11/7/16

Επιπλέον 560 στρατιώτες στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μοσούλη - Υποχωρούν οι τζιχαντιστές

Υποχωρούν οι τζιχαντιστές στα μέτωπα του Ιράκ
Μετά την απώθηση των τζιχαντιστών από την Φαλούτζα, οι δυνάμεις του στρατού του Ιράκ και των Πεσμεργκά, κατόρθωσαν να ανακαταλάβουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Geyare, που βρίσκεται σε απόσταση 60χλμ της Μοσούλης.
Ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ Halid el-Ubeydi, δήλωση που έκανε τις 12 Ιουνίου 2016, ανέφερε ότι άρχισε ήδη η δεύτερη φάση της απελευθέρωσης της Μοσούλης, μέρος της οποίας είναι η ανακατάληψη του αεροδρομίου.

Από την άλλη πλευρά, ο διοικητής των Πεσμεργκά του μετώπου της Μπεσίκα, που βρίσκεται ανατολικά της Μοσούλης, συνταγματάρχης Nureddin Hüseyin, δήλωσε ότι οι κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται κοντά στη Μοσούλη, τις νύχτες δραπετεύουν και καταφεύγουν στις απελευθερωμένες περιοχές, ζητώντας τη βοήθεια των Πεσμεργκά.
Ο ίδιος αξιωματικός δήλωσε ότι με βάση τις πληροφορίες που έχουν από την περιοχή, ο λαός που είναι υπό την κατοχή των τζιχαντιστών του Ι.Κ., περιμένει την απελευθέρωσή του από τους Πεσμεργκά και από τον ιρακινό στρατό.
Η Μοσούλη κατελήφθη από τους τζιχαντιστές στις 10 Ιουνίου 2016 και έκτοτε είναι υπό την κατοχή τους.
Τέλος, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ashton Carter, που βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στη Βαγδάτη, δήλωσε ότι θα στείλει επί πλέον 560 Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ανακατάληψη της Μοσούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.