15/7/16

Μία κωμωδία με πολλά δάκρυα


Και πουλήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μία αμαρτωλή εταιρεία που κόστισε στον ελληνικό λαό τα δάνεια της Αγγλίας! Και πουλήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με μόλις 45 εκατομμύρια ευρώ, όταν ο υπουργός Σταθάκης, ως αντιπολίτευση, κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι θα ξεπουλούσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 300 εκατομμύρια. Το αστείο είναι ότι ουδέποτε υπήρξε μία τέτοια πρόταση!
Ούτε από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης είχε ζητηθεί ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό, ούτε και υπήρχε πιθανότητα να βρεθεί κάποιος και να δώσει περισσότερα από τα χρήματα που έδωσαν οι Ιταλοί, αυτά τα 45 εκατομμύρια ευρώ.
Απλά, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε τότε εντελώς προβοκατόρικα και επιχείρησε να μπλοκάρει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με οποιοδήποτε τίμημα. Έτσι, λοιπόν, ανέβασαν ψηλά τον πήχη για να έχουν να λένε. Σαν να πουλάμε το πατρικό μας, ένα τριάρι στα Πατήσια, κι ένας εκ των αδελφών να δηλώνει με έμφαση ότι το σπίτι αυτό δεν πρόκειται να πουληθεί με λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ.
Το ρεπορτάζ της εποχής, λοιπόν, υποστηρίζει ότι και τότε οι όποιες προσφορές ήταν εκεί γύρω, στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Κι όπως είπε ο σύντροφος Βαρουφάκης, όταν έγινε υπουργός, το ελληνικό δημόσιο θα έπρεπε να απαλλαγεί από αυτήν την εταιρεία. Είχε δίκιο ο Γιάνης, δεν είχε σε όλα άδικο.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι μία ιστορία ανάλογη της Ολυμπιακής. Αποδείχτηκε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχασε τους αιθέρες με την πώληση της άλλοτε εταιρείας του Ωνάση που στη συνέχεια έγινε κρατική και έθρεψε στρατιές και στρατιές παιδιών του κομματικού σωλήνα.

Για τη συνέχεια Liberal





7 σχόλια:

  1. Η απαξιωση του σιδ/μου αρχισε απο τη δεκαετια του 60 επι εθναρχου Καραμανλη. Συνεχιστηκε δε με την αφιξη του σοσιαλισμου και κατοπιν ολων των αλλων. Υπερογκες δαπανες και κλοπες υπικου, προμηθειες μηχανων που δεν χωρουσαν στις γραμμες (SIEMENS βεαια....) και αλλα ευτραπελα. Ετσι μπαινει στο κοκκινο και απαξιωνεται μια εταιρεια και πωλειται αντι πινακιου φακής. ΑΥτη ακριβως ηταν η στοχευση οχι μονο για τον ΟΣΕ αλλα και για ολη τη χωρα. Προδοτικη πολιτικη ηγεσια και οι υπολοιποι σφυριζαν αδιαφορα..... Και μαλιστα κανουν τους τιμητες και ο Κουλης με την παρεα του με εξυπναδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ για τους απίθανους διορισμούς δεν λες. Η καταβολή μισθών σε αχρείαστες προσλήψεις ένεκα κομματικής πελατείας είναι αποδεκτή;

      Διαγραφή
  2. 35 εκατομμύρια όσο μία μεταγραφή κινεζικής ομάδας πούλησε όλο τον ελληνικό Σιδηρόδρομο αριστερός αντιμνημονιακός ηγέτης.Βέβαια έκλαψε.Να το πούμε και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος αγαπητέ! 45 είναι τα εκατομμύρια σαράντα πέντε. Ούτε το κείμενο δεν διαβάζετε;

      Διαγραφή
    2. Εντάξει ενα λάθος εκ παραδρομής σημαίνει οτι δεν διάβασα το κείμενο ; Άλλωστε το γράφει και στην εικόνα ... Δεν χρειαζόταν να διαβάσω το κείμενο.

      Διαγραφή
    3. Ναι αλλά δεν είδες ούτε την εικόνα.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή εγώ κατάλαβα λάθος ότι δώσαμε και 45 να πάρουν τον ΟΣΕ;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.