6/7/16

Δεύτερος γύρος βουτιάς της στερλίνας, ξανά σε χαμηλό 31ετίας

Λόγω αβεβαιότητας για τη βρετανική οικονομία μετά το Brexit
Τόκιο 
Η αβεβαιότητα για τη βρετανική οικονομία μετά το Brexit οδήγησε την στερλίνα ξανά στο ναδίρ 31ετίας, με την πίεση να την ρίχνει μέχρι και σε επίπεδα 1,2798 δολαρίου -και «σίγουρα χαρτιά», όπως τα αμερικανικά ομόλογα, να γίνονται πιο ελκυστικά για τους επενδυτές. Το πρωί της Τετάρτης (ώρα Λονδίνου), το βρετανικό νόμισμα διαπραγματευόταν ήδη στις ασιατικές αγορές σε επίπεδα χαμηλότερα του 1,30 δολαρίου.

Η Τράπεζα της Αγγλίας την Τρίτη είχε προχωρήσει σε σειρά κινήσεων με στόχο να βελτιώσει το κλίμα, αναφέροντας πως διαπιστώνει ότι ορισμένοι κίνδυνοι από το Brexit «έχουν αρχίσει να αποκρυσταλλώνονται».

Το πρωί της Τετάρτης επίσης, τα ασιατικά χρηματιστήρια βρίσκονταν στο κόκκινο, με το Τόκιο να υποχωρεί περίπου 3% και το Χονγκ Κονγκ να πέφτει κατά 1,5%.
BHMA

2 σχόλια:

  1. Η καλύτερη επένδυση! Τέτοια ευκαιρία ίσως να μην ξαναυπάρξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι διάφοροι "τύποι" που αγοράζουν και πουλούν νομίσματα, δεν είναι επενδυτές, είναι τζογαδόροι.

    Είναι κυρίως Τράπεζες και άλλα ιδιωτικά μαγαζιά, που κερδοσκοπούν σε ημερήσια βάση για να βγάζουν χοντρές προμήθειες και τζογαδόρικα κέρδη.

    Όλα αυτά βέβαια σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, όπου για παράδειγμα ουδείς γνωρίζει σήμερα πόσο πονάει η κερδίζει η Deutsche Bank με τα derivatives στο FX της στερλίνας.

    Από αυτή την πτώση πιθανόν να έχει κερδίσει δισεκατομμύρια ή να έχει ήδη χρεωκοπήσει. Τουλάχιστον στο καζίνο όλοι βλέπουν επί τόπου ποιός γελάει και ποιός κλαίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.