8/6/16

Σάββας Καλεντερίδης: Το 2050 δεν θα υπάρχει ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος (βίντεο)

Από αριστερά: Σάββας Καλεντερίδης, Παναγιώτης Μπαλές, Χριστίνα Χαφουσίδου, Γιώργος Τανισκίδης, Παναγιώτης Μπαλακτάρης (φωτ.: εφ. Δημοκρατία / Δημήτρης Γκολφομήτσος)
Ο γνήσιος πατριωτισμός εν μέσω της κρίσης που ταλανίζει την Ελλάδα και πώς αυτός μπορεί να ενώσει ξανά τους Έλληνες και να μας κάνει δυνατούς για να βγούμε νικητές από την επίπονη δοκιμασία, είναι το θέμα του νέου βιβλίου Κρίση και πατριωτισμός του εκδότη-αρθρογράφου Σάββα Καλεντερίδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ινφογνώμων, το οποίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο βιβλιοπωλείο Ιανός. 
Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα όπου γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου, ανάμεσά τους πιστοί αναγνώστες των άρθρων και των βιβλίων του Σάββα Καλεντερίδη, πολιτικοί, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες. Ο πτέραρχος εν αποστρατεία Παναγιώτης Μπαλές, ο πρόεδρος του Core Capital Partners Γιώργος Τανισκίδης και ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπαλακτάρης παρουσίασαν το θέμα του πατριωτισμού από την οπτική γωνία τριών διαφορετικών γενεών.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο εκδότης των εφημερίδων Δημοκρατία και Κυριακάτικη ΔημοκρατίαΙωάννης Φιλιππάκης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η διευθύντρια των εκδόσεων Ινφογνώμων Χριστίνα Χαφουσίδου. Όλοι οι ομιλητές μίλησαν με τιμητικά λόγια για τον συγγραφέα, τον πατριωτισμό του, και κυρίως τις μέχρι σήμερα ενέργειές του υπέρ της πατρίδας με μόνο γνώμονα το συμφέρον της.
Αναφερόμενοι στον πατριωτισμό ως έννοια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια, ενώ συχνά συγχέεται με τον εθνικισμό και παρεξηγείται.
Κάλεσαν τους παρευρισκομένους να ψάξουν και να βρουν μέσα τους τον πατριωτισμό που έχει απωλέσει έδαφος, να κλείσουν τα αυτιά τους στις ιδεοληψίες και τους λαϊκιστές πολιτικούς.
Ο Ιωάννης Φιλιππάκης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε τον συγγραφέα «σύγχρονο ήρωα» που ήδη συγκαταλέγεται στο πάνθεον των ηρώων αυτής της χώρας «με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό». «Αυτή άλλωστε δεν είναι η τύχη των Ελλήνων ηρώων ανά τους αιώνες; Ο Σάββας σε μια σειρά άρθρων του προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα να φωτίσει όλες τις πτυχές της κρίσης για το έθνος μας» είπε ο εκδότης των εφημερίδων Δημοκρατία και Κυριακάτικη Δημοκρατία.

Ο συγγραφέας υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του (φωτ.: εφ. Δημοκρατία / Δημήτρης Γκολφομήτσος)
Φανερά συγκινημένος από όλα όσα ακούστηκαν για εκείνον προσωπικά αλλά και για το νέο του βιβλίο, που αποτελεί μια επιτομή των παρεμβατικών άρθρων του της τελευταίας 6ετίας, ο Σάββας Καλεντερίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναδιατύπωσης του όρου «πατριωτισμός». Εντύπωση προκάλεσε στο κοινό μια δυσοίωνη πρόβλεψή του:
«Εάν δεν κάνουμε κάτι τώρα, το 2050 δεν θα υπάρχει ούτε Ελλάδα, ούτε Κύπρος, ούτε και ελληνικό έθνος όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Ο τόπος θα κατοικείται από ένα ανομοιογενές συνονθύλευμα που θα μιλάει κάτι σαν ελληνικά» είπε.
«Τον πατριωτισμό, τον οποίο αν ανακαλύψουμε ξανά, αναδιφώντας στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, αν τον επαναφέρουμε στο προσκήνιο και αν επανακαθορίσουμε και ενστερνιστούμε την έννοιά του με όρους του 21ου αιώνα, τότε και μόνον τότε θα βρούμε το νήμα που θα μας ενώσει, θα μας κάνει πιο δυνατούς και θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση» πρόσθεσε.
Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης και Γιώργος Βλάχος και οι πρώην υπουργοί Ευριπίδης Στυλιανίδης και Άκης Γεροντόπουλος.

