31/7/16

Ειδικοί: Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα - Είναι ασταμάτητο το νέο μυστικό υπερόπλο, το υποβρύχιο του Πούτιν (βίντεο)

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας, με ειδικούς να υποστηρίζουν ότι το ΝΑΤΟ «δεν έχει καμία ελπίδα σε περίπτωση 3ου Π.Π.» αφού όπως αναφέρεται τα ρωσικά υποβρύχια είναι «ασταμάτητα».
Ο Vladimir Putin έχει στα χέρια του ένα μυστικό όπλο που λέγεται υπερ-υποβρύχια, ικανά να επιχειρήσουν χτυπήματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.
Ομάδα ειδικών σε θέματα ναυτικής ισχύς τονίζουν ότι ήδη η Ρωσία έχει δημιουργήσει έναν μυστικό στόλο μικρών άλλά άκρως αποτελεσματικών υποβρυχίων , με τον Vladimir Putin να έχει καταφέρει να βάλει την Ρωσία στις πρώτες θέσεις των «παικτών» παγκοσμίως.

Το μυστικό ρωσικό υποβρύχιο πρόγραμμα έχει τις ρίζες του στην εποχή του "Ψυχρού πολέμου" με τους ειδικούς επί των στρατιωτικών να τονίζουν ότι πλέον δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει κάποιος του ρώσους στην θάλασσα.
Ο Andrew Metrick, εκ των συγγραφέων της έκθεσης για το Center for Strategic and International Studies (CSIS), αναφέρει ότι: "Η Ρωσσία διαθέτει έναν μικρό αριθμό αλλά πλήρως λειτουργικών και αποτελεσματικών πυρηνικών υποβρυχίων τα οπία είναι ικανά να καταδυθούν και να επιχειρήσουν από πολλές εκατοντάδες μέτρα βάθος».
Μάλιστα όπως σημειώνεται τα συγκεκριμένα υποβρύχια δεν υπάγονται καν στη διοίκηση υποβρυχίων αλλά σε ξεχωριστό, δικό τους ανεξάρτητο κλάδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Μόσχας.
Τα υποβρύχια εκτός από πυραύλους, νάρκες και τορπίλες διαθέτουν άκρως αποτελεσματικά όπλα ηλεκτρονικού πολέμου που τα κάνουν αόρατα στους εχθρούς.

Πηγή

13 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αν το διάβαζα οπουδήποτε αλλού θα συμφωνούσα αλλά για να αναρτηθεί εδώ, κάτι υπάρχει.

