30/5/16

Ποιος μάχεται εναντίον του Ντάες/Daesh;


Τον Σεπτέμβριο του 2015, οι μαχητές του Ντάες/Daesh είχαν εκτιμηθεί σε
• 80.000 στη Συρία,
• 250.000 στο Ιράκ, που αναλύονται σε:

- 50.000 αλλοδαποί,
- 80.000 πρώην στρατιώτες του στρατού του Σαντάμ Χουσεΐν οι οποίοι εντάχθηκαν στην αδελφότητα των Naqchbandis (η οποία συμπεριλαμβάνει τη τουρκική Milli Görüs ως παρακλάδι της), και
- 120.000 μαχητές από τις σουνιτικές φυλές.

Από την ίδρυση του πριν από δεκαοχτώ μήνες, o Διεθνής Συνασπισμός με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει εξαλείψει περίπου 5.000 τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία.

Από την αρχή της ρωσικής υποστήριξης πριν από εννέα μήνες, ο Συνασπισμός της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας έχει εξαλείψει, τουλάχιστον 28.000 τζιχαντιστές αποκλειστικά στο συριακό έδαφος.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά

3 σχόλια:

  1. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία αναδεικνύουν και την επιτυχία των Ρώσων. Ο Συριακός στρατός ήταν λίγο πριν την οριστική του κατάρρευση και οι ισλαμιστές είχαν εισχωρήσει ή κατείχαν μεγάλο μέρος, οι ολόκληρες πόλεις καθώς και σημαντικές στρατηγικές θέσεις. Παρόλα αυτά οι Ρώσοι πέτυχαν το αδύνατο. Βέβαια προσωπικά είμαι της άποψης ότι είναι καλό να μην αφήνεις πράγματα μισά. Ακόμα και αν χρειαστεί να κάνεις χρήση μεγαλύτερης ισχύος. Κάποια πράγματα είναι όπως στις πυρκαγιές. Αν αφήσεις μικρές εστίες φωτιάς αυτές αναζωπυρώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρεκτος και η υπαρξη τους "βολευει" αμφοτερες πλευρες για καποιους λογους. Και ο νοων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επέμβαση των Ρώσων πάντως φαίνεται πως ήταν καίρια και καθοριστική για την εξέλιξη του πολέμου στη Συρία, αν δεν είχαν επέμβει πιθανώς τώρα να είχαν καταλάβει και τη Δαμασκό οι τρομοκράτες του isis, για τη γέννηση των οποίων η δύση έχει τεράστιες ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.