19/6/16

Γερμανία εναντίον ΝΑΤΟ για την κλιμάκωση με Ρωσία

Γερμανία εναντίον ΝΑΤΟ για την κλιμάκωση με Ρωσία
Σε πρωτοφανείς για τα στάνταρ του σκληρές δηλώσεις στη γερμανική εφημερίδα «Bild» σε βάρος του ΝΑΤΟ προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ υπογράμμισε πως η απόφαση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στην ανατολική Ευρώπη θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέες εντάσεις με τη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς την ευθέως ως «λάθος».

«Όχι σε βρυχηθμούς και πολεμικές κραυγές»


«Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να αναζωπυρώσουμε μια κατάσταση με βρυχηθμούς και πολεμικές κραυγές», σημείωσε μεταξύ άλλων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και το όλο και βαθύτερο ρήγμα που εμφανίζεται στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας όσον αφορά την συνολική στάση του ΝΑΤΟ αλλά και της Γερμανίας απέναντι στη Ρωσία.

«Όποιος νομίζει πως αυτές οι επιδείξεις αρμάτων της Συμμαχίας στα ανατολικά σύνορα θα επιτύχουν κάποια μεγαλύτερη ασφάλεια, κάνει λάθος» είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, τονίζοντας μάλιστα πως «οι ασκήσεις αυτές το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ξαναφέρουν μπροστά προηγούμενες αντιπαραθέσεις».

http://www.tribune.gr/world/news/article/257181/germania-enantion-nato-gia-tin-klimakosi-rosia.html

1 σχόλιο:

  1. Το ψυλλιάζονται οι Γερμανοί ότι στο τέλος αυτοί θα πληρώσουν τα σπασμένα, και όντως δεν θα το αποφύγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.