      Διαγραφή
  2. Τσου ρε Λακη. Ιστοριες για αγριους, για να μην πω τιποτε πιο χοντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μία ανάρτηση τού Σάββα Καλεντερίδη, νομίζω ότι το ύφος τού σχολίου σου θα έπρεπε να είναι διαφορετικό. Ο αναρτήσας είναι και σοβαρός άνθρωπος και στρατιωτικός. Εσύ με τι φόντα και προσόντα απαντάς έτσι, σαν να απευθύνεσαι π.χ. στον εξαφανισθέντα "αντιποοδευτικό"; Τόσο Αμερικαναράς έχεις καταντήσει, τέλος πάντων; Έχεις στοιχεία να αντικρούσεις; Κρίμα, σε θεωρούσα σοβαρό.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε Nativist,
      οταν εκανα το σχολιο μου ημουν στο iPhone και δεν ειδα οτι η αναρτηση ηταν του Σαββα. Συμφωνουμε λοιπον οτι το υφος του σχολιου μου δεν ηταν το αρμοζον. Επισης συμφωνουμε οτι ο Σαββας ειναι σοβαρος ανθρωπος και πρωην στρατιωτικος. Απο εκει και περα ομως αρχιζει το προβλημα το οποιο με εκανε να γραψω το αρχικο σχολιο μου. Κατ'αρχας δυο λογια για την αναρτηση, τωρα που ξερω οτι ηταν του Σαββα. Επειδη ειναι πρωην στρατιωτικος και σοβαρος αναλυτης, εκπληττομαι απο το γεγονος οτι εκανε αυτη την αναρτηση, αβασανιστα κατα την ταπεινη μου αποψη. Θα επρεπε να ελεγξει περισσοτερο την η' τις πηγες. Η πηγη που αναφερεται στην αναρτηση του Σαββα ειναι το newmoney.gr οπου και σταματα το πραγμα. Απο εκει και περα ο αναγνωστης αφηνεται να αποφασισει ποιος δουλευει ποιον. Επειδη αναφερεται στην αναρτηση το ονομα Andrew Metrick και CSIS, πηγα στο site του CSIS, βρηκα το σχετικο αρθρο του Metrick, ακουσα επι 1 ωρα και 12 λεπτα την συζητηση του πανελ περι Undersea warfare in Northern Europe και ανακαλυψα οτι ανθρακες ο θησαυρος.
      Το μονο που υπηρχε στην ολη ιστορια ειναι το:
      "Ο Andrew Metrick, εκ των συγγραφέων της έκθεσης για το Center for Strategic and International Studies (CSIS), αναφέρει ότι: "Η Ρωσσία διαθέτει έναν μικρό αριθμό αλλά πλήρως λειτουργικών και αποτελεσματικών πυρηνικών υποβρυχίων τα οπία είναι ικανά να καταδυθούν και να επιχειρήσουν από πολλές εκατοντάδες μέτρα βάθος».
      Μάλιστα όπως σημειώνεται τα συγκεκριμένα υποβρύχια δεν υπάγονται καν στη διοίκηση υποβρυχίων αλλά σε ξεχωριστό, δικό τους ανεξάρτητο κλάδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Μόσχας.".
      Ολα τα αλλα περι καμιας ελπιδας του ΝΑΤΟ και περι ασταματητου νεου μυστικου υπεροπλου και περι ειδικων που τονιζουν οτι δεν μπορει κανενας να σταματησει τους Ρωσσους στην θαλασσα, ειναι στην καλυτερη περιπτωση αστειοτητες και στην χειροτερη περιπτωση σανο για τους σανοφαγους.
      Στοιχεια να αντικρουσω τετοιο αρθρο δεν εχω. Αν ισχυριζομουν οτι εχω, τοτε θα δεχομουν μετ'ευχαριστησεως τον τιτλο του μη σοβαρου που μου προσαπτεις.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Βασίλη,

      Μα την απάντηση την έχω ήδη δώσει από κάτω, στον/στην "ΙΣΧΥΣ". Δεν λέει πουθενά η ανάρτηση τού Σάββα ότι αυτά είναι λόγια τού Andrew Metrick. Είναι προφανώς λόγια αυτού που έγραψε το άρθρο, που αναρτήθηκε από τον Σάββα.

      Νομίζω ότι έγινε παρεξήγηση και στο μέρος που με αφορά, αν με αφορά, είμαι πρόθυμος να ζητήσω συγγνώμη.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητε Nativist,

      δεν υπαρχει θεμα συγγνωμης απο μερους σου. Ισα-ισα, σε ευχαριστω που με επανεφερες στην ταξη για το αναρμοστο αρχικο μου σχολιο. Δεν μπορεσα ομως να κρατηθω, ειδικα οταν ειδα τον Πουτιν ναυτοπαιδα.

      Διαγραφή
    5. Να είσαι καλά, φίλε Βασίλη. Όσο για τον Πούτιν, προτιμώ να βλέπω αυτόν ναυτόπαιδα, παρά τον Καμμένο με στολή παραλλαγής! :-))

      Διαγραφή
  3. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ... "Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα" ΚΑΙ ΟΤΙ "Είναι ασταμάτητο το νέο μυστικό υπερόπλο".

