά δίκαια και με τη λογική της ανακατανομής από τα πάνω προς τα κάτω εξακολουθώντας να επιμένει ότι καμία σύνταξη δεν μειώνεται και ότι το φορολογικό σύστημα αναδιαρθρώνεται.

Αν και η κυβέρνηση -με τη λογική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν- συγκεντρώνει ταμειακά διαθέσιμα από όπου μπορεί, η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα ταμειακών διαθέσιμων ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Επίθεση στη ΝΔ


Η κυρία Γεροβασίλη έκανε και σχόλιο για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της ΝΔ, η οποία πρέπει να αποφασίσει αν λέμε "ναι σε όλα" ή αν οδηγούμε την χώρα στα βράχια. Ας αποφασίσουν, αλλά επιπλέον πρέπει να αποφασίσουν αν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα. Επίσης συμφωνεί με το ΔΝΤ για την υιοθέτηση επιπλέον προληπτικών μέτρων 3,6 δις.; Αν δεν συμφωνεί να μην υπονομεύει την διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης και να ταχθεί υπέρ μία εθνική στάσης».

«Η κυβέρνηση εξελέγη με ορίζοντα τετραετίας» απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη στο ερώτημα αν έχει ξεκινήσει συζήτηση για δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης.


Διαβάστε το εισηγητικό σημείωμα κυβερνητικής εκπρόσωπου, Όλγας Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

