13/5/16

ΠΑΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ Ο ΑΛΛΟΤΕ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ

Ικέτης του Τσίπρα ο Α. Βγενόπουλος
Μέχρι και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα κάλεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος να παρέμβει προκειμένου να τεθεί μπλόκο στις ποινικές διαδικασίες εναντίον του ιδίου και στενών συνεργατών του, επιλέγοντας αυτό τον τρόπο για να κλείσει τη χθεσινή νέα παράσταση που έδωσε στην Αθήνα.

Τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο άλλοτε ισχυρός άντρας της Λαϊκής Τράπεζας έρχονται να προστεθούν στην προκλητική περιφρόνηση τόσο της κυπριακής όσο και την ελληνικής δικαιοσύνης, αφού συνειδητά οι στενοί του συνεργάτες και στελέχη της ΜΙG Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος ήταν και χθες απόντες από το εδώλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Και αυτό παρά την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου να εκδοθούν στην Κύπρο και την προ εβδομάδων δημόσια ανακοίνωσή τους ότι επρόκειτο την περασμένη Δευτέρα να παραδοθούν στην Εισαγγελία Δικαστικής Συνδρομής στην Αθήνα συμμορφούμενοι με τη δικαστική απόφαση.

Οι εχθρικοί Κύπριοι

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος φρόντισε για ακόμα μία φορά να επαναλάβει το υπόβαθρο της στρατηγικής που εφαρμόζει εδώ και καιρό και αποβλέπει ξεκάθαρα στη δημιουργία αρνητικού κλίματος εναντίον της Κύπρου. Συγκεκριμένα, επανέλαβε με απαξιωτικό τρόπο ότι οι Κύπριοι, κατά την έκφρασή του, διεκδικούν από την Ελλάδα 4 δισ. ευρώ, σε μια περίοδο που επικρατούν ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα.

Αναφερόμενος δε στην έντονη διαμαρτυρία τού υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και του γενικού εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη μετά την έκδοση του αθωωτικού για τον ίδιο πορίσματος της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, υποστήριξε πως «είναι ντροπή και η παραλαβή και η ανάγνωση αυτών των επιστολών». Καταφέρθηκε μάλιστα με έντονο τρόπο προς τους αποδέκτες των εν λόγω επιστολών, ήτοι τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της Ελλάδας Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, κάνοντας μάλιστα γνωστό ο Ανδρέας Βγενόπουλος ότι προέβη στη λήψη νομικών μέτρων εναντίον της!

Το κάλεσμα Τσίπρα

Όπως αναφέρεται και πιο πάνω, ο επίλογος της αρχικής τοποθέτησης του Α. Βγενόπουλου συνιστούσε αγωνιώδη παράκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε να αποστασιοποιηθεί από στελέχη της παράταξής του τα οποία τον πολεμούν, κατά την έκφρασή του, υποδεικνύοντάς ότι η ΜΙG έχει κύκλο εργασιών 1,2 δισ. ευρώ, εργοδοτεί 30.000 άτομα και, κατά τον Ανδρέα Βγενόπουλο, συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας. Πρόσθεσε ακόμη πως χωρίς ανάπτυξη η χώρα οδηγείται στην απαξίωση.
Με απλά λόγια, είναι προφανές πως ο Α. Βγενόπουλος απευθυνόμενος προς τον Έλληνα πρωθυπουργό τον κάλεσε να περιθωριοποιήσει στελέχη της κυβέρνησης, και ειδικά τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, υποστηρίζοντας και αφήνοντας να νοηθεί πως αν πέσει το κάστρο του θα επιφέρει συνέπειες σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, κάλεσε τον υπ. Δικαιοσύνης της Ελλάδας να παρέμβει ώστε να παγώσει όλες τις διαδικασίες και τα αιτήματα που προέρχονται από την Κύπρο μέχρι να εξεταστούν όλα τα θέμα που εγείρονται και εκκρεμούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Όπως είπε, «πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη προς τους Έλληνες πολίτες», εννοώντας προφανώς τους στενούς του συνεργάτες.

Επίθεση δίχως όρια
Την ίδια ώρα όμως, ο Ανδρέας Βγενόπουλους δεν έκρυψε και τον γνωστό επιθετικό εαυτό του και, μάλιστα, αυτή τη φορά χωρίς να θέτει όρια. Τα πυρά του άγγιξαν το Συμβούλιο Εφετών που σε πρώτο στάδιο αποφάσισε την έκδοση των δύο στελεχών της MIG για να δικαστούν στην Κύπρο αλλά και τον Άρειο Πάγο που έλαβε την τελική απόφαση.

