6/7/16

Μονόδρομος το Ειδικό Δικαστήριο για Βαρουφάκη

Xρήστος Ράπτης
Αν ήταν απλά ένας κοινός τσαρλατάνος που μεταμφιέστηκε σε οικονομολόγο (και υπουργό Οικονομικών), θα είχε πλάκα να τον ποτίζουμε ρακές και να τον βάζουμε να μας εξηγεί στις ταβέρνες πώς θα άλλαζε την Ευρώπη και τον κόσμο.
Αν ήταν απλά ένα ψώνιο, κάτι σαν τον Δελαπατρίδη που παριστάνει τον λόγιο σε κάτι (άφραγκα και ξιπασμένα) αστικά σαλόνια, θα ήταν και πάλι χαριτωμένος -το πολύ πολύ να τον στέλναμε σε κάνα διαγωνισμό bodybuilding για να νιώσει έστω και λίγο την αντρική βαρβατίλα.
Ο άνθρωπος όμως είναι βαριά κυνικός, βαριά ανεύθυνος που ρήμαξε τη χώρα ετοιμάζοντας εκτροπές που λίγο έλειψε να μας οδηγήσουν σε τραγωδία.

Για τον λόγο αυτό η μελλοντική πλειοψηφία οφείλει να τον παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Για να μην υπάρξουν στο μέλλον άλλοι Μπαρουφάκηδες που θα θελήσουν να παίξουν με την υπόσταση και την ίδια την ύπαρξη ενός ολόκληρου έθνους.

Πηγή:  iefimerida.gr

19 σχόλια:

  1. Μονόδρομος είναι το Ειδικό δικαστήριο για όλο μαφιόζικο πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα της Ελλάδος. Μια από τις τεχνικές των κακοποιών είναι να φορτώνουν καταδίκες στους άλλους για να μην προλάβουν οι άλλοι να τις αποδώσουν σε αυτούς, αυτό γίνεται σήμερα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά κύριε Ράπτη πάτε πέστε τα σε ένα συνταξιούχο που του κόψανε με το ευρώ σας την σύνταξη και δεν έχει να ζήσει.Ή πάτε πέστε τα στο Ρέντζι και τους Ιταλούς που θα σκάσει η οικονομία τους λίγο.Γελάει ο κόσμος ! Εσχάτη προδοσία είναι το ευρώ που σκοτώνει τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως ολος αυτος ο ντορος και η επιθεση κατα του Βαρουφακη κρυβουν το φοβο του συστηματος οτι αυτη η προτεινομενη λυση θα γινει συντομα μονοδρομος.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην δραχμη ΝΑΙ, αλλα οχι τωρα....οταν αποκατασταθει η ηρεμια στις τραπεζες , επιστρεψουν ολα τα λεφτα απο εξω και απο τα σεντουκια και υπαρχει μια αξιολογη αναπτυξη ΤΟΤΕ ΝΑΙ μια ημερα ξαφνικα να γυρισουμε στην δραχμη και να ξεφυγουμε απο αυτη την ευρωπανουκλα....
      Αλλοιως ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ θα εχουμε τα κατωθι :
      1/ Σε μια ωρα τριπλασιαζουμε η τετραπλασιαζουμε τουλαχιστον (για πλακα) το χρεος μας..
      2/ Ο μικρος μισθος σημερα πχ των 500 ευρω (με αγοραστικη αξια 500 ευρω) αν τον μειωσει στα 300 ευρω μια κυβερνηση θα γινει επανασταση, αν παμε δραχμη θα παρουμε 1000 δρχ αλλα με ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ 100 ΕΥΡΩ...θα εχουμε πολλα φραγκα στη τσεπη αλλα θα αντιστοιχουν σε 100 ευρω με ταση να πεσουν και πιο κατω..
      3/ Τα λαμογια ολα που κλεψανε και βγαλανε εξω τα λεφτα τους θα τα φερουν εδω και θα αγορασουν ολη την Ελλαδα κυριολεκτικα ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ..ασε που τα τεραστια χρεη που εχουν θα εξοφληθουν με ελαχιστο κλασμα της αξιας των (λογω διαφορας συναλαγματος..) και θα πινουν 'εις υγειαν των κοροιδων'..
      4/ Αν νομιζεις οτι δεν επενδυει σημερα καποιος γιατι εχουμε σκληρο νομισμα τοτε αλλες χωρες με αστεια νομισματα θα ειχαν ξεχειλίσει απο επενδυσεις...αλλα δεν ειναι ετσι..
      5/ Για να αγορασεις κατι εισαγομενο (σχεδον οτι υπαρχει ειναι σημερα εισαγομενο) πχ κινητο, αυτοκινητο, τηλεοραση, ηλεκτρικα και ηλεκτρονικα ειδη , ρουχα , αρωματα, φαρμακα, βενζινες, τροφιμα, ποτα, κομπιουτερ κλπ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΟ...οχι μονο λογω ακριβειας αλλα ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ δεδομενου οτι συναλλαγμα εχουμε μονο οταν ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΣΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ....αν εσυ βλεπεις κατι τετοιο στην διαρκεια της επομενης δεκαετιας να συμβαινει στην χωρα μας τοτε δεν εισαι καν σοβαρος...
      6/ Δραματικη περαιτερω μειωση της ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ λογω τετραπλασιασμου και βαλε των τιμων των απαιτουμενων οπλων, εξαρτηματων κλπ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ..