«Η ελληνική κυβέρνηση τηρώντας πλήρως τις δεσμεύσεις της, τόσο απέναντι στον ελληνικό λαό, όσο και απέναντι στους δανειστές, παρουσίασε ένα αξιόπιστο πακέτο μέτρων.
Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τα όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο και υπεγράφησαν τον Αύγουστο με τους θεσμούς.
Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει 1% εξοικονόμηση από τρία πεδία, αντίστοιχα: Το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό.
Με τις προτάσεις της κυβέρνησης που έχουν την συμφωνία των θεσμών επιτυγχάνεται η συμφωνημένη δημοσιονομική προσαρμογή:
•    με τρόπο  κοινωνικά δίκαιο,
•    με όρους ανακατανομής των βαρών, από κάτω προς τα πάνω,
•    και με μέριμνα για τις μικρότερες δυνατές κοινωνικές επιβαρύνσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση κράτησε όλες τις κόκκινες γραμμές της:
Καμία κύρια σύνταξη δεν μειώνεται.
Γίνεται εξορθολογισμός του ασφαλιστικού συστήματος.
Το φορολογικό σύστημα αναδιαρθρώνεται ώστε να γίνει περισσότερο αναδιανεμητικό υπέρ των χαμηλότερων και των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.
Την ίδια στιγμή, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας όπως αυτές καταγράφονται στην επίσημη έκθεση της Eurostat αποδεικνύουν ότι:
η ελληνική οικονομία, λόγω των σκληρών προσπαθειών της κυβέρνησης, έχει καταφέρει να υπεραποδώσει και, όχι μόνο να πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού,  αλλά να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,7%.
Παρά τις θετικές αυτές εξελίξεις και την προφανή διάθεση να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, το ΔΝΤ προβάλλει απαιτήσεις εκτός συμφωνίας.
Οι απαιτήσεις αυτές υπονομεύουν τις προσπάθειες που καταβάλλει τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.
Η εμμονή του ΔΝΤ επιβεβαιώνεται από την άρνηση του να κάνει αποδεκτή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης.
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο μηχανισμός πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε την προηγούμενη εβδομάδα το Eurogroup, δηλαδή:
Αντικειμενικότητα, Αυτοματισμό, Αξιοπιστία και Νομοθέτηση.
Αντίθετα, η νομοθέτηση υπό αίρεση μέτρων, στην οποία επιμένει το ΔΝΤ, κινείται εκτός των ορίων του ελληνικού Συντάγματος αλλά και εκτός των ορίων του ευρωπαϊκού νομικού συστήματος.
Η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει την σχετική τεκμηρίωση.
Επομένως:
θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι η συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης μπορεί να επιτευχθεί με την αποδοχή του μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης που θα συνοδεύεται από συγκεκριμένη λύση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να συζητήσει όλες τις λεπτομέρειες, νομικές και οικονομικές, αυτής της πρότασης αλλά δεν μπορεί να πάει πέρα από αυτή.
Αυτό είναι το όριο της συμφωνίας.
Πάνω σε αυτή την βάση, θα συνεχιστούν το απόγευμα οι συζητήσεις με τους θεσμούς, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Όπως ήδη γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, τόσο για την επιμονή του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της Συμφωνίας του Ιουλίου του 2015, όσο και για την αδυναμία σύγκλισης του Eurogroup.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο Τουσκ να αναλάβει πρωτοβουλία για την σύγκληση Συνόδου Κορυφής των κρατών μελών της Ευρωζώνης, εφόσον η αδυναμία σύγκλισης του Eurogroup επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες.
Η κυβέρνηση εκτιμά ως ιδιαίτερα θετική την δημόσια δήλωση του κυρίου Τουσκ με την οποία ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογραμμίζει την ανάγκη να συγκληθεί το Eurogroup, σε καθορισμένη ημερομηνία, τις αμέσως επόμενες ημέρες.  
Επισημαίνουμε, επίσης, ως ιδιαίτερα θετική τη δήλωση του επικεφαλής της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα.
Ο κος Πιτέλα αφέρεται σε εκβιασμό προς την Ελλάδα και ζητά μια δίκαιη συμφωνία, στην οποία θα περιλαμβάνεται και ελάφρυνση του χρέους.
Ενημερωθήκαμε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συγκαλεί σήμερα, εκτάκτως την Ομάδα Εργασίας για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος.
Ένα σχόλιο για την Νέα Δημοκρατία:
Προξενεί αλγεινή εντύπωση η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πρέπει η ΝΔ τελικά να αποφασίσει αν έχουμε πει ναι σε όλα ή αν οδηγούμε την χώρα στα βράχια.
Διότι και τα δύο δεν μπορεί να συμβαίνουν.
Αυτή η αντίφαση είναι ενδεικτική της μικροπολιτικής στην οποία επιδίδονται.
Ας αποφασίσουν.
Αυτό όμως είναι το λιγότερο.
Αυτό που πρέπει να διευκρινίσει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αν θεωρεί αξιόπιστα τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα του έτους 2015;
Αν ναι, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να πάρει θέση.
Συμφωνεί με το ΔΝΤ, για την υιοθέτηση νέων προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δις Ευρώ;
Γιατί την έχουμε δει να συμφωνεί με το ΔΝΤ πολλές φορές στο παρελθόν.
Αν δεν συμφωνεί, το λιγότερο που έχει να κάνει, είναι να μην υπονομεύει την διαπραγματευτική μάχη της ελληνικής κυβέρνησης.
Καλούμε την Νέα Δημοκρατία να συνταχθεί με την εθνική γραμμή για το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας».

6 σχόλια:

  1. Την προηγουμενη φορα που τα νταουλια τα επαιζε ο Γιανης μας κοστισαν καμμια 80 Δις ,τωρα που τα παιζει ο Τσακαλωτος υπολογιζω να μας στοιχησουν λιγο λιγοτερο.
    Τελικα τα νταουλια κοστιζουν περισσοτερο από την ορχήστρα της Σκαλας του Μιλανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Finito la musica, passata la fiesta.
    Δέν καταλαβαίνουν οὔτε κάν πόσο πολύ (πόσο πάρα πάρα πολύ) δέν καταλαβαίνουν.
    Νομίζουν ὅτι δέν καταλαβαίνουν π.χ. κατά 30% τί συμβαίνει, καί δέν καταλαβαίνουν κατά 1000%! Κατανοοῦν ἤ ξέρουν 10 καί ἀγνοοῦν 1000.
    Καί οϊ προηγούμενοι δέν καταλάβαιναν, διότι δέν ἤθελαν νά καταλάβουν. Ἀλλά, εἶχαν κι ἕνα γνῶθι σαὐτόν τῆς τάξεως τοῦ 30%.
    Τοῦτοι δῶ, δέν καταλαβαίνουν τίποτα. Πιστεύουν ὅτι τά ξέρουν σχεδόν ὅλα! Καί τούς διαφεύγει - κεῖται ἐκτός τῆς ἐμπειρίας τους καί τῆς λογικῆς τους ἐμβἐλειας - κάθε τί τό σημαντικό!
    Σπᾶνε τά μοῦτρα τους καί ἐπειδή οἱ Εὐρωπαῖοι θά τούς ξαναχαμογελάσουν (ὑποκριτικά), καί οἱ Ἀμερικανοί θά τούς ἐνθαρρύνουν (μέ "δούλεμα"), δέν ἀντιλαμβάνονται πόσο χαμηλά ἔχουν πέσει στήν ἐκτίμηση εὐρωπαίων καί ἀμερικανῶν. Χαμηλότερα καί ἀπό τούς προηγούμενους γιές-μέν (Γιά!-μέν)
    Πραγματικά, π.χ., δέν ἐκαταλάβαιναν ὅτι δέν θά εἶχαν κανέναν πλέον λόγο οἱ τῆς ΕΕ νά συζητᾶνε σέ ἀνώτατο ἐπίπεδο μέ τόν Τσίπρα ἤ τόν Τσακαλῶτο!
    Ἠταν δυνατόν ὁ Σόϊπλε νά ἀφίσει τό ταμπλώ τοῦ Γιοῦρο-γκρουπ γιά νά ἀποδεχθῆ χωρίς κανέναν πλέον λόγο (ἀφοῦ τοῦ τά ἔδωσαν ὅλα μετά τήν 5η Ιουλίου 2015), τό ταμπλώ τῶν 'Υπουργῶν Οἰκονμικῶν ἤ τῶν πολιτικῶν ἀρχηγῶν τῆς Ε.Ε.; Ἔχουν ἄλλωστε πιό σοβαρά πράγματα νά κάνουν οἱ Ὑπουργοί Οίκονομικῶν καί οἱ πρωθυπουργοί κλπ τῆς Ε.Ε., ἀπό τό νά συζητᾶνε κάθε τόσο τίς "ἐφηβικές" ψυχολογικές ἀναστολές στά οἰκονομικά τοῦ Τσακαλὠτου καί τά "ἐφηβικά" θράση στά πολιτικά, τοῦ Πρωθυπουργοῦ "μας"...
    Ὄχι δἐν εἶναι γκάφες αὐτά. Εἶναι ἀνόητες καί καταστροφικές κινήσεις ἀπό ἀνθρώπους πού δέν ἔχουν καμία, μά καμία αἴσθηση ποῦ βρίσκονται.
    Καί τό λέω αὐτά ὄχι γιά νά κάνω "ψυχολογικό πόλεμο", ἀλλά μέ πόνο ψυχῆς, διότι συμβαίνει νά ἔχω αἴσθηση τῆς δυτικῆς Εὐρώπης, ἀφοῦ ἔχω ζήσει σέ χώρα της (τῆς δυτικῆς Εὐρώπης) ἐπί 4 χρόνια καί μελετήσει αὐτήν, τήν ἱστορία της, τήν νοοτροπία τῶν πολιτῶν της κλπ, ἐπί πολύ περισσότερο.
    Κάποιον δέν ἔχουν νά τόν συμβουλευθοῦν, πού νά χαμπαρίζῃ περί τίνος πρόκειται καί ποῦ βρίσκονται; Ἤ ἤδη ἔχουν ὡς σύμβουλους αὐλοκόλακες γιά νά τούς "ξεκουράζουν" μέ ψέμματα;
    _ ΥΓ. Καί σάν νά μήν ἔφταναν αὐτά, ἔχουνε καί τόν "μεγάλο τιμονιοέρη" Φίλη, νά θέλῃ νά στερήσει τά μικρά Ἑλληνόπουλα, ἀπό τήν πρόσβαση στήν ὀρθόδοξη χριστιανική πίστη, γιά νά γαργαληθῆ τό ἀριστερό ἡμισφαίριο (τοῦ ἐγκεφάλου) κάθε ἀνεγκέφαλου ἄθεου. Σύμφωνα μέ τήν ἀντίληψη, ὅτι γιά νά γίνουμε μοντέρνο κράτος καί μοντέρνα κοινωνία, πρέπει νά κόψουμε τίς ρίζες μας καί νά πυροβολᾶμε τά πόδια μας!... Ἀρχίζοντας μάλιστα ἀπό τά παιδιά μας, ἐπειδή ὁ Τσίπρας θέλει τά δικά του νά μήν ἀκούσουνε λέξη γιά τόν Ἰησοῦ Χριστό, καί νά μήν φανῆ κάν ὅτι τό ζητάει ὡς γονέας. Τἰ πολιτικάντικη υποκρισία! Καί τί φασιστική ἀντίληψη γιά τήν ἄσκηση τῆς κρατικῆς ἐξουσίας - ἐναντίον τῶν θρησκευτικῶν πεποιθήσεων τοῦ λαοῦ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρά τα πάνε, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα - δεν μπορεί να μην είναι στημένο το παιχνίδι.