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ https://www.csis.org/analysis/undersea-warfare-northern-europe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφει πουθενά ότι η επίμαχη φράση αναφέρεται στην έκθεση αυτή;

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον ioannes το παρόν ιστολόγιο είναι από τα πιο έγκυρα.Είναι σίγουρο ότι η Ρωσία μπορεί να υπερασπιστεί το εαυτό της και πάντα σε ορισμένους κλάδους οπλικών συστημάτων ήταν και είναι πολύ μπροστα ειδικά σε ότι αφορά την απλοποιημένη παραγωγή πάντα σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα χωρίς φανφάρες και άχρηστα γκατζετάκια. Αυτό που θα πρέπει να αφορά όλους μας είναι να μη φτάσουν οι υπερδυνάμεις στο σημείο να χρησιμοποιήσουν τέτοια όπλα.Θα πρέπει λοιπόν να σταματήσει το στρίμωγμα της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ διότι δεν υπάρχει πια ΕΣΣΔ και να υπάρξει συνεννόηση στα ανατολικοευρωπαικά μέτωπα..Οι Ρώσοι έχασαν στο οικονομικό πεδίο μετά την πτώση της ΕΣΣΔ και το οικονομικό κραχ του κομμουνισμού,αλλά οι συμφωνίες του Γκορμπατσωφ είχαν ρητή γεωπολιτική προειδοποιηση για μη στρατιωτική επέκταση του ΝΑΤΟ στις γνωστές χώρες που τους έχουν φουσκώσει οι ΗΠΑ τα μυαλα τα τελευταια χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανένας δεν έχει ελπίδα.Ούτε οι Ρώσοι, ούτε το ΝΑΤΟ. Η κάθε πλευρά έχει το πλεονέκτημα στον τομέα της. Και η θάλασσα δεν είναι ο τομέας των Ρώσων.

    Οι Ρώσοι έχουν 1 αεροπλανοφόρο , 7 καταδρομικά, 12 αντιτορπιλικά, 4 φρεγάτες, 74 κορβέτες, περίπου 18 πυρηνικά υποβρύχια και πρόγραμμα ναυπήγησης περίπου 10 ακόμα υπερσύγχρονων πυρηνικών υποβρυχίων. Η ναυτική τους αεροπορία περιλαμβάνει περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη τύπων Mig 29K, Su 33, Su24 και Su25. Αυτά μπροστά στο USN είναι τίποτα και θα αναλυθεί παρακάτω με αριθμούς.

    United States Navy

    1) Αεροπλανοφόρα: 11

    2) Καταδρομικά: 22

    3) Αντιτορπιλικά: 60

    4) Φρεγάτες: 25

    5) Σκάφη αμφίβιων επιχειρήσεων: 37

    6) Πυρηνικά υποβρύχια: 45

    7) Μαχητικά αεροσκάφη: 500 F/A -18 Hornet, 550 F/A – 18 Super Hornet, 28 F35C (και αναμένονται άλλα 250 σε πρώτη φάση)

    8) Αεροσκάφη AEW&C (Airborne Early Warning and Control): 67

    9) Αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου: 96 EA-18G Growler

    10) Αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης και ανθυποβρυχιακού πολέμου: 170 τύπων P8 Poseidon και P3C Orion

    11) Ελικόπτερα κάθε τύπου: 417

    Αυτή η δύναμη(οι βατραχάνθρωποι περιλαμβάνονται) μαζί με την απόρρητη διεύθυνση βιοχημικών όπλων του Ναυτικού, την υπηρεσία πληροφοριών Ναυτικού και το USMC(United States Marine Corps 200.000 άριστα εκπαιδευμένων πεζοναυτών μαζί με όλες τις ανθρώπινες και υλικές εφεδρείες του σώματος πεζοναυτών) αρκούν για να πάνε σε έναν πολύ σκληρό δικτυοκεντρικό πόλεμο μόνοι τους χωρίς να έχουν ανάγκη την πολεμική αεροπορία και τον στρατό ξηράς όπως σε άλλες ένοπλες δυνάμεις.

    Το Αμερικανικό Ναυτικό είναι κάτι πολύ παραπάνω από ναυτικό, οπλικά συστήματα κι αριθμούς. Όποιος μπορεί να το καταλάβει το κατάλαβε.