      Εκεινο που θα ειχες δικιο ειναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ...αν ελεγες αυτο ναι μαζι σου θα συμφωνουσα οχι μονο εγω αλλα οποιοσδηποτε εχει μια ελαχιστη μορφωση...ομως τωρα που μπηκαμε ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ τουλαχιστον μεχρι να τα φερουμε παλι βολτα παλι , να ανακαμψουμε , να προσελκυσουμε επενδυσεις,να βγουμε απο τα μνημονια , να απορροφηθει το μεγαλυτερο μερος της ανεργιας και φυσικα να επιστρεψουν τα δισεκατομμυρια που φυγανε εξω, ΤΟΤΕ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ...και να εχουμε κερδος..
      Μεχρι τοτε ομως οποιος μιλαει για δραχμη ΕΙΤΕ ΕΙΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ - ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΠΟΠΤΟΣ..

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνώ απολύτως κύριε Φωκά.

      Διαγραφή
    3. Κυριε φωκα διαφωνώ και στα 6 σημεία.ειναι τα σημεία τα οποία κακώς αναφέρουν και οι θιασώτες του ευρω . Ας πιάσουμε το 3. Εφόσον μέχρι και η κουτσή μαρια εχει ευρω η στο σπιτι της η στο εξωτερικό πως θα μπορέσουν τα λαμόγια να αγοράσουν την ελλαδα Μπιρ παρά ; Ξέρετε ποσά ευρω εχουν οι Έλληνες στην ελλαδα και στον εξωτερικό ;τα υπόλοιπα αύριο.το 2 πόθεν προκύπτει δεν ξερω και το αφήνω ασχολίαστο ...

      Διαγραφή
    4. Διαφωνώ απολύτως κύριε Φωκά!

      Διαγραφή
    5. Κ. Φωκα εχετε απολυτο δικιο

      Διαγραφή
  4. Αφού το λέει ο γνωστός κύριος Ράπτης !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπολσεβίκοι και Εθνικομπολσεβίκοι ελληναράδες, εθνοκάπηλοι πατριώτες του κώλου, μαύροι και κόκκινοι φασίστες που ονειρεύεστε πραξικοπήματα και χούντες ...πίσω στα λαγούμια σας γελοίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελληνικη νοοτροπια τον Ιανουαριο του 2002 οταν επισκεφθηκα την Ελλαδα.....καλα την τυροπιτα την ειχες 150 δραχμες....τωρα την εχεις 2 ευρω?....ειναι 700 δραχμες ρε αδερφε....!!! Απαντηση του τυροπιτα....αν θελεις παρτην....αν δεν θελεις αστην....και σε 4 χρονια ειχε αγορασει διαμερισμα των 150.000 ευρω στην Κυψελη οπου σημερα το πουλα στα 12.000 ευρω. Αυτη ηταν η εισοδος του Ευρω στην Ελλαδα....και κατι αλλο........μαζι τα φαγαμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανησυχεί ο γνωστός Ράπτης μήπως βουλιάξει η Ευρωαμαφία του Βερολίνου, και δικαιωθεί ο Βαρουφάκης που απλώς είχε μία λύση ;

