15/7/16

Αυστρία:Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνες την Ελλάδα και την Ιταλία

Από κοινού η προστασία των συνόρων της ΕΕ
Να μην αφεθούν μόνες τους η Ελλάδα και η Ιταλία και να υπάρξει από κοινού προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαικής Ενωσης από όλες τις χώρες της, ώστε να μην εξαρτώνται από μία συμφωνία με την Τουρκία, ζητά σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος στην Αυστρία, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαικού Κόμματος.
«Θα πρέπει να θέσουμε ως προτεραιότητά μας την υλοποίηση από κοινού από όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ της προστασίας των εξωτερικών συνόρων. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνες την Ελλάδα και την Ιταλία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εμείς οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι όποιος έρχεται παράνομα στην Ευρώπη, δεν θα διοχετεύεται προς την Κεντρική Ευρώπη. Εάν το πετύχουμε, τότε δεν θα εξαρτώμεθα πλέον από την Τουρκία και από μία συμφωνία με την Τουρκία. Μετά, θα έχουμε οι ίδιοι τον έλεγχο της κατάστασης».

Κατά την άποψή του, η Ευρώπη θα πρέπει παράλληλα να διευρύνει μαζικά τη βοήθεια προς τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, και ο ίδιος είναι αισιόδοξος πως μπορεί να επιτευχθεί, αυτό που συζητείται τώρα σε ευρωπαικό επίπεδο, δηλαδή, να δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία για την προστασία των συνόρων ή να ενισχυθεί η Frontex. Η πρόθεση των κρατών της ΕΕ να συμβάλουν σε αυτό, είναι «δεδομένη σε μεγάλο βαθμό» είπε.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.