30/5/16

Κριτική Σουλτς σε Ερντογάν για αυταρχισμό

REUTERS/FRANCOIS LENOIR
Ο κ. Σουλτς δεν παραλείπει να εκφράσει την ανησυχία του για την άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη, με αφορμή τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Αυστρία.
Σκληρή κριτική ασκεί ο Μάρτιν Σουλτς στον πρόεδρο της Τουρκίας, για την απειλή που εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν ότι η χώρα του θα σταματήσει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση του προσφυγικού εάν δεν αρθεί η υποχρέωση θεώρησης για τους Τούρκους πολίτες.
Σε συνέντευξη του προς ευρωπαϊκές εφημερίδες (Die Welt, El Pais, La Repubblica, Le Figaro, Le Soir και Tribune de Geneve) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημειώνει ότι χωρίς πλήρη συμμόρφωση με τα κριτήρια της Ε.Ε. επί του θέματος και αλλαγή του αντι-τρομοκρατικού νόμου στην Τουρκία, το ευρωκοινοβούλιο δεν πρόκειται να συγκατατεθεί στην άρση της υποχρέωσης θεώρησης. Ο ίδιος σημειώνει επίσης τη δυσαρέσκειά του για τις «αυταρχικές» τάσεις που εκδηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Ο κ. Σουλτς δεν παραλείπει να εκφράσει την ανησυχία του για την άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη, με αφορμή τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Αυστρία.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Ε, γιατί δεν επιβάλλουν κυρώσεις στην Αυστρία; Δεν θα είναι η πρώτη φορά!

    Ο εθνικισμός είναι εχθρός τού ισοπεδωτικού αυταρχισμού των Βρυξελλών, όθεν μη επιτρεπτός στην "δημοκρατική" ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.