    Κι όταν η Ελλάδα εξευτελιστεί τελείως, όταν πέσει στο έδαφος και (δυστυχώς) οι κάτοικοί της θα ποδοπατηθούν ανηλεώς, όταν η ξεφτίλα και ο ξεπεσμός δεν θα έχουν προηγούμενο, τότε θα αποδοθεί (και δικαίως) στην διακυβέρνηση από την "Αριστερά". Και στα επόμενα 100-200 χρόνια, θα μελετάται και θα μνημονευεται στα πολιτικο-οικονομικά πανεπιστήμια το φαινόμενο "Αριστερά" ως συνώνυμο του εντεροβακτήριο Yersinia pestis που προκάλεσε την πανδημία της Μάυρης πανώλης τον 14ο αιώνα.

    ...κι αν ξαναδείτε εσείς "Αριστερά" στην Ευρώπη σφυρίξτε κλέφτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὄντως ἔτσι θά γίνει, κε ΑΝ-Νόουν, "στα επόμενα 100-200 χρόνια, θα μελετάται και θα μνημονευεται στα πολιτικο-οικονομικά πανεπιστήμια το φαινόμενο "Αριστερά" ως συνώνυμο του εντεροβακτήριο ...της Μάυρης πανώλης...".
      Νά προσθέσω, μάλιστα, ὅτι θά ἀποτελῆ διεθνές παράδειγμα μπαμπούλα σέ κάθε λαό πού θά σκεφθῆ νά μετριάσῃ λίγο - βλ. ἐκλογικεύσει στοιχειωδῶς - τόν ἀσύδοτο καπιταλισμό.
      Ὁ ἐργαλειοποιῶν τήν κοινωνία μας καί τόν λαό μας μέ καταλήψεις καί ....καταληψίες, πού μᾶς ἔχει ταράξει στήν μη-νομιμότητα, μέ τίς ἐπάλληλες ἀντισυνταγματικές ἐκλογές πρό ὁρατοῦ τέλους 4ετίας, θά ἔχει γίνει ἐργαλεῖο τῆς πιό σκληρῆς καί ἀντιδημοκρατικῆς πολιτικῆς καταστολῆς, σχεδόν παγκοσμίως!

      Διαγραφή
    2. Αμα εχουν κατακαψει τα παντα,τι να το κανω αν θα ξαναεμφανιστουν,ασε που αυτοι εχουν την ικανοτητα του χαμαιλεοντα,πασοκικο dna.

      Διαγραφή
  4. Κάτι ξέρει η Όλγα και φοράει συνέχεια παντελόνια. Σου λέει, συνέχεια στην κωλοτούμπα είμαστε, μη φανεί και τίποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.