26/7/16

Έρευνα-σοκ: Μετανάστες άλλοι 500.000 Έλληνες έως το 2019

 
Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία, από την οικονομική αιμορραγία που προκαλείται λόγω της αθρόας μετανάστευσης Ελλήνων, κυρίως νέων, σε άλλες χώρες.

Ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, πρόεδρος της ένωσης για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, ήταν αποκαλυπτικός.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη τόνισε ότι «Δεν έχει υπάρξει χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που να έχει ζήσει αυτό το κύμα, σε ένταση και σε έκταση, πρωτοφανούς νεανικής μετανάστευσης που στο τέλος του προγράμματος, προσδιορίζουμε σύμφωνα με τον ανεξάρτητο φορέα μας την ΕΝΥΠΕΚΚ, ότι θα διπλασιαστεί. Δηλαδή, τον Δεκέμβριο του 2019 το κύμα αυτό θα αγγίξει το ένα εκατομμύριο».

Και κ. Μητρόπουλος συνέχισε: «ένα εκατομμύριο κόσμου, τα πιο προικισμένα, ταλαντούχα εξειδικευμένα στελέχη, θα φύγουν για να στηρίξουν παραγωγικές και κρατικές δομές ξένων εθνικών οντοτήτων. Άρα, δεν είναι μόνο τα 50 δισ. ευρώ ο παραγόμενος πλούτος που αυτά τα στελέχη μέχρι τώρα έχουν παραγάγει σε άλλες οικονομίες. Δεν είναι τα 8 δισ. ευρώ που έχει ξοδέψει η ελληνική κρατική διοίκηση για να τα εκπαιδεύσει, είναι και τα 3,5 με 4 δισ. ευρώ που έχουν ξοδέψει οι οικογένειες τους για να τα σπουδάσουν».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος εκτίμησε ότι από το νέο κύμα νεανικής μετανάστευσης που υπολογίζεται σε άλλους 500.000 Έλληνες έως τον Δεκέμβριο του 2019 θα χαθεί «τουλάχιστον το μισό ελληνικό ΑΕΠ».

Πατήστε ΕΔΩ και ακούστε τι είπε ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος στον realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=523950&catID=2 

Σὲ ἄλλα νέα, ἀπὸ τὸ ἐσωτερικό: παραγράφηκε τὸ πρόστιμο τοῦ Μητρόπουλου (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500092252)

5 σχόλια:

  1. Απόλυτα λογικά φαίνονται τα στοιχεία αυτά, είναι που πέτυχαν τα μνημόνια και οι..."μεταρρυθμίσεις" εδώ και εφτά χρόνια κοντά...είναι που τα μνημόνια έφεραν κατά μερικούς την "ευλογία" σε τούτο τον τόπο! Ήμαρτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι να μη φυγουν κε Μητροπουλε? Για να πληρωνουν και τους δικους σας φορους? Εσεις τη βολεψατε με την παραγραφη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πενήντα χρόνια ο μέσος ψηφοφόρος εκλέγει συνεχώς τον πιο άχρηστο και διεφθαρμένο για να κυβερνήσει τη χώρα και να πάρει στο λαιμό του και όλους τους υπόλοιπους...
    Ώρα να του ανταποδώσουμε!
    Στις επόμενες εκλογές ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλύτερο όμως που έχουμε να κάνουμε είναι να αναρωτηθούμε γιατί ο μέσος ψηφοφόρος ψηφίζει όπως λές τα τελευταία πενήντα χρόνια "τον πιο άχρηστο και πιο διεφθαρμένο" τι τον οδηγεί προς μια τέτοια συμπεριφορά; Μήπως μιλάμε για κάποιου είδους ένστικτο αυτοσυντήρησης; Όσο για τις επόμενες εκλογές - όποτε και να γίνουν - ότι και να ψηφίσουμε δεν πρέπει να τρέφουμε και ιδιαίτερες ελπίδες πως και καλά κάτι θα κάνουμε...ναι είναι άσχημοι οι σημερινοί καιροί!

      Διαγραφή
  4. Μητρό, άσε να μιλήσει κανας άλλος. Το πολιτικό σύστημα που υπηρέτησες 50 χρόνια και έγινες κι εσύ εκατομμυριούχος, έστειλε τους νέους έξω. Απλώς τώρα φάνηκε πιο ανάγλυφα. Ξεσκιζόμασταν στα φροντιστήρια στις σχολές και όταν ερχόταν η ώρα για δουλειά απλά δεν υπήρχε τίποτε για τις σπουδές μας. Μόνο δικηγόροι γιατροί και μηχανικοί είχαν ελπίδες, ό,τι χρειαζόταν δηλαδή για να μετέχει κανείς στη διαφθορά και στα κέρδη. Ό,τι δούλευε και παρήγε το κλείσατε. Κανείς δεν εκπλήσσεται με αυτήν την εξέλιξη. Αναρωτιόμαστε μάλιστα πώς και δεν έφυγαν νωρίτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.