6/5/16

Μακελειό σε προσφυγικό συνοικισμό στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας / Άμαχοι οι νεκροί

Συρία: Τουλάχιστον 28 άνθρωποι - ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά - σκοτώθηκαν σήμερα όταν αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους που έπληξαν έναν καταυλισμό για εσωτερικά εκτοπισμένους ανθρώπους στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανέφεραν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακτιβιστές, ενώ μάχες ξέσπασαν σήμερα σε περιοχές της βόρειας Συρίας παρά την ανακοίνωση για προσωρινή παύση των εχθροπραξιών στο Χαλέπι.  

Ο αριθμός των νεκρών στο προσφυγικό κέντρο, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σαρμάντα, 30 χλμ. δυτικά του Χαλεπίου, είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματισμένοι, κaι όπως ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Aμπντελ Ραχμάν, οι επιδρομές στόχευαν το κέντρο, που ελέγχεται από το Μέτωπο αλ Νόσρα. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ και ακτιβιστές, όλοι οι νεκροί είναι άμαχοι.  
 "Σημειώθηκαν δύο αεροπορικές επιθέσεις που έπληξαν αυτό το προσωρινό προσφυγικό κέντρο που προσέφερε καταφύγιο σε όσους δραπέτευαν από τις μάχες στο βόρειο Χαλέπι και την Παλμύρα. Το κέντρο δέχτηκε δύο απευθείας επιθέσεις. ;Aκουσα ότι πολλές σκηνές πήραν φωτιά", δήλωσε ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ Σαρμάντι, ένας ακτιβιστής από τη γειτονική πόλη Ατμέχ, που συνομιλεί με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο κέντρο. Παράλληλα τόνισε πως τραυματίες κινήθηκαν προς το συνοριακό πέρασμα Μπαμ αλ Χάουα προς αναζήτηση ιατρικής βοήθειας στην Τουρκία. Οπτικοακουστικό υλικό που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει καμένους σκελετούς σκηνών και μέλη σωστικών συνεργείων να σβήνουν φωτιές που εξακολουθούσαν να καίνε δίπλα στις σκηνές.   
Ο Μαμούν αλ Χάτιμπ, επικεφαλής του τοπικού πρακτορείου ειδήσεων Shahba Press, το οποίο πρόσκειται στους αντάρτες και εδρεύει στο Χαλέπι, κατηγόρησε το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ότι βρίσκεται πίσω από τις επιδρομές. Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Συρίας - που προσφέρει βοήθεια στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, όπου οι ιατρικές υποδομές έχουν καταρρεύσει - ανέφερε μέσω Twitter ότι πάνω από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιδρομές.  
 Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση, με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας Τζος `Ερνεσt να δηλώνει πως: "Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για μια αεροπορική επιδρομή ενάντια σε αθώους αμάχους που έχουν ήδη τραπεί σε φυγή από τα σπίτια τους για να δραπετεύσουν από τις βιαιοπραγίες".   
Ο συριακός στρατός είχε ανακοινώσει χθες Τετάρτη ότι θα τηρήσει ένα "καθεστώς ηρεμίας" στο Χαλέπι, μετά την αμερικανο-ρωσική συμφωνία για να παραταθεί από σήμερα η κατάπαυση των εχθροπραξιών που είχε καταρρεύσει έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες βίας μεταξύ των ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.  
 Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ 

2 σχόλια:

  1. Εφάμιλλο του μακελειού στο ασφαλιστικό αύριο.Εκει σκάνε πραγματικές βόμβες εδώ οικονομικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.moonofalabama.org/2016/05/syria-an-airstrike-that-wasnt.html#comments

    Σύμφωνα με τη παραπάνω "πηγή" αυτή η είδηση είναι κατασκευασμένη - αν και έχω επιφυλάξεις για την αξιοπιστία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.