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι τα δύο στελέχη της ΜΙG δεν πρέπει να εκδοθούν στην Κύπρο και άφησε σαφώς να
νοηθεί ότι στην περίπτωση του Αρείου Πάγου η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν στημένη με παρέμβαση της προέδρου του σώματος Βασιλικής Θάνου η οποία, την τελευταία στιγμή, κατά τους ισχυρισμούς του Βγενόπουλου, αντικατέστησε τον πρόεδρο στη σύνθεση του δικαστηρίου που θα επιλαμβανόταν του αιτήματος έκδοσης.

Παρενόχληση...

Πριν αρχίσει να σφίγγει ο κλοιός γύρω του, ο Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωνε πως έχει εμπιστοσύνη στην κυπριακή δικαιοσύνη. Αυτό έγινε όταν άσκησε την έφεση κατά της απόφασης με την οποία παγοποιήθηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία ανά το παγκόσμιο. Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις δήλωνε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη, γι’ αυτό άλλωστε ένα από τα βασικά επιχειρήματα για τη μη έκδοση των συνεργατών του ήταν πως αυτοί θα έπρεπε να δικαστούν στην Ελλάδα.

Ωστόσο, όταν, ως γεγονός, οι αποφάσεις δεν συμβάδιζαν με τις δικές του επιθυμίες, αυτή η εμπιστοσύνη μετατράπηκε σε επίθεση και περιφρόνηση της κυπριακής δικαιοσύνης και σε αμφισβήτηση, πλέον, της ελληνικής δικαιοσύνης με αποκορύφωμα την καταγγελία εναντίον της ανώτατης δικαστικού της χώρας κ. Βασιλικής Θάνου.

Στην πρώτη της αντίδραση στις καταγγελίες Βγενόπουλου η πρόεδρος του Αρείου Πάγου είπε πως «όλα είναι ανυπόστατα, ψευδέστατα και συκοφαντικά» και κατέληξε λέγοντας: «θα ενημερωθώ και τότε θα αντιδράσω».
Ως γνωστόν, ο κ. Βγενόπουλος κατέθεσε την Τετάρτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου για απόπειρα δωροληψίας της.

Επιπλέον, χθες, με αφορμή τη φυγοδικία των στενών συνεργατών του, ανέφερε πως έγινε καταγγελία στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον -όπου υπάρχει σε εξέλιξη προσφυγή του Α. Βγενόπουλου και άλλων προσώπων εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας- για παρενόχληση παραγόντων της διαδικασίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «έγινε χθες (προχθές) καταγγελία στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο για πρωτοφανείς και κακόπιστες ενέργειες Κυπρίων αξιωματούχων για να επηρεάσουν τη διαδικασία».

Είναι μέσω αυτής της διαδικασίας που ο Ανδρέας Βγενόπουλος παίζει το τελευταίο του χαρτί στην προσπάθειά του να αποτρέψει την έκδοση των συνεργατών του στην Κύπρο.


Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ

3 σχόλια:

  1. Κοιτα, ο τσιπρας ειναι υποχρεωμενος να φαει μερικους για να γλυτωσει καποιους αλλους. Δυστυχως φιλε Βγενοπουλε, εσυ μπορει να εισαι στους προγραμμενους. Τα λεφτα ειναι πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ αντιπροοδευτικος (61,3%=OXI)

    ο Βγενό την γλύτωσε, αφού παλιότερα η Ελλάδα αρνήθηκε να τον εκδώσει στην Κύπρο. Τώρα βέβαια φοβάται πως αν εκδοθούν οι δύο κολλητοί του μπορεί να κελαηδήσουν. Και απειλεί με αποκαλυπτικά βίντεο, με τις θέσεις εργασίας με πόλεμο εναντίων της Κύπρου κλπ. Θράσος ανείπωτο.

    Αν ήμουν απόλυτος άρχοντας δεν θα τον ρωτήσω τι έπαιξε με τα ομόλογα κι αν τον καθοδηγούσε το εκθαμβωτικό φως της απληστίας ή δούλευε για κάποιον άλλον, θα τον ρωτούσα απλά τι επενδύσεις έχει κάνει η MIG - όχι εξαγορές υπαρχόντων εταιριών - του ανήκει απο το πουθενά το 30% της χώρας, αλλά τι νέες επενδύσεις έκανε. Και μετά θα τον εξοστράκιζα στην Σομαλία, απ΄όπου θα μπορούσαν να τον τσουβαλιάσουν οι Κύπριοι όπως τσουβαλιάστικε ο φουκαράς ο Οτσαλάν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν ψάχνουν και λίγο το πόθεν έσχες του υπαλληλάκου του Σάλλα και πώς βρέθηκε ιδιοκτήτης της Χρηματιστηριακής της Πειραιώς χωρίς να έχει φράγκο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.