    Η μήπως η λύση Βαρουφάκη είναι και η μοναδική διέξοδος για την έγκλειστη χώρα μας στη Γερμανική φυλακή του Ευρώ, να την κοπανήσει ακόμη και σήμερα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά απορώ με όλους αυτούς που αποδίδουν τα δεινά της χώρας στο ευρώ και στους Γερμανούς.
    Λες και αν μέναμε στη δραχμή θα μπορούσε να επιβιώσει μια χώρα που:
    -μοιραζε συντάξεις και εφάπαξ σε συνταξιούχους ετών 45 σαν στραγάλια
    -Στην οποία η διαφθορά φθάνει μέχρι τον χαμηλοβαθμο υπάλληλο υπηρεσίας.
    - οι δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία τους ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ στο 1/5 (και πολύ λέω) της απόδοσης των συναδέλφων τους στον ιδιωτικό τομέα.
    - Στην οποία κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται. Από τις απόδειξης καταστημάτων μέχρι το κράνος στο μηχανάκι. Για πολλούς λόγους, πχ γιατί κάποιοι βαριούνται να εργαστούν, γιατί πχ στην Περιφέρεια ελεγκτές και ελεγχόμενο είναι συντοπίτες κτλ.
    - οποία γνώριζε μια νοσοκόμα, μπορούσε να έχει σπίτι του αποθήκη φαρμάκων και ιατρικών υλικών που έβγαιναν παράνομα από το νοσοκομείο.

    Για όλα αυτά φταίνε οι Ευρωπαίοι;
    Ναι με το ευρώ βρήκαν ευκαιρία οι πολιτικοί μας και μοίρασαν ακόμη περισσότερα στην "πελατεια". Οι μισθοί του δημοσίου διπλασιάστηκαν και παρέσυραν με (κανονικά) σκανδαλώδεις νομούς και συντάξεις εφάπαξ σε ύψη Γερμανίας και βάλε. Τα δε παιδιά όλων των βολεμένων, με τα λεφτά που έβγαλαν οι γονείς αποκτήσαμε γνώσεις και δυνατότητες με τις οποίες μας άφησαν και φύγανε στα ξένα. Αυτοί φάγανε εμείς πληρώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανοιχτές θύρες παραβιάζεις; Η πλειοψηφία του κόσμου το πολιτικά κόμματα της χώρας κατηγορούν

      Διαγραφή
  9. Μπαααα καλέ το μόνο που θέλει διερεύνηση είναι αυτό;;; Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης έβαιναν όλα καλά και έφταιγε μόνο ο λαός.... μα καλά τόσο απροκάλυπτοι είστε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπαααα καλέ το μόνο που θέλει διερεύνηση είναι αυτό;;; Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης έβαιναν όλα καλά και έφταιγε μόνο ο λαός.... μα καλά τόσο απροκάλυπτοι είστε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε σε αυτό το φερέφωνο. Η θανατική εμπειρία που περνά ο Ελληνικός λαός με τους πολλούς Ραπτήδες του βρόμικου συστήματος, μας έχει διδάξει, ότι όταν το σύστημα και τα δουλικά του αντιστέκονται και λασπολογούν, από πίσω υπάρχει η αλήθεια που θέλουν να την κρύψουν με πάση θυσία εξυπηρετώντας τους πατρώνους τους. Καλά ειναι να δουλέψει η νέμεσις να δούμε αν ο γενίτσαρος Ράπτης θα οριοθετεί έτσι, ή θα κρυφτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν κατάλαβα με ποιαν κατηγορία ακριβώς θα (πρέπει να) παραπεμφθεί στο ΕΔ. Επειδή "Ο άνθρωπος όμως είναι βαριά κυνικός, βαριά ανεύθυνος που ρήμαξε τη χώρα ετοιμάζοντας εκτροπές που λίγο έλειψε να μας οδηγήσουν σε τραγωδία"; ΕΚΑΝΕ εκτροπές; Όχι. Από πότε τιμωρούνται, εκτός των πράξεων, και οι προθέσεις; Άλλωστε, ένας υπουργός δεν δρα αυτόνομα, χωρίς την έγκριση τού πρωθυπουργού.

    Απορώ από πού πήρε πτυχίο δημοσιογράφου αυτός ο καραγκιόζης και πώς ο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ αναρτά τέτοιες ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το σύστημα εκδικείται όποιον του πάει κόντρα. Εδώ φυλάκισαν ολόκληρο Κολοκοτρώνη, στον Βαρουφάκη θα κολώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.