7 σχόλια:

  1. Όλα τα κόμματα συμφωνούν στο ότι η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της Ευρώπης, αν υπήρχε λύση θα την είχε εφαρμόσει ο Σαμαράς και δεν θα ερχόταν ποτέ στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά το ίδιο θέλουν και οι πατριωτικοί χώροι ασχέτως αν δεν το λένε ανοιχτά ή φαινομενικά διαφωνούν συνήθως, ακόμα και το ΚΚΕ στην ίδια κατηγορία κατατάσσεται, το ΚΚΕ που προβάλλει την ουτοπία, δηλαδή την έλευση του κομμουνισμού αλλά θεωρεί ανέφικτη ως καταστροφική την έξοδο της χώρας από την ΟΝΕ, δηλαδή με άλλα λόγια ζητάει και αυτό την καταστροφή της χώρας για το καλό της Ευρώπης και της τσέπης τους φυσικά, άρα που καταλήγουμε; Kαταλήγουμε στο ότι όλοι οι χώροι συνεχίζουν να κρατάν το δημόσιο ρόλο τους αδιαφορώντας για το πλοίο που βυθίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ακριβως αυτη ειναι η δουλεια των εν λογω πολιτικων μηχανισμων.Λειτουργουν σε συγκεκριμενο πλαισιο.
      Εαν το καθεστως καταρρευσει θα καταρρευσουν και αυτα.Μαζι με ολους τους κρατικους μηχανισμους.
      Αναιμακτα δεν εγινε ποτε τιποτα..

      Διαγραφή
    2. αν υπήρχε λύση θα την είχε εφαρμόσει ο Σαμαράς....i rest my case

      Διαγραφή
    3. Καταλαβαίνεις ότι αν όλα μπορούσαν να λυθούν από έναν πρωθυπουργό, από ένα πρόσωπο, τότε αυτός θα τα έλυνε πατώντας ένα κουμπί

      Διαγραφή
  2. Η έννοια πατρίδα είναι στενά συνδεδεμένη με την κοινωνικότητα, την έννοια της πόλης και τον πολιτισμό. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη της ασφάλειας, όταν οι άνθρωποι οργανώθηκαν σε κοινωνίες. Εύχομαι το βιβλίο του συναδέλφου και συμπατριώτη Σάββα Καλεντερίδη ν' αποτελέσει τον πυρήνα και τη σπίθα για μια νέα εθνική κινητοποίηση, για ν' αγαπήσουμε την πατρίδα μας, να την νιώσουμε ολότελα δική μας ως μάνα μας και τροφός μας, ώστε να σηκωθεί από το χώμα, που κείτεται πεσμένη και κουρελιασμένη, να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη, τον εαυτό της και την ιστορία της, να διδαχθούμε από αυτήν εμείς και τα παιδιά μας και να σχεδιάσουμε με ασφάλεια το μέλλον αυτής της όμορφης χώρας, που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς η Πατρίδα Ελλάδα έχει τους εχθρούς-προδότες μέσα στα σπλάχνα της...εδώ και πολλά χρόνια! Θα πρέπει να τους ξετρυπωσουμε (να φανερωθούν) ώστε να να τους μάθουν όλοι οι Έλληνες ! Αυτοί λίγο λίγο ροκανίζουν τη σάρκα της Ελλάδας επηρεάζοντας την Παιδεία (νέες γενιές) μέσα από την αλλοίωση της ιστορίας, τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού, την αλλοίωση της Ελληνικής γλώσσας, την προσπάθεια προτύπων αθεΐας και παγκοσμιοποίησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικα με αυτα που βλεπω το 2050 το θεωρω υπερβολικα αισοδοξη προβλεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.