    Δεν έχουν καμιά ελπίδα απέναντι στη συμβατική Ναυτική ισχύ του ΝΑΤΟ αλλά και των Αμερικανών μόνων τους. Οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι. Ακόμα κι αν μπει στο “παιχνίδι” υπέρ των Ρώσων το Κινεζικο ή και το Ινδικό μαζί με το Βραζιλιάνικο Ναυτικό, το ΝΑΤΟ πάλι επικρατεί σε αεροναυτική συμβατική σύγκρουση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Το δυνατό χαρτί των Ρώσων σε υποθετικό συμβατικό πόλεμο είναι ο “κόκκινος στρατός” αυτός ο παραδοσιακά ισχυρός και περήφανος στρατός με σελίδες απίστευτου θάρρους και πατριωτισμού εναντίον των ΝΑΖΙ στον Β παγκόσμιο σε πολύ σκληρές συνθήκες μάχης.

    Τα 15.000(δεν είναι όλα Τ90, τα περίπου μισά εξ αυτών είναι τύπου Τ72 και χρειάζονται σημαντική αναβάθμιση σε ορισμένα συστήματα, μην μπούμε σε λεπτομέρειες) άρματα μάχης τους και το πυροβολικό τους. Ακόμα κι αν δεν έχει εκσυγχρονιστεί στο επίπεδο που απαιτείται είναι πολύ ισχυρός στρατός ξηράς .
    Όσο θα απομακρύνεται όμως η Ρωσία/αρκούδα από την έδρα/σπηλιά της τόσο θα εγκλωβιστεί στη συνέχεια και ταυτόχρονα δεν θα μπορεί να συμπτυχθεί. Αρκούδα εξαντλημένη, αγριεμένη και μακριά από τη σπηλιά της. Σε πρώτο στάδιο(συμβατικός πόλεμος) υποθετικού πολέμου μπορεί να κάνει περίπατο μέχρι τα σύνορα του Ισραήλ και την μισή Πολωνία. Αν το κάνει θα είναι η καταδίκη για δεύτερο και τρίτο στάδιο ακόμα και με Κινέζικη ενίσχυση.

    Θα υποστεί τα αντίποινα σε τρία μέτωπα. Θα έρθει το αεροναυτικό “ιππικό” με τα άρματα και το πυροβολικό των πεζοναυτών. Δυτικά, Ανατολικά και Μέση Ανατολή. Και από πάνω θα πετούν 1.200 μαχητικά του Αμερικανικού Ναυτικού + άλλα τόσα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας+ Νατοϊκές αεροπορίες.

    Το USMC έχει τεράστιες εφεδρείες σε ανθρώπινο υλικό και μέσα(άρματα μάχης, πυροβολικό) και θα το μεταφέρουν και θα το υποστηρίζουν ολόκληρο το USN. Η αιχμή του δόρατος μιας Νατοϊκής αντεπίθεσης.

    Κανένα Ρωσικό υποβρύχιο δεν θα τα εμποδίσει με πυρηνικά να έρθουν ως δύναμη αντεπίθεσης διότι η Ρωσία θα σβηστεί(με οποιοδήποτε κόστος για το ΝΑΤΟ σε τέτοια περίπτωση, είναι να μην γίνει η πυρηνική αρχή από τη μια πλευρά) από το χάρτη αν το πράξει και το ξέρει. Τα πυρηνικά είναι δίκοπο μαχαίρι. Δεν τα ρίχνεις έτσι απλά. Πρέπει να φτάσεις στο Αμήν της ύπαρξης σου ως χώρα. Γι' αυτό τον λόγο τα έχεις.

    Το να τα χρησιμοποιήσουν μακριά από τη Ρωσία εναντίον εχθρικών συμβατικών δυνάμεων αντεπίθεσης και να κλιμακώσουν πρώτοι θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

    Δεν έχουν μόνο αυτοί υπερσύγχρονα υποβρύχια.

    MAD = Mutual Assured Destruction













    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.